MagdaZZZ 16.10.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 a ja zrobiłam z dobrą i masz ode mnie medal za ten przepis http://emoty.blox.pl/resource/23_130_2.gif Jednak jak poszukałam głębiej, to i pomidorki się znalazły:D Więc zrobiłam wszystko wg przepisu, tylko tagiatelle zamieniłam na farfalle (uwielbiam ten makaron do takich sosów). Na koniec posypałam kaparkami i zmieloną miesznką chilli - mąż skwitował krótko: "Pyszny. Najlepszy makaon jaki ostatnimi czasy jadłem - sam bym lepiej nie zrobił":o A to z jego ust najwyższy komplement, bo on gotujący, a makarony to jego brocha;) Przypomina mi to historię z moją teściową - "robię tak samo ale nie wychodzi". A potem okazuje się, że zamiast wołowiny mielonej użyła krojonej wieprzowiny, zamiast pomidorów pelati koncentratu i nie makaronu tylko ryżu A tą historią mnie zabiłaś:rotfl: I tak w ogóle teraz Cię lubię jeszcze bardziej, odkad wiem, ze masz 174:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.10.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A tylko parę godzin mnie nie było... nie nadążam zapisywać przepisów. Widzę Moniu, że też lubisz MojeWypieki? super blog, uwielbiam serniki Dorotus. A dzisiaj robiłam jabłka pod kruszonką, czyli crumble - pyszne, proste i nie tak kaloryczne, nawet mój mąż zjadł 2 dokładki, chociaż zawsze wszystko jest mu za słodkie:) A jeśli chodzi o ciasta drożdżowe - to uwielbiam i nie są wcale trudne, piekę od lat i zawsze wychodzi, w rodzinnym domu muszę piec dwie blaszki, takie ma powodzenie:) No i na krucho- drożdżowy makowiec - bez niego nie wyobrażam sobie Świąt - inni tak: kiedyś zawiozłam jeden do teściowej - stwierdziła, że zaniesie go do sąsiadów - ich jest dużo, oni wszystko zjedzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Miód na serce me :yes: Dużo robisz makaronów, więc myślałam że ten Ciebie raczej nie zaskoczy. A w ogóle sama jestem cały czas zdziwiona, że tyle osób zechciało skorzystać z przepisu. Kiedyś namawiałam moją mieszkającą zagramanicą znajomą, żeby go zrobiła i nie dała się przekonać. Stwierdziła że ten ciepły tuńczyk musi być ble, bo ona nie przepada za pizzą z tuńczykiem Robię*czasami sos al tonno z pomidorami i jestem w stanie sobie wyobrazić, że komuś*nie musi smakować, ale ten to zupełnie co innego, co nie? Pozdrów męża Byłam dziś na targach budowlano-mieszkaniowych, poza tym, że obkupiłam się*w oscypki i bundze od górala (ilości typowe dla mnie - kilka wielkich gołek )to zobaczyłam coś co mnie zauroczyło i chyba pojawi się w naszym domu. Ale na razie cicho sza, bo nie wiem czy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 16.10.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No jak to cicho sza, nie podgrzewaj atmosfery, pisz/pokazuj co to za cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mazo, ja jestem z tych gotujących. To kocham. Pieczeniem nigdy się nie zajmowałam (chyba że mięs i dań pikarnikowych ) ale od kiedy się przemogłam i spróbowałam kilku przepisów dorotuś, popełniam słodkości od czasu do czasu Te przepisy są*niezawodne. Uwielbiałam od zawsze gniazdka vel pączki wiedeńskie. Skusiłam się kiedyś*na te z przepisu doroty. Wyszły tak pyszne, że robiłam je chyba z 10 razy pod rząd http://images45.fotosik.pl/1156/b40381c7f9e85c2cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No jak to cicho sza, nie podgrzewaj atmosfery, pisz/pokazuj co to za cudo Pokażę na pewno, tylko muszę dogadać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.10.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nie, nie, ja wierzyłam, że tuńczyk na ciepło jest samczny, bo my akurat lubimy pizzę z tuńczykiem i cebulą A poza tym ja też znam super przepis na makaron z tuńczykiem, ale jest tak kontrowersyjny, że nie wiem, czy nawet ty byś zaryzykowała:lol2: Ja gdybym wcześniej nie spróbowała - nigdy bym go nie zrobiła:no: A tak, po degustacji - błagałam o przepis:lol2: Dlatego ogólnie mnie nie zaskoczył, bo robię wiele podobnych, ale Twoje proporcje (choć ja wszystko podzieliłam na pół), kompozycja - idealne:rolleyes: I za to szacuneczek:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Jeszcze raz - cieszę*się i jestem ukontentowana tym co piszesz dawaj kontrowersyjny przepis Magda! Przecież*nie przepuszczę Ja nie lubię chyba tylko anyżowych żelków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.10.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nawet nie wiesz jak się*cieszę. Pan A, poza bardzo skrupulatnym i dokładnym jest jeszcze wielkoduszny. Wzruszył mnie historią swoich adoptowanych dzieci. No i byłam w szoku, że na robotę za kilkanaście tys nie bierze żadnych zaliczek, nie chce Już mnie ujęłaś Jak nic ma u mnie zlecenie! A mi Vipparkiet kładzie deski na podłogę, wiem, że kładą też schody. Nie położą Ci tych podstopnic? I jakie drewniane płytki kładziesz w łazience, bo coś nie zanotowałam wcześniej takiej informacji! Coś ukrywasz i czekasz na wielką odsłonę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.10.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) No ciekawa jestem, czy go uznasz;) Ale daję... Składniki: 2 pietruszki (takie korzenie, bulwy;)) puszka tuńczyka w oliwie (jak ktoś lubi więcej, mogą być oczywiście 2 puszki) oliwa kardamon pieprz sól papardele/farfalle Sposób przyrządzenia: Pietruszkę obrać i pokroić wzdłuż w cieniutkie plastry (jak są za dlugie oczywiście podzielić), wrzucic na rozgrzaną patelnię (może być sucha, może być z oliwą) i podsmażać aż się lekko zarumieni. Dodać tuńczyka z oliwą i jeszcze chwilę podsmażyć a zaraz dodać kardamon - to on nadaje ten niesamowity smak. Z resztą już sama pietruszka podsmażona ma zaskakujący, mało znany smak - lekko słodkawy, pyszny. Można popieprzyć, jeśli dla kogoś nadal jest zbyt mało wyraziście, można też lekko posolić (choć ja tego nie robię). Ważne aby w daniu było dość sporo oliwy, bo inaczej danie będzie zbyt suche i nie połączy się łądnie z makaronem, który właśnie dodajemy na patelnie i wszystko mieszamy. danie wydaję się dość ubogie, ale nie ilość składników jest tu ważna, a właśnie zaskakująca kompozycja składników i niepowtarzalny smak:yes: Ciekawa jestem czy zaryzykujesz i spróbujesz:lol2: Edytowane 16 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 I tu Cię zaskoczę. Uwielbiam smażoną*pietruszkę i robię*bardzo często taki zestaw - marchew, pietruszka i seler pokrojone w grube słupki, i jeszcze czerwona cebula w szersze pióra. Wszystko podsmażone na oliwie i potem skarmelizowane W życiu bym takiego połączenia nie wymyśliła, i chyba nie pozostaje mi nic innego jak spróbować. Jakiego kardamonu używasz? Bo ja nie przepadam za zmielonymi gotowcami Balbina, ja potrzebuję stopnic, nie podstopnic. Mieli mi dać znać czy to zrobią, ale nie mogłam się doprosić Ja kładę drewniane płytki? Chodziło mi o płytki ka_em Jestem pewna, że pan A by Cie urzekł Zaraz wstawię trochę zdjęć. Ostrzegam - nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kilka nowych zdjęć łazienek. Zostały fugi po podłogach i montaże http://images41.fotosik.pl/1122/cb7c8c04a0eb6859med.jpg http://images43.fotosik.pl/1155/6bf9f0ffc1da1560med.jpg http://images47.fotosik.pl/1155/edd823544d3306d0med.jpg http://images35.fotosik.pl/969/484cbe3f95f7bc3dmed.jpg http://images49.fotosik.pl/1129/859a5bea38292099med.jpg i kotłownia dla Basi. Prosiła o te zdjęcia http://images38.fotosik.pl/1146/74f5c4798862d733med.jpg rury w ścianach (hazel, pozdr ) http://images41.fotosik.pl/1122/f13ce6aef75090fbmed.jpg łączenie płytek ze ścianą http://images39.fotosik.pl/1122/7ff39af79c1c9a72med.jpg Rurki mieszaczowe które kazaliśmy schować http://images50.fotosik.pl/1165/1a95e5b98c13834dmed.jpg i kolejne http://images50.fotosik.pl/1165/93f74465306aefffmed.jpg podłogówka+grzejniki http://images39.fotosik.pl/1122/d5d5d72ae68ed4f9med.jpg http://images39.fotosik.pl/1122/885b97af778e7795med.jpg i całość kotłowni http://images40.fotosik.pl/1147/6a2ab5a4f72cb599med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Żadnych bajerów poza wyposażeniem które przed ruszeniem z garderobą mamy zamiar kupić w IKEA. Przy naszym wzroście (też*niemałym, ja 174) zaplanowaliśmy górny drążek na 2m i co zrobić nad, skoro zostaje nam jeszcze 1,10 nad drążkiem? Stąd pomysł na pantograf. Na razie nie mam jeszcze projektu bo wszystko trzeba sobie w głowie poukładać i przemyśleć rozplanowanie które powstawało na żywca A używaliście czegoś takiego? Ja mam teraz w szafie dwa drążki, wyższy na 170cm (sama mam 164) - i kurczę, na co dzień mi niewygodnie jednak. U góry robisz półki na rzadziej używane rzeczy, zapasową pościel, ręczniki, koce, ubrania letnie/zimowe w workach próżniowych. Na samej górze walizki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A używaliście czegoś takiego? Ja mam teraz w szafie dwa drążki, wyższy na 170cm (sama mam 164) - i kurczę, na co dzień mi niewygodnie jednak. U góry robisz półki na rzadziej używane rzeczy, zapasową pościel, ręczniki, koce, ubrania letnie/zimowe w workach próżniowych. Na samej górze walizki. Teraz mamy dość wysoko i wg mnie jest za nisko. Ale jeszcze to przemyślę. Na sucho wydawało się że tak jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) To daj znać jakbyś zrobiła, czy smakowało? Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam, bo nie robiłam już od ok. 2 lat:roll: Przez tą oliwę wydaje mi się zbyt kaloryczne... a jak próbowałam zrobić tak bardziej "na sucho" to mi nie smakowało:( Ale teraz chyba też zrobię, bo aż się ślinię na samą myśl:lol2: Widzisz, ja też bardzo lubię takie warzywka podsmażane, a pietruszkę chyba najbardziej:rolleyes: Ale wiele osób podchodzi do tematu nieufnie;) Tylko tu ważne żeby były cienkie długie plstry a nie słupki:no: Potem ta pietruszka wmiesza się w tłum z grubymi wstążkami makaronu:D A kardamon - ja z torebki:oops: Świetne dekory w tej pierwszej łazience:yes: Edytowane 16 Października 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tylko tu ważne żeby były cienkie długie plstry a nie słupki:no: Potem ta pietruszka wmiesza się w tłum z grubymi wstążkami makaronu:D No no, ma się*rozmieć. Będę kroić obieraczką Dekory bardzo mi się podobają i jestem naprawdę zadowolona (a mnie się*najczęściej po fakcie podoba mniej niż*przed ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.10.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 dokładnie, tak najlepiej:yes: A zrobisz zbliżenie tych dekorków? One takie srebrzone są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 one są*srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.10.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 fajowe, nie ma co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kotłownia! Obiekt moich westchnień A cóż za skomplikowane oprzyrządowanie masz na tych rurkach od podłogówki? Dekorki ładne, a co będzie na podłogach? A ja na szafach zostawiam wolne miejsce na rzeczy, które trzymam w kartonach (ładnych, kolorowych ikeowskich), bo zawsze coś się takiego znajdzie, że dobrzeby było, żeby było zamknięte, a używane rzadko lub "na kiedyś się przyda" (jak moja suknia ślubna, do której mam sentyment i w której już trzy inne osoby brały ślub:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.