monsanbia 01.10.2011 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Jak nic musisz kupić chłodziarkę do wina zamykaną na klucz Ciekawe co piszesz o tym drewnie. Kiedy planujesz kłaść? To może bym się przejechał zobaczyć Albo bym wysłał żonę, bo w sumie wykończeniówka to jej działka na klucz - koniecznie bo po co mi pusta chłodziarka? Zdążysz przyjechać albo sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Musisz po prostu trzymać większe zapasy Albo mniej... zużywać Dobre wino nie jest złe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Musisz po prostu trzymać większe zapasy Albo mniej... zużywać jedno z drugim kategorycznie się u mnie wyklucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 No tu musisz po prostu kupić większą chłodziarkę U nas na chłodziarkę nie ma chwilowo miejsca - może uda mi się ją upchnąć gdzieś w gabinecie (np. obok szafki 'serwerowej' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.10.2011 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 No tu musisz po prostu kupić większą chłodziarkę Chyba się nie rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.10.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Czeeeeeeeeść ... słuchajcie, chyba pierwszy raz tak się zmachałam w czasie naszej budowy Przywieźli te parkiety, ja sama z dzieckiem, mąż*miał lecieć, ale oczywiście koczował na lotnisku i spokojnie mógłby mi pomóc. Okazało się, że tych wszystkich desek jest w cholerę dużo. Jak mi ktokolwiek powie, że mam mały dom to jak przyłożę ... 2 bite godziny nosiłam te pudła i paczki (do tego jeszcze jakieś 300 litrów chemii), a facet idiota, zamiast mi palety pod dom podwieźć, to zostawił przy bramie. Musiałam pokonać długość domu i jeszcze dwie takie na zewnątrz. Z 5 km na bank zrobiłam. Wrrrr. Nie czuję rąk Mój jesion bielony jest jakiś*taki ... niefajny. Wygląda na żółtawy, jak sosna. Ten efilo, który pamiętam ze zdjęć sprawiał inne wrażenie. Muszę ją podpytać. A jak pokazywałam babce w vipie, że bardziej mi się*podoba jesion bielony jawor parkiet, to powiedziała, że to to samo tylko jawor nowy, a finish leży u nich już*kilka lat. Pojadę tam ze swoimi nowymi klepkami i porównam. Myślicie, że jest szansa na wymianę??? Zaraz wstawię zdjęcia, tylko wymyślę coś z fotosikiem, bo mi się*limit wyczerpał Salik - my braliśmy podłogi w Vip Parkiecie. Dąb dechy lite, palisander deski i finishparkietu dwuwarstwówkę jesion bielony Dziewczyny, padłam Oczywiście, że chodziło mi o zdjęcie Magdy Monika Musi leżakować, bo tak mamy w umowie. Tak jak napisałam wyżej, część to lite deski (dąb i palisander) Kucze dziewczyno. jutro nie ruszysz rękami.nie mogłas wziąc jakiegoś sąsiada do pomocy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.10.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Rusza się. Chodzić może. Leżeć może. Ale siedzieć już nie. No i w żaden sposób się nie zgina, więc dziś pierwszy raz w życiu nakładałam mojemu małżonkowi majtki i skarpetki Piętro ok. 80m2, salon 26 i gabinet 20. Ania mnie czeka też ubieranie męża po wczorajszym wieczorze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.10.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ania, to Twój salon ma ... prawie 120m??? To ile tego Twojego domu jest? Przecież jeszcze gabinet, kuchnia, jadalnia, hol ... góra (samo drewno 80), łazienki ... Lekką ręką wychodzi grubo ponad 300 chyba za duzo tych trunków Monika:))) Salon 40m, z tego 26 w drewnie, a reszta kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.10.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Lakieruję w sypialni (na mat) Nie chcę oleju na palisandrze po moich doświadczeniach z olejowanym merbau. Finishparkiet jest gotowy, dąb też. A lakier np na tym finishparkiecie to zupełnie co innego niż lakiery sprzed lat. To drewno wygląda tak, jakby ktoś tylko wyszlifował deskę, przyglądałam się i zastanawiałam gdzie ten lakier Dąb z kolei jest jakoś tak olejowany (wtryskowo, czy jakoś), że też*wygląda jak surowy, no i przede wszystkim nie trzeba go olejować już nigdy, tylko pielęgnować edit: zazdroszczę wina. U mnie nie potrafi się uchować Nie ma szans by jakieś gdzieś zakamuflowane znależć moniaja tez mam podłoge tak lakierowaną dąb szczotkowany ale warstwówkę.,że lakieru nie widać tak jak na twoim finishparkiecie. tak jakby był tylko przeszlifowany. i matowy. super w utrzymaniu. nic nie widać. ale twoje dębowe deski śliczne:yes: one sa jakoś barwione?. bo ciemne na tym zdjęciu.ja mam podłogówkę, więc lite drewno odpadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.10.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 :lol2: Wiem wiem, nieładnie śmiać się*z czyjegoś nieszczęścia, ale .... niby ta sama czynność co zwykle, tylko w drugą stronę, a wydaje się ... dziiiiiiwna A, jasne, bo ja nie robię w garderobie i nie mam korytarza na górze (chociaż mam "górną łazienkę" - Balbina, pozdro ), no i gabinet ma 9 (cały czas nie mogę przeboleć, że jest taki mały) , ale salon 35 Monia jak odpowie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 02.10.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 chyba za duzo tych trunków Monika:))) Salon 40m, z tego 26 w drewnie, a reszta kamien czyli Ania w kamieniu wychodzi jakieś 3/8:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 02.10.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 jeju Monia jak tu u Ciebie gwarno.. dzień mnie nie było i już 3 strony zaległości:) ale nie dziwię się taki wyczyn z przenoszeniem drewna zasługuje na mnóstwo pochwał. Ja już się nauczyłam że transport jest pod drzwi i zawsze organizuje jakąś ekipę do przenoszenia, szczęśliwym trafem zawsze byla jakaś ekipa którą można było wykorzystać Podłogi piękne!!! ciemne są piękne ale jasne bardziej praktyczne. Poprzednio miałam Kempas i nie mogę sie teraz nadziwić że dębowa podłoga jest ciągle "czysta" - po miesiącu mieszkania wczoraj myłam ją pierwszy raz i to tylko dlatego że przyzwoitość mi kazała. Dobrze że tą ciemną podłogę masz w sypilani gdzie raczej mniej się brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Wow!A ja narzekam, że jestem zmęczona wojowaniem cały dzień z ryczącym dzieckiem... to już chyba wolę nosić moją pięciokilogramową marudę niż tyle desek. Podziwiam.I gratuluję, że masz dechy na miejscu - śliczne, a palisander wymiata totalnie...Kiedy będzie wielkie układanie???No i zazdroszczę, bo mnie wyprzedzasz gwałtownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 chyba za duzo tych trunków Monika:))) Salon 40m, z tego 26 w drewnie, a reszta kamien hehe, ale ja nic wczoraj nie piłam Ja z matematyką*w wielkiej przyjaźni nie żyję, ale jak to mówi mój mąż, kiedy wykonawca zaczyna kombinować ("więcej tego tu pójdzie", "tu jest więcej niż pan mówił") - "matematyka nie kłamie" Ja zrozumiałam, że skoro drewno zajmuje 26, a jest to 1/4, bo w 3/4 salonu jest kamień to salon ma 4x26m2 Monika, a Ty wiesz, że nawet źle nie jest? Czuję zakwas w bicepsie prawej ręki i mięśnie grzebietowe trochę (a dokładnie mięsień najszerszy grzbietu ) Poza tym idealnie. Chyba zacznę ćwiczyć podnoszenie ciężarów Mikiada, bo to jest wątek "mydło i powidło" Chyba powinnam zmienić nazwę Fajnie, że wpadłaś. Chyba trochę lżej Ci ostatnio, bo zauważyłam że częściej się*tu pojawiasz Ta moja dębowa podłoga na zdjęciu wyszła trochę ciemniej niż jest w rzeczywistości. Zdj robione telefonem (dupnym), a w sypialni o palisandrze marzyłam, i mimo że jestem taka w nim zakochana, to właśnie z powodów o których mówisz nie zrobiłabym jej w reszcie domu Jaśniejsze są bardziej praktyczne, a już*najbardziej praktyczna jest podłoga typu teak. Na niej nie widać nic, jest trochę*pstrokata i maskuje brud, zupełnie jak brise zapachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 No i zazdroszczę, bo mnie wyprzedzasz gwałtownie... Myszonik, hellloooouuu, Ty się dobrze czujesz? Nie mam kuchni, nie mam pomalowanych ścian, nie zamówiłam pstryczków, nie mam elewacji, nie wiem kiedy ruszę z zagospodarowaniem terenu. Wyprzedzam Cię? Podłogi będą się*kładły za jakieś*2 tygodnie. Nie wiem gdzie do tego czasu podzieją się*te wszystkie graty z pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.10.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 A jakoś tak mi się wydawało, że jak już dechy to koniec... u mnie dechy to sama końcówka, dechy, drzwi i schody wewnętrzne. Stąd mam wrażenie, że jak już mi w końcu te dechy położą to tak jakbym się miała zaraz wprowadzać. A tak jeszcze w nawiązaniu do MD to pamiętam, że kiedyś pisałaś, że będziesz od nich zamawiać też komodę do jadalni? Doszło to do skutku? I na jakich zasadach - Ty podajesz konkretny projekt mebla, a oni wykonują czy mają jakieś wzory komód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.10.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ja nie wiem, ale ja mam wrażenie, że położą te deski i zaraz można się wprowadzać. No jeszcze muszę mieć meble w łazienkach bo bez nich nie podłączę umywalek i wanny. Ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 No jeszcze muszę mieć meble w łazienkach bo bez nich nie podłączę umywalek i wanny Właśnie. A mój stolarz nadal nie wysyła wyceny Bez szaf, choćby jednej, też się*nie przeprowadzę. Skąd dziewczyny wiedziałyście ile nawieźć ziemi do wyrównania terenu i ile żwiru do wysypania podjazdu? Ania, skąd brałaś ziemię? I jaką? Humus na razie? Skopałaś działkę przed wysypaniem tego? Znalazłam jakiegoś faceta w Jankach który za wywrotkę 12t humusu chce 450, albo w Powsinie 20pln za tonę plus 250 dojazd (ale ma 30tonową wywrotkę) Tyle że ja nie wiem ile ton tego potrzebuję Myszonik Ja tę komodę*miałam w projekcie. Arch sobie taką wymyśliła. Ale na pewno nie zamówię jej przed jako takim poglądem na moją jadalnię. Nie potrafię teraz sobie wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądało. Pomaluję ściany, wstawię stół, powieszę lampę i myślę że wtedy przyjdzie czas na wyszukiwanie czegoś odpowiedniego Ale tak dokładnie się robi. Wysyła im projekt, oni go wyceniają i wg niego robią mebel. Ciekawa jestem kiedy będzie ten mój stół. Mówili że połowa października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.10.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 śliczne te deski tak się rozgadałyście, że musiałam się trzy strony cofać, żeby zobaczyć fotki tego, o czym mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 02.10.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Skąd dziewczyny wiedziałyście ile nawieźć ziemi do wyrównania terenu i ile żwiru do wysypania podjazdu? Ania, skąd brałaś ziemię? I jaką? Humus na razie? Skopałaś działkę przed wysypaniem tego? Znalazłam jakiegoś faceta w Jankach który za wywrotkę 12t humusu chce 450, albo w Powsinie 20pln za tonę plus 250 dojazd (ale ma 30tonową wywrotkę) Tyle że ja nie wiem ile ton tego potrzebuję Oj a propo tego tematu to niejedną godzinę przegadaliśmy z kierownikiem budowy.My mamy duże różnice terenu między poczatkiem a końcem działki. Na ten etap mamy zgarniętą ziemię na wysokość opaski jaka będzie wokół domu. Ale ostateczny poziom ustala sie po położeniu kostki. Wtedy będzie można dokładnie ustalić ile trzeba ziemi nawieźć. Na razie wykorzystaliśmy humus a resztę wywieźliśmy (troszkę zostało do podsypania boku domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts