Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

:lol2: Mówie ci, ze mamy sporo wspólnego...

U nas też... Budowa. Kasy idzie jak lodu... No ale trafiła się okazja wyjechać służbowo do Monaco, to oczywiście nawet się nie wahaliśmy... wszyscy przyjechali na 3 dni planowanego kongresu. My nieee, gdzieeee, na tydzień! (choć byliśmy już tam 5 razy). Na szczęście w najdrozszym hotelu nie było miejsc na cały tydzień, byśmy musieli sie przeprowadzać:lol2:

Ale najlepsze jest to, ze sobie wymślił, ze jak już tam jedziemy, z takiej okazji, to on Aston Martina wynajmie:o No dobra, ja cicho siedzę... czekam co bedzie dalej. Wraca następnego dnia i mówi: "Wiesz kochanie, chyba z tego Astona to zrezygnujemy, bo to będzie 10 tys. euro:jawdrop: kosztowało. To moze w obecnej sytuacji lekka przesada:confused:" No myślałam, ze umrę:rotfl:

Zaproponowałam, żeby wynająć Fiata 500, bo to takie autko w klimacie;) Potem cieszył sie jak dziecko i mówił, ze jakiś przebłysk geniuszu miałam, bo to wyniosło 200 euro, a taksówka z lotniska kosztuje 150:lol2:

Edytowane przez MagdaZZZ

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, musze sie wtracic-bo u nas jest identycznie. Nie zlicze ilu kosztownym pomyslom mojego (skadinad) kochanego maza zapobieglam. Pierwsze z brzegu pomysly: klima w domu (pewnie nie dla wszystkich glupie-dla nas zbedne), lub zdania w stylu : "kup sobie a co tam", "na tym nie mozna zaoszczedzic" itd. W sumie to kochane jest bardzo ale czujna musze byc:)

Madzia i tez ma zamilowanie do najdrozszych hoteli. W przeciwienstwie do mnie, bo oszczednosc(skapstwo) mi sie zaraz wlacza.

Edytowane przez hazeleyes1982

A ja dziś swojemu powiedziałam, że jest chyba jedyny spośród forumowych mężów, który zamiast ukracać moje decyzję to wkurza się, że chcę na czymś oszczędzić.

Chodziło o te pierniczone gniazdka. Przedstawiłam mu swój pomysł na te tańsze w pokojach niereprezentacyjnych i droższe w salonie/jadalni ...

Myślałam, że mnie zje. Skwitował, że znów wymyślam jakąś popelinę i będzie kaszana. On by zrobił wszędzie szklaną Girę :lol2: skoro mi się podoba

Jak rzuciłam jakąś cenę z głowy za całość, nawet się nie skrzywił, stwierdził tylko że nie chce kaszany. Niereformowalny jest.

Ja też*musiałam zapobiegać pomysłom męża, bo jakby zaczął wyposażać nasz dom w pożądane przez siebie systemy, to chyba byśmy do końca życia tego nie spłacili

Monia, czy my mamy tego samego Meza? :jawdrop: jakbym swojego slyszala. Ale wiesz co...to jest tak naprawde slodkie ale od zarzadzania budzetem budowlanym musimy byc chyba my:)

Tym pozytywnym akcentem zegnam sie z Wami i zmykam.Jutro rano wyprawa po mozaike Tubadzina, o ktorej juz dzis wiem, ze nie bedzie polozona:bash:

Edytowane przez hazeleyes1982

Monsanbia nie wiem czy się u Ciebie witałam więc robię to teraz :)

Próbowałam doczytać o co chodzi z tym fashion blogiem i mimo cofnięcia się do 122 strony nie znalazłam info :(

O mężach hmn...no też mogłabym dużo powiedzieć :yes: Wiecie mój np wymyślił żeby gościom weselnym którym i tak zapłaciliśmy na nocleg (nie żebym nie chciała, to był mój pomysł) wynająć białego lincolna do przyjazdu pod kościół :lol2: ja powiedziałam że się zgodzę, ale jeżeli im wszystkim zafundujemy jeszcze białe smokingi i cylindry :p

