salik 13.11.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Madeleine - to w sumie nie tyle kto ma gorzej, bo budowanie domu w ogóle nie jest łatwą sztuką Raczej chodziło mi o to że może można spróbować coś rozwiązać inaczej. Nie wiem jak tam w Waszych okolicach, ale w Wawie weekend to jak najbardziej dobry czas na jeżdżenie po sklepach i oglądanie. Ale rozumiem też że mogą być inne priorytety, choćby i budowlane. U nas piłka była krótka - albo zarabiamy na budowę tego domu i nadzorujemy budowę albo budujemy go samemu i wtedy trwa to 5/10/15 lat. Niestety wiem jak ciężko jest pogodzić pracę zawodową z robieniem czegoś na budowie A niedziela niestety taka sobie - u nas ciemno, buro i ponuro. Nie chce się nawet ruszać z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Monia - te ramki Hagera do złudzenia przypominają ramki B.Kwadrat Na żywo widać różnicę od razu. I to właśnie ramki się różnią Berkery są bardziej opływowe, HP kanciate, i HP mają te charakterystyczne wcięcia Fiorena Kwadrat Salik, no tak się składa, że wtedy kiedy jeżdżę po te kilkanaście razy, to albo K nie ma i muszę jeździć z Lili sama, albo musimy jeździć razem. Wiadomo, że kiedy nie trzeba, to wykorzystuję możliwość porzucenia dziecka No i akurat moje dziecko wychowywania pod kątem rozbieralności nie potrzebuje, bo tego nie robi. Za to ja sama zdejmuję grubą puchową kurtkę przed dłuższą jazdą, dlaczego bym miała męczyć własne dziecko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Madeleine od godziny próbuję znaleźć tego Twojego posta z linkami do dzieciowych mebelkówPoddaję sięPomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.11.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Pasie, i tego się trzymam. Że takie rzeczy się zapomina, że było ciężko. Monia, ależ proszę, idziesz dziś jak burza? jakbyś coś fajnego znalazła, daj znać. Jak się odkujemy, kupię dzieciakom nowe meble do pokoi. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177236-Moni-i-dom-si%C4%99-wyka%C5%84czaj%C4%85-komentarze-do-Parkowej&p=4987552&viewfull=1#post4987552 Salik, ale czy naprawdę sądzisz, że któraś z nas ma takie hobby - umartwianie się i męczenie dzieci?Szczerze mówiąc etap oglądania płytek i podłóg (bo jak sądzę, o tym piszesz?) mamy szczęśliwie dawno temu za sobą. A mojego męża średnio interesują listwy przypodłogowe czy blaty kuchenne, po co mam go ciągać po sklepach? żeby nie męczyć tylko jednego dziecka i mnie, ale nas wszystkich? strata czasu.Dlatego tu sobie ponarzekamy, a jutro będzie poniedziałek, nowy tydzień, zaciskamy zęby i do przodu. W naszym przypadku już niedaleko. U nas ładnie, słonecznie, ale zimno. Wymarzłam na spacerze, teraz już bym się z domu nie ruszała... zamówiłam Harrego Potttera na dvd, może nadrobimy w tym tygodniu - bo do kina nie załapaliśmy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.11.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 mów szybko co kupiłaś! Ja tak zgnuśniałam przez ostatni rok, że się*sama przed sobą wstydzę Spoko, jak budowaliśmy to też książkę może ze dwa razy w ręku miałam za to dużo więcej czytałam muratora i tego typu lektury A zakupy w większości to coś co się lekko i szybko czyta - trylogia "Millennium" Stiega Larssona oraz "Piękni i przeklęci" Scotta Fitzgeralda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Madeleine, dzięki! Głupio tak siedzieć bezczynnie, kiedy mąż podsyła kolejne pracowicie podłączone elektryczki. Dziecia zasnęła to sobie na spokojnie pooglądam Jak coś wyhaczę oczywiście pokażę Fajnie, że nie jestem osamotniona w temacie budowa+dziecko/dzieci Za to doświadczyłam jak cudownie można czerpać z tego przyjemność kiedy można wyskoczyć załatwić parę spraw (posprzątać przed/po ekipie, rozliczyć się, pojechać na ustalenia ...) i zostawić dziecko w domu pod opieką (w moim przypadku była to teściowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 A zakupy w większości to coś co się lekko i szybko czyta - trylogia "Millennium" Stiega Larssona oraz "Piękni i przeklęci" Scotta Fitzgeralda. No w takim razie na najbliższy czas masz co robić Tylko nie zostawiaj nas dla tych tomisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 No w takim razie na najbliższy czas masz co robić Tylko nie zostawiaj nas dla tych tomisk Ja raczej szybko czytam - dziś już ponad pół pierwszego tomiska wessałam i na dziś dosyć, bo obiecałam małżonkowi powtórkę z szarlotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ja raczej szybko czytam - dziś już ponad pół pierwszego tomiska wessałam i na dziś dosyć, bo obiecałam małżonkowi powtórkę z szarlotki z szarlotki? To teraz się*na to mówi - szarlotka??? (jakoś mi się z tymi urodzinami skojarzyło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.11.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 z szarlotki? To teraz się*na to mówi - szarlotka??? (jakoś mi się z tymi urodzinami skojarzyło) mi też się skojarzyło:razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.11.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 z takiej z jabłkami, zwyczajnej - ale muszę się upewnić, czy aby na pewno o taką małżowi chodziło, skoro temat można dowolnie interpretować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 (edytowane) z takiej z jabłkami, zwyczajnej - ale muszę się upewnić, czy aby na pewno o taką małżowi chodziło, skoro temat można dowolnie interpretować moze o coś związanego z american pie mu chodziło? I tak oto mi przypomniałaś że muszę zrobić swoja tatrzańską szarlotkę z szarych renet pasie, możliwe że tylko my Eleny M zrozumiałyśmy Edytowane 13 Listopada 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Madeleine, po pierwszych dwóch linkach - poddałam się! Ale teraz oglądam mebelki na stronie studiopetito i już powraca mi humor Już widzę, że holenderskie Bopita są cudne, lecę oglądać dalej, bo dopiero co weszłam na stronę Dzięki raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Współczuję wam, że musicie prawie wszystkie sprawy budowlane załatwiać z dziećmi Ja całe szczęście miałam taką możliwość zostawienia młodej z mamą (to był jeden z niewielu plusów mieszkania z nią). Monia, wczoraj widziałam chyba twoją teściową z Lil w galerii handlowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Monia, wczoraj widziałam chyba twoją teściową z Lil w galerii handlowej Żartujesz? Tzn mogłaś widzieć Ale moją mamę (helouuu, podobno jesteśmy identyczne! ) W GM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.11.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 to teściowa do twojej mamy [bMonia[/b] podobna?? Elena ja nie wiem o co chodzi z tą szarlotką Moni i Adze:jawdrop: zresztą ja też upiekłam szarlotkę a tatrzańska to z oscypkiem hej Elena jak przeczytać mogę od ciebie odkupić tomiska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.11.2011 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Moni, tatrzańska bez oscypka heeej Moja teściowa chyba z jednej strony jest do mamy podobna, a może i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Moni, tatrzańska bez oscypka heeej Moja teściowa chyba z jednej strony jest do mamy podobna, a może i nie z której??? strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.11.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Moni, tatrzańska bez oscypka heeej a z czym ta tatrzańska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.11.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Właśnie na bopicie szczeka mi opadla tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts