Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alescie poszalaly :)

Jesli chodzi o gotowanie ja tez wybralam gaz, a rurki mam doprowadzone wokol domu a nie przez srodek calego domu i schowane pod blatem juz w samej kuchni. A ruszty mozna myc w zmywarce :)

Ja tez sprobowalam kukurydze, superowa. Na szybko jak mnie przycisnie mieszam kukurydze z majonezem kieleckim :D I poprosze o przepisy na makarony :)

A apropos diesli ja takowego posiadam, fakt zupelnie inaczej chodzi niz benzyna ale przy tych cenach benzyny i moich 100km dziennie ma to spore zalety :D

No dobra, jestem już

Widzę że dyskusja nadal gazowo-dieslowa ;)

Ja mam porównanie jeżdżąc taty nowej generacji Toyotą (diesel 2.2) i faktycznie dalej jest to klekot. O przyspieszeniu i komforcie (a raczej jego braku) jazdy nie wspomnę.

Ale nie wiem, wieloma dieslami nie jeździłam i może te wasze dziewczyny faktycznie jurne koniki ;) Która mnie przejedzie? ;)

Aneta, nasi mężowie mieliby o czym pogadać :yes:

Jak zwykle ciężko za tym wątkiem nadążyć...

Co do sporu gaz/prąd w gotowaniu jestem za prądem. Fakt gotowanie na gazie ma w sobie więcej magii, ja latami gotowałam na gazie i tak się nauczyłam gotować, ale Moniu ja nie wiem jak możesz nie dostrzegać ile się tworzy oblepiającego wszystko brudu przy gotowaniu na gazie? Przy płycie elektrycznej teraz nie mam w ogóle tego problemu, wystarczy lekko przetrzeć po gotowaniu i finito całe sprzątanie, u mojej mamy kuchenkę gazową trzeba non stop szorować i praktycznie nigdy nie jest czysta...

A w kwestii benka/diesel to podzieliliśmy się z małżonkiem fifty-fifty - on dieslowy... ale ja na razie (bo jak wygram w lotto to się zmieni) nie mam tylu koni ile bym chciała ;)

Gość monika996
No dobra, jestem już

Widzę że dyskusja nadal gazowo-dieslowa ;)

Ja mam porównanie jeżdżąc taty nowej generacji Toyotą (diesel 2.2) i faktycznie dalej jest to klekot. O przyspieszeniu i komforcie (a raczej jego braku) jazdy nie wspomnę.

Ale nie wiem, wieloma dieslami nie jeździłam i może te wasze dziewczyny faktycznie jurne koniki ;) Która mnie przejedzie? ;)

Aneta, nasi mężowie mieliby o czym pogadać :yes:

Monia żabę mam z Ciebie zrobić??

a tak w ogóle pędzę dziś do dentysty. i fasola mi się gotuje . na razie sama bez dodatków.Monia liczę na przepisy:wiggle: az wstyd sie przyznać kuku jeszcze n nie zrobiłam

Myszonik, ale oblepianie brudem, to nie kwestia gazu, tylko tego, że para z tłuszczem osiada na wszystkim.

A taka sama para z garnków powstaje na gazie i prądzie.

Ja teraz nie mam czasu na dokładne sprzątanie, mam prąd i okap oraz szyba oblepione tak jak nigdy z gazem nie miałam. Swoją drogą - muszę posprzątać ;)

Mojej mamy gazówka ma ponad 10 lat i wygląda jak nówka sztuka i nigdy nie jest brudna (niestety nie wrodziłam się*do mamy :no:)

To wszystko jest względne ...

Moni Najpierw miałaś obiecać, że zrobisz te makarony :p

Myszonik, ale oblepianie brudem, to nie kwestia gazu, tylko tego, że para z tłuszczem osiada na wszystkim.

A taka sama para z garnków powstaje na gazie i prądzie.

Nie do końca, chodzi o dodatki w gazie. W zależności od składu wszystko się brudzi mniej lub więcej. Kiedyś w ogóle gaz to był shit, potem się poprawiło pod względem składu.

Nie do końca, chodzi o dodatki w gazie. W zależności od składu wszystko się brudzi mniej lub więcej. Kiedyś w ogóle gaz to był shit, potem się poprawiło pod względem składu.

W takim razie nie trafiłam na gaz który gorzej by oblepiał niż prund