A co do osprzętu elektroinstalacyjnego (pstryczki eleketryczki) to też nie lubię kaszany, bo później coś się przepali itd. My akurat wybraliśmy Berker B Kwadrat bo stosunkowo niedrogie do jakości :) Więc gdybym mogła sobie pozwolić to w reprezentacyjnych miejscach zrobiłabym szklane :D a w reszcie domu właśnie Berkera. Na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać, bo później zapłacicie podwójnie :)

A ja dziś swojemu powiedziałam, że jest chyba jedyny spośród forumowych mężów, który zamiast ukracać moje decyzję to wkurza się, że chcę na czymś oszczędzić.
oj, nie jedyny:no:

no ale cóż, mój mąż gadżeciarz i mnie tym zaraził. Bez klimy się nie dało, mieliśmy w poprzednim mieszkaniu i teraz już jest i nawet działa. No i inne pożądane przez niego systemy mamy... generalnie chyba mamy wszystko, co tylko nosi pozory przydatności w automatyce domowej ;) No i cóż, wykończeniówka, a my robimy bokami. Ale ciężko odpuścić gdzieś jakość, jeśli gdzie indziej już jest coś lepszego.

o, fajne te klamki. Nie znałam firmy, a mają, widzę, też takie bardziej klasyczne z długimi szyldami - jakich ja potrzebuję. Drogie te klameczki? Bo ja narazie jeszcze konkretnie nie szukałam, ale już się zorientowałam, ze rozpiętość cenowa to od 70 do prawie 400 zł:o Przy 9 klamkach to robi różnicę:yes:

A co do osprzętu elektroinstalacyjnego (pstryczki eleketryczki) to też nie lubię kaszany, bo później coś się przepali itd. My akurat wybraliśmy Berker B Kwadrat bo stosunkowo niedrogie do jakości :) Więc gdybym mogła sobie pozwolić to w reprezentacyjnych miejscach zrobiłabym szklane :D a w reszcie domu właśnie Berkera. Na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać, bo później zapłacicie podwójnie :)

zwykle osprzęt w środku jest taki sam dla całej serii a różni się tylko wyglądem na zewnątrz. Np. Efapel Base za coś koło 20zł ma ten sam osprzęt w środku co seria Logus z bajerancką ramką za ok. 50 zł. Jakość taka sama, płacimy drugie tyle za wygląd.

Nasz elektryk (szeroko polecany na Grupie) jako najlepszy stosunek jakości do ceny stawiał na Berkera. A jaki wygląd na zewnątrz pod kątem uzyteczności to nie ma znaczenia.

A ja chcę wziąć do pokoi dziecięcych i innych mniej reprezentacyjnych miejsc Hager-Polo serię Fiorena. Widziałam wczoraj na żywo i dalej mi się*podoba wizualnie. No i ma podwójne gniazdka do pojedynczej kwadratowej ramki :yes:

A po tym jak dowiedziałam się, że to jest dokładnie to samo co Berker kwadrat i, że za chwilę jeden i drugi pordukt (fiorena i kwadrat) zniknie z rynku i będzie jeden wspólny (bo firmy się łączą) tym bardziej się do tego składniam.

Tylko cały czas nie wiem co robić w miejscach reprezentacyjnych. Gdybym miała robić szklane, wychodzi na to, że większość domu musiałabym uposażyć w szklane pstryczki. To jest tak otwarta przestrzeń, że głupio w salonie/jadalni dać*szklane a w holu inne, a jak w holu szklane to przecież*w wiatrołapie też itd ....

Magda, te klamki to bardzo znana firma :yes:

W sklepie ta okrągła kosztuje 120pln, ja znalazłam źródło które schodzi sporo poniżej cen hurtowych i jedna podstawowa klamka kosztuje 86pln. Jeśli byś*chciała taką*na szyldzie okrągłym to ok 56pln.

Natomiast te kwadratowe w sklepie 190, ja mam za 152.

Te kwadratowe są*droższe, ponieważ są mosiężne pełne. Oczywiście z zewnątrz i w dotyku się tego nie odczuwa, i nawet mój mąż - wielbiciel tylko porządnych rzeczy mówi, że to nie ma znaczenia. No to wybrałam te tańsze, bo są też*bardziej wygodne (jednak okrągła klamka to jest to), a czarne droższe do sypialni do palisandrowych drzwi, bo myślę że będzie to czadowo wyglądało

Magda, kto będzie Ci robił garderoby?

Ok, przyznaję się, byłam u Ciebie :rolleyes: i oglądałam tę szafę na 35 par szpilek :jawdrop: Też*mam jedną*ścianę w garderobie głęboką na ok 37 cm, i w sumie można by z niej zrobić szafę butową. Będzie pretekst by się*w buty zaopatrzyć, żeby pusta nie stała :lol2:

Moni, to ja już wolę być tą*hamującą niż hamowaną :lol:

Venus, witaj i zapraszam częściej

Widzę, że dzięki hazel po kolei dziewczyny z galerii przychodzą*i się integrują ;) Fajnie

Paśku A ile Ty masz drzwi? Nie policzyłam będąc u Ciebie ;)

Bo jeśli ok 10, to klamki 2002 na kwadratowym szyldzie powinnny Cię kosztować ok 1tys. Znośnie, co?

No ładnie to tak:mad: Zagladać i się nie odezwać:mad:;)

Najprawdopodobniej ten sam stolarz, który robił mi zabudowy łazienek... choć nie ukrywam, ze wciąż szukam... bo ani on jakoś specjalnie tani:roll: AAni nie mogę powiedzieć, żeby jakość była idealna. Niby nic złego powiedzieć nie mogę, ale jakoś np. estetyka wnętrz szaf średnio mnie zadowala i takie dziwne mechanizmy klik-klak zrobił:roll:

A ty masz jakiegoś sprawdzonego stolarza?

Monia - skąd masz informację że Berker B.Kwadrat znika z rynku?

A to akurat kojarzysz.

Pamiętasz panów od naszych ekranów?

Oni w Ursusie prowadzą*sprzedaż osprzętu już*od kilku lat, zrobili mi dwa wykłady i uświadomili w tym oto temacie ;)

Nie chodzi o to, że znika, ale że będzie jakiś nowy produkt wywodzący się z połączenia fioreny i kwadratu, ale kiedy to będzie? Nie pytałam, bo mnie to nie interesowało. Powiedział tylko, że niedługo

No ładnie to tak:mad: Zagladać i się nie odezwać:mad:;)

Bo to nocą*późną*było i nie chciałam bredni wypisywać ;)

Nie mam nikogo od szaf. Był u mnie w zeszłym tygodniu pewien pan Daniel, pomierzył, przysłał wycenę (nie wiem czy fajna, czy nie), kilka zdjęć realizacji. I nie wiem co o tym myśleć. Garderoby jakieś takie staromodne, szafy z lustrami w jakimś obciachowym kolorze.

A ja chcę żeby mi nowoczesne szafki z lakierowanego mdf zrobił. I skąd mam wiedzieć jak mu to wyjdzie?

Hmm, no to nieciekawie.

Berker B.Kwadrat jako jedna z niewielu serii ma 2x tv-sat, którego mamy sporo w domu.

Jeśli z tego wyjdzie coś innego to się zaraz zrobi kicha i się okaże że zamontujemy gniazda, a potem ramki i reszta zniknie z rynku :(

Zadzwoniłem do Berkera do działu handlowego dopytać co i jak, ale Pani mówi że nic nie słyszała.

Mam dzwonić w poniedziałek, może się coś dowie.

Btw: miałaś pilota w kartonie z ekranem?