monsanbia 19.11.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 A w ogóle to chcę na kominek beton z fox decorator (Wolszczak ma to na kilku ścianach)Nigdzie nie mogę tego w Wawie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 kup na internecie ten beton .nie będziesz musiala jeżdzić. idę na szarlotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 19.11.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 MOja właśnie siedzi w piekarniku - piekę mamie na imieniny. Pachnie na cały dom:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 MOja właśnie siedzi w piekarniku - piekę mamie na imieniny. Pachnie na cały dom:D. potrzymaj ją dłużej jak się da nawet 80 minut. moje jabłka sie nie uprażyły dobrze. trzymałam 67 minut na 160 stopni. trzeba dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.11.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 U mnie półmat (KABE) wyszedł źle. Dałam mat i jest ładnie. A że gorzej znosi szorowanie? A ile Ty te ściany będziesz szorować? Nie kupuj Pary na wszystko, bo zbankrutujesz dziewczyno!Kup sobie na próbę półmat jak bardzo pragniesz, ppmalują raz i ocenisz, potem pojedziesz i albo dobierzesz półmat na drugie malowanie albo zmienisz, jak ja na mat.Masz fajną hurtownię niedaleko przy Puławskiej, na rogu baletowej. Fajni Panowie, mają dobre oko. Sprzedają Tikurillę (droższa "oryinalna" i tańsza, robiona w Polsce), Ralstad czy jakoś tam - ja wzięłam, super wydajny i ładny, zamszowy mat i jakieś inne jeszcze mają. Kabe na Kłobudzkiej, więc też niedaleko.A, i tam na Puławskiej mają dużo próbników tapet - jeśli jakieś planujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.11.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja kupuję Tikkurilę (na ściany Optiva 5 - mat, na sufity Pure White) na Bartyckiej w Sawo Mecie.A na podkładową biorę ich Optivę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 ja mam Fluggera mat prawie wszędzie - w łazienkach jest jakaś inna taka właśnie jakby z poślizgiem;) ten mat wkurza mnie jedynie na ciemnej grafitowej ścianie bo dzieciaki ślady paluchów non stop zostawiają i trzeba często ze szmatą latać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 U mnie półmat (KABE) wyszedł źle. Dałam mat i jest ładnie. A że gorzej znosi szorowanie? A ile Ty te ściany będziesz szorować? No u mnie niby super flugger zmywalny do szorowania niby się zmywał, ale wybłyszczał. A potem już nie zmywał. Do metra wysokości to się jednak więcej niż mniej czyści. Chyba, żeby zamalowywać brudne plamy. Być może to też kwestia podłoża, u mnie półmat wygląda jak mat, wszystko jest ładne i równe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No u mnie niby super flugger zmywalny do szorowania niby się zmywał, ale wybłyszczał. A potem już nie zmywał. Do metra wysokości to się jednak więcej niż mniej czyści. Chyba, żeby zamalowywać brudne plamy. Być może to też kwestia podłoża, u mnie półmat wygląda jak mat, wszystko jest ładne i równe. No bo akurat to jest wada fluggera. Stąd się na niego nie zdecydowałam. Nie kupiłam oczywiście żadnej farby dziś. Zdziwione? Byłam w 3 miejscach ale przede wszystkim dziś wszystko do 14, a jak już trafiłam w fajne miejsce, to się okazało że żadnych rabatów tam nie udzielają i farba którą bym mogła mieć za 230pln tam kosztuje ponad 340. Nie było tej na sufity a jedyną jaką*pan mi zaproponował kosztowała 360 pln po rabacie (optiva bodajże) No to jak sobie przypomniałam że dziewczy za sufitową płaciły 180 odpuściłam Ania, ja właśnie planowałam matt, ale dziewczyny piszą że lepszy półmat. Już zgłupiałam Rozumiem że masz Kabe, Tikkurilę i Parę? Ja Parę chciałam do sypialni. Nie stać mnie na pomalowanie całego domu taką*farbą, wolę wydać tę kasę jednak na lampy Balbina, ile masz rabatu w tym Sawo Mecie i ile kosztuje próbka (mniej niż 30pln! Tyle chcą w tym super punkcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja się powtórzę - Moniu - bierz Kabe mat, acrylatex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 ja miałam już zamówienie rozpisane na mat, ale mnie i sprzedawca od niego odwiódł, i na forum poczytałam, że to nie jest dobry pomysł. Że na początku wygląda lepiej, ale półmat się znacznie lepiej starzeje (no ale oczywiście można pomalować za jakiś czas znowu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 potrzymaj ją dłużej jak się da nawet 80 minut. moje jabłka sie nie uprażyły dobrze. trzymałam 67 minut na 160 stopni. trzeba dłużej. Monia, Ty jesteś*jednak z innego świata Moja się dzisiaj 155 st piekła 43 minuty! 80!??? Nie mogę znaleźć w necie tego betonu foxa ka_em, dobra wyszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ja się powtórzę - Moniu - bierz Kabe mat, acrylatex. Myjesz? Świeci się? Może zdecyduje cena ... Ile ten acrylatex kosztuje? No i w czym masz sufity, bo na poniedziałek rano ja tę sufitową mieć muszę (rano, czyli 6) i nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 ja miałam już zamówienie rozpisane na mat, ale mnie i sprzedawca od niego odwiódł, i na forum poczytałam, że to nie jest dobry pomysł. Że na początku wygląda lepiej, ale półmat się znacznie lepiej starzeje (no ale oczywiście można pomalować za jakiś czas znowu). Przemyślę to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 19.11.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia lubię jabłuszka rozpapciane:) a ze farby nie kupiłaś zdziwiona jestem niezmiernie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia lubię jabłuszka rozpapciane:) a ze farby nie kupiłaś zdziwiona jestem niezmiernie:) No właśnie ja tym razem potrzymałam krócej (ostatnio 50 kilka minut) bo a) jabłka się za bardzo rozpapciały b) za bardzo się zrumieniła na górze. A ja lubię jabłka miękkie (nie chrupiące) ale też nie papkę no i ciasto kiedy jest złociste, lekko zarumienione, nie brązowawe Ale mój piekarnik jest faktycznie na bakier. Jeszcze mi się nie zdarzyło piec ciasta zgodnie z przepisem. Czasami zdarza się, że piekę połowę czasu. Np babkę pomarańczową Jutro pojadę chyba do tego bricomana. Świat drogi co prawda, ale chociaż kupię tę sufitową. Nic się nie stanie jak to potem połącze ze ścienną innej firmy? Jeszcze nie widziałam na tym forum żeby ktoś miał tyle problemów z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.11.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Moniu byłabym w szoku, gdybyś dziś zakomunikowała, że masz komplet farb:) Ja mam na ścianach kabe a na suficie tikkurillę i chyba się nie pogryzły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.11.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia - jak jedziesz do Bricomana na Połczyńskiej to najpierw sprawdź telefonicznie czy mają to czego szukasz.Ich wyszukiwarka na stronie nie pokazuje stanu w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Moniu byłabym w szoku, gdybyś dziś zakomunikowała, że masz komplet farb:) Ja mam na ścianach kabe a na suficie tikkurillę i chyba się nie pogryzły Cieszę się że we mnie wierzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.11.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Cieszę się że we mnie wierzysz ja wierzę, że im większe będziesz miała ciśnienie (w poniedziałek to już chyba będzie max) to lepszych wyborów dokonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts