MagdaZZZ 14.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ja jeszcze z garnka wyjadam bagietką, mimo że zjadłam porcję z makaronem Ze szpinakowym jest to samo Zaprzecza to wszystkim dietetycznym zasadom No własnie zauważyłam, że specjalnie sobie niskokalorycznością posiłków główki nie zaprzątasz:lol2: I tak jak ja do śmietanowych sosów zawsze dodajesz słodką kremówke:lol: Tylko ja idę o krok dalej i daję 30tkę Ja już jestem pewna, nieraz to sobie udowodniłam, że dietetyczne gotowanie ze smakiem nie idzie w parze:no: I gotuję falami. Czasem smacznie, czasem zdrowo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monika, ja się piszę na spotkanie u Ciebie - wyczytałam, że jadą pasie i magdazz, przyszły tydzień, aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Łysy PAN rulez:) jeśli chodzi o wybór :cool: ale spodobało nam się oczywiście to, na co nie mamy kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.10.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monika, ja się piszę na spotkanie u Ciebie - wyczytałam, że jadą pasie i magdazz, przyszły tydzień, aktualne? ja mogę cały tydzień oprócz poniedziałku - małż cały tydzień w domu to chętnie się wymiksuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No własnie zauważyłam, że specjalnie sobie niskokalorycznością posiłków główki nie zaprzątasz:lol2: I tak jak ja do śmietanowych sosów ) Ale wywnioskowałaś to po dwóch przepisach na sosy? Nie nie, jednak większość moich potraw to raczej te niskokaloryczne (niestety), a wiadomo że podaje się dalej te ... przepyszne Te dwa sosy robię od czasu do czasu. Jednak częściej do makaronu ( 99% makaronu jedzonego u nas jest makaronem pełnoziarnistym) robię arrabiatę, bolognese bez tłuszczu i na wołowinie low fat, sos warzywno pomidorowy na jednej łyżeczce oliwy. Tak to wygląda. NIESTETY Ale tak jak piszesz - smaczne to nie dietetycznie (chociaż nie w każdym przypadku), smak rozpuszcza się w tłuszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ania, już myślałam że tam nie dotrzesz Wiecie co ona zrobiła (mogę? bo to śmieszne jest ) Dzwonię do niej i pytam czy trafiła do tego miejsca gdzie miała (z klamkami), pytam: "jest tam łysy pan?" a ta mi do telefonu stojąc w sklepie z łysym panem za ladą: "no no, łysy pan, jest " Co Ci się spodobało? Tylko nie mów, że te zdobne za ladą, którymi łysy pan się tak zachwycał Dziewczyny. Zapraszam kiedy się zmówicie. Tylko ostrzegam, że u nas jest syf jak nigdy. A jeszcze Łukasz będzie robił nam te gladzie i będzie jeszcze gorzej. W ogóle przeraża mnie perspektywa gładzi, teraz w październiku, kiedy już dawno miał być dalszy etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.10.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 To ja w takim razie gotuję niesmacznie, bo ja prawie tłuszczu nie zużywam. Tak się przejęłam tłuszczem, że dodaję go mikroskopijnie (nie że się odchudzam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 To ja w takim razie gotuję niesmacznie, bo ja prawie tłuszczu nie zużywam. Tak się przejęłam tłuszczem, że dodaję go mikroskopijnie (nie że się odchudzam). U mnie w domu, mimo że gotuję non stop schodzi litrowa butelka oliwy na średnio 8 miesięcy i w ciągu roku nie zużywam więcej niż kg soli. Ostatnio sprawdzałam rachunek, kupiłam 0.5kg pudełko morskiej do młynka (bo tylko takiej używam) ponad 4 miesiące temu i jest jeszcze ok 20%. Za to młynek z pieprzem i z suszonymi płatkami chili uzupełniam średnio co tydzień - dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia, to ty trzymasz rachunki za sól sprzed 4 miesięcy??? U mnie też tłuszczu prawie w ogóle sie nie używa, bo my najczęściej korzystamy z parowaru albo piekarnika (rękaw, naczynie żaroodporne). I makaron też tylko pełnoziarnisty, a ostatnio lubimy jeść ryżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 O rany. A ja od kiedy gotowanie jest moim obowiązkiem (czytaj od kiedy mam dość urlopów wychowawczo-macierzyńskich) straciłam cały zapał i radość, którą można czerpać z przygotowywania posiłków((( Anula !!!coś jak ja!!!! tylko ja dopiero jak moj syn miał gdzieś 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.10.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moni przepisy zapisane napisz jeszcze w czym te cycki pieczesz w naczyniu zaroodpornym?Ja moge sie podzielic przepisem na makaron szpinakowo - lososiowy. Szybki i prosty no i zupelnie bez tluszczu. Ja szpinak - mrozony daje na patelnie na srednia moc,sole i pieprze i czekam az sie rozmrozi i woda odparuje, dodaje duzo czosnku, w miedzyczasie na drugiej patelni podsmazam delikatnie wedzonego lososia pokrojonego w kostke ( ja kupuje lososia hermetycznie zamykanego, porcjowanego w takie kawalki - nie mam pojecia jak fachowo nazywa sie taka porcja ryby)mieszam lososia ze szpinakiem a potem ten sos mieszam razem z makaronem - dla mnie pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziewczyny, jestem pod wrażeniem Strasznie się*cieszę, że skorzystałyście z tego przepisu jA JESZCZE nie!!! ale chcę powalić jutro znajomych!!! będzie impreza w kuchni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U mnie w domu, mimo że gotuję non stop schodzi litrowa butelka oliwy na średnio 8 miesięcy i w ciągu roku nie zużywam więcej niż kg soli. Ostatnio sprawdzałam rachunek, kupiłam 0.5kg pudełko morskiej do młynka (bo tylko takiej używam) ponad 4 miesiące temu i jest jeszcze ok 20%. Za to młynek z pieprzem i z suszonymi płatkami chili uzupełniam średnio co tydzień - dwa Ufff jestem w miarę normalna . Ja jednak zużywam szybciej niż Ty bo gotuję ilościowo nie dla 3 osób a dla 7 . Ale niewiele więcej. A powiedz mi używasz tylko oliwy z oliwek? Bo mój małż czytał ostatnio jakieś badania naukowe porównujące oliwę i oleje i okazuje się, że dobre oleje rzepakowe są tak samo zdrowe jak oliwa z oliwek. Jak mi powiedział to się zdziwiłam. Bo kampania oliwy była taka, że jest zdrowa a oleje nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ania, już myślałam że tam nie dotrzesz Wiecie co ona zrobiła (mogę? bo to śmieszne jest ) Dzwonię do niej i pytam czy trafiła do tego miejsca gdzie miała (z klamkami), pytam: "jest tam łysy pan?" a ta mi do telefonu stojąc w sklepie z łysym panem za ladą: "no no, łysy pan, jest " Co Ci się spodobało? Tylko nie mów, że te zdobne za ladą, którymi łysy pan się tak zachwycał Dziewczyny. Zapraszam kiedy się zmówicie. Tylko ostrzegam, że u nas jest syf jak nigdy. A jeszcze Łukasz będzie robił nam te gladzie i będzie jeszcze gorzej. W ogóle przeraża mnie perspektywa gładzi, teraz w październiku, kiedy już dawno miał być dalszy etap Mi syf nie przeszkadza. Przyzwyczaiłam się do mojego:) Klamki Mariani i Manital http://www.mariani.biz/upload/immagini/handles-sound.jpg http://www.exclusivehardware.com.au/images/manital/BLADE5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia, to ty trzymasz rachunki za sól sprzed 4 miesięcy??? Zostawiłam w pudełku, specjalnie po to, żeby to skontrolować i teraz sobie o nim przypomniałam Nadmienię, że nie używam żadnych veget, maggi, kostek które częściowo zastępują przecież sól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ja mogę cały tydzień oprócz poniedziałku - małż cały tydzień w domu to chętnie się wymiksuję a ja mam za daleko!!!! chyba ,że Aneta będzie miała ten samolot:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Anula !!!coś jak ja!!!! tylko ja dopiero jak moj syn miał gdzieś 10 lat Moni! Jesteś! Czytałaś te moje maile??? Anetko w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem Anula, ta pierwsza wygląda trochę jak ... upośledzona klamka Ta druga - nie podobały mi się i u niego to nawet mówiłam - podwójne rozety. Nie no, cieszę się, że tak mi się*te TUPAIe spodobały. Przyjemne z pożytecznym. A to się*tak rzadko w mojej wykończeniówce zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Moniu - o, jakam gupia, że Cię nie zaprosiłam - na pewno przywiozłabyś ze sobą jakiś swój specjał Z wiedzą, jaką mam w tej chwili, nie popełniłabym tego błędu:) No i do tego błyskotliwe i miłe towarzystwo, to jeszcze bardziej boli, powinnam zrobić forumową parapetówę, bo fajnych osób wśród moich komentatorów nie brakuje, szkoda, że większość w stolicy czy innych metropoliach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a ja mam za daleko!!!! chyba ,że Aneta będzie miała ten samolot:eek: Monika ja mam jeszcze dalej jak Ty i niestety tylko Dieslem dysponuje:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.10.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Mazo czekam na Twoje finger foody... czy ktoś ma jakiś pomysł jak okiełznać te wszystkie przepisy? nie nadążam ich spisywać a tu dziennie przybywa kilka stron:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.