monsanbia 19.11.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia, tapeta w sypialni. Robi wrażenie Nawet moi panowie przyznali, że jest ok (a oni to takie marudy). Stresujesz mnie pstryczkami. Muszę wezwać elektryków, żeby pozakładali u nas. Mój mąż siedzi na budowie i coś tam robi. Współczuję pleców - sprzątałaś czy jak? Plecy - właśnie nic nie robiłam. Tzn cały czas coś robię, noszę, ale nie było momentu żebym poczuła że zabolało. Po prostu się zorientowałam że boli. Nie mogę*usiąść w wannie z wyprostowanymi nogami, nie mogę się wygiąć do tyłu (czyt. przeciągnąć - jakby ktoś chciał pytać po co się wyginać do tyłu ), kucnąć normalnie. Drażni mnie to, bo nie boli bardzo. Przy dotyku też*czuję Dlaczego stresuję Cię pstryczkami? Weź pokaż tę*tapetę! Ja się złapałam na tym że coraz częściej myślę o Anulowym sierściuchu. Ostatnio wyobraziłam go sobie w moim wiatrołapie w towarzystwie jakiejś fajnej ławeczki. A kysz a kysz! Skolko ta tapeta? 700 za rolkę? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Od Szwagra, króry sprzedaje Tikkurilę (tylko w innym mieście, więc trochę daleko, żeby pojechać i dobrać) mogę kupić z 40%-owym rabatem - to są ceny absolutnie najniższe PRAWIE po kosztach zakupu (przypuszczam, że właściciel zatrzymuje te kilka procent), więc cena po ktorej kupują to trochę ponad 50% ceny sprzedaży. To tak, żebyś wiedziała ile na tym zarabiają. No no, to tak jak moje klamki, podobno kupiłam je poniżej ceny hurtowej A jak powiedziałam panu w "salonie śmiechu" że na Morcinka mam 30% (wymyśliłam, ale tak kojarzę, że nasza Mysz mi taki rabat "oddała") pan stwierdził, że nie wie jakim cudem, bo by musieli na tym w ogóle nie zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No no, to tak jak moje klamki, podobno kupiłam je poniżej ceny hurtowej Właśnie! Przyjechały moje klamki, są idealne jeszcze raz wielkie dzięki za namiar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ale gdzie dokładnie Cię te plecy bolą? kąpiel nie pomogła? może jakiś skurcz Cię złapał czy jak. A pstryczki - cóż, ja nie mam podłóg, nie mam światła podłączonego! (tzn. niektóre są tylko, a tak, to kable ze ścian wystają), nie mam kuchni... a przeprowadzka 30! Muszę ramki kupić do gniazdek i nie potrafię ich policzyć, bo na podstawie ramki montażowej nie umiem powiedzieć, co tam powinno do góry iść, bo one inne są.Ba, ja nawet gazu nie mam, mają w tym tygodniu niby zrobić. Bogu dzięki za klimę, grzeje fajnie. Tapeta taka stąd:http://www.farben-schaefer.de/Wallcoverings/-23/-0-54/-37-189-209-345-454-474-482-638-639-641.html(są też inne kolory). Przy dwóch rolkach dostawa gratis. Zamówiłam wieczorem, rano o 10 dostałam info, że wysłane. 4 dni szła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.11.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No no, to tak jak moje klamki, podobno kupiłam je poniżej ceny hurtowej A jak powiedziałam panu w "salonie śmiechu" że na Morcinka mam 30% (wymyśliłam, ale tak kojarzę, że nasza Mysz mi taki rabat "oddała") pan stwierdził, że nie wie jakim cudem, bo by musieli na tym w ogóle nie zarobić A mi na Morcinka powiedział to samo:rotfl: Dokupowałam u nich wczoraj podkład pod elewacyjną (bo na Bartyckiej nie mieli) i z ciężkim sercem zapłaciłam z rabatem tylko 18% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Ba, ja nawet gazu nie mam, mają w tym tygodniu niby zrobić. Bogu dzięki za klimę, grzeje fajnie. Znaczy będą Ci robili przyłącze, czy masz już przyłącze a puszczą Ci gaz? Bo jeśli to pierwsze, to gaz Ci poleci za 1.5-2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.11.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Madeleine - dobrze, że kominek już Ci hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Monia, przyjedz do mnie pomacasz Kabe mat i półmat i poszorujesz jak chcesz:)Jutro biegam ze szmatą i jestem do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No nadrobiłam.... I jeszcze raz potwierdzam mój wybór farb... Ale mi zostało kasy przy Waszych wyborach Mąż wczoraj był na szkoleniu , wykładzie.... ....opowiadali tam kawał... Spotyka się dwóch biznesmenów... i jeden pyta drugiego gdzie i za ile kupił swój krawat... -W tamtym sklepie za .... 1000zł... -Coś ty głupi - odpowiada drugi biznesmen - w tamtym sklepie na rogu są po 3000zł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Znaczy będą Ci robili przyłącze, czy masz już przyłącze a puszczą Ci gaz? Bo jeśli to pierwsze, to gaz Ci poleci za 1.5-2 miesiące. A gdzie tam, dopiero przyłącze mają robić. Pytanie, ile czasu będą trwały formalności po położeniu rury do momentu podpisania umowy (potem to już wiem, jeden dzień i mam gaz - bo wiem, kto fizycznie odkręci mi kurek i czekać na niego nie będę), wiesz może? Zgodnie z umową miałam mieć gaz do końca października, a prąd do końca stycznia. Wyjdzie na odwrót :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Nie wiem jak u Was, ale u nas to wygląda mniej więcej tak że po podpięciu przyłącza do sieci gazowej czeka się ok. 4-5 tygodni na wykonanie dokumentacji powykonawczej, złożenie papierów w spółce gazowniczej itp.W międzyczasie trzeba wykonać odbiór kominiarski i kontrolę wewnętrznej instalacji gazowej.Potem dopiero podpisuje się umowę, której wprowadzenie do systemu też trwa kilka dni.Na umowie gazowej masz kilka dat - do końca października miałaś mieć wykonane przyłącze czy faktycznie mieć gaz (z reguły jest to termin wykonania przyłącza + 2 miesiące)?Zakładam że masz już wykonaną wewnętrzną instalację gazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 miałam już mieć gaz. Instalacja wewnętrzna oczywiście zrobiona. No nic, i tak już mnie poznają po głosie, jak dzwonię... będę ich nękać o pośpiech. Dobrze, że jest kominek, klimatyzacja, a podłogówka trochę działa na przepływowym ogrzewaczu czy tam bojlerku.Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Aha. No to zerknij w umowie jakie karne odsetki Ci powinna zapłacić gazownia za przekroczenie terminów.I egzekwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 patrzyłam już. Śmieszne pieniądze. W ogóle absurd, niby gazownia ma krótkie terminy (zawalił projektant), a energetyka długie, tymczasem mamy prąd docelowy w 9 miesięcy, a gazu się doczekać nie możemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 A mi na Morcinka powiedział to samo:rotfl: Dokupowałam u nich wczoraj podkład pod elewacyjną (bo na Bartyckiej nie mieli) i z ciężkim sercem zapłaciłam z rabatem tylko 18% A co na Bartyckiej musiałaś*zrobić*dla takiego rabatu? Ania, niewykluczone że jutro zajrzę. Jedziemy tylko po tę farbę (albo sama jadę), mąż pewnie będzie grzebał przy pstryczkach bo wczoraj i dziś znów przebimbał (jeśli przenoszenie bramy z jednego konca ogrodzenia na drugi, łącznie z betonowaniem słupków, spawaniem prowadnic i cięciem starych słupków, od rana do 21 można nazwać bimbaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 -Coś ty głupi - odpowiada drugi biznesmen - w tamtym sklepie na rogu są po 3000zł.... " ... są dwa światy ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Właśnie! Przyjechały moje klamki, są idealne jeszcze raz wielkie dzięki za namiar . O! Fajnie Nawet nie wiedziałam że zamawiałaś w końcu Które wzięłaś? I matowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.11.2011 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 poszorujesz jak chcesz:) jesteś pewna? Półmat i mat półmatem i matem ... ale ja to na sierściucha się bardziej napaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.11.2011 01:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Właśnie kupiłam mebelki do pokoju Lili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.11.2011 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Gratulacje W Tesco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts