Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drugi przepis:

sos ze szpinakiem, piersią kurczaka i gorgonolą (mnie najlepiej smakuje ze spaghetti bądź bucatini)

 

podwójna pierś z kurczaka pocięta w paseczki delikatnie obsmażona z solą i pieprzem

torebka szpinaku w liściach Hortexu (zawiodłam się*dwa razu na innych markach a z tym szpikankiem danie wychodzi najlepiej), tego w kulkach (świeży szpinak jak najbardziej, ale nie wiem dlaczego - do tego sosu lepszy jest mrożony)

kawałek gorgonzoli (jeśli nie ma się*dostępu sos wyjdzie też dobry z serka topionego emmentaler/maasdamer zmieszanego z kawałkiem lazura)

czosnek (znów sporo)

śmietanka słodka

sok z cytryny (koniecznie, inaczej sos wyjdzie mdły)

sól, pieprz

 

Szpinak wyrzucam do rondelka, podduszam aż się cały rozmrozi, dodaję czosnek i wmieszam ser. Kiedy się*rozprowadzi dodaję śmietankę, sok z cytryny, sól, pieprz i gotuję kilka minut, na koniec wrzucam wcześniej podsmażoną (delikatnie) pierś z kurczaka

Danie błyszkawiczne, kilkuminutowe. Pycha :yes:

 

Ps.Oczywiście dodaję*pietruchę ;) do sosu, tuż przed podaniem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

czy skoro jest sok z cytryny to pieprz musi być cytrynowy? jeszcze takiego nie używałam :oops:

 

Karola, bez pieprzu cytrynowego może być, ale z nim jest super :yes:

 

 

Monia ty jesteś moim guru kulinarnym:wave:

 

:hug: Miło mi, ale może najpierw spróbujesz :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Genialne na pewno spróbuję(póki mogę), takie jedzonko uwielbiam, małż też, najgorsze jest tylko to że dzieciaki takiego nie tkną, a ja nie cierpię gotować dwóch obiadów, w związku z tym takie kolacyjki sobie fundujemy i brzuchy rosną :(

U mnie dzisiaj placuszki z cukinią i kukurydzą, a do nich salsa.

Edytowane przez e-mól
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Genialne na pewno spróbuję(póki mogę), takie jedzonko uwielbiam, małż też, najgorsze jest tylko to dzieciaki takiego nie tkną i niecierpię gotować dwóch obiadów, w związku z tym takie kolacyjki sobie fundujemy i brzuchy rosną :(

U mnie dzisiaj placuszki z cukinią i kukurydzą, a do nich salsa.

 

to dokładnie jak u mnie :bash:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A robiłyście (salik, robiłeś ;)) kiedyś pierś kurczęcia nadziewaną suszonymi pomidorkami i serkiem kozim (można dodać mozzarelli) i pieczoną w naczyniu żaroodpornym na warzywach (por, papryka, szalotka, marchew, seler, koper włoski ...)?

Soczysta. Też mniam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość monika996
Drugi przepis:

sos ze szpinakiem, piersią kurczaka i gorgonolą (mnie najlepiej smakuje ze spaghetti bądź bucatini)

 

podwójna pierś z kurczaka pocięta w paseczki delikatnie obsmażona z solą i pieprzem

torebka szpinaku w liściach Hortexu (zawiodłam się*dwa razu na innych markach a z tym szpikankiem danie wychodzi najlepiej), tego w kulkach (świeży szpinak jak najbardziej, ale nie wiem dlaczego - do tego sosu lepszy jest mrożony)

kawałek gorgonzoli (jeśli nie ma się*dostępu sos wyjdzie też dobry z serka topionego emmentaler/maasdamer zmieszanego z kawałkiem lazura)

czosnek (znów sporo)

śmietanka słodka

sok z cytryny (koniecznie, inaczej sos wyjdzie mdły)

sól, pieprz

 

Szpinak wyrzucam do rondelka, podduszam aż się cały rozmrozi, dodaję czosnek i wmieszam ser. Kiedy się*rozprowadzi dodaję śmietankę, sok z cytryny, sól, pieprz i gotuję kilka minut, na koniec wrzucam wcześniej podsmażoną (delikatnie) pierś z kurczaka

Danie błyszkawiczne, kilkuminutowe. Pycha :yes:

 

Ps.Oczywiście dodaję*pietruchę ;) do sosu, tuż przed podaniem

Monia ile tej smietany cały kartonik?

moj syn będzie zachwycony . on uwielbia makarony -jak ja:wiggle: a mąż tatara i kotleta:offtopic:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość monika996
A robiłyście (salik, robiłeś ;)) kiedyś pierś kurczęcia nadziewaną suszonymi pomidorkami i serkiem kozim (można dodać mozzarelli) i pieczoną w naczyniu żaroodpornym na warzywach (por, papryka, szalotka, marchew, seler, koper włoski ...)?

Soczysta. Też mniam

moj syn jadł to dziś w knajpie. była panierowana i podana na sosie ze szpinaku z gorgonzolą:wiggle: wcinał , aż mu sie uszy trzęsły

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...