Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Mi placuszki piekły się dużo dłużej, wyszły wilgotne w środku, nie wiem jak z proporcjami, bo nie widomo ile tej cukini, rozrzut wagowy może być spory, ale i tak pycha ja z bałkańskim i "łosiem" robiłam fajne zestawienie, ale następnym razem spróbuję raczej smażone, niech się kalorie pocałują :)

Do sałatki surimi się rąbnęłam i dałam pietruszkę nie koperek, pycha z pietruszką, w mojej wersji jeszcze paprykę czerwoną dawałam, i ładnie wygląda i chrupie i ja uwielbiam paprykę, zatem pozostanę przy wersji z pietruszką i papryką, polecam.

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uff, wróciłam. Ale tylko na chwilkę. Zaraz znów muszę*wyjść

Wycieczka Ursynów-dom-Raszyn-Janki-Bartycka-dom-Ursynów wykończyła mnie tak, że nie miałam siły sobie zrobić*herbaty nawet :rolleyes:

Ale za to zobaczcie co dziś mogłam podziwiać

20102011(001).jpg :cool::cool::cool: bez komentarza :wave:

Tak ładnie nam panowie Łukasza domek posprzątali i zabezpieczają przed malowaniem

20102011(003).jpg

20102011(002).jpg

Wreszcie nie mamy w domu ogólnie panującego burdello i można bez popadania w depresję wejść, popatrzeć i pooddychać domem

A to "opakowania" mieszaczy. Mąż założył na chwilę. Coraz lepiej ta nasza kotłownio-pralnia wygląda

20102011.jpg

20102011.jpg

20102011(001).jpg

20102011(003).jpg

20102011(002).jpg

Ekstra ta podłoga wygląda:wave:

I zazdroszczę, Ci tego porządku:rolleyes: Ja jak wchodzę do siebie, to zawsze się zastanawiam, czy inni też tak mają, czy ja na najwiekszych burdelarzy trafiam ehhhh:roll: A nawet nie chcę wiedzieć co się tam dzieje teraz:lol2:

Uff, wróciłam. Ale tylko na chwilkę. Zaraz znów muszę*wyjść

Wycieczka Ursynów-dom-Raszyn-Janki-Bartycka-dom-Ursynów wykończyła mnie tak, że nie miałam siły sobie zrobić*herbaty nawet :rolleyes:

Ale za to zobaczcie co dziś mogłam podziwiać

[ATTACH=CONFIG]80295[/ATTACH] :cool::cool::cool: bez komentarza :wave:

Tak ładnie nam panowie Łukasza domek posprzątali i zabezpieczają przed malowaniem

[ATTACH=CONFIG]80296[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]80297[/ATTACH]

Wreszcie nie mamy w domu ogólnie panującego burdello i można bez popadania w depresję wejść, popatrzeć i pooddychać domem

A to "opakowania" mieszaczy. Mąż założył na chwilę. Coraz lepiej ta nasza kotłownio-pralnia wygląda

[ATTACH=CONFIG]80294[/ATTACH]

już chcę zobaczyć wszystko po białym montażu:) Monia nie możesz się pośpieszyć!:cool: kiedy wy planujecie się wprowadzać

I zazdroszczę, Ci tego porządku:rolleyes: Ja jak wchodzę do siebie, to zawsze się zastanawiam, czy inni też tak mają, czy ja na najwiekszych burdelarzy trafiam ehhhh:roll: A nawet nie chcę wiedzieć co się tam dzieje teraz:lol2:

Magda, żebyś Ty widziała co się u mnie działo jeszcze tydzień temu to byś*nie uwierzyła. W pewnym momencie byłam tak przybita, że broniłam się rękami i nogami żeby nie musieć tam jechać.

A tu panowie wpadli z gigantycznym odkurzaczem, wszystko pięknie wyodkurzali i zaczęło się robić przyjemnie. Mam nadzieję że tamte czasy już nie wrócą

Dzięki dziewczyny, mnie podłoga podoba się baaaaaaardzo. A jeszcze będzie wykańczana

już chcę zobaczyć wszystko po białym montażu:) Monia nie możesz się pośpieszyć!:cool: kiedy wy planujecie się wprowadzać

Myśleliśmy, że uda nam się do końca roku, ale mąż (główny optymista w rodzinie) twierdzi, że w ogóle tego nie widzi, a kolega ostatnio wpadł i przepowiedział maj :eek:

Wow! deseczki cudne... ja się już gotowych łazienek doczekać nie mogę...

:hug:

Mam nadzieję, że Zbyszek wróci zaraz po deskach i dokończy wszystko.

Poszedł już na inna budowę i pewnie nie będzie mu sia łatwo stamtąd wyrwać

Smutno mi się zrobiło kiedy składał dziś*wszystkie swoje graty i odjeżdżał :(

Wyjątkowo fajnie się z nim współpracowało (pamiętacie jak panikowałam i narzekałam kiedy przyszedł?) :rolleyes:

Co Ty wypisujesz, przecież masz już podłogi, kuchnię, łazienki prawie otowe, na co czekac do maja?????? Ułożenie parkietów to 3 dni.

Super podłoga w łazience. Też taką chciałam, ale jakoś nie wyszło. Przez podłogówkę chyba... Nie pamiętam już dlaczego. Po zaolejowaniu będzie CUDNA!

Super podłoga w łazience. Też taką chciałam, ale jakoś nie wyszło. Przez podłogówkę chyba... Nie pamiętam już dlaczego. Po zaolejowaniu będzie CUDNA!

Jak posłuchałam męża kiedy ostatnio pokazywał komuś naszą*podłogę do pokoi dzieci i gabinetu (warstwowy jesion), i opowiadał że to niby się nadaje na podłogówkę (bo on jest mega przeciwnikiem drewna na ogrzewaniu) to zachodzę w głowę jakim cudem zgodził się*na tę podłogę w łazienkach ....

aha - wiem. Przecież on wciąż twierdzi, że będę to za rok sama zrywać*i kłaść płytki :lol2: tfu tfu tfu

Ania. Nas jeszcze czekają*gładzie i malowanie. I nadal elewacja nie ruszona. Nie wiem kiedy oni zrobią tę podbitkę i otynkują :(

Monia cudnie ten teak wygląda. Niesamowicie ociepla wnętrze i człowiek już ma ochotę na boso tam pobiegać ... Drewno niesamowicie udomawia wnętrza jak jakiś magiczny dzynks ;). Ja myślę że grudzień zupełnie niezagrożony ... chyba że na meble będziecie chcieli czekać.

Wy tu o przepisach, a ja właśnie zjadłam kolację i przyszłam powiedzieć co robię, kiedy z poprzedniego dnia zostanie mi gorgonzoli (lazura) i śmietanki z sosu szpinakowego

Szparagi w sosie serowo-śmietanowym

20102011(004).jpg

Słoik długich szparagów

kawałek sera z niebieską*pleśnią

śmietanka słodka 18% (jakieś 100ml)

sok z cytryny

sól, pieprz młotkowany

płatki parmezanu

Do rondelka wrzucić ser, podgrzać, zalać śmietaną, zagotować i rozprowadzić*ser, dodać sok z cytryny, sól, wrzucić*szparagi, zagrzać, wyłożyć na talerz, posypać pieprzem młotkowanym i wiórkami parmezanu

Za dużo sosu u mnie, albo za mało szparagów, ale mąż wyjada zawsze bagietką*i jeszcze mu brak, więc trudno że tak wygląda ;)

Moni, jak to suche? Moje wychodzą właśnie wilgotne i delikatne. Daje dziecku, i ładnie zjada. Suche by miądliła. A wypłynął bo pewnie miał którędy ;)

Marta, cieszę się że smakowało. Następnym razem dodaj cytrynę :yes: będziesz miała porównanie

20102011(004).jpg