Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eeee, jak kukurydza "strzelająca" to się wszystko zgadza:D Więc z pamiecia nie najgorzej i wszystko wyszło jak trza:lol: (o czosnku naturalnie wiem:yes: i mam wprawę, spoko;))

To może masz jakąś m3-jkę?

Mogę się*przejechać? :lol2:

Nieee, mam coś większego, bradziej maminego;), ale z ponad trzystoma konikami pod maską:lol: plus taki duży silnik i robi się miło:lol:

Edytowane przez MagdaZZZ

tak i nie. Mogą być zabudowane lekką konstrukcją (meblową, ale i kg w to się łapie), musi być do nich dostęp (trudno, najwyżej się wytnie dziurę w kg) i wentylację (sprawę załatwiają najmniejsze kratki kominkowe,dostępne np. w castoramie w szeregu kolorów, w tym białym).

Robiłam legalny odbiór takiej instalacji, nikt się nie przyczepił.

Na indukcji też się nic nie przypala. Po dwóch latach w wynajmowanym mieszkaniu mam płytę elektryczną - never again!

Ja konsultowalam sie z nadzorem budowlanym - u nas gaz w zabudowie z kg by nie przeszedl...

Monia kurde...ja to chyba nie powinnam gotowac...mi sie na gazie nie raz "wykipialo" i nie moglam od razu posprzatac bo wszystko gorace wiec po skonczonej pracy sprzatania co niemiara...indukcja - sciagam garnrk , przecieram mikrofibra i gotuje dalej - nic mi nie przywiera no i zupa czy mieso jak dla mnie 30 % szybciej gotowe jak na gazowej - nasi rodzice maja gazowke...

a tam, pierniczysz

Najważniejsze, że jesteś zadowolona i tak jest Ci dużo lepiej. Po co byś się*miała katować gazówką, skoro wolisz co innego?

ale jeśli o zupę*chodzi ... :p No bo nie byłabym sobą. Tu jednak zasada - im dłużej, tym lepiej, u mnie króluje. Ja zupy gotuję na wywarach (warzywnych, mięsnych, kostnych, grzybowych), a wywar jak nie poulgocze ... to go nie ma :p

Gość monika996
yes yes yes :yes:

chcesz mnie uszczęśliwić?

To płytę grill, ale nie płytę, tylko grill z kamieniami wulkanicznymi, ok?

Wok na ogniu najlepszy :yes:

Monia daj jakiś smakowity przepis. ja już nie mam pomysłow na obiad. jutro robię fasolkę po bretońsku:rolleyes: może być?

Gość monika996
a tam, pierniczysz

Najważniejsze, że jesteś zadowolona i tak jest Ci dużo lepiej. Po co byś się*miała katować gazówką, skoro wolisz co innego?

ale jeśli o zupę*chodzi ... :p No bo nie byłabym sobą. Tu jednak zasada - im dłużej, tym lepiej, u mnie króluje. Ja zupy gotuję na wywarach (warzywnych, mięsnych, kostnych, grzybowych), a wywar jak nie poulgocze ... to go nie ma :p

oj zupy!!! ja tylko szybko -poomidorowa na bulionie, groszkowa mielona

Monia daj jakiś smakowity przepis. ja już nie mam pomysłow na obiad. jutro robię fasolkę po bretońsku:rolleyes: może być?

eeee no, nie jest źle. Tylko bez kostek, please :yes:

Ja miałam na 2 dni faszerowane papryki i bakłażany (farsz wołowy, z kukurydzą*oczywiście :rolleyes:, i odrobiną*ryżu, i pomidorami, i ziołami ...)

mąż prawie płakał kiedy się kończyły

A ziemniaczki dauphinoise robisz? To jest mniam. I Twojemu nastolatkowi by pewnie smakowały :yes:

Monia ja zupy tylko na warzywach a nie lubie rozgotowanych i ewentualnie na piersi z kurczaka albo z indyka, zedne kosci - bo cholernie niezdrowe, zadne gotowe kostki bo glutaminian trujacy, moja zupa to max - 30 - 40 minut...

Gazowe rozwazalismy bo tansze w eksploatacji.

Gość monika996

ja ciebie też ty moja mała kucharo:wiggle: podrzuć przepis. rano poczytam.;)

ciasto na maślance już mi wychodzi.

Monia uwierz ,że w twoim wieku uwielbiałam gotowac- kulebiaki, makarony, zapiekanki, łazanki i co zechcesz , tylko mało piekłam, ale piekłam. i po 35 momentalnio wszystko zanikło:eek: potrzebuję terapeuty?

i bak co 3 dni do uzupełnienia:jawdrop:

i to mało:lol2: a bak nie taki mały:no:, bo równą setkę mieści:bash:;) SMOK

monia, powiedz tylko słowo:lol2: swoją drogą kiedyś mogłybyśmy dziewuszki wspólnie przewietrzyć:) albo się z nimi spotkać, to może by nam kawę w spokoju dały wypić, jakby sobie do gustu przypadły:D

A gdzie ty teraz jeszcze mieszkasz? Też południe czy gdzieś bliżej centrum?

Edytowane przez MagdaZZZ

Gość monika996
eeee no, nie jest źle. Tylko bez kostek, please :yes:

Ja miałam na 2 dni faszerowane papryki i bakłażany (farsz wołowy, z kukurydzą*oczywiście :rolleyes:, i odrobiną*ryżu, i pomidorami, i ziołami ...)

mąż prawie płakał kiedy się kończyły

A ziemniaczki dauphinoise robisz? To jest mniam. I Twojemu nastolatkowi by pewnie smakowały :yes:

Monia ja też bym płakała za paprykami, uwielbiam. ale ja robię tylko mięsko, cebulka i ryż . jak na gołąbki:wiggle:

a ziemniaczki kupuje gotowe zamrożone dafinki:rolleyes:

Monia ja zupy tylko na warzywach a nie lubie rozgotowanych i ewentualnie na piersi z kurczaka albo z indyka, zedne kosci - bo cholernie niezdrowe, zadne gotowe kostki bo glutaminian trujacy, moja zupa to max - 30 - 40 minut...

Gazowe rozwazalismy bo tansze w eksploatacji.

Nie robię*rozgotowanych zup :eek:

Wręcz przeciwnie (mama narzeka na za jędrne warzywa!)

Ale bulion jak 1,5-2 godz nie pogotuję - to nie jest to. Udawanka

Ja mięsne tylko na indyczych szyjkach. The best

Gość monika996
i to mało:lol2: a bak nie taki mały:no:, bo równą setkę mieści:bash:;) SMOK

monia, powiedz tylko słowo:lol2: swoją drogą kiedyś mogłybyśmy dziewuszki wspólnie przewietrzyć:) albo się z nimi spotkać, to może by nam kawę w spokoju dały wupić, jakby sobie do gustu przypadły:D

A gdzie ty teraz jeszcze mieszkasz? Też południe czy gdzieś bliżej centrum?

oj . Waszawianki:wiggle: