monsanbia 13.10.2011 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 ja znalazłam wszystkie przepisy są w moim dzienniku (trwało to godzinkę ) Ala, możesz Jak najbardziej Fajnie, że ktoś spróbuje, skorzysta ... To mnie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.10.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A ta zupe paprykowa to Gesler robila zdaje sie wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A ta zupe paprykowa to Gesler robila zdaje sie wczoraj Ale taką z pieczonymi pomidorami, czosnkiem i cebulą czerwoną? Nie obejrzałam wczoraj bośmy na budowie dywagowali z Łukaszem nt gładzi. Skończy się na tym, że będę musiała pogodzić się z kilkoma tysiączkami wywalonymi w błoto i robić*to jeszcze raz Prawie się*wczoraj popłakałam Nienawidzę nadprogramowych kosztów które idą*w ten niewidoczny (z pozoru na razie) etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziewczyny, w H&Y jest teraz jakaś mega promocja, że kupując jeden produkt drugi można wziąć za 5 pln.Ja mam tam wypatrzoną*genialną*narzutę za jakieś 350 pln.Nie ma chętnej na drugą??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 pokaż którą? mi narzuta potrzebna, srebra lub czarna w połysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=10 ANTIGUA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.10.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) a musi byc 2 taka sama?? juz poczytalam Edytowane 14 Października 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.10.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ale taką z pieczonymi pomidorami, czosnkiem i cebulą czerwoną? Nie obejrzałam wczoraj bośmy na budowie dywagowali z Łukaszem nt gładzi. Skończy się na tym, że będę musiała pogodzić się z kilkoma tysiączkami wywalonymi w błoto i robić*to jeszcze raz Prawie się*wczoraj popłakałam Nienawidzę nadprogramowych kosztów które idą*w ten niewidoczny (z pozoru na razie) etap monia czasami tak bywa. kto lubi? ja też nie!! zdecydowanie. a najgorzej jak coś zepsuje , albo zniszczę. a z moją szybkością , to się zdarza. W niedzielę pędziłam ze śniadaniem do męża na górę, bo nie mogł chodzić po zdjęciu gipsu. i tak nieszczęśliwie zawadziłam pantoflem o ścianę ,a obie ręce zajęte. w jednej jajecznica , w drugiej kubek z herbatę malinkową. i trach herbata wylądowała na czystej ścianie. spłynęła do parteru całe szczęscie, że ocaliłam jajecznicę ale miałam szorowania ściany . ale ściana była zatarta tynkiem zewnętrznym silikonowym i do wymycia pestka:) tylko godzinę mi to zajęlo. a już msiałam czarne myśli- malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.10.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Zupka była. ale Gessler nie dała dokładnego przepisu. muszę twoj odszukać str 61.był też tatar ze sledzia i gulasz po węgiersku. ja robię podobnie. nie marynuje tylko mięsa . ona dodała jeszcze kminku mielonego, a ja daję czosnek. no i czerwone wino. ja jak mam:)ale zawsze na podduszoną cebulkę na tłuszczu wrzucam dużo słodkiej papryki w proszku, żeby skarmelizowała, potem mięsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.10.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 zrobiłam zrobiłam i smakowało baaaaaardzo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.10.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Narzuta czaderska... a znasz jej wymiary, bo ja sierota na stronie nie umiem znaleźć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 zrobiłam zrobiłam i smakowało baaaaaardzo :D cieszę się niezmiernie z ciekawości - dodałaś natkę? Pytam, może znajdę drugą bratnią duszę Miałam jeszcze napisać o cyckach kurzyrz Piersi kurczaka nadziewane serkiem kozim i pomidorkami suszonymi 4 pojedyncze piersi 2-3 pomidorki suszone z oleju na jedną pierś (ktoś pytał, chyba Pasie o to jakie. Ja kupuję Ole albo La Rossa, dlatego że nie mają dodatku octu. Lubię pomidory w oliwie i ziołach only) Kawałek sera koziego (twardego) Kulka mozzarelli Warzywa różne - szalotka, marchew pokrojona w talarki, seler, koper włoski, por, kilka pieczarek, cukinia. Do wyboru (u mnie podstawą*jest por, marchew, seler) Sól czosnkowo-cebulowa (kupuję w eko sklepie) Pieprz (namawiam wszystkich którzy nie korzystają, używajcie pieprzy tylko z młynka - inny wymiar smaku) Papryka w proszku Jakieś ziółka (prowansalskie, cząber, tymianek, co kto lubi, z umiarem) Oliwa z oliwek Każdą pierś kroję pośrodku tak, by powstała kieszonka, oprószam do środka solą, pieprzem, papryką (soli nie za dużó, bo ser jest słony), nadziewam pokrojonymi w paseczki pomidorkami i startym i wymieszanym serem, zapinam wykałaczkami, znów przyprawiam z zewnątrz. Układam na niedbale pokrojonych i doprawionych (posypanych przyprawami) warzywach, polewam 3-4 łyżkami oliwy i piekę ok 40 minut w 180st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Narzuta czaderska... a znasz jej wymiary, bo ja sierota na stronie nie umiem znaleźć.... Kurczę, nie pamiętam, ale miała chyba 200x220. Jest piękna i już ją*brałam ostatnio, ale trochę*droga i chciałam obmyślić jakiś sposób na rabat (newsletter na kolejny adres e-mail ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.10.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Znaczy ja żonę wyślę na spotkanie, bo to ona jeździ samochodem (a ja KM patrz, to tak jak u nas - ja jeżdzę autkiem, a małżonek ucina sobie drzemki w autobusach niektórych to mocno dziwi, ale cieszę się, że nie my jedyni tacy "nietradycyjni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.10.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia Ty powinnas zalozyc osobny watek z przepisami i poradami kulinarnymi...byloby potem latwiej wszystko odnalezc...musze sprobowac Twoich specjalow. .. koniecznie! bo ja teraz nie mam czasu kopiować i testować, a potem nie będę mogła trafić! Monia, nie bądź taka - zrób z tym porządek (a odpuścimy Ci na jakiś czas liczenie gniazdek i inne budowlane pierdoły ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moni a tego kurczaka to pieczesz w naczyniu czy w rekawie? super te przepisy, wlasnie zapisuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.10.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Narzuta fajna, ale jeśli te wymiary to dla mnie za mała, jest idealnie szara? widziałaś ją na żywo, czy tylko na zdjęciu? A przepisy super, lubię taką kuchnię. A może teraz jakieś fajne sałatki, bo z tego działu nie znam fajnych przepisów i ciągle robię brokułową, a sałatki gyros - tak średnio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 14.10.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 zapisałam cycki-coby mi nie umknęly, jak ta kukurydza Zrobie w weekend. Moni, moze jakis blog kulinarny...juz masz grono fanów na starcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No właśnie Moni jaki jest na żywa kolor tej narzuty?Ja chyba i tak będę musiała kupić 2, bo na moje łóżko jedna o właściwych wymiarach się chyba nie znajdzie...a do kiedy ta promocja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moni, moze jakis blog kulinarny...juz masz grono fanów na starcie:) Dzięki Hazel Na blog jestem chyba za słaba. Albo jeszcze nie dorosłam Narzuta fajna, ale jeśli te wymiary to dla mnie za mała, jest idealnie szara? widziałaś ją na żywo, czy tylko na zdjęciu? A przepisy super, lubię taką kuchnię. A może teraz jakieś fajne sałatki, bo z tego działu nie znam fajnych przepisów i ciągle robię brokułową, a sałatki gyros - tak średnio:) Nie pamiętam dokładnie tych wymiarów, więc możliwe że się machnęłam. Ten kolor który jest na stronie wpada w fiolet. Beżowa jest taka zimno beżowa , w zasadzie jasno szara Jeśli chodzi o sałatki, to ja najczęściej robię sałaty - rucola, roszponka, szpinak i dodatki. Jedna z moich ulubionych to sałata Lyońska (z bekonem, domowymi czosnkowymi grzankami i jajkiem w koszulce, do tego sos z musztardy dijon), Cezar z grillowanym kurczakiem i sosem cesarskim, Caprese na rukoli (z pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulką i pieczoną słodziutką papryką - pyszka!), albo na rukoli z łososiem wędzonym, serkiem kozim twarogowym, pomidorkami suszonymi (jak się*zdążyłyście zorientować - uwielbiam ) Mam nawet jej zdjęcie gdzieś na kompie, poszukam. Albo salata z kurczakiem, awokado, mozzarellą i granatem. Mam też hiciorskie przystawki finger foodsy - cykoria z philadelfią i łososiem wędzonym, łódeczki z selera naciowego nadziewane masą z sera pleśniowego niebieskiego i orzechów włoskich, coś mega szybkiego - szparagi (teraz z zalewy) polane roztopionym w rondelku lazurem ze śmietanką słodką, do tego jakaś dobra suszona szyneczka, albo bez i myk do piekarnika na 5 minut Zapomniałam o świetnej sałatce z surimi, makaronu sojowego, ogórka, selera naciowego, koperku, do tego majonez, cytryna, pieprz, sól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.