Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Monia ja kupilam z vippa taka http://www.vipp.com/produkter-p2/badevaerelse-toiletspande-pedalspande-toiletboerste-saebedispenser-saebeskal-handklaede/bruseskraber mam tez ich akcesoria lazienkowe.kazda bedzie spelniac swoja funkcje. ja glupia kupilam kabiny a powlokami - mega drogie ale to wszystko pic na wode. dzis nie przeinwestowywalabym w szklo, kupilabym zwykle ...

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajna ta sciagaczka :) pasowalaby mi :)

Ja mam jakas zwykla, ale musi miec w miare mieka gume bo taka sztywna to nic nie sciaga, ja baterie myje od wielkiego dzwonu ale mam deszczownice i za bardzo sie nie chlapie na nie.

Zartowalam z tym koszykiem, kupowany na zasadzie jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :D

A ja mam pytanie z ciekawości - czym wycieracie te baterie i szybę*i gdzie to potem lokujecie?

Bo ja też wycieram szybę, ale już baterii nie. Mogę jej tygodniami nie myć i ekologiczny sodasan zrobi swoje (wystarczy przetrzeć)

Muszę w końcu dorwać ten sodasan :)

A baterie wycieram małym ręczniczkiem frotte, który po użyciu ląduje w pralni na drabince, żeby wysechł.

mozna sobie przygotowac w buteleczce ze sprayem miksture wody i octu i tym myc - tez ekologicznie :)

Ale czy tak samo skutecznie?

Bo ten cały sodasan to jakieś czary są. Kamień którego nie mogłam usunąć cilitem bang nie miał szans. A to zwykły stężony kwas cytrynowy jest.

A gdzie ten sodasan sie kupuje?:rolleyes: apropo sciagaczki to te moje ta koncowke maja cala gumowa - tzn nie ma na wierzchu metalu i ryzyka, ze sie szyba porysuje;)

Ja tez nie lubie deszczownicy...mam wrecz awersje...:bash:wszyscy nasi znajomi sie dziwili, ze mamy nowy dom i ani jednej deszcownicy...:lol2:maz sie smial , ze za domem przy rynnie zamontuje - specjalnie dla gosci:rotfl:

A gdzie ten sodasan sie kupuje?:rolleyes: apropo sciagaczki to te moje ta koncowke maja cala gumowa - tzn nie ma na wierzchu metalu i ryzyka, ze sie szyba porysuje;)

Ja kupiłam w internetowym eco-sklepie, ale potem widziałam w różnych tego typu miejscach.

Mam jeszcze płyn do mycia naczyń (też*bardzo dobry)

Ta ściągaczka też*z no?

edit: to ten

http://ekozakupy24.pl/produkt/528/ekologiczny-plyn-do-usuwania-wapiennych-osadow-i-kamienia-1000ml

Edytowane przez monsanbia

Gość monika996
Ja kupiłam w internetowym eco-sklepie, ale potem widziałam w różnych tego typu miejscach.

Mam jeszcze płyn do mycia naczyń (też*bardzo dobry)

Ta ściągaczka też*z no?

edit: to ten

http://ekozakupy24.pl/produkt/528/ekologiczny-plyn-do-usuwania-wapiennych-osadow-i-kamienia-1000ml

Monia co to za sodasan , pokaż na zdjęciu . znalazłam na internecie te środki. chyba ,że mi powiesz , gdzie kupić w marketach.:stirthepot:

Za ściągaczką do szyb pryszniciowych przeszłam 2 duże centra handlowe i nic nie ma.... znalazłam w TK max taką zwykłą ściągaczkę do szyb, ale ładnie wykonaną za 20 zł, ale bez ogonka do powieszenia. jest trochę za twarda , ale ściągam wodę z wierzchu, a resztę mam taki ręczniczek od Jana Niezbędnego i wycieram do sucha,a potem na ręcznikowiec( pod ręcznik,żeby nie było widać)

MONIA nie doczytałam mam już link i kupię go przez internet:cool:

Gość monika996
Monika, jakie masz wymiary wyspy? tj. ile głębokości szafki z jednej i z drugiej strony? Nie lepiej byłoby mieć wyższych hockerów?

I potwierdzam, pani do sprzątania rulez. Co prawda ma szereg wad, ale nie przesłaniają mi one jej zalet. Nic nie robię z prysznicem, pani doprowadza co tydzień kabinę do stanu idealnego.

wyspa 90x 210. szafki otwierane od środak kuchni 60 -siątki. Hockery sa regulowane. ja lubie niskie, moj syn zawsze je podnosi, on lubi wysoko siedzieć:)

ściągam wodę z wierzchu, a resztę mam taki ręczniczek od Jana Niezbędnego i wycieram do sucha,a potem na ręcznikowiec( pod ręcznik,żeby nie było widać)

matyldo, jakie kombinacje alpejskie! Ale co począć jak chce się mieć ładnie, czysto i elegancko?

A ja wczoraj po wejściu do jednej i drugiej łazienki załamałam się,*że zamówiłam za małe kabiny :(

Myślałam, że będzie mało miejsca, a teraz po położeniu płytek wszystko się*jakieś*dużo większe wydaje. Spokojnie mogłam zamówić większe

Zamawiaj Moni, powinnaś być zadowolona. Na osady jest świetny! :yes:

Monia a Masz cos sprawdzonego co Moglabys jeszcze z tego sklepu polecic? pytam bo jak juz bede zamawiac to moze warto jeszcze na cos innego sie skusic...

TO i ja się skuszę i chętnie poczekam co jeszcze warto nabyć :).

A tak w ogóle to się witam po przerwie :lol:. Cieszę się że impreza udana tylko szkoda że takie przykre zdarzenie was spotkało :(.

Jakie kabiny zamawiałaś? Ja mam dokładnie te same spostrzeżenia, jak planowałam łazienkę to byłam pewna że albo wanna albo prysznic, jakoś na siłę wcisnęliśmy i jedno i drugie a jak już wszystko stanęło to byłam w szoku jaki luz został przy takiej klitce jaką mamy.

Monia, skoro płytki zakończone i zaraz będzie drewienko to myk myk i mnie przegonisz z wykańczaniem ;). Kiedy kolejny zlocik??? Ja nadal tapet na szafy nie odebrałam na U. ;)