Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj Monia do odbioru potrzebne sa tylko dokumenty podpisane przez kierownika budowy, mapki powykonawcze i protokoły z mediów, kominiarz. raczej nikt:wiggle: nie przychodzi na odbiór budynku jednorodzinnego. PAPIERY ZANIEŚ. MUSISZ MIEC POZWOLENIE NA WJAZD. a ogrodzenie zgłoś do modernizacji.

Monia dużo masz do przesunięcia . za dużo działki ci zabierze. a jak mówią dziewczyny, nie wiadomo kiedy pójdzie droga i nie wiadomo , czy w ogóle pójdzie:sick:

ja mam ogrodzenie ciut inaczej niż na mapce:p

aha zrobiłam makaron ze szpinakiem , kurczakiem i gorgnzolomPYCHA.chyba dałam za mało czosnku(:sick:mąż krzyczał ,że zawsze przesadzam z czosnkiem)i za dużo szpinaku( cała pazcku hortexu w liściach)'

Monia bierz wszystko na spokojnie. na wszystko znajdzie sie wyjście:p

O kurka! Oni Ci tam dwupasmówkę puszczą??

Chyba bym nie szła w koszty i nie murowała teraz w starej linii. Z druiej strony cholera wie kiedy to zrobią, u mnie już 4 lata kanalizację robią i nie zrobili nawet metra wykopu...

Może rzeczywiście zróbcie na razie modułowego gotowca (taka lepsza wersja siatki).

http://ogrodzenia-wisniewski.com/grafa/foto10.jpg

No bo co będzie jak ta droa powtsanie za 10 lat?

Edytowane przez anula05

Właśnie. trudny orzech do zgryzienia. myście dalej, może ktoś jest w podobnej sytuacji. u nas robili drogę i zabierali po trochę od każdego na chodnik. a jeden WŁAŚCICIEL (ma z 2 ha w najlepszej dzielnicy sadu z altanką) miał kiedyś mamę .mieszka sam i jest chyba trochę szurnięty. powiedział ,że nie da i ...nie dał. na długości jego działki nie ma chodnika:sick: nikt nie może wejśc na twoją posesję jak masz ogrodzenie. widzisz co dzieje się z drogą do Zakopanego. roboty stanęły , bo Górale nie chca odsprzedawać ziemi. a droga bardzo ważna.

U mnie też jest taka sytuacja, że sąsiad chciał zbić kokosy na kawałku gruntu pod chodnik i się przeliczył. Gmina chodnik zrobiła, ale omijając jego posesję - trzeba na wysokości jego domu przechodzić na drugą stronę ;)

A Tobie Moniu co do płotu zupełnie nie wiem co radzić... chociaż ja to raczej nie budowałabym docelowego z perspektywą, że będzie trzeba burzyć, a z lp;ei mój małżonek ma takiego chysia na punkcie zrobienia wszystkiego na tip top, że na pewno nie zamieszkałby z siatką na froncie..

Jestem chyba za takimi panelami jak pokazała anula.

mONIA wiesz co zrobiłam !!!! deserek tiramisu, ale zamiast śmietanki dałamUBITE BIAŁKO:sick: zjadł syn, bo ja z mężem to bardziej kaloryczne z żółtakami. nic mu nie będzie -SYNOWI...??? PO SUROWYCH BIAŁKACH Z MASCARPONE.

:rotfl: nie wytrzymam Moniśka z tobą:rotfl:

I skąd Ci się wzięło, że z żółtkami bardziej kaloryczne:wtf::rotfl:

Rozkoszna jesteś:hug: Naprawdę, mega pozytywnie zakręcona:lol2:

U nas tez takie cyrki z ogrodzeniami.Mam prikaz od Gminy ze muszę się odsunać od osi jezdni 6 metrów gdyz w przyszlosci bedą robione chodniki (ciekawe kiedy) a droga jest wlasnośćią Gminy.Wcale mi to nie pasi gdyz moja dzialka jest prostokatem i wlasnie tym dluższym bokiem przylega do drogi.Na 28 ar(ok 80 mb) robi sie z troche ziemi ktore muszę oddac za free Gminie.Akurat mam jeszcze na tyle dobra szerokosc ze moglam postawić dom (za tarasem mam tylko 6 m od granicy) ale sa dzialki tak waskie ze jesli ktos odsunie sie te wymagane 6 metrwo nie zdola wcisnac juz na nia domu (nawet jamnika) .Oczywiscie ludzie pisza odwołania ale na razie Gmina pozostaje nieugieta.Osoby ktore mialy juz postawione ogrodzenie przed wejsciem durnych przepisow nie musza go cofac (z tego co mi wiadomo).

Chciałam tylko napisać, że wróciliśmy do domu, u ochrony czekały na nas 3 megaśne paki.

Okazało się, że pstryczki elektryczki które w środę zaklepałam przyjechały dziś przed południem!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Dostawa od zamówienia trwała krócej niż 20 godzin! Jeszcze takiego przypadku w czasie budowy nie miałam. Przecież to wszystko trzeba było skompletować, wypisać fakturę, zapakować, wezwać kuriera ... Nie wiem jak oni to zrobili. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że te 3 paczki są*z różnych stron Polski i przyniosło je w tym samym mniej więcej czasie 3-ech różnych kurierów :lol:

Co zatem monia przez ostatnie 2 godziny robiła? :p

Złożyłam tak jeden mechanizm z włącznikami podwójnymi i ramką na sucho, że już*myślałam, że jestem o jeden komplet w plecy ;)

Piękne są :wiggle:

Wiedziałam, że temat gniazdek na wyborze tych właściwych się*nie skończy :lol2:

:rotfl: nie wytrzymam Moniśka z tobą:rotfl:

I skąd Ci się wzięło, że z żółtkami bardziej kaloryczne:wtf::rotfl:

Rozkoszna jesteś:hug: Naprawdę, mega pozytywnie zakręcona:lol2:

zjadłam z tym białkiem też .PYSZNE BYŁO. :wtf:

MAGDA U CIEBIE CHYBA SIĘ NACZYTAŁAM ,ŻE SAM SEREK Z ŻOLTKAMI , MA WIĘCEJ KALORII NIZ SEREK Z BITĄ ŚMIETANĄ:sick:

a ja wczoraj zjadlam 3 deserki:p

Monia, pamiętaj tylko że Gazownie nie odpuści Ci braku dostępu do skrzynki :(

weszły przepisy które nakazują taki dostęp, nawet budynki które miały od lat skrzynki na budynku muszą je mieć przeniesione przed posesję, wszystko na koszt gazowni, pewnie będziesz musiała zrobić wcinkę ogrodzenia do skrzynki ?

weszły przepisy które nakazują taki dostęp, nawet budynki które miały od lat skrzynki na budynku muszą je mieć przeniesione przed posesję, wszystko na koszt gazowni, pewnie będziesz musiała zrobić wcinkę ogrodzenia do skrzynki ?

Monia, chce w tym miejscu, gdzie jest skrzynka cofnąć ogrodzenie i zrobić bramę wjazdową, więc dostęp do skrzynki gazownia będzie mieć.

Moi rodzice mają licznik od gazu na działce (przy domu) i jak na razie nikt im nie kazał go przenosić na ogrodzenie.

Tak zuz@nko, dlatego tę część ogrodzenia gdzie jest skrzynka, z bramą i furtką planowałam zrobić w nowej linii

Dzień dobry wszystkim :yes:

Moni, pisałaś wczoraj o odbiorze. Ja póki co buduję dom mieszk-usł, wynika to z WZ. Dlatego na odbiór ma przyjść do mnie pielgrzymka "miłych" gości, a ja tego nie chcę. Muszę to przekształcić. Właśnie sobie przypomniałam że mam zwerbować Paśkę :yes: