Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie było mnie jeden dzień i nie mogę nadążyć:rolleyes:

Monia, pozwolisz, że zgłoszę małą odmianę do Twojego przepisu za szpinakiem (to jedno z moich ulubionych dań:yes:): zamiast kurczaka smażę cienko pokrojony boczek duński na chrupko i nakładam: tagiatelle Barilla (teściowa kuchara pełną gębą, jak spróbowała tego makaronu to już innych wstążek nie kupuje:D), sos szpinakowo-serowy (robię z kwaśną śmietaną i dodaję mniej cytryny) i kładę sporo plastrów chrupiącego boczku.

Pychota!

No i zmartwiłyście mnie tymi możliwymi kłopotami z odbiorem instalacji gazowej, bo dla mnie też jeśli gotować to tylko na gazie:) - inaczej smażą się nawet należniki:cool: (choć diesel by mi w ogóle nie przeszkadzał:p)

Jestem też skłonna uwierzyć, że Monia gotuje od przedszkola. To wszystko zależy od tego jak się kucharzy w domu.

Ja tego nie wyniosłam ze swojego, ale u nas dzieciaki uwielbiają bawić się w gotowanie i pieczenie i wszędzie pakują swoje rączki i chcą same:rolleyes:

Pozwalam:yes: Kuchnia jest uświniona, ale przy tym radochy!

Wczoraj piekliśmy szarlotę i kruche ciasteczka.

A mój sześciolatek chce być kucharzem (ma już swoje pierwsze własnoręczne dania, jak kanapki czy kluski lane), a w przyszłą sobotę idzie za zajęcia do Szkoły Gotowania, to jego wymarzony prezent - gotować z prawdziwym kucharzem. Niektórzy tak mają:eek:

Monia, napisz mi na priva po ile masz tę wełnę!

właśnie zajrzałam tutaj bo szukam tego przepisu na zupę z papryki pieczonej .. i nie wiem na której to było stronie.. a tu znowu kulinarnie:) Spaghetti z tuńczykiem - mniam moje ulubione, my jeszcze posypujemy na wierzchu startą skórką z cytryny. Ja mam to szczęście że mój mąż odkrył pasję kulinarną i ja mu tylko pomagam.. kiedyś podzielę sie przepisami - nasza specjalność - kuchnia tajska ale włoszczyzną też nie gardzimy.. teraz niestety głównie żywimy się pysznymi pierogami - dla poznaniaków: na kiermaszu w M1 można kupić PYSZNE domowe pierogi.. ja kupuję zapas na 2 tyg. i jakoś żyjemy od kiermaszu do kiermaszu.. ale tęsknię już za pysznym domowym jedzonkiem.. .. no to gdzie ja znajdę tą zupę z papryki..?

na szybką podzielę się błyskawicznym przepisem na Penne z boczkiem.

- boczek wędzony kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni

- dodajemy pomidory w puszce (pokrojone)

- dodać bazylię

- następnie ugotowany (al dente) makaron (Uwaga - makaronu (czyt. wody) nie solimy bo boczek jest słony, wymieszać

- posypać sporą ilością parmezanu

- udekorować świeżą bazylią mniam:)

Jeden wieczór z książką zamiast na FM i nie do odrobienia :rolleyes:.

Przepisy sobie zapisałam, jak już mi wstawią moją 5 palnikową gazówę na mój boski blat to będę do Bożego Narodzenia pichcić ;). Monia ja liczę że na BN będziecie na swoim i niech ten twój ziomal nie kracze ;), kciuki trzymam ...

Pozwalam:yes: Kuchnia jest uświniona, ale przy tym radochy!

Wczoraj piekliśmy szarlotę i kruche ciasteczka.

A mój sześciolatek chce być kucharzem (ma już swoje pierwsze własnoręczne dania, jak kanapki czy kluski lane), a w przyszłą sobotę idzie za zajęcia do Szkoły Gotowania, to jego wymarzony prezent - gotować z prawdziwym kucharzem. Niektórzy tak mają:eek:

Bardzo mi się to podoba :yes:

Balbina, pozwolisz że sprawdzę jutro na f-rze? Dziś wróciliśmy z imprezy i nie mam jak, bo znajomi śpią*w pokoju z dokumentami ;)

Cena na pewno była atrakcyjna bo to po znajomości było