monsanbia 24.05.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam ka_em u siebie. Rozgość się Powiem Ci, że ja jeszcze do dziennika nie dorosłam. Mam słomiany zapał i ciężko byłoby mi być*konsekwentną. Na razie niech ten system pozostanie, jak się ogarnę i dorosnę do dziennika to pewnie w końcu go założę Kominek z wizualizacji jest inny, mały wkład, duża obudowa. Nasza nie mogłaby tak wyglądać, bo wkład jest prawie tak szeroki jak ta ścianka z zabudową kominka. Parter to decyzja mojego męża, namawiał mnie bo on nigdy nie chciał schodów. Uległam i dziś z perspektywy czasu jestem z tej decyzji zadowolona. Poza tym tak jak piszesz, mąż nie wtrąca się do niczego. On tylko pilnuje żeby wszystko technicznie śmigało, było po bożemu, i żeby nie zrobić fuszerki. no i te odsłuchy. Moja reszta .... żeby ktoś mi tylko podarował kupon totka z 6-stką. Nic więcej do szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.05.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 No, widzę że salik już Ci pomógł Tak właśnie robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 24.05.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Salik wielkie dzięki!!! Postaram się jeszcze dziś coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.05.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Nie ma za co - jesli mialabys problemy, to pisz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.05.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Wpadłam na moment... obudowa prosta, jeśli ma być parapet pod głośnik. Jeśli bez parapetu, a głośnik zawieszony luzem, to przecięta. Wygląda super, nic się nie brudzi, w przerwach jest kwasówka. Tylko czemu Ty na wizualizacji z KK masz czarny kamień??? Wszystko, tylko nie czarny, do tak pięknie białego salonu! Szary, grafit, biały, tylko nie czarny... tv też bym dała co najmniej srebrny jak nie biały. Czarny masz środek tv i po jakimś czasie szybę kominka... wystarczy. Buziak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.05.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Też chciałam nie czarny! Ale żadne próbki kamienia mi się*nie podobały Chciałam grafit, szary, ale albo nie znam się na kamieniach, i nie umiałam nic sensownego znaleźć, albo oni nie mają nic co mogą mi zaproponować. Jedyne co mi się podobało to łupek srebrny. Tyle że KK też tego nie mają, musieli by go ściągać ze Szczecina gdzie im powiedziano, że nie gwarantują jak kamień będzie wyglądał, czy będzie jednorodny, czy nie itd itp. I już sama nie wiem. Wrrrrr, a Pan Michał upomina się o decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.05.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Monia mi też czarny jakoś się nie widzi, no chyba że kolory w salonie też się zmienią - pamiętaj, że kamienia na kominku łatwo nie zmienisz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.05.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 monsanbia, odpiszesz mi na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.05.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Tak naprawdę nie ma grafitowego czy ciemnoszarego jednolitego w barwie naturalnego kamienia. Mnóstwo kamieni i różnych kamieniarzy oglądałam i nie ma...Jest coś co mi pokazywali w kominkach i kominach, nazywa się pietra serena czy jakoś tak, ale to jest jasnoszare... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 24.05.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Monika, możesz zrobić tak jak zrobiła Zuz@nka ona sama wyszukała kamień u kamieniarza i z tego KK zrobił jej obudowę. Pewnie trochę drożej kosztowało, ale warto było, bo kamień na jej kominku jest piękny. Nie wiem czy masz czas na jeżdżenie po kamieniarzach i oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.05.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Anulko - odpisane (wróciliśmy dziś po wojażach nad Wisłą grubo po 21) Pasiu, pewnie ulegną, chciałam mieć bardziej szaro niż kremowo-beżowo. Ale że projekt wzięłam okrojony, coby taniej było - sama zabudowa sufitu i ścian po bokach kominka + ich oświetlenie, to Pani architekt zrobiła resztę po swojemu. Umowa nie opiewa na kolory ścian, podłóg i inne szczegóły. I mimo, że pewnie mogłabym poprosić o zmianę wizji, to wrodzona nieśmiałość nie pozwala mi prosić o więcej Myszonik, właśnie to wiem, a petra serena mi się nie podobała. To już bym beton wolała Lidziu, właśnie od zuz@nki się moja przygoda z KK rozpoczęła. Muszę ją zapytać jak to logistycznie zorganizowała. Bo jak ja znalazłam ten łupek gdzieś tam, to okazało się że to dla nich problem ściągnąć to itd Myślałam o takim czymś (szlifowany bądź nie łupek) Lidziu, jeszcze mam pytanie do Ciebie. Pan Z wysłał mi zdjęcia swoich prac i tam na jednym widzę że płytki u dziewczynek to Baldocer. W jakim sklepie w Wawie mają Baldocera? My robimy łazienkę w nich, ale chciałabym je jeszcze raz zobaczyć na żywo. W wiawie nie mogę na nie trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.05.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Monia, "Twoja" firma od kominka ma szary piaskowiec, Pietra Serena, widziałaś?A ja zamaiwam przygotowany do obłożenia kamieniem, ale załatwię sobie kamień sama, bo takiego jak chcę nie mają. Zamawiam kominek tam gdzie Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.05.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Widzę, że sporo osób korzysta z tej firmy. Tak to już jest z reklamą na forum:). My również nie bierzemy od nich kamienia, w sumie to w ogóle kamienia nie będziemy mieć tylko płytki. Żaden kamień nam się nie podobał a że chcemy imeć ciemnobrązową, matową obudowę to wybraliśmy wariant - zabudowa po ich stronie, płytki kładzie nasz płytkarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ten łupek jest śliczny. Gdzie go znalazłaś i po ile stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.05.2011 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Myszonik, nawet mnie nie denerwuj. Dziś już klepnęłam ten absolut black i już nie zmieniam decyzji. Trudno. A kamień znaleziony na http://www.floranova.pl i te pierwsze, to płyty grube na 1,5cm 60x40 123 pln, 60x60 133pln/m2 netto, a drugie to stopnice, 3cm gr, rozmiary różne, od 90x30 do 150x40, cena od 88 do 117 pln/ mb netto Dziś odbyło się na budowie spotkanie z panami od wylewek żywicznych. Jestem bardzo zadowolona z tego co zobaczyłam i co panowie oferują. W garażu na pewno nie będzie płytek, nawet mężowy nie chce niczego innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 To Cię pocieszę, że z takich formatów łupka miałabyś dużo łączeń, to mogłoby popsuć efekt..Absolut na pewno wyjdzie pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Monsanabia dzięki za tę stronę! Przecież ja z tego łupka sobie mogę schody zewnętrzne zrobić za 1/10 ceny granitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 25.05.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Lidziu, jeszcze mam pytanie do Ciebie. Pan Z wysłał mi zdjęcia swoich prac i tam na jednym widzę że płytki u dziewczynek to Baldocer. W jakim sklepie w Wawie mają Baldocera? My robimy łazienkę w nich, ale chciałabym je jeszcze raz zobaczyć na żywo. W wiawie nie mogę na nie trafić Szczerze mówiąc jak kupowałam dziewczynkom glazurę, to nie widziałam jej nigdzie w W-wie i w końcu kupowałam w ciemno w Max Flizie w Krakowie Jak chcesz je zobaczyć na żywo, to przyjedź do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.05.2011 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Przecież ja z tego łupka sobie mogę schody zewnętrzne zrobić za 1/10 ceny granitu... Jednak na coś się przyda Ale musisz powiedzieć że wygląda pięknie, co nie? Na zdjęciu przynajmniej. Powiem Ci szczerze, że ja wolałabym je z tego łupka. Jest ciekawy, no i ten kolor. Wyobraź też sobie jasny kurz na czarnym granicie Sama będę myśleć nad takimi schodami. Nie wiem tylko co na głównej szerokiej, pierwszej stopnicy Poza tym, trochę też dziś poprawiły mi humor nasze tynki. Jednak ten kreisel jest świetny. Panowie się co prawda bardzo przykładają, bo po ostatnich moich narzekaniach, pan G się przęjął i bardzo zestresowany dzwonił do męża, że żonie się chyba nie podoba Teraz jak przejechałam ręką po tynku jest równiutko, bez jednego ziarenka piasku. Ekipa jest niesamowita, widać, że młody nie wie jeszcze jak zarobić na kliencie i daje z siebie wszystko. Tak wymuskanych tynków powiedział nasz inspektor, że jeszcze nie widział. No i okazuje się, że można mieć dobrze i nie z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.05.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Szczerze mówiąc jak kupowałam dziewczynkom glazurę, to nie widziałam jej nigdzie w W-wie i w końcu kupowałam w ciemno w Max Flizie w Krakowie Jak chcesz je zobaczyć na żywo, to przyjedź do mnie Noooo, czyli nie jestem do końca tumanem, i miałam rację narzekając, że nigdzie nie mogę w Wawie zobaczyć (znaleźć) baldocera. Ja wybrałam do łazienki kolekcję delie z poduszeczkami dune (w oryginale delie są takie antyczne jakieś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts