monsanbia 14.10.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No właśnie Moni jaki jest na żywa kolor tej narzuty? Ja chyba i tak będę musiała kupić 2, bo na moje łóżko jedna o właściwych wymiarach się chyba nie znajdzie...a do kiedy ta promocja? 14-16, na żywca -fioletowawa, ta beżowa tak jak pisałam szaro-beżowa, taka w gołębi wpadająca, ale nie czysta szarość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.10.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 14-16, na żywca -fioletowawa, ta beżowa tak jak pisałam szaro-beżowa, taka w gołębi wpadająca, ale nie czysta szarość O to mnie by obie pasowały, bo mam na ścianie szarość z odcieniem wrzosowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 podaj wiecej szczegolow tych salatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.10.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ale ci dobrze... mój mąż nie toleruje: szparagów, sera koziego, ryb; nie lubi: pomidorów suszonych, cykorii, awokado; ja nie znoszę: "niebieskich" serów (chyba, że w postaci sosu), koziego sera, cykorii - nie tykam nawet:sick: Więc u nas gotowanie, to prawdziwe wyzwanie:( Prawie żaden z Twoich przepisów nie nada się na wspólną kolację we dwoje:lol2: U mnie z sałat króluje młoda rzymska - mniaaaam:rolleyes: a już cezara sobie nie wyobrażam z niczym innym:no: Ale, jeśli mogę, to podam przepis na moją autorską sałatkę: roszponka, granat, gruszka, suszona parmeńska, plastry sera brie lub camembert i kumkwaty pokrojone w plastry. A to wszystko polane sosem miodowo cytrynowym (oliwa, miód, sok z cytryny, odrobina dijońskiej i ciepła woda opcjonalnie) - raczej na słodko, ale zapewniam - pyyyycha:D Jak są, to czasem dodaję też truskawki, żeby było już w ogóle na bogato - a co:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 14.10.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Popieram markoto i tez baaardzo prosze o jakies details:) kilka znam, ale jestem pewna ze nie w wydaniu "mistrzowskim". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Samkowicie sie zrobiło, z surimi robiłam, ale już dawno oryginalnej receptury zapomniałam i improwizuję, dzięki za oryginałPozostałe też chętnie zrobię Moja autorskarukolaogórek grube paseczkijabłko grube paseczkiavocadouprażona dynia i słonecznikpomidorki koktailowe w połówkach, może być twardy seri na to gorące krewetki ostatnio w sosie sambal oelek i może być z sosem majonezowo ketchupowo, musztardowym + pieprz pled świetny, w deal'a bym weszła, ale nie moje kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.10.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moniu - sałaty robię podobne, ale potrzebuję czegoś takiego bardziej "sałatkowego", co po godzinie nie zrobi się takie klapnięte. A łódeczki z ogórka z serem pleśniowym i orzechów były hitem parapetówy:) W ogóle fajne zrobiłam wtedy przekąski, żałuję, że nie zdążyłam pstryknąć foty... Drugim hitem były malutkie klopsiki wołowo-wieprzowe z orientalnymi przyprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 14.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 idę sobie stąd bo się odchudzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Samkowicie sie zrobiło, z surimi robiłam, ale już dawno oryginalnej receptury zapomniałam i improwizuję, dzięki za oryginał Ale to jest moja sałatka. Oczywiście na bazie czegoś co kiedyś próbowałam, ale to był sam makaron ryżowy z surimi i sosem. W domu wymyśliłam by dodać seler i zielonego ogórka, dużo kopru i zrobić sos majonezowy z cytryną. Zasmakowała i została Muszę poczytać co pisałyście, bo dopiero wróciłam do domu i jestem do tyłu Mazo, tak na szybko. Nie często robię takie sałatki, ale oczywiście co jakiś czas się zdarza. Tak z rękawa mogę rzucić taką*z czerwonej fasoli, piersi z kurczaka (pokrojonej w kostkę, podsmażonej), ryżu dzikiego z parboiled, cebulki, można dodać kukurydzy, sos z oliwy i ziół, albo majonezowy Podziel się tymi finger foodsami No i strasznie lubię*połączenie serka philadelphia z łososiem. Tak jak robię*tę*cykorię, czasem też jak chce mi się*grzebać, robię*roladki z łososia z serkiem, z koperkiem, czasami z musztardą francuską Robiłam też*ostatnio super rzecz, która smakowała mojej małej. Spore ziemniaczki, podgotowane, przekrojone na połówki, wydrążone, środek wymieszany z tuńczykiem z puszki, kukurydzą, dymką, solą, pieprzem i to zapieczone w piekarniku Nie patrzcie na podanie, bo to był mega szybki obiadek w budowlanym biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 aaaa zaśliniłam się, jesteś niemożliwa na fotce to te ziemniaczki właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a ja dziś robiłam makaron z tuńczykiem - pożarłam (mimo, że miałam do jutra nic nie jeść coby się w sukienkę na wesele wbić) i było pyszne:yes: starszak też pożarł a Zu pogardziła:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Mąż zrobił dzisiaj tagliatelle z tuńczykiem, i nawet mój tata, jedzący tuńczyka raz na kilka lat, stwierdził, że było pyszne i poprosił o dokładkę Synek tylko spróbował, bo miał dzisiaj lekkostrawną dietkę, ale mu smakowało Mi też - pycha Dzięki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 O rany. A ja od kiedy gotowanie jest moim obowiązkiem (czytaj od kiedy mam dość urlopów wychowawczo-macierzyńskich) straciłam cały zapał i radość, którą można czerpać z przygotowywania posiłków((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Fajne te ziemniaczki! to mi przypomina takiego ziemniaka na ulicy w Istambule, pewnie mało tureckie danie, ale było pyszne: pieczony ziemniak przekrojony na pół, a w środku różne warzywne różności. Dzięki za sałatkę: zapomniałam o istnieniu czerwonej fasoli - kiedyś robiłam taką mega prostą: czerwona fasola i sos z oliwy z czosnkiem, pietruszką i octem balsamicznym. A moje przekąski - nic, czego byś nie znała, tyle że ładnie to wszystko wyglądało: standardowy melon w szynce parmeńskiej, malutkie zawijaski z piersi kurzej z pomidorami suszonymi i drugie: ze śliwką i szynką, te ogórki z lazurem i orzechami, ser pleśniowy z winogronami, no klopsiki z tego przepisu (tylko mniejsze i okrągłe:http://www.chillibite.pl/2010/05/kofto-kiftety-absolutnie-przepyszne.htmlCo tam jeszcze zrobiłam... a - arbuzową sałatkę Nigelli, tatziki do klopsików, tabouleh, no i grecką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziewczyny, jestem pod wrażeniem Strasznie się*cieszę, że skorzystałyście z tego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 na fotce to te ziemniaczki właśnie? no no, one. Nie wyglądają uroczo, ale dobre są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziewczyny, jestem pod wrażeniem Strasznie się*cieszę, że skorzystałyście z tego przepisu I to kolejny powód by założyć swój wątek z przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 I to kolejny powód by założyć swój wątek z przepisami Może kiedyś, jak znajdę*więcej czasu. Trochę*się*temu trzeba poświęcić Anula, rozumiem Cię, ale jak wejdziesz już do tej swojej wypasionej kuchni, staniesz nad statkiem ... jak zaczniesz szaleć, to o znudzeniu się*kucharzeniem zapomnisz Czytałaś jak Lidzia szaleje? No i jak z tymi klamkami u "łysego pana" :lol2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a ja dziś robiłam makaron z tuńczykiem - pożarłam Ja jeszcze z garnka wyjadam bagietką, mimo że zjadłam porcję z makaronem Ze szpinakowym jest to samo Zaprzecza to wszystkim dietetycznym zasadom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Mazo, obrażam się! Jak mogłaś mi to zrobić i nie zaprosić mnie na tę imprezę Oczywiście, że pietruszka do tej sałatki! Koniecznie! (tej z fasolą) Uwielbiam tzatziki. A u mnie na wieczorkach w hurtowych ilościach mogę robić czosnkowy sos z jogurtu bałkańskiego, czosnku, oliwy, soli i pieprzu. Wyjadają palcyma a jeden kolega je z nim przyniesione przez siebie chipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.