Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monsanbia, a czy masz już wycenę na ten stół z MD? Jaką ma długość i czy jest rozkładany?

Masz bardzo ładne, delikatne i stonowane wnętrza. Ograniczyłabym więc do minimum te kombinacje z sufitem. Czy nie lepiej w salonie dać lampę z wysięgnikiem coś w stylu Arco Flos czy podobne z Bo Concept z białym kloszem zamiast tego kwadratu na suficie? Jaką masz wysokość salonu i ile ma mieć ten kwadrat?

Lampy, które wkleiłaś są tak jak napisała Balbina, industrialne i nie będą pasować do reszty. Te oczka też tak sobie. Może niech projektantka pokombinuje jeszcze i poszuka czegoś innego delikatnego?

Spireo, sufit nie będzie tak pokombinowany, w jadalni będzie równo, już jest.

W salonie ten kwadrat jest półką dla rzutnika i niestety być musi. Ma wymiary 1,20x1,20. Wysokość salonu 3,20

Z tymi lampami mam taki dylemat jak z niczym dotąd. Taka lampa na wysięgniku będzie na bank - musi być, do czytania książek nad kanapą. Będzie led w szczelinie nad kominkiem (tam gdzie będzie wbudowany ekran do propjektora) oraz nad prawą i lewą ścianą i kinkiet na prawej ścianie. Myślałam nad lampami zwisami, np Artemide. Może te wstropowe nie są potrzebne?????

Wyceny stoły niestety nie mam, ale 5-6 tys to chyba minimum dla takiego stołu 2,5x1,5 rozkładanego

Mazo, ale ja myślałam o stole 250x100 (chyba 100 tak? pamiętam że czytałam kiedyś w wątku o tym stole że 90 jest za mała) rozkładanym. Czyli bazowy stół ma wymiary 250x100. Przy stole 200x90 za 4,5 cena 5-6 tys za 250x100 wydaje się być możliwa

Witaj mamajaki, rozgość się :)

A co chcesz o ekranie i o projektorze wiedzieć? Projektor jeszcze nie wybrany. Na pewno musi mieć lens shift, z takieh wysokości musi rzucić obraz dość nisko.

Na suficie będzie leżał sobie na tej półce podwieszonej pod sufitem. Jeśli chodzi o ekran, to znalazłam kiedyś przypadkiem super rozwiązanie - ekran z dopasowanym indywidualnie czarnym marginesem. Dzięki czemu możesz spuścić ile chcesz sam ekran. No i jest on specjalnie przeznaczony do zabudowy w gk. Nasz będzie się znajdował w szczelinie w suficie nad kominkiem. Tu masz dane techniczne, firma Kauber, współpracuje z systemem Somfy, co też jest dla nas istotne, bo na Somfy mamy oparte rolety zewnętrzne http://dsssystems.pl/zdjecianaaukcje/ekranyKauber/inCeiling_DataSheet_pl.pdf Nasz będzie 16:9 prawdopodobnie 2200 mm (przekątna 95cal)

8.jpg

Dziewczyny ja czekam na stół z MF zamawiałam w marcu (na koniec) i nadal czekam:rolleyes: wzięłam wersjębez rozkładania - każda dostawka była po 450zł my tak przeważnie spotykamy się w małym gronie, dzieciaki - znaczy się młoda młodzież;) mają już swój więc my mieścimy się przy stole a przy większej liczbie gości potrzebny i tak drugi, a co do ceny sam stół 2700zł tylko ja mam mały 180/90cm

No to ja się dziś skupiłam na stole i zdecydowaliśmy z mężem, że weźmieny 210x100. Musi być rozkładany, więc 230 odpada (nie wiem czemu 230 nie może się rozkładać?) I chciałabym nogi 13x13. Ciekawe ile sobie za taki zażyczą? :(

Pasiu, a jakie drewno masz?

No, czyli dobrze mówiłam że 12 tyg. Jak do końca czerwca nie dojdzie muszę zweryfikować na 16 :eek: Zamierzałam zamówić w sierpniu. Do końca roku powinien się pojawić. Chyba

:popcorn:

Dostałam cenę 113pln/m2 za Casalgrande Metalwood Argento 30x60 + 100 pln za przesyłkę kurierską (inni chcieli 122/m2 i 130 pln za kuriera za jedną paletę, a musiałyby być dwie) Swarzędz jest bezkonkurencyjny. Zamawiam

Myszonik - kolejny raz dzięki

Zamknęłam też projekty łazienek. Czekam na rysunki robocze i mogę zamawiać płytki. Boję się metalica opoczna. Wszędzie piszą że krzywe i niewymiarowe :( Cały czas jest szansa zmienić na inną płytkę w formacie 30x60. Może powinnam? Projekt byłby ten sam tylko płytki inne, w szarościach. Co robić