monsanbia 26.10.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 trochę nadworny troszku ja sama dlaczego mnie to nie dziwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.10.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 dlaczego mnie to nie dziwi? bo intieligentana jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 i baby to baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.10.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 a to jest różnica? Pstryczek, to pstryczek. Pstryczkiem się pstryka A są jeszcze mechanizmy, czyli bebechy, które są w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Pstryczek, to pstryczek. Pstryczkiem się pstryka A są jeszcze mechanizmy, czyli bebechy, które są w środku... chyba nie ma różnicy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 chyba nie ma różnicy!! Chyba się jednak mylisz. Pytałem o gniazdka, bo poza zwykłym zasilaniem u nas jest całe mnóstwo włączników schodowych, podwójnych schodowych, roletowych, gniazdek tv-sat, sieciowych itp. I nie wiem czy będzie mi się chciało siedzieć nad tym godzinami i dumać dlaczego nie działa tak jak miało działać (wiedząc ile za podpięcie i obsadzenie gniazdek bierze mój elektryk). Szczególnie przy sieciowych gdzie trzeba rozszyć 8 żył i je podpiąć na tyle dobrze żeby gniazdko nie obniżało parametrów przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.10.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 my też rozważaliśmy podłączenie samemu, ale chyba damy sobie spokój. Schrzanimy coś i potem i tak trzeba będzie wołać elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 no to w takim razie gniazdka to co innego Monia. nie bierzcie się za nie. brać elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.10.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wow, Monia! wreszcie pstryki wybrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Monia ty chyba cięzki dzień miałaś , bo cię nie widać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Oj, u mnie to samemu nie dałoby rady... Elektrycy podłączyli dopiero.... 2 sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.10.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Moni, przyjechaliśmy do Radomia (do rodziców, po małą) Salik, o co chodzi z tą instalacją? My mamy całą 3-żyłową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.10.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wow, Monia! wreszcie pstryki wybrane ulga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Monia - ale Ty piszesz tylko o gniazdkach elektrycznych.Nie masz żadnych włączników?Do włączników masz gniazdo + przyciski + ramka.Tak samo wszelkie gniazda nieelektryczne (sieć, tv-sat) występują w postaci gniazdo+zaślepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.10.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Monia - ale Ty piszesz tylko o gniazdkach elektrycznych. Nie masz żadnych włączników? Do włączników masz gniazdo + przyciski + ramka. Tak samo wszelkie gniazda nieelektryczne (sieć, tv-sat) występują w postaci gniazdo+zaślepka. No i ? Montujesz sobie mechanizm, potem pstryczki, i ramkę na końcu, żadna filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Oj monia, monia. Napisałem powyżej - gniazdka elektryczne mogę sobie tak pomontować, ale nie chce mi się bawić z podwójnymi schodowymi, tv-sat a szczególnie z LAN-owymi. Może u Ciebie większość wyłączników jest zwykła, ale u mnie takie są w zdecydowanej mniejszości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.10.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Oj monia, monia. Napisałem powyżej - gniazdka elektryczne mogę sobie tak pomontować, ale nie chce mi się bawić z podwójnymi schodowymi, tv-sat a szczególnie z LAN-owymi. Jednemu się chce, drugiemu nie. tv-sat to sobie sama skręcałam jak mi się 10 lat temu gniazdko w domu u rodziców rozpierniczyło Salik, to jest robota dla każdego, tylko trzeba mieć czas i chęci, mój mąż ma, to co mu będę zabraniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.10.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 nie podcinaj mężowi skrzydeł, jak chce, niech robi U mnie to robota zdecydowanie dla elektryka, ale ja nie mam normalnej instalacji. Ale ale, przyszłam gratulować kamienia milowego. Teraz z górki pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Monia - dlatego pisałem, że jak ktoś ma czas i chęci to może sobie samemu zrobić. Ale jak ja mam specjalnie brać urlop w pracy żeby się z tym bujać, a dodatkowo mamy sporo niewdzięcznej roboty w postaci obróbek przewodów koncentrycznych, sieciowych i różnych innych rzeczy, to zwyczajnie nie ma to sensu. You may call me lazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.10.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 nie podcinaj mężowi skrzydeł, jak chce, niech robi Siedzi w domu i tak, nosi go, niech się wyżyje A osprzęt elektryczny to jedna mańka, bez względu na to czy instalacja jest normalna czy nie (co to znaczy nienormalna? ) Podłączasz kabelki w odpowiednie miejsca, montujesz kilka śrubek, włączniki, gniazda, a ramki to już kosmetyka. Jak człowiek kilkanaście lat w elektronice siedzi, kabelkami się bawi, to żadna dla takiego magia Gdybym miała brać specjalnie na tę okoliczność urlop - nie ma mowy, ale to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts