monsanbia 15.11.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 u mnie jest/bedzie tak, że stopień ma mieć rowek, żeby można było go oprzeć i podstopnicę tam wsadzic:yes: Ale tu chodzi o ten stopień nad podstopnicą? Bo ja mam dylemat czy dolna stopnica ma być pod czy dochodzić do stopnicy nad nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.11.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 U mnie rowek jest właśnie od dołu trepa, taki frez w który podstopnica była wsadzana co by nie było żadnych szpar i wszystko ładnie się zazębiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.11.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 boże Monia dlaczego ty masz to wiedzieć . niech ten stolarz pofatyguje się do was:eek: czy on to robi za darmo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.11.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monia a jak ty chcesz żeby te stopnie wyglądały? Wrzuć jakieś foto... bo ja nie bardzo rozumiem problem. Chyba zasadniczo jest tak, że podstopnica wchodzi pod stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.11.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 OMG Wypluj te słowa! ja mogę wypluć, ale nie lubisz się bawić w urządzanie domu? przestawianie mebli? zmienianie kolorów ścian?o to mi chodziło w zasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) boże Monia dlaczego ty masz to wiedzieć . niech ten stolarz pofatyguje się do was:eek: czy on to robi za darmo?? Bo to jest gość*który dłubie i siedzi na miejscu, nie jeździ (pewnie za małe zlecenie) Do 3 parapetów też*nie przyjechał Myszonik, to ma być jeden wielki stopień. A mnie się*wydaje że w takich przypadkach trep wchodzi pod podstopnicę. Wydaje mi się Tu mam taką sytuację Podstopnica jest jakby postawiona na trepie, który pod nią wchodzi a nie dochodzi do niej Edytowane 16 Listopada 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.11.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Myszonik, to ma być jeden wielki stopień. A mnie się*wydaje że w takich przypadkach trep wchodzi pod podstopnicę. Wydaje mi się A mnie się wydaje, że to byłoby jednak głupio, ale w sumie się nie znam...Trep z drewna a podstopnica z mdf-u ma być?To ja bym dała podstopnicę pod trep, bezdyskusyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monia - wszędzie dajecie podwójne gniazdka?I czy ramka do tych podwójnych była wycinana ręcznie czy też są jakieś gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Myszonik, to ma być jeden wielki stopień. A mnie się*wydaje że w takich przypadkach trep wchodzi pod podstopnicę. Wydaje mi się Odwrotnie. Inaczej by wyglądało zwyczajnie głupio. Ty sama sobie będziesz to mierzyć, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 To ja bym dała podstopnicę pod trep, bezdyskusyjnie. Edytowałam post i wstawiłam zdjęcie. Tam podstopnica jest na trepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Odwrotnie. No ale dlaczego odwrotnie, skoro wszędzie na realizacjach jest tak jak mówię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Monia - wszędzie dajecie podwójne gniazdka? I czy ramka do tych podwójnych była wycinana ręcznie czy też są jakieś gotowce? Wszędzie tam gdzie mamy HP. Sam wiesz że gniazdek nigdy za wiele, a skoro jest taka możliwość ... To są właśnie gniazdka podwójne do ramki pojedynczej. Dlatego wybrałam tę serię (podobne ma jeszcze OSPEL) Edytowane 16 Listopada 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Aaaaa.To było o łączeniu z podstopnicą od góry, a nie od dołu.No to u nas będzie tak jak pokazałaś - podstopnica będzie się opierała na stopnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.11.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Edytowałam post i wstawiłam zdjęcie. Tam podstopnica jest na trepie Monia, właśnie odwrotnie: podstopnica jest pod trepem i trep na niej leży. mówicie cały czas o tym samym rozwiązaniu, tylko każdy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Lidszu - ale monia pisze o _dole_ podstopnicy, a nie górze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Lidszu - ale monia pisze o _dole_ podstopnicy, a nie górze... egzekli!!! Już wcześniej tłumaczyłam że chodzi mi o rozwiązanie górna podstopnica i dolny trep To że trep od góry leży na podstopnicy to oczywiste Tośmy się podogadywali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 kurcze jeden stopięn- podstopnica , czy co tam i tyle gadania:) to go dowież do siebie i mu pokaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.11.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ale się dogadaliśmy:) Ja cały czas rozumowałam tak jak salik. Ważne, że się wyjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.11.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monia gadałam z M i powiedział że na 100% jest tak jak napisałam czyli podstopnica leży u nas na trepie. Czyli trep, podstopnica i na to kolejny trep. Podstopnica jest przymocowana do betonowej części schodka jaką specjalną pianką do schodów plus wchodzi w frez na górze w kolejnym trepie. Nie wiem czy pomogłam ale tak to u nas wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 16.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ja ci nie pomoge bo nie omawiałam jeszcze technicznych szczegółow ze stolarzem. A makaronik wyszedł super. dzisiaj jeszcze miałam na obiadek:). Nawet synek zajadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts