adk 14.10.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia już prawie poszłam spać, ale dla Twojego wątku mogę się jeszcze obudzić Jak ja bym chciała mieć czas na takie fajne gotowanie "wzdech"... i pieczenie aach "wzdech" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 14.10.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Monia! Zainspirowałaś mnie do cinabon coś tam:) Cynamonowe drożdżówki. Jutro siedzę sama z moją ferajną (Mój mąż w soboty czasami wychodzi i mówi że pracuje!) to będzie jak znalazł, żeby ich zająć Jak wyjdą cool - podam przepis:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.10.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Poddaję się!!! Ten wątek i tempo przyrastania postów mnie powalają... adk super, że zbierasz przepisy... mnie się b. spodobały ziemniaczki z tuńczykiem. Szkoda tylko, że moje dziecię jest tak absorbujące, że nie mam w ogóle czasu na gotowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.10.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Poddaję się!!! Co to ma znaczyć! A te ziemniaczki to danie expresowe (czyt: nie potrzebujesz spędzić godziny w kuchni) także możesz sobie w czasie drzemki małej zafundować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 15.10.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Monia, ile te ziemniaczki trzymac w piekarniku? Zrobie je dzis albo cycki.A zapodasz jakis przepis na fajna salatke, coby ja do znajomych wziać?plis, plis, plis:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.10.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 ja robię dziś makaron z tuńczykiem dla znajomych:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Dziewczyny wstrzymajcie się z nowymi przepisami bo muszę jechać zapłacić za drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 15.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A ja do listy dopisuje jeszcze Moni hot-dogi ale to nie jest za bardzo obiadowe...wiec sobie zostawie na "lepsze" czasy ta opcje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ja protestuję porę forumowania w tym wątku . Albo mnie nie ma w domu, albo padam na twarz a jak ja jestem to cisza w eterze ... Monia jakieś budowlane fotki byś wreszcie wstawiła, bo będziesz winna kolejnych kilogramów forumowej braci jak nic. Powinnaś dostać jakiś specjalny tytuł forumowy typu "królowa kucharzenia" albo "kuchenny mistszzzzzzzzzczzzzzzzzzzz" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.10.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 no ja bym zjadła te twoją szarlotkę. Własnie spałaszowałam fasolkę po bretońsku, ale coś słodkiego za mną chodzi . ratunku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 15.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Uproszczona wersja szarlotki: jabłuszka na pół, posypać cynamonem, cukrem i do piekarnika lub microfali na moment.Zjadać na ciepło z lodami:-) Dla tych co mają więcej czasu: dwie godziny wcześniej (jeszcze lepiej dłużej) posypać suszone żurawiny cukrem i zalać maderą lub czerwonym winkiem i potem (nie przecinać jabłka na pół tylko) wydrążyć środek (gniazdo nasienne) wsypać przesączone winem żurawiny, dodać cynamon i zapiec (można je też zawinąć jak sakiewkę kruchym ciastem).Pyszne i zdrowe! Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 15.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Normalnie tydzień zajęło mi nadrobienie zaległości:bash: Co przeczytałam to zaraz kolejnych kilka stron. Przepisy super ale niestety nie dla cukrzyków:cry: Jak sobie pomyślę o tych makaronach i sosach to nie moge wytrzymać. Ale cycki skopiowałam i już niedługo wypróbuję. Ja raczej z tych co albo tradycyjna kuchnia zraziki, flaczki itp) albo same sałateczki i warzywa na parze. Monia a czemu ty teraz te gładzie robisz? Albo mi gdzieś uciekło albo niedoczytałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Uproszczona wersja szarlotki: jabłuszka na pół, posypać cynamonem, cukrem i do piekarnika lub microfali na moment. Zjadać na ciepło z lodami:-) Dla tych co mają więcej czasu: dwie godziny wcześniej (jeszcze lepiej dłużej) posypać suszone żurawiny cukrem i zalać maderą lub czerwonym winkiem i potem (nie przecinać jabłka na pół tylko) wydrążyć środek (gniazdo nasienne) wsypać przesączone winem żurawiny, dodać cynamon i zapiec (można je też zawinąć jak sakiewkę kruchym ciastem). Pyszne i zdrowe! Smacznego! A ja jadłam podobne ale w środku jabłka było coś innego, a na wierzchu migdały. Też miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 15.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Monia - jutro robię tagiatelle dla 10 osób! A co wykorzystam efekt skali. Tylko powiedz mi te ilości z przepisu są podane na 3 porcje? A i nie wiem jeszcze ile dajesz w swoich oryginalnych proporcjach tej słodkiej śmietanki - opakowanie 150 ml, 200ml, 500ml? I jeszcze jedno pierwszy raz gotuję tagiatelle ile dać na 1 osobę - taką 1 "kulkę" dwie? Nie mam pojęcia, a zawsze wychodzi mi za dużo. tagliatelle z tuńczykiem Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach kilka (6 –8 suszonych pomidorków w zalewie (tych dobrych, bez octu) duuużo czosnku (ja daję powiedzmy 6 ząbków) śmietana słodka (najlepsza kremówka, używam 18% łaciatej) sok z ok połówki cytryny pieprz cytrynowy sól natka pietruszki (ja ubóstwiam, wrzucam dużooo pod koniec gotowania) Mam nadzieję, że przeczytasz - jak nie będzie improwizacja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.10.2011 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ależ tu smakowicie to ja dorzucę od siebie szybki przepis na pyszne Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z cebuli 2 polędwiczki wieprzowe 6 łyżek sosu sojowego(ciemnego lub jasnego,bez znaczenia) 6 łyżek oliwy 4 ząbki czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu Polędwiczki umyć, osuszyć, wyciąć błony. Przygotować marynatę z w.w. składników oprócz rozmarynu. Zasada co do marynowania wieprzowiny jest taka-około 3 godzin, jeżeli akurat nie mam czasu to pół godzinki też dobrze... Na patelni rozgrzać oliwę oraz igiełki rozmarynu, ułożyć polędwiczki, i smażyć obracając z każdej strony. Konfitura z cebuli (banalnie prosta) 2 duże, czerwone cebule 3-4 łyżki dobrego miodu 1 łyżka octu balsamicznego świeży tymianek sól pieprz oliwa Cebulę pokroić w plastry, zeszklić na kilku łyżkach oliwy. Gdy będzie miękka dodać miód, ocet balsamiczny, świeży tymianek, pieprz i sól. i jeszcze wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 01:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 dobry wieczór, albo dzień dobry, wróciłam z wizyty u przyjaciół. Smacznie było Poodpisuję jutro Monia, tak, 3-4 porcje. Do tego z pudełka 500 ml śmietanki łaciatej 18% zużywam około 300-400. Jak zgęstnieje, dolewam.Musi mieć konsystencję sosu. Dla 10 osób ja bym zrobiła z 5 puszek łososia i dwie śmietanki 500ml na pewno wystarczą :ye: Makaron, hmm, ok 700-900 gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.10.2011 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 chyba muszę pokopiować te Wasze przepisy. Wyglądają i brzmią smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.10.2011 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Spirea - kopiuj, kopiuj a potem zdaj relację czy smakowało Ja właśnie się zastanawiam czy iść spać czy coś zjeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.10.2011 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 a już myślałam, że tylko ja się tu kręcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.10.2011 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jak widać klub nocnych marków (dzisiaj niestety częściowo pracujących) działa prężnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.