adk 13.10.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Przekazałam wczoraj mężowi sedno dyskusji gaz vs prąd do gotowania. A mi małż znalazł płyty indukcyjne przystosowane do woka. Ale raczej nas nie stać . Ja nie mam porównania i nie wiem jak będę sobie radzić z indukcją. Zawsze gotowałam tylko na gazie. Coś takiego. http://images.okazje.info.pl/p/sprzet-agd/2102/th220/aeg-electrolux-fm4863k-an.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.10.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monija też się podłączam do prośby o przepisy na pyszne makarony, bo ja pastę uwielbiam.... i obiecuję, że zrobię i relację zdam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 i obiecuję, że zrobię i relację zdam:) No to Tobie wysyłam Tylko jak wrócę z zakupów odkurzaczem (stary wyzionął ducha a trzeba by pożbyć się*wszędobylskich "kotków") Adk, dla mnie to dalej jest zamiennik żywego ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.10.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Tylko jak wrócę z zakupów odkurzaczem (stary wyzionął ducha a trzeba by pożbyć się*wszędobylskich "kotków") Adk, dla mnie to dalej jest zamiennik żywego ognia Dobry temat: ODKURZACZ Tutaj dużo osób się przewija, możecie coś polecić, bo na nowy dom muszę sobie nowy odkurzacz sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dobry temat: ODKURZACZ Tutaj dużo osób się przewija, możecie coś polecić, bo na nowy dom muszę sobie nowy odkurzacz sprawić Ja mam centralny, więc nie zgłębiałam tematu. Teraz mam zamiar kupić coś bezworkowego i zfiltrem hepa Natomiast znajomy kupił odkurzacz miele jakiś rok temu i nieustannie się*nim zachwyca. Zobaczył kiedyś w hotelu za granicą panią sprzątającą starym (kilkunastoletnim) wysłużonym, popytał, użył i postanowił kupić do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.10.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja w domu mam centralny .Wczesniej uzywalam taki tradycyjny - Miele wlasnie - dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.10.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 u mnie ostatnio tylko miotła (uwaga LUBIĘ ZAMIATAĆ, odkurzać nie lubię)i płaski mop, kupiłam ostatnio takiego który ma w sobie psikacz płynu viledy, fajny jest. Na awarie mam akumulatorowy elektrolux'a. Normalny zelmer, za dokładnie za 14 dni dziesięciolatek, poszedł zupełnie w odstawkę. monsabia trafiłam na Twój wpis nr 3.333 i czemuś mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 No właśnie i ja się martwię czy będę potrafiła gotować na indukcji. No nikt w rodzinie nie ma co bym się u kogoś poduczyła. Ja zupy też gotuję długo (moja mam twierdzi ze stanowczo za długo). Ale ja nie jestem taka kuchara jak Ty. Ja zaczęłam dopiero po ślubie gotować. Początki były trudne. Wcześniej robiłam dobrze tylko kanapki i naleśniki . Mam nie lubiła pomagania w gotowaniu, więc metoda prób i błędów jakoś się uczę wciąż. A ostatnio nic mi nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A ostatnio nic mi nie wychodzi. Alicja, głowa do góry! Wiesz, że po burzy wychodzi słońce? Będzie dobrze e-mól, zagraj w totka! o czym był ten wspis? o seksie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.10.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 seks na forum muratora, to by było raczej niestosowne przecież zagram, jak wygram to wypasiony domek sobie strzelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 seks na forum muratora, to by było raczej niestosowne przecież zagram, jak wygram to wypasiony domek sobie strzelę a mnie odpalisz 3.333? pln lub $, co wolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 nawet funciaki, ale pod warunkiem, że kupisz za nie coś do chaty i przykleisz na tym tabliczkę pamiątkową z moim imieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 U mnie tez centralny, ale nie wiem jeszcze z jakiej firmy bedzie. Hydraulicy cos przebakiwali o "beam" ale nie zglebialam tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.10.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Nie nadążam, ale ja CIę "przejadę" moim dieslem 3.0 tdi i zapewniam, będzie komfortowo. Jest super. Gazu nie polubię i już. Nie wierzę, że gotujesz 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.10.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 się porobiło, baby o silnikach gadają, lecz mimo to wciąż się przewijają garyA na co tu się przepisy rozdaje: mięcha, ciasta, sałatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.10.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 na makarony:)wrzucaj monia tu, to może i mnie czymś zaskoczysz:D Ostatnio jakoś (na szczęście) u mnie mniej makaronowo, więc może potrzebuję jakiegoś bodźca:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ale ja CIę "przejadę" moim dieslem 3.0 tdi i zapewniam, będzie komfortowo. Dlatego chociażby wszystkie prezydenckie limuzyny (ma być cicho, szybko w razie potrzeby i bardzo komfortowo) są diesle, tak? Nie wierzysz? Ale co? Mam Ci udowadniać? Przygodę z gotowaniem zaczęłam w wieku ok 8 lat od jajecznicy (robionej po kryjomu) na duszonej cebulce i kurkami. Pierwsza porcja wylądowała w wc, bo kompletnie nie wiedziałam ile należy posolić ... Jakby nie kalkulować wychodzi 20 lat, bez kilku miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.10.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja proponuję żeby się spotkać na jakimś torze i zweryfikować czy lepsza benzyna czy diesel Znaczy ja żonę wyślę na spotkanie, bo to ona jeździ samochodem (a ja KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pierwszy przepis to tagliatelle z tuńczykiem, w śmietanowym sosie, z cytrynowym pieprzem i pomidorkami suszonymi Smak co najmniej zaskakujący i jeśli ktoś pomyśli - bleee, tuńczyk na ciepło - niech tylko spróbuje. Jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie mlaskała przy tym daniu. Mój mąż jak słyszy, że będzie "makaron z tuńczykiem" skręca się z niecierpliwości Tajemnicą*jest tu sok z cytryny, który wydobywa głęboki smak sosu. Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach kilka (6- suszonych pomidorków w zalewie (tych dobrych, bez octu) Duuużo czosnku (ja daję powiedzmy 6 ząbków) śmietana słodka (najlepsza kremówka, używam 18% łaciatej) sok z ok połówki cytryny pieprz cytrynowy sól natka pietruszki (ja ubóstwiam, wrzucam dużooo pod koniec gotowania) Wyrzucam na lekko rozgrzaną*patelnię tuńczyka (można odlać trochę oleju, chociaż on i tak się za chwilę wchłonie), podsmażam 2-3 minuty, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w paseczki pomidorki i razem to smażę ok 3-4 minuty. Zalewam śmietanką, jak zaczyna bulgotać dodaję sok z cytryny (lepiej po trochu i próbować by nie przesadzić), sól, pieprz, posiekaną natkę U mnie dodatkowo jest jeszcze posiekana papryczka chili, w dużej ilości, już na talerzu Na zachęte (tu dodałam kaparki - opcjonalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.10.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia ty jesteś moim guru kulinarnym:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.