MagdaZZZ 06.10.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Mówie ci, ze mamy sporo wspólnego... U nas też... Budowa. Kasy idzie jak lodu... No ale trafiła się okazja wyjechać służbowo do Monaco, to oczywiście nawet się nie wahaliśmy... wszyscy przyjechali na 3 dni planowanego kongresu. My nieee, gdzieeee, na tydzień! (choć byliśmy już tam 5 razy). Na szczęście w najdrozszym hotelu nie było miejsc na cały tydzień, byśmy musieli sie przeprowadzać Ale najlepsze jest to, ze sobie wymślił, ze jak już tam jedziemy, z takiej okazji, to on Aston Martina wynajmie:o No dobra, ja cicho siedzę... czekam co bedzie dalej. Wraca następnego dnia i mówi: "Wiesz kochanie, chyba z tego Astona to zrezygnujemy, bo to będzie 10 tys. euro:jawdrop: kosztowało. To moze w obecnej sytuacji lekka przesada:confused:" No myślałam, ze umrę Zaproponowałam, żeby wynająć Fiata 500, bo to takie autko w klimacie;) Potem cieszył sie jak dziecko i mówił, ze jakiś przebłysk geniuszu miałam, bo to wyniosło 200 euro, a taksówka z lotniska kosztuje 150:lol2: Edytowane 6 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.10.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Dziewczyny, musze sie wtracic-bo u nas jest identycznie. Nie zlicze ilu kosztownym pomyslom mojego (skadinad) kochanego maza zapobieglam. Pierwsze z brzegu pomysly: klima w domu (pewnie nie dla wszystkich glupie-dla nas zbedne), lub zdania w stylu : "kup sobie a co tam", "na tym nie mozna zaoszczedzic" itd. W sumie to kochane jest bardzo ale czujna musze byc:) Madzia i tez ma zamilowanie do najdrozszych hoteli. W przeciwienstwie do mnie, bo oszczednosc(skapstwo) mi sie zaraz wlacza. Edytowane 6 Października 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.10.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 A ja dziś swojemu powiedziałam, że jest chyba jedyny spośród forumowych mężów, który zamiast ukracać moje decyzję to wkurza się, że chcę na czymś oszczędzić. Chodziło o te pierniczone gniazdka. Przedstawiłam mu swój pomysł na te tańsze w pokojach niereprezentacyjnych i droższe w salonie/jadalni ... Myślałam, że mnie zje. Skwitował, że znów wymyślam jakąś popelinę i będzie kaszana. On by zrobił wszędzie szklaną Girę skoro mi się podoba Jak rzuciłam jakąś cenę z głowy za całość, nawet się nie skrzywił, stwierdził tylko że nie chce kaszany. Niereformowalny jest. Ja też*musiałam zapobiegać pomysłom męża, bo jakby zaczął wyposażać nasz dom w pożądane przez siebie systemy, to chyba byśmy do końca życia tego nie spłacili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.10.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 (edytowane) Monia, czy my mamy tego samego Meza? jakbym swojego slyszala. Ale wiesz co...to jest tak naprawde slodkie ale od zarzadzania budzetem budowlanym musimy byc chyba my:) Tym pozytywnym akcentem zegnam sie z Wami i zmykam.Jutro rano wyprawa po mozaike Tubadzina, o ktorej juz dzis wiem, ze nie bedzie polozona:bash: Edytowane 6 Października 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.10.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Tylko my! A, zapomniałam napisać, że ostatecznie wybrałam klamki. Będą Tupai 2002 i czarne 2275 do palisandrowych drzwi w sypialni. Tak mnie te czarne zauroczyły, że trudno, 2 klami będą*inne niż wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.10.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No to nam się mężulkowie trafili:lol2: z jednego wora;) A pokaż klamki. Bardzo ciekwa jestem, a w ogóle nie wim o czym mowa:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.10.2011 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No to nam się mężulkowie trafili:lol2: z jednego wora;) A pokaż klamki. Bardzo ciekwa jestem, a w ogóle nie wim o czym mowa:oops: Magda, te klamki trzeba zobaczyć na żywo. Na zdjęciach wyglądają ... jak klamki 2002 2275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.10.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ale macie dobrze z tymi mężami;) Monia fajne te klamki:yes: ja tez się nosze z zamiarem wymiany swoich - bo nam Stolarz takie z LM złożył i to porażka - mam to na swojej liście do zrobienia pewnie w zimę znajdę trochę czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.10.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Monsanbia nie wiem czy się u Ciebie witałam więc robię to teraz Próbowałam doczytać o co chodzi z tym fashion blogiem i mimo cofnięcia się do 122 strony nie znalazłam info O mężach hmn...no też mogłabym dużo powiedzieć Wiecie mój np wymyślił żeby gościom weselnym którym i tak zapłaciliśmy na nocleg (nie żebym nie chciała, to był mój pomysł) wynająć białego lincolna do przyjazdu pod kościół ja powiedziałam że się zgodzę, ale jeżeli im wszystkim zafundujemy jeszcze białe smokingi i cylindry A co do osprzętu elektroinstalacyjnego (pstryczki eleketryczki) to też nie lubię kaszany, bo później coś się przepali itd. My akurat wybraliśmy Berker B Kwadrat bo stosunkowo niedrogie do jakości Więc gdybym mogła sobie pozwolić to w reprezentacyjnych miejscach zrobiłabym szklane a w reszcie domu właśnie Berkera. Na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać, bo później zapłacicie podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.10.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 ale znów poopowiadałyście. ja jestem a tego worka co wasi męzowie. mój mnie hamuje;) i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.10.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A ja dziś swojemu powiedziałam, że jest chyba jedyny spośród forumowych mężów, który zamiast ukracać moje decyzję to wkurza się, że chcę na czymś oszczędzić.oj, nie jedyny:no: no ale cóż, mój mąż gadżeciarz i mnie tym zaraził. Bez klimy się nie dało, mieliśmy w poprzednim mieszkaniu i teraz już jest i nawet działa. No i inne pożądane przez niego systemy mamy... generalnie chyba mamy wszystko, co tylko nosi pozory przydatności w automatyce domowej No i cóż, wykończeniówka, a my robimy bokami. Ale ciężko odpuścić gdzieś jakość, jeśli gdzie indziej już jest coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.10.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 o, fajne te klamki. Nie znałam firmy, a mają, widzę, też takie bardziej klasyczne z długimi szyldami - jakich ja potrzebuję. Drogie te klameczki? Bo ja narazie jeszcze konkretnie nie szukałam, ale już się zorientowałam, ze rozpiętość cenowa to od 70 do prawie 400 zł Przy 9 klamkach to robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.10.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A co do osprzętu elektroinstalacyjnego (pstryczki eleketryczki) to też nie lubię kaszany, bo później coś się przepali itd. My akurat wybraliśmy Berker B Kwadrat bo stosunkowo niedrogie do jakości Więc gdybym mogła sobie pozwolić to w reprezentacyjnych miejscach zrobiłabym szklane a w reszcie domu właśnie Berkera. Na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać, bo później zapłacicie podwójnie zwykle osprzęt w środku jest taki sam dla całej serii a różni się tylko wyglądem na zewnątrz. Np. Efapel Base za coś koło 20zł ma ten sam osprzęt w środku co seria Logus z bajerancką ramką za ok. 50 zł. Jakość taka sama, płacimy drugie tyle za wygląd. Nasz elektryk (szeroko polecany na Grupie) jako najlepszy stosunek jakości do ceny stawiał na Berkera. A jaki wygląd na zewnątrz pod kątem uzyteczności to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.10.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A ja chcę wziąć do pokoi dziecięcych i innych mniej reprezentacyjnych miejsc Hager-Polo serię Fiorena. Widziałam wczoraj na żywo i dalej mi się*podoba wizualnie. No i ma podwójne gniazdka do pojedynczej kwadratowej ramki A po tym jak dowiedziałam się, że to jest dokładnie to samo co Berker kwadrat i, że za chwilę jeden i drugi pordukt (fiorena i kwadrat) zniknie z rynku i będzie jeden wspólny (bo firmy się łączą) tym bardziej się do tego składniam. Tylko cały czas nie wiem co robić w miejscach reprezentacyjnych. Gdybym miała robić szklane, wychodzi na to, że większość domu musiałabym uposażyć w szklane pstryczki. To jest tak otwarta przestrzeń, że głupio w salonie/jadalni dać*szklane a w holu inne, a jak w holu szklane to przecież*w wiatrołapie też itd .... Magda, te klamki to bardzo znana firma W sklepie ta okrągła kosztuje 120pln, ja znalazłam źródło które schodzi sporo poniżej cen hurtowych i jedna podstawowa klamka kosztuje 86pln. Jeśli byś*chciała taką*na szyldzie okrągłym to ok 56pln. Natomiast te kwadratowe w sklepie 190, ja mam za 152. Te kwadratowe są*droższe, ponieważ są mosiężne pełne. Oczywiście z zewnątrz i w dotyku się tego nie odczuwa, i nawet mój mąż - wielbiciel tylko porządnych rzeczy mówi, że to nie ma znaczenia. No to wybrałam te tańsze, bo są też*bardziej wygodne (jednak okrągła klamka to jest to), a czarne droższe do sypialni do palisandrowych drzwi, bo myślę że będzie to czadowo wyglądało Magda, kto będzie Ci robił garderoby? Ok, przyznaję się, byłam u Ciebie i oglądałam tę szafę na 35 par szpilek Też*mam jedną*ścianę w garderobie głęboką na ok 37 cm, i w sumie można by z niej zrobić szafę butową. Będzie pretekst by się*w buty zaopatrzyć, żeby pusta nie stała Moni, to ja już wolę być tą*hamującą niż hamowaną Venus, witaj i zapraszam częściej Widzę, że dzięki hazel po kolei dziewczyny z galerii przychodzą*i się integrują Fajnie Paśku A ile Ty masz drzwi? Nie policzyłam będąc u Ciebie Bo jeśli ok 10, to klamki 2002 na kwadratowym szyldzie powinnny Cię kosztować ok 1tys. Znośnie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.10.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No ładnie to tak:mad: Zagladać i się nie odezwać Najprawdopodobniej ten sam stolarz, który robił mi zabudowy łazienek... choć nie ukrywam, ze wciąż szukam... bo ani on jakoś specjalnie tani:roll: AAni nie mogę powiedzieć, żeby jakość była idealna. Niby nic złego powiedzieć nie mogę, ale jakoś np. estetyka wnętrz szaf średnio mnie zadowala i takie dziwne mechanizmy klik-klak zrobił A ty masz jakiegoś sprawdzonego stolarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.10.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Monia - skąd masz informację że Berker B.Kwadrat znika z rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.10.2011 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Monia - skąd masz informację że Berker B.Kwadrat znika z rynku? A to akurat kojarzysz. Pamiętasz panów od naszych ekranów? Oni w Ursusie prowadzą*sprzedaż osprzętu już*od kilku lat, zrobili mi dwa wykłady i uświadomili w tym oto temacie Nie chodzi o to, że znika, ale że będzie jakiś nowy produkt wywodzący się z połączenia fioreny i kwadratu, ale kiedy to będzie? Nie pytałam, bo mnie to nie interesowało. Powiedział tylko, że niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.10.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No ładnie to tak:mad: Zagladać i się nie odezwać Bo to nocą*późną*było i nie chciałam bredni wypisywać Nie mam nikogo od szaf. Był u mnie w zeszłym tygodniu pewien pan Daniel, pomierzył, przysłał wycenę (nie wiem czy fajna, czy nie), kilka zdjęć realizacji. I nie wiem co o tym myśleć. Garderoby jakieś takie staromodne, szafy z lustrami w jakimś obciachowym kolorze. A ja chcę żeby mi nowoczesne szafki z lakierowanego mdf zrobił. I skąd mam wiedzieć jak mu to wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Matko jak ja cię rozumiem, uwierzysz że ja się zaraz muszę przeprowadzić a nadal nie mam szafowego? Kiedy zamawiasz klamki? Nadal tematu nie przedyskutowałam M i mam ochotę pójść w sprawdzone i po najmniejszej linii oporu czyli 2002 w kwadracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.10.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hmm, no to nieciekawie. Berker B.Kwadrat jako jedna z niewielu serii ma 2x tv-sat, którego mamy sporo w domu. Jeśli z tego wyjdzie coś innego to się zaraz zrobi kicha i się okaże że zamontujemy gniazda, a potem ramki i reszta zniknie z rynku Zadzwoniłem do Berkera do działu handlowego dopytać co i jak, ale Pani mówi że nic nie słyszała. Mam dzwonić w poniedziałek, może się coś dowie. Btw: miałaś pilota w kartonie z ekranem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts