Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Hmm... myślę, że całe schody można wyłożyć tym łupkiem, jakoś kombinując z tymi płytami jak płytkami. Lepiej wyglądałoby w całości, ale za tę cenę nie ma co narzekać...

Ja już myślę, że może i taras tym wyłożę?

Muszę tam napisać czy w ogóle byliby skłonni dostarczyć mi ten łupek, albo poszukać w okolicy, może też ktoś sprzedaje.

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia... kiedys dawno temu już ( a myślałam, że to było wczoraj... ) szukałam Twojego dziennika i komentarzy... Nie znalazłam... Dziś zauważyłam w stopce link.... Szybko... ;)

Nooo nic to... Przeczytałam dość szybko i gratulki wykańczania domku :)

Kiedyś mi radziłaś jakiś preparat na kleszcze... Stosowałam wcześniej Frontline, Adwantix... ale ich koszt jest wysoki jak co 4 tygodnie kropić psa... Obroża przy psie długowłosym i kochającym i miziającym psa chłopcu odpada.... Teraz u weta dostałam Exspot.... Czy jest jeszcze coś w dobrej cenie niereklamowane, z ładnymi obrazkami i w ładnych pudełkach, ale skuteczne?????

Balbina, oczywiście, na pewno dam znać.

Pytasz o zewnętrze domu? My mamy jednowarstwówkę, nie ocieplamy. Tynków zewnętrzych jeszcze nie klepnęliśmy, bo cały czas ustalam jak ma elewacja wyglądać

Arnika, witam serdecznie. Rozgość się :)

Słuchaj, jeśli taniej, a skutecznie to FIPREX. Ta sama substancja czynna co we Frontline (fipronil), a sporo taniej

Ja dla swojego kota kupuję duże opakowanie w spray'u i tym go spryskuję regularnie, Opłaca się najbardziej, ale oczywiście są też małe, pojedyncze dawki

494838887[3].jpg

Hej

Niech mi ktoś doradzi, proszę

Muszę się zdecydować na obudowę kominka. Czy chcę taką prostą z kamienia dookoła bez żadnych przerw czy coś takiego, urozmaiconego

[ATTACH=CONFIG]57575[/ATTACH]

z racji tego, ze masz półeczki i raczej podział poziomy przy kominku nie dzieliłabym w pionie kominka. Jeśli juz to tak:

http://img263.imageshack.us/img263/7083/sanowskaiv1.jpg

Jeśli wybierzesz ten jasny szary kamień to chyba ładnie by wygladało, gdybyś zabudowę kominka pociągneła szerzej-na całą sciane, jesli ten ciemny antykowany(tez cudny) to delikatniej. Szczeliny między kamieniami robiłabym delikatniejsze, takie tylko aby aby, te na rysunku oryginalnym są wg mnie za wyraziste.

Jesli decydowałąbyś się na wersję z szerszą obudową, to trzeba by jeszcze rozmierzyć opcję z jeszcze jednym podziałem na bokach

Myszko, dzięki za wszystko (nie tylko za kominek), ale już to zaklepałam. Będzie granit i z podziałem na 4 części wzdłuż wkładu (tak jak rozrysowałaś, tylko bez tych środkowych podziałów na pionowych kamieniach) Ehhh, i już tak będzie, i jeśli źle to trudno. Już nie chce mi się o pewnych sprawach myśleć.

Głośnik centralny przenosimy pod kominek. O 2 w nocy dostałam olśnienia i to co wcześniej według KK było nierealne stało się możliwym.

Jedno dobre z tej całej sytuacji - nie będzie parapetu nad kominkiem :wiggle:

Myszko, dzięki za wszystko (nie tylko za kominek), ale już to zaklepałam. Będzie granit i z podziałem na 4 części wzdłuż wkładu (tak jak rozrysowałaś, tylko bez tych środkowych podziałów na pionowych kamieniach) Ehhh, i już tak będzie, i jeśli źle to trudno. Już nie chce mi się o pewnych sprawach myśleć.

Głośnik centralny przenosimy pod kominek. O 2 w nocy dostałam olśnienia i to co wcześniej według KK było nierealne stało się możliwym.

Jedno dobre z tej całej sytuacji - nie będzie parapetu nad kominkiem :wiggle:

Zapowiada się, że będzie fajnie.

Dobrze, że udało się zlikwidować parapecik.

Zapowiada się, że będzie fajnie.

Dobrze, że udało się zlikwidować parapecik.

No nawet nie wiesz, jak mi dzięki temu ulżyło :)

Mam tylko nadzieję, że nie wyjdzie w trakcie jakiś babol i okaże się że brakuje na ten głośnik miejsca. Mam nadzieję

W sobotę Panowie skończyli kłaść tynki. Dziś jeszcze pucują wszystko i zostawiają nam las tropikalny ;) Nie mamy wilgotnościomierza, ale podejrzewam że jest nieźle. Wylewki pod piachem nie schły, doszedł tynk, to sobie poczekamy.

Przyjechał dziś glazurnik (wujek przyszywany), a tu nie ma płytek :( Miałam jakieś cholerne szczęście, bo nie dość że znalazłam tanią FRIDĘ na allegro, to jeszcze pan mi ją gratis dziś przywiezie. Uff

No to zaczynamy ... wykańczanie się

To wrzucaj foty jak się frida położy, bo będziesz miała wcześniej niż ja ;)

Zaczynamy od garażu, bo tam idą prosto na Ytonga, w kotłowni musimy poczekać na tynk aż wyschnie. Także będzie grafit grafit i jeszcze raz grafit (ale wstawię)

Czy ktoś może za mnie wybrać metalwooda? Argento czy piombo, piombo czy argento, argento czy .... ZWARIUJĘ! :bash::bash::bash:

Hej!

Wróciliśmy dziś od rodziców, po podładowaniu akumulatorów (3 dni w rozpuście) można działać dalej :)

Montaż kominka przesunięto na jutro (tj piątek), mąż właśnie pojechał na budowę, ma mi zrobić trochę zdjęć, ciekawe co tam nasz wujek-glazurnik-gkowiec-złota rączka podziałał ;)

Pada mi powoli komp i chyba szykuje się kolejny niespodziewany wydatek.

Aha, i klepnęliśmy naszą kuchnię wreszcie (tzn podpisaliśmy umowę i wpłaciliśmy zaliczkę)! Zajęło nam to tylko ... 7 miesięcy (ale podobno są jeszcze lepsi)

Cały czas mam wątpliwości czy dobrze wybrałam decydując się na naroźny obrotowy kosz, czy będzie to wygodne, czytam że ludzie krytykują. Mogę jeszcze zmienić, ale sama nie wiem co chcę :(