Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chyba nie ma różnicy!!

Chyba się jednak mylisz.

Pytałem o gniazdka, bo poza zwykłym zasilaniem u nas jest całe mnóstwo włączników schodowych, podwójnych schodowych, roletowych, gniazdek tv-sat, sieciowych itp.

I nie wiem czy będzie mi się chciało siedzieć nad tym godzinami i dumać dlaczego nie działa tak jak miało działać (wiedząc ile za podpięcie i obsadzenie gniazdek bierze mój elektryk).

Szczególnie przy sieciowych gdzie trzeba rozszyć 8 żył i je podpiąć na tyle dobrze żeby gniazdko nie obniżało parametrów przewodu :)

Monia - ale Ty piszesz tylko o gniazdkach elektrycznych.

Nie masz żadnych włączników?

Do włączników masz gniazdo + przyciski + ramka.

Tak samo wszelkie gniazda nieelektryczne (sieć, tv-sat) występują w postaci gniazdo+zaślepka.

No i ?

Montujesz sobie mechanizm, potem pstryczki, i ramkę na końcu, żadna filozofia

Oj monia, monia.

Napisałem powyżej - gniazdka elektryczne mogę sobie tak pomontować, ale nie chce mi się bawić z podwójnymi schodowymi, tv-sat a szczególnie z LAN-owymi.

Jednemu się chce, drugiemu nie.

tv-sat to sobie sama skręcałam jak mi się 10 lat temu gniazdko w domu u rodziców rozpierniczyło

Salik, to jest robota dla każdego, tylko trzeba mieć czas i chęci, mój mąż ma, to co mu będę zabraniać :p

Monia - dlatego pisałem, że jak ktoś ma czas i chęci to może sobie samemu zrobić.

Ale jak ja mam specjalnie brać urlop w pracy żeby się z tym bujać, a dodatkowo mamy sporo niewdzięcznej roboty w postaci obróbek przewodów koncentrycznych, sieciowych i różnych innych rzeczy, to zwyczajnie nie ma to sensu.

You may call me lazy ;-)

nie podcinaj mężowi skrzydeł, jak chce, niech robi ;)

Siedzi w domu i tak, nosi go, niech się wyżyje :yes:

A osprzęt elektryczny to jedna mańka, bez względu na to czy instalacja jest normalna czy nie (co to znaczy nienormalna? ;))

Podłączasz kabelki w odpowiednie miejsca, montujesz kilka śrubek, włączniki, gniazda, a ramki to już kosmetyka.

Jak człowiek kilkanaście lat w elektronice siedzi, kabelkami się bawi, to żadna dla takiego magia

Gdybym miała brać specjalnie na tę okoliczność urlop - nie ma mowy, ale to oczywiste