monsanbia 15.06.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Stół i komoda w jadalni (dla myszonika) Mam też zdjęcie gotowego wybarwionego na zamówienie stołu ze strony manufaktury Efilo też ma śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.06.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Monsanbia, a czy masz już wycenę na ten stół z MD? Jaką ma długość i czy jest rozkładany?Masz bardzo ładne, delikatne i stonowane wnętrza. Ograniczyłabym więc do minimum te kombinacje z sufitem. Czy nie lepiej w salonie dać lampę z wysięgnikiem coś w stylu Arco Flos czy podobne z Bo Concept z białym kloszem zamiast tego kwadratu na suficie? Jaką masz wysokość salonu i ile ma mieć ten kwadrat?Lampy, które wkleiłaś są tak jak napisała Balbina, industrialne i nie będą pasować do reszty. Te oczka też tak sobie. Może niech projektantka pokombinuje jeszcze i poszuka czegoś innego delikatnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Spireo, sufit nie będzie tak pokombinowany, w jadalni będzie równo, już jest. W salonie ten kwadrat jest półką dla rzutnika i niestety być musi. Ma wymiary 1,20x1,20. Wysokość salonu 3,20 Z tymi lampami mam taki dylemat jak z niczym dotąd. Taka lampa na wysięgniku będzie na bank - musi być, do czytania książek nad kanapą. Będzie led w szczelinie nad kominkiem (tam gdzie będzie wbudowany ekran do propjektora) oraz nad prawą i lewą ścianą i kinkiet na prawej ścianie. Myślałam nad lampami zwisami, np Artemide. Może te wstropowe nie są potrzebne????? Wyceny stoły niestety nie mam, ale 5-6 tys to chyba minimum dla takiego stołu 2,5x1,5 rozkładanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Stół i komoda cudne. Też ostro myślę nad manufakturą, ale chcę b. duży, więc pewnie będzie b. dużo kosztował i w związku z tym b. długo sobie na niego poczekam;) Raczej wigilijnej kolacji na własnym nowym stole nie podam A komoda do niego również czadowa. Piękne te meble... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.06.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 U mnie lampy to chyba też jeden z większych problemów Część już jakoś dopracowana, ale sporo jeszcze zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Sama jestem ciekawa ile taki 3 metrowy kosztuje.No i podobno bardzo długo się na te stoły czeka. 12 tyg? Jeśli się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Właśnie na fali dyskusji meblowych napisałam do manufaktury o wycenę stołu i łóżka. Zobaczymy co odpiszą, podzielę się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 O fajnie Ale dałaś do wyceny stół rozkładany? Z nogami 11x11 czy 13x13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Ech, tak szczegółowo to nie pisałam, wzięłam na razie do wyceny ten długości 25 cm, bo w sumie nie wiem ile mi się zmieści żeby było sensownie w jadalni. Muszę to rozmierzyć na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.06.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 5-6 tys. to za dużo. Ja dostałam wycenę na 4,5 tys. chyba za stół 90/200 rozkładany do 300cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.06.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 O to już trochę przyjemniej, choć nadal dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Mazo, ale ja myślałam o stole 250x100 (chyba 100 tak? pamiętam że czytałam kiedyś w wątku o tym stole że 90 jest za mała) rozkładanym. Czyli bazowy stół ma wymiary 250x100. Przy stole 200x90 za 4,5 cena 5-6 tys za 250x100 wydaje się być możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 15.06.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam serdecznie Moni. Mam pytanie - czy mogłabyś napisać coś więcej na temat ekranu do projektora i samego projektora. Bardzo interesuje mnie sposób jego zamontowania na suficie. Jak miałabyś jakieś wizualki to byłabym ogromnie wdzięczna.Zapowiada się bardzo ciekawy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witaj mamajaki, rozgość się A co chcesz o ekranie i o projektorze wiedzieć? Projektor jeszcze nie wybrany. Na pewno musi mieć lens shift, z takieh wysokości musi rzucić obraz dość nisko. Na suficie będzie leżał sobie na tej półce podwieszonej pod sufitem. Jeśli chodzi o ekran, to znalazłam kiedyś przypadkiem super rozwiązanie - ekran z dopasowanym indywidualnie czarnym marginesem. Dzięki czemu możesz spuścić ile chcesz sam ekran. No i jest on specjalnie przeznaczony do zabudowy w gk. Nasz będzie się znajdował w szczelinie w suficie nad kominkiem. Tu masz dane techniczne, firma Kauber, współpracuje z systemem Somfy, co też jest dla nas istotne, bo na Somfy mamy oparte rolety zewnętrzne http://dsssystems.pl/zdjecianaaukcje/ekranyKauber/inCeiling_DataSheet_pl.pdf Nasz będzie 16:9 prawdopodobnie 2200 mm (przekątna 95cal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 15.06.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Dziewczyny ja czekam na stół z MF zamawiałam w marcu (na koniec) i nadal czekam:rolleyes: wzięłam wersjębez rozkładania - każda dostawka była po 450zł my tak przeważnie spotykamy się w małym gronie, dzieciaki - znaczy się młoda młodzież mają już swój więc my mieścimy się przy stole a przy większej liczbie gości potrzebny i tak drugi, a co do ceny sam stół 2700zł tylko ja mam mały 180/90cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.06.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 No to ja się dziś skupiłam na stole i zdecydowaliśmy z mężem, że weźmieny 210x100. Musi być rozkładany, więc 230 odpada (nie wiem czemu 230 nie może się rozkładać?) I chciałabym nogi 13x13. Ciekawe ile sobie za taki zażyczą? Pasiu, a jakie drewno masz? No, czyli dobrze mówiłam że 12 tyg. Jak do końca czerwca nie dojdzie muszę zweryfikować na 16 Zamierzałam zamówić w sierpniu. Do końca roku powinien się pojawić. Chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.06.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Mi w dzisiejszym mailu pani bardzo niepewnie napisała o terminie realizacji pod koniec września:) Więc chyba faktycznie terminy mają kosmicznie długie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 No tak, wszystko fajnie, ja mogłabym zamówić, ale jak dom jest w stanie takim w jakim jest nie potrafię zdecydować jaki chcę kolor Myszonik, a dostałaś tę cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.06.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Dostałam cenę 113pln/m2 za Casalgrande Metalwood Argento 30x60 + 100 pln za przesyłkę kurierską (inni chcieli 122/m2 i 130 pln za kuriera za jedną paletę, a musiałyby być dwie) Swarzędz jest bezkonkurencyjny. Zamawiam Myszonik - kolejny raz dzięki Zamknęłam też projekty łazienek. Czekam na rysunki robocze i mogę zamawiać płytki. Boję się metalica opoczna. Wszędzie piszą że krzywe i niewymiarowe Cały czas jest szansa zmienić na inną płytkę w formacie 30x60. Może powinnam? Projekt byłby ten sam tylko płytki inne, w szarościach. Co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.06.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Monsanbia - żeby tak kurde 60x60 dało się kupić w takiej cenie My też planujemy mieć ekran Kaubera - konkretnie model Inceiling 240x135 z powierzchnią Pro Cine Grey. Robicie u siebie tzw. triggera, czyli wysuwanie ekranu po włączeniu projektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts