Spirea 04.11.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 W WKT. Tikkurillę dostałam po 241/9l (jasne kolory, wydajność rzeczywista ok. 10m2/l). Caparola Samtex 3 po 185/10l (wydajność 0,135l/m2). Ceny brutto. dzięki, a którą lepiej oceniasz jakościowo? Monsanbia, sorki, że u Ciebie, ale akurat tu złapałam Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ja też żałuję, że nie dojechałam. chociaż właściwie mogłam, bo panowie z kontenerem nie zjawili się do tej chwili Za to wykorzystałam dzisiaj piękną pogodę i umyłam od zewnątrz dwa fixy i przesuwkę na dole, a nie było to łatwe, bo musiałam sobie zbudować odpowiednią konstrukcję z kobyłek i blatów szalunkowych Monia, może w przyszłym tygodniu się do ciebie wybiorę koło wtorku lub środy, OK ? Zresztą staram się ograniczać wojaże po stolicy w piątek, bo są masakryczne korki i problemy z powrotem do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 dzięki, a którą lepiej oceniasz jakościowo? Monsanbia, sorki, że u Ciebie, ale akurat tu złapałam Madeleine tikkurilli w końcu nie kupiłam. Ale handlowiec od niej powiedział mi wprost, żebym pojechała po caparola. Pan z WKT napisał mi coś takiego: Zdecydowanie polecam Pani CAPAROLA jest to taki mercedes wśród farb, CERESIT ustawiłbym na drugim miejscu ale ze zdecydowaną strata do CAPAROLA Na trzecim stopniu podium ustawimy KABE Na końcu SUPEROX ( aczkolwiek ten produkt jest bardzo tani ). Zużycie realne w zasadzie wiele się nie różni od deklarowanego ale spytałem się przedstawiciela CAPAROLA I on twierdzi że jeśli ściany są dobrze przygotowane zagruntowane i nie są jakoś mocno wilgotne to zużycie jest następujące: Przy jednym malowaniu 0,14 litra na m2 Przy dwukrotnym kryciu 0,25 litra na m2 Z kolei do łazienki polecił mi takie cudeńko LATEX GLOSS 60 – tylko trzeba zwrócić uwagę iż jest to farba połyskowa ( błyszcząca ) Lub farba SEIDEN LATEX ( pół połysk ) a w ogóle to zazdroszczę Wam spotkania, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.11.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Monia, może w przyszłym tygodniu się do ciebie wybiorę koło wtorku lub środy, OK ? Zresztą staram się ograniczać wojaże po stolicy w piątek, bo są masakryczne korki i problemy z powrotem do domu To może i ja bym dołączyła bo młody już do żłobka pójdzie, dajcie znać jak się dogadacie co do dnia i godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 No to wtedy zapraszam po Moni do mnie. Dziś do mnie dojechać się nie udało, bo mnóstwo ludzi na budowie, a ja z dzieckiem u nogi/ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.11.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja też dopiero do domu ściągnęłam, ale do Moni już nie dałam rady Za późno chyba wstałam bo mi dnia na wszystkie plany zabrakowało a jazda po 15-ej w piątek przez całe miasto to maskara, chociażby nawet na końcu podróży czekała taka fajna nagroda za trudy podróży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 tikkurilli w końcu nie kupiłam. Ale handlowiec od niej powiedział mi wprost, żebym pojechała po caparola. Pan z WKT napisał mi coś takiego: Zdecydowanie polecam Pani CAPAROLA jest to taki mercedes wśród farb, CERESIT ustawiłbym na drugim miejscu ale ze zdecydowaną strata do CAPAROLA Na trzecim stopniu podium ustawimy KABE Na końcu SUPEROX ( aczkolwiek ten produkt jest bardzo tani ). Zużycie realne w zasadzie wiele się nie różni od deklarowanego ale spytałem się przedstawiciela CAPAROLA I on twierdzi że jeśli ściany są dobrze przygotowane zagruntowane i nie są jakoś mocno wilgotne to zużycie jest następujące: Przy jednym malowaniu 0,14 litra na m2 Przy dwukrotnym kryciu 0,25 litra na m2 Z kolei do łazienki polecił mi takie cudeńko LATEX GLOSS 60 – tylko trzeba zwrócić uwagę iż jest to farba połyskowa ( błyszcząca ) Lub farba SEIDEN LATEX ( pół połysk ) a w ogóle to zazdroszczę Wam spotkania, o! Madeleine, dzięki za info. A możesz dać namiary na tego człowieka z WKT? A w ogóle, to możemy pójść śladem stolicznych koleżanek Weekend ma być ponoć bardzo ładny.... Jakby co, to może idźmy już z tym na nasze podwórko (grupę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.11.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Monia, może w przyszłym tygodniu się do ciebie wybiorę koło wtorku lub środy, OK ? Zresztą staram się ograniczać wojaże po stolicy w piątek, bo są masakryczne korki i problemy z powrotem do domu ja chyba tez będę mogła we wtorek lub środę - zgadamy się Lidzia w niedzielę dziś na mieście były jakieś masakryczne korki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.11.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 to jak ze staniem w kolejeczkach w sławetnym ustroju No, no:D Se spelnilam patriotyczny obowiazek-oddalam glos, choc jak to mowia nadgorliwosc gorsza od ...wiadomo od czego:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Boszszszsz, tyyyyle stron do nadrobienia. Niestety ostatnio mam czasu jak na lekarstwo i nawet w nocy nie mam jak nadrobić . A poza tym ciągle mi nie naprawili subskrypcji wrrrr. Ktoś tam prosił o linka do przepisów - u mnie w dzienniku i blogowym i "normalnym" ale nie pamiętam, który wpis. Monia kiedy się wprowadzasz? Bo jak przejrzałam na szybko to już prawie prawie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Dzięki Ania i Magda za odwiedziny! Mam nadzieję, że nieład was nie wystraszył e-mól, muszę się*przyzwyczaić do nowego avatara Taka listwa jak pokazałaś dwójkę jest w zasadzie identyczna jak moja tylko ma jeszcze złamanie. A moja jest po prostu gładka. Widziałam tę Twoją dwójkę na żywo i też*mi się*podobała, ale ze względu że moja jeszcze prostsza wybrałam właśnie ją. I raczej te listwy będą, na 99% adk to przeprowadzki to jeszcze daleko. Dziś trochę mnie podminowała Ania swoją przesuwką na grudzień Myślałam że skoro ona wchodzi w połowie listopada, to mnie miesiąc później spokojnie się*uda. A teraz już nie będę miała miesiąca buforu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ja chyba tez będę mogła we wtorek lub środę - zgadamy się Lidzia w niedzielę dziś na mieście były jakieś masakryczne korki.... Dziewczyny, to wpadajcie w takim razie we wtorek/środę. Zapraszam Lidzia, Ula, co się odwlecze ... Mam już wszystkie podłogi (tylko palisander czeka na szlifowanie i lakier) Salik, skusisz się? Zobaczysz ... listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 No to wtedy zapraszam po Moni do mnie. Dziś do mnie dojechać się nie udało, bo mnóstwo ludzi na budowie, a ja z dzieckiem u nogi/ręki Cicho, grzeczny dziś*był (może już*taka tendencja teraz będzie?) Mam nadzieję że coś u siebie pokazałaś. Zaraz idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 To może i ja bym dołączyła bo młody już do żłobka pójdzie, dajcie znać jak się dogadacie co do dnia i godziny oczywiście, bez wymówek! Madeleine, a jak ten Twój caparol wygląda. W sensie powierzchni? Brałaś mat? Monika, ale u Ciebie prace pełną parą Pstryczki, łózko, naroznik, listwy, podłogi .... Już blisko Podgłogi wyglądają świetnie, szczególnie ten palisander. Dzięki Spirea! Dziś są już*wszystkie, ale że zabuzowałam na koniec dnia i wyszłam z domu z trzaskiem drzwiami zdjęć jak na lekarstwo i jeszcze z połowy roboty, bo nie miałam ochoty wracać i pstrykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 a co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 co to, kryzys? już niedługo, Monia, dasz radę.Caparol - no farba jak farba, malują na razie to, co na biało, więc ciężko wyczuć. Tyle, co sama malowałam próbki - no to fajnie się maluje. Chcę mat, czyli samtex 3. Muszę przez weekend policzyć, ile której farby wziąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 a co się stało? A wkurzyłam się na mężowatego, w sumie bez powodu, sama pewnie wiesz jak jest Pocieszająca wiadomość - udało się załatwić sprawę z narożnikiem Będzie tak jak chcemy, i do tego 3 tys w kieszeni Plus dla firmy DeVelde No i do "pewnego przedsięwzięcia" bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 co to, kryzys? już niedługo, Monia, dasz radę. Już zażegnany Mąż podzielił się swoim mlekiem skondensowanym w tubce, powiedział żebym sobie nastrój osłodziła U nas jest mocno, głośno, ale szybko Już się w obrażanie nie bawimy. Te czasy minęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Sipera śnieżka do sufitów bielusieńka jest, sufitowa się chyba nazywa i śnieżka ( chyba jak nie pokręciłam ) w zaje.ście różowym opakowaniu z teflonem. Myłam już przedpokój chyba kilkanaście razy i nic się nie dzieje. Nie widzę, żeby się błyszczała, raczej to mat jest... Mnie pasuje.... A dobre to jeszcze były z chyba dekorala.. ale głowy nie dam sobie uciąć.... Zapytaj w Casto czy LM.... Madelejne... i nie mówię o najtańszej śnieżce jaka jest w dużych wiadrach na rynku ... o tej ciut albo nawet kilkakrotnie droższej... Ale i tak znaaacznie tańszej niż wymieniane przez Was.... Dla mnie jest OK... Nawet teściowej sprezentowałam jedno wiadro i była zachwycona... a do wybrednych należy, ale zwykle to te połowę tańsze wybierała.... I trzyma się farba od zeszłego roku i u mnie i u niej.... I jak tam po zlociku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.11.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Właśnie wróciłam od Moni - decyzja o listwach już raczej podjęta:) Dzięki dziewczyny za spotkanie. Szkoda, że nas tak mało dotarło Dzięki Ania i Magda za odwiedziny! Mam nadzieję, że nieład was nie wystraszył Fajnie było was poznać A może wkrótce spotkamy się w większym gronie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts