Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A bo u Ciebie więcej metrów drewna i na holu na górze jeszcze, u mnie w sumie TYLKO 93m2 z jakimś zapasem.

A pan mi nie wnosił, bo yyyy, no miałam tylko transport, bez wniesienia. Ciekawe ile kosztuje wniesienie, bo może się okaże, że nawet na porządne winko nie zarobiłam :lol2:

u mnie było 160 m2 :lol2:

ja bym się nie zdecydowała bez wniesienia, bo ducha bym wyzionęła przy takie ilości paczek

wow, to się dziewczyno narobiłaś:o A mąż na lotnisku odpoczywał;):lol2: Skąd ja to znam... ostatnio mój M. też częściej na lotnisku przesiaduje niż z niego lata:roll: (co się dzieje z tym Okęciem:wtf: W ciągu ostatnich dwóch miesięcy już parę razy było tak, że przetrzymali go 4-6 godz., a potem lot odwołali:mad:)

A co mała robiła w tym czasie gdy ty dechy nosiłaś???

Monia :jawdrop::jawdrop::jawdrop: , szacun kobieto. U mnie w Galerii parkietu była opcja tylko z wniesieniem, ale pan też się z merbau namachał jak biegał z każdą paczką.

Piękny palisander, strasznie jestem ciekawa jak wyjdzie już na końcu. Mój w WC po oleju wyszedł strasznie ciemny, może jak już się wchłonęło to teraz inaczej wygląda, ale przykryty i nawet nie mam jak zajrzeć.

No i z bohaterki zeszłam na poziom - sknera :lol2:

Wszystko przez to, że nosić miał K, i nagle mu wypadł ten lot :(

Palisander będzie lakierowany, widziałam jak wygląda w tym lakierze w salonie i tak chcę. Mam nadzieję, że wyjdzie im tak samo

Magda, moje dziecko zajęło się sobą. Nosiła kamyczki na jedną kupkę, poleżała trochę na palecie z jesionem na słoneczku, trochę pobiegała. Tylko do generalnego prania się potem nadawała :lol:

Ania, jak tam T? Jak się czuje? Rusza się coś?

130m parkietu? A Ty w jadalni też*będziesz miała? Bo w sumie w tych samych pomieszczeniach u Ciebie drewno wypada co u mnie

Ania, jak tam T? Jak się czuje? Rusza się coś?

130m parkietu? A Ty w jadalni też*będziesz miała? Bo w sumie w tych samych pomieszczeniach u Ciebie drewno wypada co u mnie

Rusza się. Chodzić może. Leżeć może. Ale siedzieć już nie. No i w żaden sposób się nie zgina, więc dziś pierwszy raz w życiu nakładałam mojemu małżonkowi majtki i skarpetki :D

Piętro ok. 80m2, salon 26 i gabinet 20.

więc dziś pierwszy raz w życiu nakładałam mojemu małżonkowi majtki i skarpetki :D

:lol2: :lol2: :lol2:

Wiem wiem, nieładnie śmiać się*z czyjegoś nieszczęścia, ale ....

niby ta sama czynność co zwykle, tylko w drugą stronę, a wydaje się ... dziiiiiiwna ;)

A, jasne, bo ja nie robię w garderobie i nie mam korytarza na górze (chociaż mam "górną łazienkę" - Balbina, pozdro :lol:), no i gabinet ma 9 (cały czas nie mogę przeboleć, że jest taki mały) :(, ale salon 35

My dzisiaj mieliśmy kolejne wielkie sprzątanie. Córka chodziła w roboczych rękawicach i zbierała drobne kawałki styropianu, płyt gk i wrzucała do kontenera.

Dobre trunki pijecie :) U mnie dzisiaj standardowo - Bavaria 0%. Ktoś musi być trzeźwy, aby napić się mógł ktoś ;)

Anula, dużo zdrowia dla Twojego męża. Nie wyłapałam u Ciebie - co Mu się stało?

O, monsanbia - lakierujesz?

Nam wszyscy odradzali lakierowane drewno przy dzieciach i kotach.

A ja znalazłem czerwone wytrawne chilijskie. Szybko poszło, wypiłem większość butelki 0.75 :)

Ale za to humor teraz dużo lepszy po tym beznadziejnym tygodniu :D

Lakieruję w sypialni :yes: (na mat) Nie chcę oleju na palisandrze po moich doświadczeniach z olejowanym merbau. Finishparkiet jest gotowy, dąb też.

A lakier np na tym finishparkiecie to zupełnie co innego niż lakiery sprzed lat. To drewno wygląda tak, jakby ktoś tylko wyszlifował deskę, przyglądałam się i zastanawiałam gdzie ten lakier

Dąb z kolei jest jakoś tak olejowany (wtryskowo, czy jakoś), że też*wygląda jak surowy, no i przede wszystkim nie trzeba go olejować już nigdy, tylko pielęgnować

edit: zazdroszczę wina. U mnie nie potrafi się uchować :( Nie ma szans by jakieś gdzieś zakamuflowane znależć

Edytowane przez monsanbia