karolakr25 13.10.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja uwielbiam tuńczyka w każdej postaci , na zimno czy na ciepło - nie odmówię Wygląda tak apetycznie, że właśnie kazałam mężowi iść do sklepu i kupić suszone pomidory czy skoro jest sok z cytryny to pieprz musi być cytrynowy? jeszcze takiego nie używałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Drugi przepis: sos ze szpinakiem, piersią kurczaka i gorgonolą (mnie najlepiej smakuje ze spaghetti bądź bucatini) podwójna pierś z kurczaka pocięta w paseczki delikatnie obsmażona z solą i pieprzem torebka szpinaku w liściach Hortexu (zawiodłam się*dwa razu na innych markach a z tym szpikankiem danie wychodzi najlepiej), tego w kulkach (świeży szpinak jak najbardziej, ale nie wiem dlaczego - do tego sosu lepszy jest mrożony) kawałek gorgonzoli (jeśli nie ma się*dostępu sos wyjdzie też dobry z serka topionego emmentaler/maasdamer zmieszanego z kawałkiem lazura) czosnek (znów sporo) śmietanka słodka sok z cytryny (koniecznie, inaczej sos wyjdzie mdły) sól, pieprz Szpinak wyrzucam do rondelka, podduszam aż się cały rozmrozi, dodaję czosnek i wmieszam ser. Kiedy się*rozprowadzi dodaję śmietankę, sok z cytryny, sól, pieprz i gotuję kilka minut, na koniec wrzucam wcześniej podsmażoną (delikatnie) pierś z kurczaka Danie błyszkawiczne, kilkuminutowe. Pycha Ps.Oczywiście dodaję*pietruchę do sosu, tuż przed podaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.10.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Uhm. Czy ktoś ma obiad do odstąpienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 czy skoro jest sok z cytryny to pieprz musi być cytrynowy? jeszcze takiego nie używałam Karola, bez pieprzu cytrynowego może być, ale z nim jest super Monia ty jesteś moim guru kulinarnym:wave: Miło mi, ale może najpierw spróbujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.10.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) Genialne na pewno spróbuję(póki mogę), takie jedzonko uwielbiam, małż też, najgorsze jest tylko to że dzieciaki takiego nie tkną, a ja nie cierpię gotować dwóch obiadów, w związku z tym takie kolacyjki sobie fundujemy i brzuchy rosną U mnie dzisiaj placuszki z cukinią i kukurydzą, a do nich salsa. Edytowane 13 Października 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.10.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Genialne na pewno spróbuję(póki mogę), takie jedzonko uwielbiam, małż też, najgorsze jest tylko to dzieciaki takiego nie tkną i niecierpię gotować dwóch obiadów, w związku z tym takie kolacyjki sobie fundujemy i brzuchy rosną U mnie dzisiaj placuszki z cukinią i kukurydzą, a do nich salsa. to dokładnie jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.10.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia Ty powinnas zalozyc osobny watek z przepisami i poradami kulinarnymi...byloby potem latwiej wszystko odnalezc...musze sprobowac Twoich specjalow. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Moja córka je jedno i drugie Normalnie dostaje swoją*porcję i wcina całą michę. W ogóle lubi sosiaste makarony. A one obydwa są*śmietanowe muślinowe, kremowe. Dzieci lubią takie rzeczy Woli nawet od tradycyjnego bolognese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A robiłyście (salik, robiłeś ) kiedyś pierś kurczęcia nadziewaną suszonymi pomidorkami i serkiem kozim (można dodać mozzarelli) i pieczoną w naczyniu żaroodpornym na warzywach (por, papryka, szalotka, marchew, seler, koper włoski ...)? Soczysta. Też mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.10.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A masz dokładniejszy przepis na te piersi nadziewane? Bo brzmi smakowicie , ale ja muszę mieć dokładnie podanie ilości, bo inaczej zaczynam się gubić nie jestem zbytnią fanką gotowania i preferuję potrawy jednogarnkowe i najchętniej pieczone w piekarniku w rękawie lub naczyniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.10.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia Ty powinnas zalozyc osobny watek z przepisami i poradami kulinarnymi...byloby potem latwiej wszystko odnalezc...musze sprobowac Twoich specjalow. .. Też tak uważam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Karola, napiszę Ci wieczorem, bo muszę*podskoczyć na budowę, a to proste jest, ilości intuicyjne, na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.10.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 (edytowane) moje dzieci jedzą makarony w każdej postaci tylko najlepiej bez żadnego sosu:lol2: aaa Monia i jakiej firmy najlepiej te dobre suszone pomidorki:rolleyes: bo ja często robię z krewetkami i firma mi była obojętna;) Edytowane 13 Października 2011 przez pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mmmmm....monia smaka narobiłaś, ja po czytaniu przepisu na makaron z tuńczykiem zwijam się z niecierpliwości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.10.2011 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mój syn je w zasadzie wszystko więc nie mamy z nim problemu za to mąż jest bardziej wybredny Monia bardzo dziękuję, teraz mąż gotuje i muszę przyznać że robi to nawet lepiej ode mnie i chętnie wypróbowuje nowe przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.10.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia ty jesteś moim guru kulinarnym:wave: i moim:wave: ile śmietanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.10.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Drugi przepis: sos ze szpinakiem, piersią kurczaka i gorgonolą (mnie najlepiej smakuje ze spaghetti bądź bucatini) podwójna pierś z kurczaka pocięta w paseczki delikatnie obsmażona z solą i pieprzem torebka szpinaku w liściach Hortexu (zawiodłam się*dwa razu na innych markach a z tym szpikankiem danie wychodzi najlepiej), tego w kulkach (świeży szpinak jak najbardziej, ale nie wiem dlaczego - do tego sosu lepszy jest mrożony) kawałek gorgonzoli (jeśli nie ma się*dostępu sos wyjdzie też dobry z serka topionego emmentaler/maasdamer zmieszanego z kawałkiem lazura) czosnek (znów sporo) śmietanka słodka sok z cytryny (koniecznie, inaczej sos wyjdzie mdły) sól, pieprz Szpinak wyrzucam do rondelka, podduszam aż się cały rozmrozi, dodaję czosnek i wmieszam ser. Kiedy się*rozprowadzi dodaję śmietankę, sok z cytryny, sól, pieprz i gotuję kilka minut, na koniec wrzucam wcześniej podsmażoną (delikatnie) pierś z kurczaka Danie błyszkawiczne, kilkuminutowe. Pycha Ps.Oczywiście dodaję*pietruchę do sosu, tuż przed podaniem Monia ile tej smietany cały kartonik? moj syn będzie zachwycony . on uwielbia makarony -jak ja:wiggle: a mąż tatara i kotleta:offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.10.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 A robiłyście (salik, robiłeś ) kiedyś pierś kurczęcia nadziewaną suszonymi pomidorkami i serkiem kozim (można dodać mozzarelli) i pieczoną w naczyniu żaroodpornym na warzywach (por, papryka, szalotka, marchew, seler, koper włoski ...)? Soczysta. Też mniam moj syn jadł to dziś w knajpie. była panierowana i podana na sosie ze szpinaku z gorgonzolą wcinał , aż mu sie uszy trzęsły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.10.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 monia jakbyś tylko bliżej mieszkała:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.10.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia, super te przepisy Mój mąż już kiedyś robił mi makaron z tuńczykiem i bardzo mi smakował. Muszę twojego przepisa spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.