Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz co, ja też tynkowałam w zeszłym roku późną jesienią - panowie kończyli w listopadzie i moi tynkarze nie narzekali na nocne przymrozki. Ważne, żeby w dzień było ciepło. A może niech pan Łukasz wypożyczy nagrzewnicę, którą będzie podgrzewał tynk po położeniu, aby szybciej sechł. U mnie panowie właśnie tak robili

Madeleine, piszę już chyba 10-ty raz. Ja mam ytong 1W, bez docieplenia. Jest zatynkowany cem-wap i teraz bylaby wyprawka. Ale najpierw muszą zrobić*podbitkę z OSB (czyli mfp). I teraz nie wiadomo ile im zejdzie z tą podbitką jeszcze. Na razie idzie jak po grudzie

Lidzia Nie wiem, zapytam go o to

Salik czyli jeden wózek ...

przynajmniej tynki macie. Dom z zewnątrz super wygląda :yes:

trzymaj się

sorry, zagapiłam się. Czyli co - dzióbią podbitkę i potem teoretycznie mogliby tynkować, jakby ciepło było?

A weź trochę idź kurwami porzucaj do szefa, może pomoże.

Na razie to ja jeszcze ekipy tynkującej nie widziałam. Ale podobno mają się pojawić jutro i już*zacząć coś*tam działać. Gdyby nie ta podbitka, którą trzeba zakleić styropianem, zrobić siatkę*klej, to pewnie spokojnie byśmy się*wyrobili

Monia może niech robią ścianami podbitka , tynk i tak dalej. no nie wiem , ja myślę , ze jak spada w nocy temp. do jakiś minus 4 . to ok. do połowy listopada moga tynkować. w dzień musi być w miare ciepło i niedeszczowo.najwyżej wytynkujecie na wiosne i chyba też kostka będzie musiała czekać . po zazwyczaj robi się ją po tynkach zewn.

a okna chyba poodklejajcie gdzie sie da i wietrzcie , żeby wilgoć uciekała. jeszcze jest ok na wietrzenie w dzień/

Monia! No to podziel się info, gdzie zamawiasz te pstryczki:)

I ile płacisz za podłączenie jednej sztuki?

Mi elektryk powiedział 6 zł przed wakacjami i teraz jak się przypomniałam to powiedział, że ceny poszły bardzo w górę i już po 8 zakłada:o

Ale umowa była na 6 i ostatecznie tak stanęło.

Myślę, że to dobra cena.

Czy wie ktoś, jakie są obowiązujące stawki?

A w kwestii tynków to mi jutro mają kończyć i nic nie marudzili, że przymrozki przeszkadzają, a będziemy mieć ten sam tynk.

No chyba, że powinnam zacząć się martwić;)

A szczególnie w twoim przypadku, gdy nie musisz robić ocieplenia, to może być dobre rozwiązanie zrobić tynki wiosną, będą czyściutkie i ładniutkie i będziesz jeszcze zadowolona, że tak wyszło:D