hazeleyes1982 18.10.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Nooooo, ale nie wypadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.10.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dziewczyny, nawet nie wiecie jak mnie to cieszy, że ufacie, że próbujecie robić i że potem smakuje Często jest tak, że tylko daje się*przepis, produkuje się, a nikt z tego nie korzysta. Tym bardziej jestem happy. Jak jeszcze słyszę, że ktoś za czymś nie przepada, a i tak się*odważył i jeszcze mówi, że było smaczne - jestem w niebie Moni, ale Ty ostatnio szlejesz. Przyślij mi takiego ciasta kawałek. Mnie się*ostatnio nie chce za żadne ciasto brać. Tak mam, żeby robić ciasto, muszę mieć nieskazitelnie czysty i uporządkowany blat. Bo moja kuchnia teraz to kawałek za kanapą w salonie i jak nie jest ładnie wysprzątana, to się*nie biorę, bo nie ma gdzie moj mąz mówi,że jakpikę , czy gotuje dla 3 osób, to kuchnia wygląda jakbym robiła wesele:wave: wszystko idzie szybko, a potem sprzątania mam 2 razy tyle. no rozszalałam sie , oby tylko nie poszło w du...., bo tez wcinam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dlatego , gdy ja pichcę-sprząta moj Misiu:cool: bo tez wszystko wyglada jakby wpadla bomba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Szybka akcja - jutro ghost układa mi drewno w łazienkach Zadzwonił i powiedział, że jest u mnie o 12 i działa. Kompletnie się*tego nie spodziewałam, bo z naszym kontaktem zawsze na bakier było, rozmawialiśmy ostatnio jakieś 3 tygodnie temu i nikt nie wiedział kiedy ruszymy Chłopaki Łukasza robią odwodnienie rynien. Muszę skołować koparkę, a wcale nie jest to łatwe się*okazuje. Bo trzeba zgrać przyjazd koparki z dowozem kręgów. Same rury 800 zl, kręgi 1200zl. Masakra Za odcięcie wilgoci z posadzek, zamianę chemii i wzmocnienie wylewki trzeba będzie dopłacić ponad 2tys. Piszę dla potomności. Bierzcie to pod uwagę przy wyborze drewna na podłogi. Niby żadna suma te 2 tys, przy ogólnych kilkudziesięciu za drewno i usługę, ale na tym etapie to spory dodatkowy wydatek. Cóż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.10.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Monsanbia - możesz zrobić jakieś zdjęcia tego odwodnienia rynien? Bo ja nie wiem czy u nas ostatecznie nie będziemy też musieli zrobić I trzymam kciuki za wejścia ghosta jutro i czekamy na relację fotograficzną (co mi przypomina że muszę do niego zadzwonić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 18.10.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Monia, super, ze podloga sie bedzie robic! U mnie tez bedzie drewno (w kibelku), to chetnie popodziwiam:)A dlaczego ponosisz takie koszty w zwiazku z ta chemia, wzmocnieniem wylewki...? nie rozumiem.Pewnie pisalas ale wiesz jak ciezka nadazyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.10.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Deseczki wow super, kroczek milowy. Strasznie się cieszę bo drewno robi różnicę . A co z tą wilgocią posadzek, kiedy je wylewaliście że nadal za mokre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Salik, zrobię. Na razie nie wychylam nosa z domu, bo wczoraj coś*zaczęło mnie rozkładać. Ale po kilku herbatach z miodem i cytryną, kubasie mleka z miodem i masłem, i dwóch gorących piwach z batalią goździków i cynamonem, oraz kanapkach z masłem i czosnkiem (niezła jestem co? ) dziś*jest w zasadzie OK i jutro ruszam do roboty. Czego się*nie robi dla budowlanej formy Hazel W salonie mamy dechy dębowe, w sypialni deski palisandrowe, takie drewno wymaga wilgotności wylewki poniżej 2%, u nas 2,9% i mocnej (ileś tam Newtonów, 3 bodajże, u nas 0,9, mimo włókien rozproszonych i innych cudów) I dlatego trzeba teraz odciąć wilgoć i wzmocnić wylewkę, a to wiadomo - tanie nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 A co z tą wilgocią posadzek, kiedy je wylewaliście że nadal za mokre? Wylewki z kwietnia. Pan powiedział, że gdyby miały osiągnąć wymagany poziom musiałyby leżeć do przyszłego roku i jeszcze mieć podłogówkę. A tu jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To czekamy na foty gotowych łazienek:) I melduję, że wczoraj zrobiłam tuńczykowy makaron - rewelacja... dotychczas robiłam zawsze tuńczyk + pomidory + czosnek, zioła + śmietanka, ale ten jest fenomenalny:) I skoro ten wątek jest tak kulinarny to zapytam tu (u moni przeciwniczki płyt, ale może mnie nie przegoni...) - ktoś może polecić jakieś dobre i niezabijające ceną gary i patelnie na indukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To czekamy na foty gotowych łazienek:) I melduję, że wczoraj zrobiłam tuńczykowy makaron - rewelacja... dotychczas robiłam zawsze tuńczyk + pomidory + czosnek, zioła + śmietanka, ale ten jest fenomenalny:) I skoro ten wątek jest tak kulinarny to zapytam tu (u moni przeciwniczki płyt, ale może mnie nie przegoni...) - ktoś może polecić jakieś dobre i niezabijające ceną gary i patelnie na indukcję? Super, że smakował! Ja mam zestaw berg hoffa, są przeznaczone dla indukcji i jestem zadowolona. Cena za zestaw ok 400pln Na patelniach na indukcję się nie znam, ale pewnie wszystkie tefale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 18.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja mam zestaw berg hoffa, są przeznaczone dla indukcji i jestem zadowolona. Cena za zestaw ok 400pln Na patelniach na indukcję się nie znam, ale pewnie wszystkie tefale Juhuuuu. Ja też mam berg hoffa - nie muszę kupować nowych garów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Gdzie się kupuję ładne i dobre te wszystkie wieszaczki i podajniczki papieru do łazienek (to wszystko co się*wiesza na ścianach)Powinnam to kupić już, bo łazienki mam mieć zrobione na gotowo, a potem glazurnik nie będzie mi wracał wieszać kilku dupereli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 18.10.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 To czekamy na foty gotowych łazienek:) I melduję, że wczoraj zrobiłam tuńczykowy makaron - rewelacja... dotychczas robiłam zawsze tuńczyk + pomidory + czosnek, zioła + śmietanka, ale ten jest fenomenalny:) I skoro ten wątek jest tak kulinarny to zapytam tu (u moni przeciwniczki płyt, ale może mnie nie przegoni...) - ktoś może polecić jakieś dobre i niezabijające ceną gary i patelnie na indukcję? myszonik sprawdź tą stronkę http://turboindukcja.pl/, słyszałam w pracy pozytywne opinie o tych garnkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Dla potomności również dodam, że u mnie te dodatkowe koszty posadzkowe (hydroziloacje, wyrównywania etc) wyszły ok. 3500 zł....Masakra. A za całe odwodnienie (2 studnie po 2 kręgi), rury do 7 rynien ze studzienkami, robocinza z materiałem 3500. Kuruj się, żebyś do czwartku była zdrowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.10.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Gdzie się kupuję ładne i dobre te wszystkie wieszaczki i podajniczki papieru do łazienek (to wszystko co się*wiesza na ścianach) Powinnam to kupić już, bo łazienki mam mieć zrobione na gotowo, a potem glazurnik nie będzie mi wracał wieszać kilku dupereli Ja też potrzebuje!!!!!! Nie wiem gdzie szukać, help. I do tego w jednej łazience muszą być czarne - bez chromu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.10.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 tu gadalysmy o firmach produkujacych akcesoriahttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?162144-U-Efilo&p=4888936&highlight=gedy#post4888936 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 tu gadalysmy o firmach produkujacych akcesoria http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162144-U-Efilo&p=4888936&highlight=gedy#post4888936 Marta, mogłam robić zakłady, że pierwsza odpowiesz Ty! Dzięki dzięki. Już tam idę Ania, niedrogie to odwodnienie. U mnie też*7 rynien ze studzienkami, tyle że obwód domu ponad 80m. Mam nadzieję, że nie zapłacę wiele więcej od Ciebie, bo już mnie szlag trafia na te niewidoczne ogromne wydatki A wiesz skąd masz kręgi i jakie. Mój wykonawca chce robić 2,5m głębokie na 1,20 szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.10.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja teraz mam superowe patelnie berghoffa, ale one się chyba na indukcję nie nadają, chociaż podobna na stronie producenta ma opis, że nadaje się na każde źródło ciepła... te moje już parę latek mają a są nadal prawie jak nowe... uwielbiam je. W nowej kuchni zatem też pewnie będą berghoffy. Mam chyba pomysł co zamówię od mamy na nowy dom, bo już się podpytywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Żona siedzi w domu, a mąż podsyła zdjęcia z aktualizacjami Nasza umywalka i przymiarka do mozaiki. Pytanie zdalne, jak mają*postawić umywalkę. Chyba pośrodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts