Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Monia, zaraz napisze.Wysylam Ci teraz fotki;)

EDIT:

Myslalam o czyms takim:

http://img441.imageshack.us/img441/6787/mysiadlo7.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a oprawa natynkowa aquaform taka, tylko aluminiowa albo czarna:

http://img850.imageshack.us/img850/386/c144.jpg

Uploaded with ImageShack.us

a Ty masz jakis pomysl?

Edytowane przez hazeleyes1982

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia jakiej szerokosci i dlugosci masz te wneki w jadalni i holu? Zastanawiam sie czy długosc otworu musi być przygotowana pod konkretna długość swietlowki?Wiem ze mozna łączyć swietlowki ale to tez trzeba jakoś dopasować .Masz moze jakieś zblizenie tych otworów?Rozumiem że z boku sa jakieś "półeczki " na osadzenie pleksi i ona nie bedzie pokrywać sie z poziomem sufitu tylko bedzie głebiej o grubość płyty g-k? Widziałam gotowe oprawy bezramkowe do takiej zabudowy ale sa strasznie drogie i mysle że taka zabudowa z pleksia wyjdzie dużo taniej :yes:

Monia jakiej szerokosci i dlugosci masz te wneki w jadalni i holu? Zastanawiam sie czy długosc otworu musi być przygotowana pod konkretna długość swietlowki?Wiem ze mozna łączyć swietlowki ale to tez trzeba jakoś dopasować .Masz moze jakieś zblizenie tych otworów?Rozumiem że z boku sa jakieś "półeczki " na osadzenie pleksi i ona nie bedzie pokrywać sie z poziomem sufitu tylko bedzie głebiej o grubość płyty g-k? Widziałam gotowe oprawy bezramkowe do takiej zabudowy ale sa strasznie drogie i mysle że taka zabudowa z pleksia wyjdzie dużo taniej :yes:

Szerokość łazienkowej 12cm, hol i jadalnia 15 cm.

Dokładnie tak jak piszesz pleksi jest wgłąb o grubość płyty. Na rantach osadzony jest kątownik.

Instrukraż*brałam od naszej forumowej 78mysz

Poszukam zaraz u niej i podeślę linka

Hazel, dzięki za maila.

Kurcze podoba mi się to.

Tylko jakoś się obawiam, że u mnie mogłoby nie wyglądać tak fajnie.

Jeszcze mi napisz jakie są koszty materiału na samą tę ścianę*przy drzwiach

Edytowane przez monsanbia

sprawdz pw.

Monia, ale jesli wneka ma 12 cm glebokosci, to to oswietlenie sie mocuje do sciany?:???:

ja tez chetnie skorzystam z linka

12 i 15 cm to mają szerokości, i te wnęki na pleksi.

A Głębokość tej na oprawy (tego koryta) mam zrobioną na 17cm bodajże

Gość monika996
Hazel, u Koszeli są te

http://www.wever-ducre.com/productdetail.aspx?pro=34642&cat=66028&detail=66039&con=interior

Ja planuję na razie podobne chorsy

A te oprawy które pokazałaś mam do salonu 3x2 :yes:

ja mam podobne w lazience spa:)

i tez mam rynny z oswietleniem w salonie. czarne . panowie nie za bardzo wiedzieli o co chodzi, wiec nie sa perfekcyjne. jutro wrzuce zdjecie:)

Przepis na życie być musi :yes:

Tylko coś*mniej potraw w tej serii :(

Wróciłam dopiero przed chwilą do domu. Rozliczyliśmy się z Łukaszem za podobno "za dobre" tynki zewnętrzne, a potem ze 2 godziny omawialiśmy dalszy zakres prac.

Wcześniej odebrałam płytki których zabrakło do naszej łazienki i pojechałam szukać jakiejś*kiecki na wesele. Mam w sobotę i jeśli w ciągu tych 3 dni niczego nie znajdę będę musiała wystąpić w samych butach :lol: Ale jakich! (VW) Jak szokować to na całego :lol2:

Zrobiłam trochę zdjęć mężowym telefonem, jak mi wyśle to wkleję

VW? Osz Ty, to ja też chcę zobaczyć!!!

:rotfl::rotfl::rotfl:

Tak się składa Kochana, że Ty to akurat je widziałaś :lol2:

Tez mam wesele w sobotę. Kupiłam kieckę w Mango.

A może jeszcze powiesz, że tę granatową (albo bordową) z paskiem w romby z drobnych kamyczków?