Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, nawet nie wiecie jak mnie to cieszy, że ufacie, że próbujecie robić i że potem smakuje :yes:

Często jest tak, że tylko daje się*przepis, produkuje się, a nikt z tego nie korzysta.

Tym bardziej jestem happy. Jak jeszcze słyszę, że ktoś za czymś nie przepada, a i tak się*odważył i jeszcze mówi, że było smaczne - jestem w niebie :wiggle:

Moni, ale Ty ostatnio szlejesz. Przyślij mi takiego ciasta kawałek. Mnie się*ostatnio nie chce za żadne ciasto brać. Tak mam, żeby robić ciasto, muszę mieć nieskazitelnie czysty i uporządkowany blat. Bo moja kuchnia teraz to kawałek za kanapą w salonie i jak nie jest ładnie wysprzątana, to się*nie biorę, bo nie ma gdzie

:rolleyes:

moj mąz mówi,że jakpikę , czy gotuje dla 3 osób, to kuchnia wygląda jakbym robiła wesele:wave: wszystko idzie szybko, a potem sprzątania mam 2 razy tyle. no rozszalałam sie , oby tylko nie poszło w du...., bo tez wcinam

Szybka akcja - jutro ghost układa mi drewno w łazienkach :wave:

Zadzwonił i powiedział, że jest u mnie o 12 i działa. Kompletnie się*tego nie spodziewałam, bo z naszym kontaktem zawsze na bakier było, rozmawialiśmy ostatnio jakieś 3 tygodnie temu i nikt nie wiedział kiedy ruszymy

Chłopaki Łukasza robią odwodnienie rynien. Muszę skołować koparkę, a wcale nie jest to łatwe się*okazuje. Bo trzeba zgrać przyjazd koparki z dowozem kręgów.

Same rury 800 zl, kręgi 1200zl. Masakra

Za odcięcie wilgoci z posadzek, zamianę chemii i wzmocnienie wylewki trzeba będzie dopłacić ponad 2tys.

Piszę dla potomności. Bierzcie to pod uwagę przy wyborze drewna na podłogi. Niby żadna suma te 2 tys, przy ogólnych kilkudziesięciu za drewno i usługę, ale na tym etapie to spory dodatkowy wydatek. Cóż ...

Salik, zrobię. Na razie nie wychylam nosa z domu, bo wczoraj coś*zaczęło mnie rozkładać. Ale po kilku herbatach z miodem i cytryną, kubasie mleka z miodem i masłem, i dwóch gorących piwach z batalią goździków i cynamonem, oraz kanapkach z masłem i czosnkiem (niezła jestem co? :lol2:) dziś*jest w zasadzie OK i jutro ruszam do roboty. Czego się*nie robi dla budowlanej formy :yes:

Hazel W salonie mamy dechy dębowe, w sypialni deski palisandrowe, takie drewno wymaga wilgotności wylewki poniżej 2%, u nas 2,9% i mocnej (ileś tam Newtonów, 3 bodajże, u nas 0,9, mimo włókien rozproszonych i innych cudów)

I dlatego trzeba teraz odciąć wilgoć i wzmocnić wylewkę, a to wiadomo - tanie nie jest :(

To czekamy na foty gotowych łazienek:)

I melduję, że wczoraj zrobiłam tuńczykowy makaron - rewelacja... dotychczas robiłam zawsze tuńczyk + pomidory + czosnek, zioła + śmietanka, ale ten jest fenomenalny:)

I skoro ten wątek jest tak kulinarny to zapytam tu (u moni przeciwniczki płyt, ale może mnie nie przegoni...) - ktoś może polecić jakieś dobre i niezabijające ceną gary i patelnie na indukcję?

I melduję, że wczoraj zrobiłam tuńczykowy makaron - rewelacja... dotychczas robiłam zawsze tuńczyk + pomidory + czosnek, zioła + śmietanka, ale ten jest fenomenalny:)

I skoro ten wątek jest tak kulinarny to zapytam tu (u moni przeciwniczki płyt, ale może mnie nie przegoni...) - ktoś może polecić jakieś dobre i niezabijające ceną gary i patelnie na indukcję?

Super, że smakował! :yes:

Ja mam zestaw berg hoffa, są przeznaczone dla indukcji i jestem zadowolona. Cena za zestaw ok 400pln

Na patelniach na indukcję się nie znam, ale pewnie wszystkie tefale

Gdzie się kupuję ładne i dobre te wszystkie wieszaczki i podajniczki papieru do łazienek (to wszystko co się*wiesza na ścianach)

Powinnam to kupić już, bo łazienki mam mieć zrobione na gotowo, a potem glazurnik nie będzie mi wracał wieszać kilku dupereli

myszonik sprawdź tą stronkę http://turboindukcja.pl/, słyszałam w pracy pozytywne opinie o tych garnkach

Dla potomności również dodam, że u mnie te dodatkowe koszty posadzkowe (hydroziloacje, wyrównywania etc) wyszły ok. 3500 zł....

Masakra.

A za całe odwodnienie (2 studnie po 2 kręgi), rury do 7 rynien ze studzienkami, robocinza z materiałem 3500.

Kuruj się, żebyś do czwartku była zdrowa!

Gdzie się kupuję ładne i dobre te wszystkie wieszaczki i podajniczki papieru do łazienek (to wszystko co się*wiesza na ścianach)

Powinnam to kupić już, bo łazienki mam mieć zrobione na gotowo, a potem glazurnik nie będzie mi wracał wieszać kilku dupereli

Ja też potrzebuje!!!!!! Nie wiem gdzie szukać, help.

I do tego w jednej łazience muszą być czarne - bez chromu...

Marta, mogłam robić zakłady, że pierwsza odpowiesz Ty! :yes:

Dzięki dzięki. Już tam idę

Ania, niedrogie to odwodnienie. U mnie też*7 rynien ze studzienkami, tyle że obwód domu ponad 80m. Mam nadzieję, że nie zapłacę wiele więcej od Ciebie, bo już mnie szlag trafia na te niewidoczne ogromne wydatki :(

A wiesz skąd masz kręgi i jakie. Mój wykonawca chce robić 2,5m głębokie na 1,20 szerokie

Ja teraz mam superowe patelnie berghoffa, ale one się chyba na indukcję nie nadają, chociaż podobna na stronie producenta ma opis, że nadaje się na każde źródło ciepła... te moje już parę latek mają a są nadal prawie jak nowe... uwielbiam je. W nowej kuchni zatem też pewnie będą berghoffy. Mam chyba pomysł co zamówię od mamy na nowy dom, bo już się podpytywała :)