monsanbia 22.06.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Uffff, wpadam tylko na sekundę, zaraz się pakujemy i wybywamy nad morze. Dziś postanowiłam pójść na żywioł i ostatecznie zaklepać sprawę podłóg. Nie było to planowane, ale że byliśmy w okolicy, wpadliśmy do VIP PARKIETU, pozmienialiśmy decyzje, wybraliśmy ostatecznie i wpłaciliśmy zaliczkę. To chyba zaraz po kuchni drugi tak się dłużący etap (wybór parkietów) Ponieważ obiecałam o tym wspomnieć, obietnicę dotrzymuję. Bardzo fajnie nam się dziś wszystko ustalało z Panią Iloną, dostaliśmy naprawdę dobre rabaty (od 19 do 28%) i nasza córa była Panią Iloną zachwycona. Polecam Mam nadzieję że z efektu będziemy równie zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 25.06.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (edytowane) Cześć, fajne komenty Widzę, że V. Panton rządzi. Ja będę potrzebował na wrzesień-październik 8 tych krzeseł grafitowych i 4 louisy ghosty (2 czarne i 2 black) - może jakieś wspólne zamówienie Mam podobną koncepcję wnętrz, z tym że u mnie nieco więcej czerni... Poniżej link do strony z wizualizacją (pierwsza od prawej): http://www.arsenowicz-design.pl/projekty.html Edytowane 25 Czerwca 2011 przez masud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.06.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 masud, wnętrza rewelacja! Ja też będę kupowała chyba Pantony 10 szt białe, możemy się jakoś zgraćTapeta natives Elitis?Masz gdzieś galerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tapeta dokładnie taka - tylko jeszcze nie wiadomo czy będzie ta łaciata, jak na wizualizacji, czy szara. Tu inwestorzy są podzieleni 66 do 33 (tzn ja chcę szarą ). W "czarnym kiblu" na dole jest Genuine Fake Bookshelf Deborah Bowness. Już przyjechała do mnie i jest super. Dobre ceny na pantony mieli w Interium. Będę też zamawiał tam dużo oświetlenia, także możemy spróbować wspólnie powalczyć z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Witaj masud, fajne wnętrza. Ja będę kupować 6 szt Pantonów (ew 8, muszę jeszcze pomysleć czy jest sens, bo 8 na pewno na stałe przy stole stać nie będzie) Chcę też ghosta do sypialni. Oczywiście na wspólnie zamówienie jestem chętna.Nie znalazłam tego Interium. Mówimy oczywiście o oryginalnych, nie ispirowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Masud, jeszcze 2-3 pytania. Masz już zamówione drzwi wewnętrzne? Będą dokładnie takie jak w wizkach? Dokładnie taką zabudowę regałową gabinetu chciałam u siebie zrobić (mam podobny układ - drzwi, okno, dłuższa ściana z drzwiami) Wiesz kto będzie Ci to robił? Za ile? Zazdroszczę tych kanciatych kolumn. Ja mam okrągłe i niestety za późno pomyślałam o zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Masud, jeszcze 2-3 pytania. Masz już zamówione drzwi wewnętrzne? Będą dokładnie takie jak w wizkach? Dokładnie taką zabudowę regałową gabinetu chciałam u siebie zrobić (mam podobny układ - drzwi, okno, dłuższa ściana z drzwiami) Wiesz kto będzie Ci to robił? Za ile? Zazdroszczę tych kanciatych kolumn. Ja mam okrągłe i niestety za późno pomyślałam o zmianie Mam firmę z Bartyckiej - drzwi będą właśnie takie jak na wiz bezprzylgowe z chowanymi zawiasami mdf lakier półmat cena to ok. 2,5 k PLN za sztukę. Bibliotekę nadal wyceniam. Pierwsza wycena była na ponad 40 k PLN także szukam dalej... - to też mdf lakierowany (czarny mat), grubość półek 5 cm plus blat dębowy 300 na 70 cm. Na początku lipca będę miał wycenę mebli od faworyta konkursu tj. pana, który zrobił mi dotąd już 2 kuchnie. Ma bdb jakość i konkurencyjne ceny (tak ze 30-40 proc niższe niż tzw. studia kuchenne). Stół, stolik w salonie, półkę pod TV i sypialnię (nie ma jej na wizualizacjach) będę zamawiał w Manufakturze drewna. Kwadratowe kolumny wymyśliła zona, podobnie jak podciągi chowane w stropie (wystają tylko po 15 cm) - zresztą ona sama zbudowała SSO, bo ja organizowałem fundusze abroad Orientujesz się może w kwestii betonowej posadzki w garażu (cena, grubość, wykonawcy)? Strasznie nie chcę płytek, a mam do pokrycia ponad 40 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Pantony : Nie uznaję podróbek w żadnej dziedzinie Zresztą te krzesła można poznać na pierwszy rzut oka bo fake'i mają z tyłu takie dodatkowe wzmocnienia (żeberka?) piraci nie opanowali tej technologii albo materiał nie ten. adres Interium to http://fajniemieszkac.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A widzisz, dzięki za adres. Tyle że chyba obecnie Pantonów tam nie mają (albo za szybko przejrzałam) Jeśli chodzi o stół - u mnie też będzie z manufaktury. 230x100 (zastanawiam się czy nie 105) Nie bierz 95 bo będzie za wąsko (i nieproporcjonalnie do takiej długości). Efilo ma stół 210x100 bodajże i mówiła że na węższy lepiej się*nie decydować (nie ma potem miejsca na półmiski i duże talerze) 40k za bibliotekę??? A ja przeżywałam jaką mam drogą kuchnię To ja też*czekam na wycenę Twojego faworytka W swoim czasie będę szukać takich usług, mam parę rzeczy do "zbudowania" a na razie żadnego wykonawcy. Nie sięgam tak daleko Drzwi na Bartyckiej oglądałam i podobały mi się bardzo w tym salonie nieopodał sklepu z mozaikami. 2,5 tys to cena razem z ościeżnicą? Podobają mi się. Pamiętasz firmę? Jeśli chodzi o posadzkę w garażu, to robimy wylewkę epoksydową. Taką specjalnie przeznaczoną do garaży, z drobinkami jakby drobniutkiego żwirku. U mnie będzie ona w garażu i kotłownio-pralni (też*ponad 40m2) Firma z Łodzi, byli w Wawie, pogadaliśmy i od tamtego czasu panowie poumawiali się*już z kilkoma osobami na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Z tym stołem też tak myślałem, zmieści mii się nawet 250, ale z drugiej strony teraz mam 190 na 90 i jest ok na szerokość. Poza tym 230 na 95 to standardowy wymiar w MD ?moja kuchnia też wyszła (trochę) taniej od tej biblioteki też głównie mdf lakierowany tylko cieńszy - dlatego szukam dalej...Mam wycenę z kwietnia - jeszcze wtedy mieli Pantony. Drzwi - cena z ościeżnicą standardowym wymiarze na działowe, na nośną drożej i po negocjacjach - firmę mogę znaleźć i podesłać na privGaraż - Jaka cena tej epoksydowej i kiedy robicie? Czy jest gładka, czy też ma jakąś fakturę (gorzej wtedy wyczyścić). Z kotłownią to u mnie będzie z 55 m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Aha i czy te posadzki epoksydowe można kłaść na podłogówkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.06.2011 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Masud, cena za wylewkę jest ok 65 pln. To taniej niż najtańsze płytki z castoramy z klejami, fugami i robocizną. Jeśli chodzi o powierzchnię tej wylewki, wybierasz sobie co chcesz, samą fakturę i kolory (paleta RAL). Mam nadzieję że lada moment wreszcie będą ją u mnie robić (muszę*wylać ten cholerny fragment dookoła odpływu), wtedy zapraszam do mnie, nawet w dniu wylewki, będziesz mógł z Panami pogadać. A gdzie Wy się w ogóle budujecie? Te posadzki będzie też*robiła Anula. Ona chyba ma podlogówkę wszędzie, w garażu raczej na pewno nie, ale chyba już w pralni tak. Nie dam sobie głowy uciąć. Chyba na podłogówkę można. Chyba na pewno 95 szer w manufakturze to stansard przy 230. Ale my na pewno weźmiemy 100. Jesteście zdecydowani na konkretne drewno i wybarwienie? Drzwi - poproszę o namiar. Ja na działówkach mam mało, ale za to połowę 100-tek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Cześć Monsanabia chyba pierwszy raz jestem u Ciebie, aż wstyd, bo ciągle się spotykamy na innych wątkach muszę w wolnym czasie luknąć na poprzedni strony, bo pewnie będzie tam sporo fajnych pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Masud, cena za wylewkę jest ok 65 pln. To taniej niż najtańsze płytki z castoramy z klejami, fugami i robocizną. Jeśli chodzi o powierzchnię tej wylewki, wybierasz sobie co chcesz, samą fakturę i kolory (paleta RAL). Mam nadzieję że lada moment wreszcie będą ją u mnie robić (muszę*wylać ten cholerny fragment dookoła odpływu), wtedy zapraszam do mnie, nawet w dniu wylewki, będziesz mógł z Panami pogadać. A gdzie Wy się w ogóle budujecie? Rembridż Warsaw Te posadzki będzie też*robiła Anula. Ona chyba ma podlogówkę wszędzie, w garażu raczej na pewno nie, ale chyba już w pralni tak. Nie dam sobie głowy uciąć. Chyba na podłogówkę można. Chyba na pewno Też mam podłogówkę wszędzie, łącznie z garażem 95 szer w manufakturze to stansard przy 230. Ale my na pewno weźmiemy 100. Jesteście zdecydowani na konkretne drewno i wybarwienie? Dąb - wszystko co nie jest czarne, białe ani szare będzie u nas dębowe, hi, hi Drzwi - poproszę o namiar. Ja na działówkach mam mało, ale za to połowę 100-tek Namiar pójdzie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tak, ja też robię tę żywicę i mam podłogówkę w kotłowni. Czekam aż mi wyschnie wylewka w kotłowni, bo ciągle jest zalewana przez robotników wodą z kranu roboczego:( i jadę z tematem.Ile kosztuje to krzesło tak właściwie?Ja też zamawiam drzwi bezprzylgowe z chowanymi zawiasami, mam taniej, ale w Katowicach. Białe lakier pół mat wychodzi ok 1900, a fornir ok. 2100 chyba. A jak chce się zlicowane ze ścianą i otwierane do wewnątrz do kolejne 300 zł od sztuki.Mam 90-tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A wiecie może co to za krzesła?http://www.interiumstudio.eu/files/items/photos/46/17.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masud 28.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Tak, ja też robię tę żywicę i mam podłogówkę w kotłowni. Czekam aż mi wyschnie wylewka w kotłowni, bo ciągle jest zalewana przez robotników wodą z kranu roboczego:( i jadę z tematem. Ile kosztuje to krzesło tak właściwie? Ja też zamawiam drzwi bezprzylgowe z chowanymi zawiasami, mam taniej, ale w Katowicach. Białe lakier pół mat wychodzi ok 1900, a fornir ok. 2100 chyba. A jak chce się zlicowane ze ścianą i otwierane do wewnątrz do kolejne 300 zł od sztuki. Mam 90-tki. Krzesła są po 700-800 PLN zależnie od ilości. Jakiej grubości jest ta posadzka, bo ja planowałem 1,5 cm na płytki i tak mam wsadzone odwodnienie w garażu. Pewnie przy takiej grubości to cena x2 A drzwi jaka firma? I jak z wykończeniem? 90 to skrzydło czy otwór? Ja oglądałem na Bartyckiej kilka po 1900, 2500 i 3000 i pomiędzy 1 a 2 była duża różnica w jakości wykonania, pomiędzy 2 a 3 już nie. Zależy jakie jest wypełnienie, jeżeli płyta otworowa to drożej niż plaster miodu, poz tym lepsze spasowanie i mniejsza szerokość szczelin - ogólne wrażenie dużo lepsze zrobiły na mnie te droższe. Początkowo chciałem Swedoor ale po oględzinach live odpadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Grubość posadzki minimalna, ze 3 mm? Ja wylewkę robiłam na zero, także u Ciebie chyba nie da rady.Drzwi firma Interior Nie wiem czy Ci polecać, bo jeszcze ich nie mam. Firma polecaona przez projektantkę, pracuje z nimi i twierdzi, że jakość jest OK, więc zakładam że jest OK. 90 to skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.06.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Masud, dzięki za kontakt. Na pewno skorzystam i będąc na Bartyckiej zajrzę tam. Nie ukrywam że różnica ok 500-600 pln jest przy drzwiach znacząca. To przy wszystkich drzwiach kilka tysięcy. Gdyby jakość była taka sama ... Ja będę drzwi potrzebowała około listopada (mam nadzieję ) Z tą wylewką nie wiem, musiałbyś*się*skontaktować z wylewkarzami i zapytać*co i jak. Mogę*podać kontakt na priv Panton w sklepie puffashop za 480 pln to podróby? Nic nie wspominają tam o tym że to inspiracja, a cena zastanawiająca. Ja do tej pory najtańsze Pantony znalazłam za 820pln Anula, krzesła bardzo fajne. Niestety nie wiem co to, nie spotkałam się*z nimi.Może popytaj wśród lepiej doświadczonych (efilo, monah?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.06.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Monsanbia, wymyśliłaś jakiś sposób na zalanie tych dziur w chudziaku. Mam ten samo problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts