monsanbia 14.10.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ufff jestem w miarę normalna . Ja jednak zużywam szybciej niż Ty bo gotuję ilościowo nie dla 3 osób a dla 7 . Ale niewiele więcej. A powiedz mi używasz tylko oliwy z oliwek? Bo mój małż czytał ostatnio jakieś badania naukowe porównujące oliwę i oleje i okazuje się, że dobre oleje rzepakowe są tak samo zdrowe jak oliwa z oliwek. Jak mi powiedział to się zdziwiłam. Bo kampania oliwy była taka, że jest zdrowa a oleje nie. Do smażenia używam oleju ryżowego (o najwyższym punkcie dymienia - tłuszcz się*nie spala i nie wytwarzają*się*toksyczne i rakotwórcze substancje), jajka (sadzone, jajecznicę) smaże na maśle klarowanym, na zimno i do pieczenia używam oliwy z oliwek Gotowanie dla 7 osób .... chyba by mnie to w tym wymiarze już nie rajcowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 no to ja dziewczyny!!! chwilowo będe guest, bo informatycy z forum skasowali moj profil:offtopic: nie wiem , czy odzyskam cokolwiek co miałam na tym p[rpofilu. powód. maile od muratora wracały . ja wiem ,że oni mieli jakies problemy. ja od tygodnia nie dostawałam powiadomień o moich subskrybcjach, pisałam o tym u Oli HAzeleyes. ale nioc sobie z tego nie robiłam.wchodziłam na profil , potem ustawienia i potem na wasze posty i tak leciało . a dziś koło 14 chce poczytać co u Moni. i nic...logowałam się przez prawie godzinę i nadal nicv. pisali ,że nikt o takim mailu u nich się nie logował w końcu zadzwoniłam do ich moderatora.... w międzyczasie znow od nowa zalogowałam się na moj stary nick:eek: i moje stare hasło, dodzwoniłam się . A pan na to,że maile nie dochodziły do mnie, ale do mnie dochodzą maile od innych odbiorców. oni mieli jakiś bład i skasowali moj profil!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 No i do tego błyskotliwe i miłe towarzystwo ... fajnych osób wśród moich komentatorów nie brakuje Wzięłam to do siebie i zapamiętuję Moni, ja myślę, że swoim smokiem będziesz u mnie migiem. Wpadaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Anula, ta pierwsza wygląda trochę jak ... upośledzona klamka Dobre, przekażę Małżonkowi. On ją nazwał "klamka samochodowa". W rzeczywistości wygląda lepiej. To kiedy się widzimy? Dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 uff ale napisałam. co ja mam zrobić . na razie jestem przeżroczysta. do poniedziałku przetrzymam . chyba ,że jutro pracują .mieli dziś odpowiedziec na mó telefon. straciłam moj dziennik i moje fajne komentarze. monia czytałam . wróciłam niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ale wywnioskowałaś to po dwóch przepisach na sosy? Nie nie, jednak większość moich potraw to raczej te niskokaloryczne (niestety), a wiadomo że podaje się dalej te ... przepyszne sie pani nie obraża:lol2: tak mi się powiedziało;) bo po prostu zgadzam się ze wszystkim co napisałas... i teraz, jak już wiem, że ty tak samo - sprzedajesz te "pyszne" przepisy, bo są naj, a te zdrowe po protu robisz, ale wiesz, że nie ma czym sie chwalić, to mam jasność kwestii:D Ja też staram się używać pełnoziarnistych produktów, i nie tylko ze względu na to, ze są zdrowsze, ale mi zwyczajnie bardziej smakują Za to w mojej kuchni grzech to sól:oops: My lubimy słone:rolleyes: A to Wy dziewczyny chcecie nawiedzić monię na budowie? To wtedy raczej bez dzieci:no: Z maluchami to myślałam, zeby się spotkać w domu (np. u mnie:oops:) albo gdzieś na neutralnym, atrakcyjnym dla nich terenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 To kiedy się widzimy? Dajcie znać. Ja nie będę wymyślać terminu, bo jak wiecie, czas mam, na budowie jestem w zasadzie codziennie. Nic mnie nie ogranicza. Tylko wiece, nie za rano (czyli nie przed 11-12) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wzięłam to do siebie i zapamiętuję Moni, ja myślę, że swoim smokiem będziesz u mnie migiem. Wpadaj!!! żebyś się nie zdziwiła!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 uff ale napisałam. co ja mam zrobić . na razie jestem przeżroczysta. do poniedziałku przetrzymam . chyba ,że jutro pracują .mieli dziś odpowiedziec na mó telefon. straciłam moj dziennik i moje fajne komentarze. monia czytałam . wróciłam niedawno. są Twoje komentarze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.10.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 sie pani nie obraża:lol2: Co Ty, ja nie z tych Moni http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172663-dom-moniki/page26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.10.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A to Wy dziewczyny chcecie nawiedzić monię na budowie? To wtedy raczej bez dzieci:no: Z maluchami to myślałam, zeby się spotkać w domu (np. u mnie:oops:) albo gdzieś na neutralnym, atrakcyjnym dla nich terenie:) W sumie to może i lepiej byłoby gdzieś, gdzie dzieciaki się pobawią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dzięki Monia. już byłam u siebie . jeszcze w takim razie zdjęcie na avatar!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia to ty też pod Warszawą budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dzięki Monia. już byłam u siebie . jeszcze w takim razie zdjęcie na avatar!!!! i link do komentów w podpisie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.10.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Do smażenia używam oleju ryżowego (o najwyższym punkcie dymienia - tłuszcz się*nie spala i nie wytwarzają*się*toksyczne i rakotwórcze substancje), jajka (sadzone, jajecznicę) smaże na maśle klarowanym, na zimno i do pieczenia używam oliwy z oliwek Ale jak to sprawdzasz ten punkt dymienia? Gotowanie dla 7 osób .... chyba by mnie to w tym wymiarze już nie rajcowało No mnie chwilami - jak po raz kolejny jest ta sama zupa - bo ten nie może tego, tamten tamtego, a ta nie lubi tego - też już przestaje bawić. Ze względu na Dziadka i Ciocię gotuję "tradycyjnie" jeśli tak to można nazwać, czyli kotlety, ziemniaki, gulasze. Bo oni podchodzą z duuużą dozą nieufności do dań których nie znają. Ale jak mam dosyć to wprowadzam trochę "ekstrawagancji" do jadłospisu. Tylko jak dla nich to zawsze dokładnie z przepisem. Dla naszej "piątki" częściej zdarzało się mi wymyślać własne dania . Ale takim mistrzem jak Ty nie jestem. Mikadia zapraszam do siebie do wpisu #171 (Przepisy od Monsanbii i koleżanek). Tam staram się od wczoraj uzupełniać prawie wszystkie przepisy pojawiające się u Moni . Ziemniaczki w różnej wersji znam więc nie spisywałam. Pilnowanie wpisów u Moni to wyższa szkoła jazdy, ale zaraz będę miała kolejną książkę kucharską zupełnie gratis . Moje książki już "wyjedzone", w sensie czas na coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 W trakcie jak odpowiadałam już 13 wpisów!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ale jak to sprawdzasz ten punkt dymienia? Sprawdza się ilość kwasów jednonienasyconych. Liczba musi być jak najwyższa, co najmniej 50-60% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 14.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 W trakcie jak odpowiadałam już 13 wpisów!!!!!! A myślałam, że tylko ja nie nadążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 dziewczyny wróciłam z rundy po Galerii z teściową!!! oj padnieta byłam, a tylko byłysmy półtorej godziny. zrobiłam hot- dogi. wypiłm drinka:cool: oto zdjecie mojej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 adk - kawał dobrej roboty, dziękuję bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts