Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Edit... I rozumiem , że lepiej spłacać u siebie kredyt, i mieszkać w domu, niż wynajmować... W końcu to są te same pieniądze...

Ale z doświadczenia wiem, ze życie jest bardzo brutalne i różnie się składa... oj bardzo rożnie...

Życie już dało mi parę razy porządnie w kość....

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może to obciach dla mnie , że nie mam tych wszystkich wynalazków

Aleś powiedziała ...

Szlachetne serce się liczy! To przede wszystkim. Życie to nie błyskotki i markowe ciuchy

A ja, mimo swojego od młodziaka uwielbienia do męskich zajęć - wbijania gwoździków, wiercenia czy tańczenia z piłą mechaniczną małe święcące puzderka też lubię :yes:

Ale z doświadczenia wiem, ze życie jest bardzo brutalne i różnie się składa... oj bardzo rożnie...

A ja z doświadczenia nie wiem (tfu tfu) ale potrafię snuć czarne wizje, stąd mam pietra i chcę*się tego kredytu jak najszybciej pozbyć.

Madeleine Ta ściana 260 to miejsca na łóżko i szafeczki, ale po bokach są drzwi, także ogólnie całość ma prawie 5m.

Bardziej chodzi mi właśnie o te szafeczki. Jest jeszcze futryna drzwi no i to o czym wspomniałaś - łóżko jest szersze od materaca

Zrzut ekranu 2011-10-07 (godz. 17.03.25).jpg

Będę się chwalić :lol:

Zdjęcia ciemne i niewyraźne, bo telefonem, ale som :yes:

Moja półeczka w prysznicu w ścianie nośnej, której miało nie być (bo może się nie da, bo może nie można ...)

Jest i cieszę się z niej jak dziecko :yes:

zdjęcie 2.jpg

Pamiętacie mój dylemat z półeczką przy wannie. Już prawie obudowana i wygląda to tak

zdjęcie 3.jpg

Monia, fajnie wyszło, jedno i drugie :)

Ad szafki. Najmniejsza, jaką kiedyś wypatrzyłam, miała 34cm szerokości. Np. ta ma 40cm:

http://www.seart.pl/szafka-nocna-debowa-marika-p-441.html

Arnika, nic nie stoi na przeszkodzie, by - jeśli się noga powinie, dzieci pójdą w świat/ whatever - sprzedać dom i wybudować mniejszy/ większy. Podobnie jak Monsambia, jeśli miałabym mieszkać za gotówkę, stać by mnie było na działkę w podłej okolicy i domek w stylu altanki na działce. Wszystko ma swoją wartość, i dojazdy, i lepsze materiały (przy ew. sprzedaży i starzeniu się sprzętów).

Kurczę, tyle dziś było o Panu Arturze, że i ja zadzwoniłm do niego:D (i też mi sie strasznie poważny wydał:o)

Już sie z tym nosiłam od 2 miesięcy... dziś uznałam, ze to znak:D

Muszę w końcu wycenić u kogoś innego tą moją kuchnie, bo narazie wydaje mi sie strasznie drogo:roll: Do tego może w końcu poznam cenę garderoby i biblioteki...

A ty monia gdzie kuchnię będziesz robic? Też u Pana Artura byś chciała?

Magda, ciekawe co sobie pan Artur pomyślał jak się dziś telefony rozdzwoniły? ;)

Co ustaliliście?

Gdybyś zawitała tu jakieś 2 tyg temu, to byś zobaczyła moją kuchnię (jeszcze w pudłach) w garażu. Nawet filmik gdzieś*tam jest z mojej zabawy cornerem :p

Także kuchnię już mam i czeka na montaż :yes:

Moni chociaż jednej rzeczy będziesz mi zazdrościć :lol2:

Ale połowicznie, bo pałka nie zrobiłam w drugiej łazience :bash:

ohhh, ja głupiahttp://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif Oczywiście, ze widziałam Twoją kuchnię! (znaczy tą w kartonach;)) Tylko mi sie zapomniało:oops: Nawet filmik widziałam... Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądać, bo jednak supermenem nie jestem i przez tekturę wzrok mój przenikać nie chce:roll:

A pokazywałaś zdjęćie poglądowe-katalogowe tej kuchni? Jakie dokładnie fronty wybrałaś? Bo tak kojarzę, ze jakieś jasne, ale chyba nie białe...

Z P. Arturem umówilismy się, ze na dobry początek prześlę mu na maila zwymiarowene projekty kuchni, garderoby i biblioteki do wyceny. Właśnie powinnam to zrobić:D

Z P. Arturem umówilismy się, ze na dobry początek prześlę mu na maila zwymiarowene projekty kuchni, garderoby i biblioteki do wyceny. Właśnie powinnam to zrobić:D

A bo Ty masz jakieś*projekty

Ja nie mam :(

Chyba powinnam to przemyśleć, rozrysować sobie. Facetowi będzie łatwiej

Zdjęcia poglądowego kuchni nie ma i nie będzie. Pokażę jak już będzie po montażu. Albo i nie (jeśli się*okaże że kuchnia wyszła nieładna :()

Balbi Dzięki, z półeczki jestem zadowolona. Pan się trochę*namęczył z kuciem, ale on wciąż*powtarza, że lubi kiedy jestem zadowolona :lol:

Drzwi zamówiłam już dość*dawno. Czeka się na nie ponad 8tyg, a ja przed malowaniem bym chciała założyć :yes:

Paśku, wiem że ciemne :( ale takimi mnie K obdarował :( Może razem z Tobą po te dynie pojadę :yes:

Hazel - dobrej nocy

Ja powinnam dawno spać, bo jutro muszę*wstać* o świcie. Mam na 9 fryzjera. Nie wiem gdzie głowę miałam kiedy się na tę godzinę*umawiałam

Półeczki wyszły super... co prawda ta dolna obok wanny będzie chyba trudno dostępna, ale zawsze coś rzadziej używanego można tam wrzucić:)

Gratuluję postępów i zamówienia klamek - ja też wczoraj wybrałam.

I nie bzdol, że kuchnia wyjdzie nieładnie i jej nie pokażesz... toż pół forum na Twoją kuchnię czeka...