tofee 18.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Byle gdzie ... poszukaj najpierw kolorystyki. I tak jak mówiłaś ... będziesz przy ścianie to dokonasz natychmiastowych wyborów, masz jak chciałaś edit: ale na poważnie to trochę słabo że tak z dnia na dzień ktoś ci oświadcza że jutro masz mieć nagle farby ... może zacznijcie od białego na sufity i tak się od tego zaczyna malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.11.2011 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 edit: ale na poważnie to trochę słabo że tak z dnia na dzień ktoś ci oświadcza że jutro masz mieć nagle farby ... może zacznijcie od białego na sufity i tak się od tego zaczyna malowanie Ale to nie jego wina, to było oczywiste że moment nadchodzi To ja taka jestem. Przecież mnie znacie Teoretycznie na jutro mają być wszystkie, bo musi wiedzieć gdzie co ma być, na której ścianie, żeby sobie rozplanować dzień po dniu Myślę, że kupię na sufity i np kuchnię+jadalnię. Na pewno da radę w poniedziałek resztę, co? Brałyście na sufity wszędzie to samo? Co brałyście? Bo na sufit to coś*tańszego by wypadało co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 białą sufitową Jedź do fluggera albo jakiejś castoramy i kup najpierw próbki, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.11.2011 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 białą sufitową Jedź do fluggera albo jakiejś castoramy i kup najpierw próbki, co? Nie chcę fluggera Próbki? Jak tak to ja miesiąc będę te farby kupować Wiem że dziewczyny jakąś białą Kabe malowały sufity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ja malowałam sufity Capadinem. W ogóle moi wykonawcy nie mogą nachwalić się caparola, bardzo wydajne farby, łatwo się maluje i twierdzą (czyli to, co sprzedawca), że widać już, że będą łatwo zmywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.11.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 JA mam tikkurile pure white, coś 89 zł za 10l piękny ciepły biały ... ale u mnie to chyba z 3 razy malowali sufity żeby tynki gipsowe pokryło. Ale i ciebie gładzie to chyba bielsze? Ale kolor bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 monia ja mam zwykły polifarb plus ciut barwnika czarnego na wiadro. mam gdzieś w zeszycie zapisana proporcję . jest git. ale niestety nie zmywalna:yes: ja nie mam maluchów w domu. tylko kota:)trzymam kciuki i wybieraj mało kolorów biała.pamiętaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.11.2011 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ja malowałam sufity Capadinem. W ogóle moi wykonawcy nie mogą nachwalić się caparola, bardzo wydajne farby, łatwo się maluje i twierdzą (czyli to, co sprzedawca), że widać już, że będą łatwo zmywalne. Zapamiętuję ... U mnie to jakby znaczenia nie ma, ta wydajność. Bo i tak mam od razu kupić podwójną ilość farby. To jest malowanie z pistoletu na zakładkę i trzeba brać ilość z wydajności x2 Już widzę rachunek Madeleine, a jaki konkretnie produkt na ściany brałaś? i w jakim wykończeniu Tofee, u mnie jest biało jak w szpitalu teraz, bo wszystko jest śnieżką przemalowane Gdzie kupowałaś tę Tikkurilę i z jakim rabatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.11.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 trzymam kciuki i wybieraj mało kolorów biała.pamiętaj To chyba się nie uda, musze mieć ladny szary przedpokój, bo na razie jest bbbbjjjjjaaaałłłłoooo i w kuchni jednak połączę biel z szarością (jak będzie źle no to przemaluję*najwyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.11.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Kupowałam w Bricomanie czy jakoś tak bez rabatu ale tam jest na prawdę tanio! Cenę konkret podpytam jutro u M i dam ci znać. Na farbach się nie znam, ale kolor mi się bardzo podoba. tutaj masz sklep, ja mam stacjonarny po drodze na budowę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.11.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Tofee, u mnie jest biało jak w szpitalu teraz, bo wszystko jest śnieżką przemalowane Monia sniezka malowalas jako pierwsza warstwe w ramach oszczednosci? Myslalam ze powinno sie malowac od razu docelowa farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia sniezka malowalas jako pierwsza warstwe w ramach oszczednosci? Myslalam ze powinno sie malowac od razu docelowa farbą yyyy nie rozumiem? chyba jeśli bym malowała od razu docelową farbą to wtedy jest to w ramach oszczędności? Dwa razy podkład robi się po to żeby wypłaszczyć wszelkie dodatkowe mikroskopijne nierówności. U mnie wygląda to tak: na gładzie jedna warstwa podkładu, potem druga warstwa podkładu (akurat śnieżki, bo po co pakować kasę w coś droższego, to i tak niemały koszt) na to na zakładkę farba właściwa. Wszystko z pistoletu - podkład i farba. Farba dwukrotnie (mimo że za jednym zamachem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.11.2011 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Juz kumam.Ja po prostu myslalam ze jesli wybiore np Kabe to wszystkie trzy warstwy musza byc z tej samej firmy. Piszac docelowa chodzilo mi o te ostatnia warstwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 00:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Juz kumam.Ja po prostu myslalam ze jesli wybiore np Kabe to wszystkie trzy warstwy musza byc z tej samej firmy. Piszac docelowa chodzilo mi o te ostatnia warstwe Zwykle maluje się dwiema warstwami farby na gładziach, i też jest dobrze Mój wykonawca w cenie malowania (niemałej niestety, więc sobie to i tak rekompensuje) robi 4 warstwy. Jakbym się uparła, to bym mogła robić*2 podkłady Kabe, Tikkurila, czy Para + 2 warstwy farby. Ale wyobrażasz sobie koszt takiej imprezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia, już nawet nieważne, jakiej firmy, ale weź półmat, nie mat - bo mat jest z definicji dużo mniej zmywalny i się wybłyszcza. U mnie jak u Ciebie - gruntowanie śnieżką. Ja wzięłam Samtex 7 (czyli półmat). Z fajnych neutralnych szarości, które wyglądają zawsze dobrze i nie uciekają ani w brązy, ani w niebieskości, polecam pasek S500N, S1000N, S1500N, S2000N itd. Ja wzięłam S0500N (to jest biały), S1500N (jasnoszary) i S3500N (na wzorniku wyglądał dosyć ciemno, a jest po prostu szary, nawet wolałabym ciemniejszy). Capadin na sufity kosztował mnie za 15l niecałe 100pln. Samtex 7 za 10l - 185pln za bazę + dopłata za pigment (ale to grosze są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.11.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja maluję sigmą - po próbach widze, że jest ładna. No i sufiry maluje troszkę inaczej tzn. tam gdzie mam jasne ściane to sufity są w tym samym kolorze. Strasznie nie podobają mi się odcięcia a tak to mam ciągłość. Oczywiście dotyczy to tylko bardzo jasnych kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.11.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) Właśnie się dowiedziałam że muszę jutro kupić wszystkie farby!:jawdrop: A nie mówiłam, że tak będzie? Weź Lil ze sobą tylko żeby była nie w sosie i ryczała na cały sklep - szybkość i trafność wyboru gwarantowane. Sufity mam pomalowane tą Tikkurillą, o której tofee pisała. Jest ok. Edytowane 19 Listopada 2011 przez myszonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 To co ja mam w końcu wziąć.Jedne mówią że półmat nieładny, bo wychodzą maziajeDrugie że tylko półmat, bo się szlichci Zwariuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 oj Monia weż próbki. dziś pomalujcie. a jutro kupicie:)ja ściany i sufity mam takie same. na holu mam tynk zewnętrzny - piękny szary z Bolixa.szara była ładna fasadówka z polifarbu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.11.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Półmat weź, ładny jest - mat się wyświeci i będzie wyglądał z czapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts