hazeleyes1982 02.10.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 monia, u nas panowie od kostki mowili na biezaco ile zwiru potrzeba pod kostkę.Nie da sie tego wczesniej policzyc.Podobnie z ziemią. A przed zwirem, panowie mala koparka rozprowadzali ziemie z humusu-panowie od kostki wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.10.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Od ziemi mam fajnego Pana, przywiezie Ci. Wzięliśmy czarnoziem. Humus mamy zgarnięty na kupę, najpierw rozrzucą humus, później ziemię. Zamówiliśmy na razie 5 wywrotek. Oszacował to na oko Pan od kostki i Pan od ziemi:) Za wywrotkę czarnej ziemi 450 zł (16 ton chyba). Za gorszą ziemię chyba 300.Podsypkę i wszystko co się wiąże z kostką odpowiada Pan od kostki, ja nic nie zamawiam. Płacę za metr kostki z ułożeniem i przygotowaniem. Odwodnienie też robi jego ekipa. I ziemię rozwiezie również on. Godzina koparko-ładowarki 100 zł. Trochę trzeba będzie rozwieźć taczkami, bo mamy sporo drzew. Edytowane 2 Października 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.10.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 U mnie weszły 22 ciężarówki takie chyba 30 tonowe... dużo było potrzeba, ale i jeszcze by się przydało ciut czarnoziemu nawieźć.... Tłuczeń sama zamawiałam i chyba weszło mi albo dwa, albo 3 kamazy... już nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Od ziemi mam fajnego Pana, przywiezie Ci. Wzięliśmy czarnoziem. Humus mamy zgarnięty na kupę, najpierw rozrzucą humus, później ziemię. Zamówiliśmy na razie 5 wywrotek. Oszacował to na oko Pan od kostki i Pan od ziemi:) Za wywrotkę czarnej ziemi 450 zł (16 ton chyba). Za gorszą ziemię chyba 300. Sssuper, na pewno skorzystam Ja o swoim humusie już dawno zapomniałam. Trochę rozsypali po budowie, a resztę chyba sobie nasz wspaniały wykonawca "pożyczył" Czarną ziemię, czyli już*taką pod trawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.10.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Tak, taką pod trawę. Pewnie trzeba będzie jeszcze dowieźć wiosną, jak przez zimę się "uleży".A Pana od kostki, jak się sprawdzi, też Ci dam. Jak chcesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.10.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 No właśnie zaczynam mieć ten problem, że za chiny nie mogę sobie wyobrazić jak będzie to moje wnętrze wyglądało jak już wstawię te wszystkie meble.... stół zamówiłam w końcu dąb barwiony na orzech amerykański - próbka była idealnie w kolorze moich okien i parapetów. Najbardziej podobał mi się naturalny dąb pod olejem, ale stwierdziłam, że trzeci kolor drewna w tym samym pomieszczeniu nie przejdzie... i wobec tego komody do jadalni będę musiała wziąć pod kolor stołu, a zatem chyba tylko MD wchodzi w grę. Mam również mega zgryza z pozostałymi meblami - szafką RTV i jakimś stolikiem kawowym do salonu. Salon i jadalnia się łączą, więc to wszystko nie może być od czapy i się ze sobą gryźć. Najlepiej byłoby mieć zatem stolik i szafkę znów w tym samym orzechu MD. Ale po pierwsze nawet jeśliby mi to zrobili to pewnie za jakiś kosmiczny czas, po drugie musiałabym to jakoś zaprojektować.... pomyślałam zatem o czarnym połysku, ale czy to już nie za dużo szczęścia na raz: decha dąb, sofa skóra w kolorze ciemnego wrzosu, cegła i jeszcze czarny lakier? Chyba zwariuję.... Co do terminów w MD to ja zamawiałam jakiś tydzień temu i dostałam info, że mają mnóstwo zamówień nietypowych i pracy i ostrożnie podany termin na I dekadę grudnia.... więc jak znam życie to przed świętami tego stołu nie dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Oj Myszonik, znam ten ból. U mnie nie będzie lepiej. Pomieszanie z poplątaniem Stół dębowy, okna dąb bagienny, blat kuchenny w ogóle pokręcony inny, jakaś limba się zwie, i przy kominku ma być biała zabudowa w lakierze (nie wiem czy pamiętasz). Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy nie zrobić tej zabudowy w innym jednak kolorze. A może w fornirze? Ale jakim ??? Ehhh ... Muszę*zapytać o mój stół, bo właśnie mi uświadomiłaś, że ja nie w ogóle nie ustaliłam jak ma być wykończony. Olej czy lakier. A ja chcę lakier mat Jaki wzięłaś? Rozkładany? Jakie wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.10.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 dziewczęta o miszmasz drzewniany to się nie bójcie - u mnie jest mega:yes: ale ja bardzo lubię drewno i mi wcale nie przeszkadza:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.10.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Zamówiłam manu rozkładany - przed rozłożeniem 100x170, po rozłożeniu 100x270.Już się nie mogę go doczekać.... Monia a jakie krzesła kupujesz? Bo nie pamiętam...EDIT już mi się przypominały białe pantony... Edytowane 2 Października 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 EDIT już mi się przypominały białe pantony... ale ale ... krzesła też*będą kupowane po stole Muszę poczuć klimat. Kto wie, czy lepiej nie będą wyglądały welurowe pikowane? Dopóki dom nie zacznie przyjmować domowego wyglądu nie zrobię niczego w ciemno. Dobrze, że w temacie stołu nie miałam żadnych wątpliwości (poza wybarwieniem, żeby nie było tak kolorowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.10.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nieźle Przez weekend kilka stronek natrzaskaliście - będę miała co jutro w pracy robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 będę miała co jutro w pracy robić Fantastycznie Czy ja też*mogę zacząć dostawać wypłatę za czytanie forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 02.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 chyba nie zamierzasz robić mi konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.10.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Monsanbia - a ja głupi myślałem, że Tobie to płacą za pisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.10.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Monsanbia - a ja głupi myślałem, że Tobie to płacą za pisanie Napisałam o wypłacie za CZYTANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.10.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 pytanie o ziemię - czy lepiej nawieźć ziemię przed zimą (i jak napisała Anula, potem może dowieźć jak uleży?) czy robić to wczesną wiosną i od razu potem np. zasiać trawę? Jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o sprawy okołoogrodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.10.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 pytanie o ziemię - czy lepiej nawieźć ziemię przed zimą (i jak napisała Anula, potem może dowieźć jak uleży?) czy robić to wczesną wiosną i od razu potem np. zasiać trawę? Jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o sprawy okołoogrodowe. Wszystko lepiej jak się uleży Tak samo jest z kostką. Zgodnie z zasadami powinno się nawieźć utwardzenie pod kostką dużo wcześniej, odczekać aż się wszystko poukłada, potem ew dowieźć i kostkę układać po tym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Ja nawiozłam przed zimą, rozgrabiłam , wyczyściłam z kamieni, wiosną glebogryzarka i grabie znowuż w dłoń... i zasiałam trawę. Szkoda, ze nie wypsikałam randapem czy innym świństwem.... Kamienie na podjeździe mam już drugi rok. Zdają egzamin, nie zakopujemy się, i nie wnosi nam się błoto. Kostka jeszcze poczeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 03.10.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 a zakładacie siatkę na krety? moj maz sie uparł, ze musi byc. Dopiero utwardzilismy pod kostkęi i z nikim na temat tej siatki nie rozmawialam...to sie robi przed nawiezieniem ziemi, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.10.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U nas wypadałoby założyć.Dosłownie przedwczoraj przyszedł do nas sąsiad i o tym mówił. Podobno u niego kretowisko jedno na drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts