adk 13.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 No ja widzę, że do Moni będę chyba się wpraszała na lekcje gotowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Świetne makarony, już mi ślinka cieknie:)I jakbyś czytała w moich myślach, bo szpinakowy i tuńczykowy to moje ulubione. Małżonek ich nie jada, więc jak zrobię sos to potem wcinam nieludzkie ilości....Robię nieco inaczej, ale Twoje brzmią smakowicie, więc są do wypróbowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.10.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Nie było mnie jeden dzień i nie mogę nadążyć Monia, pozwolisz, że zgłoszę małą odmianę do Twojego przepisu za szpinakiem (to jedno z moich ulubionych dań): zamiast kurczaka smażę cienko pokrojony boczek duński na chrupko i nakładam: tagiatelle Barilla (teściowa kuchara pełną gębą, jak spróbowała tego makaronu to już innych wstążek nie kupuje:D), sos szpinakowo-serowy (robię z kwaśną śmietaną i dodaję mniej cytryny) i kładę sporo plastrów chrupiącego boczku. Pychota! No i zmartwiłyście mnie tymi możliwymi kłopotami z odbiorem instalacji gazowej, bo dla mnie też jeśli gotować to tylko na gazie:) - inaczej smażą się nawet należniki:cool: (choć diesel by mi w ogóle nie przeszkadzał) Jestem też skłonna uwierzyć, że Monia gotuje od przedszkola. To wszystko zależy od tego jak się kucharzy w domu. Ja tego nie wyniosłam ze swojego, ale u nas dzieciaki uwielbiają bawić się w gotowanie i pieczenie i wszędzie pakują swoje rączki i chcą same:rolleyes: Pozwalam:yes: Kuchnia jest uświniona, ale przy tym radochy! Wczoraj piekliśmy szarlotę i kruche ciasteczka. A mój sześciolatek chce być kucharzem (ma już swoje pierwsze własnoręczne dania, jak kanapki czy kluski lane), a w przyszłą sobotę idzie za zajęcia do Szkoły Gotowania, to jego wymarzony prezent - gotować z prawdziwym kucharzem. Niektórzy tak mają Monia, napisz mi na priva po ile masz tę wełnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.10.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja pierwsze ciasto upiekłam samodzielnie w wieku lat 7 - był to jakiś przedziwny murzynko - piernik na bazie powideł śliwkowych. Więc w sumie staż mam jeszcze dłuższy Ooops, to chyba się wysypało, że już mam trochę więcej niż 18 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.10.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 właśnie zajrzałam tutaj bo szukam tego przepisu na zupę z papryki pieczonej .. i nie wiem na której to było stronie.. a tu znowu kulinarnie:) Spaghetti z tuńczykiem - mniam moje ulubione, my jeszcze posypujemy na wierzchu startą skórką z cytryny. Ja mam to szczęście że mój mąż odkrył pasję kulinarną i ja mu tylko pomagam.. kiedyś podzielę sie przepisami - nasza specjalność - kuchnia tajska ale włoszczyzną też nie gardzimy.. teraz niestety głównie żywimy się pysznymi pierogami - dla poznaniaków: na kiermaszu w M1 można kupić PYSZNE domowe pierogi.. ja kupuję zapas na 2 tyg. i jakoś żyjemy od kiermaszu do kiermaszu.. ale tęsknię już za pysznym domowym jedzonkiem.. .. no to gdzie ja znajdę tą zupę z papryki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 na szybką podzielę się błyskawicznym przepisem na Penne z boczkiem.- boczek wędzony kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni- dodajemy pomidory w puszce (pokrojone)- dodać bazylię- następnie ugotowany (al dente) makaron (Uwaga - makaronu (czyt. wody) nie solimy bo boczek jest słony, wymieszać - posypać sporą ilością parmezanu- udekorować świeżą bazylią mniam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia tuńczyk z makaronem pyyyyycha tak się na niego napaliłam że po powrocie do domu zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 13.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jeden wieczór z książką zamiast na FM i nie do odrobienia . Przepisy sobie zapisałam, jak już mi wstawią moją 5 palnikową gazówę na mój boski blat to będę do Bożego Narodzenia pichcić . Monia ja liczę że na BN będziecie na swoim i niech ten twój ziomal nie kracze , kciuki trzymam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Widzę, że muszę jednak się pospieszyć i spisać od razu przepisy bo niedługo będę się wracała 20 stron żeby je znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 oj trzeba spisywać na bieżąco bo zupę paprykową odnalazłam na stronie 61.. a wydawało mi się że to nie tak dawno było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.10.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ja chyba je sobie do dziennika przeniosę to nie zginą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 aaaaa na której to stronie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pasie dobra rada z tym wpisem do swojego dziennika. Monia mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.10.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dziewczyny, a na ktorej stronie byla ta przekaska z kukurydzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 na 64? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.10.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ok, no to zapytam inaczej: czy ktos ja sobie skopiowal? jak nic Monie bede jutro meczyc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.10.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ja znalazłam wszystkie przepisy są w moim dzienniku (trwało to godzinkę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Pozwalam:yes: Kuchnia jest uświniona, ale przy tym radochy! Wczoraj piekliśmy szarlotę i kruche ciasteczka. A mój sześciolatek chce być kucharzem (ma już swoje pierwsze własnoręczne dania, jak kanapki czy kluski lane), a w przyszłą sobotę idzie za zajęcia do Szkoły Gotowania, to jego wymarzony prezent - gotować z prawdziwym kucharzem. Niektórzy tak mają Bardzo mi się to podoba Balbina, pozwolisz że sprawdzę jutro na f-rze? Dziś wróciliśmy z imprezy i nie mam jak, bo znajomi śpią*w pokoju z dokumentami Cena na pewno była atrakcyjna bo to po znajomości było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja pierwsze ciasto upiekłam samodzielnie w wieku lat 7 czyli można, i nie jestem odmieńcem Ja do cist jestem nogawką, chociaż mam swoje hity. Jednak wolę pichcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.10.2011 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Monia tuńczyk z makaronem pyyyyycha tak się na niego napaliłam że po powrocie do domu zrobiłam venus, serio? zrobiłaś już? Super! Strasznie się cieszę, że nie na darmo się produkowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.