Arnika 22.11.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Uważasz, że w moim roztrzepanym przypadku dziennik jest wskazany? No cóż... ja poukładana nie jestem, a jakoś łatwiej wszystko ogarnąć i znaleźć i dla mnie i dla gości... Czasami jakiś dom oglądasz i czytasz... ale przez srylion komentarzy przebrnąć to już nie na moje nerwy oczy i czas... wiec wskazane jest opisanie w dzienniku, jakieś fotki... Wszyscy wszystko by widzieli i wiedzieli gdzie czego szukać.... Ot... choćby podłoga w łazience.... A jak za jedną noc jest ze trzy strony naklepane... to jak ma się ktoś połapać co gdzie i kiedy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.11.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 A jak za jedną noc jest ze trzy strony naklepane... to jak ma się ktoś połapać co gdzie i kiedy.... Ale przecież*mnóstwo jest takich dzienniko-komentarzy Ja się*chyba do prowadzenia dziennika nie nadaję. Nie potrafię*kronikować, ciężko u mnie z systematycznością ... no i do pokazania nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 eee tam... ja też nie wpisuję codziennie i nie wszystko....Jak coś domowego jest robione i pstrykam fotki i mam czas to wklejam w dziennik i w komenty też.. jest i tu i tu... ale w komentarzach plotkujemy, w dzienniku tylko prowadzący pisze... Jak myślicie Dziewczyny... Powinna Monia założyć dziennik.... Ma tak ładnie zapowiadający się dom wnętrza.. warto je pokazać.... tak w jednym kawałku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jaaa??? i złość??? no gdzież! A wycieczki do w-wy nie przewidujesz? Ty to wiesz, jak czlowieka udobruchac Pewnie, ze tak:yes: zabieram Monie (albo raczej Ona mnie-jadąc z Krk:D) i nie ma innej opcji.Dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 22.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jak już się wykończy to ją przymusimy, żeby za jednym zamachem wszystko wrzuciła:cool:Teraz toby zaczęła i znowu w komentach ugrzęzła i nic więcej by w dzienniku nie było:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 22.11.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jak już się wykończy to ją przymusimy, żeby za jednym zamachem wszystko wrzuciła:cool: Deal! Sorki, Moni:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.11.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Już chyba nie znajdę tego przepisu na makaron... Nie dam rady tego wątku przekopać... Za nic się nie biorę... Wy tyle klepiecie.... Jak tu nadążyć z czytaniem..... A to czerwone drewienko, co to nie jest czerwone to co to jest? Obracam głowę we wszystkie strony, ale zakumać nie mogę....no przecież podłoga Moni w łazience:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Jestem ostatnio taka jakaś zmęczona, że już nie starcza na pisanie - tylko podczytuję niektóre dzienniki. tylko ostatnio? ja tak mam chyba od 2 miesięcy piszę, jak się zmobilizuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 no i do pokazania nie za wiele yhy, jasne nie słyszałaś, że kłamstwo musi być wiarygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.11.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Nie widzę jednogłośnych "za" za dziennikiem ufff ale nie mówię nie, może kiedyś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 22.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 jak już się przeprowadzicie, Lil pójdzie do przedszkola to będziesz miała czasu duużo żeby piiiisaćććć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.11.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Moni ty też nie odwracasz zdjęć\/// Haha padłam Czy Moniki tak mają? Monia, świetny ten teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ty to wiesz, jak czlowieka udobruchac Pewnie, ze tak:yes: zabieram Monie (albo raczej Ona mnie-jadąc z Krk:D) i nie ma innej opcji.Dzieki;) ja dziś wieczorem wracam z krk do wawy - mam dwa miejsca w aucie, mogę Was zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ellll to wpadnij po drodze do mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.11.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ellll to wpadnij po drodze do mnie... Wioluś, dzięki za zaproszenie, ale do Ciebie zajrzę jak będę w Gliwicach i Katowicach, bo to ciągle przede mną No i wyjeżdżamy dopiero około 20-ej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No to daj znak kiedy.. i na dłużej musisz zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 OKi to szczekam Gdzieś były... tylko nie pamiętam gdzie... no i znajdź tu cokolwiek.... Jak Monia ma i komentarze i dziennik w jednym.... Arnika specjalnie dla Ciebie przepisy są tu wpis 171 z 14.10.11 A w razie gdyby się nie chciało szukać podaję cały swój zbiór - tylko mam tam też inne przepisy nie tylko od Moni Przepisy od Monsanbii i koleżanek Kradnę póki jeszcze jestem w stanie znaleźć wśród pędzących komentarzy . Z wątku Moni i dom wykańczają się - komentarze do Parkowej 1. podsmażona konserwowa kukurydza Koniecznie bonduelle, bo nie robi jej się twarda skórka, z czosnkiem. Super smak, strzelające kuleczki, mniam. Wywala się puszkę kukurydzy na patelnię (letnią, żeby resztki zalewy nie oszalały), podgrzewa, dolewa łyżkę oliwy, chwilę smaży, dodaje przeciśniętego czosnku, chwilę smaży, soli się, pieprzy i najważniejsze - papryka w proszku (słodka - tak z łyżeczkę, i chili w zależności jak kto lubi ostro - ja lubię piekielnie ), to razem się jeszcze podsmaża i gotowe. Z tą papryką trzeba to chwilę podsmażyć, bo ta papryka tak fajnie karmelizuje. (czosnek długo smażony gorzknieje) 3 minuty roboty, pyszonka 2. tagliatelle z tuńczykiem, w śmietanowym sosie, z cytrynowym pieprzem i pomidorkami suszonymi Smak co najmniej zaskakujący i jeśli ktoś pomyśli - bleee, tuńczyk na ciepło - niech tylko spróbuje. Jeszcze nie spotkałam osoby, która by nie mlaskała przy tym daniu. Mój mąż jak słyszy, że będzie "makaron z tuńczykiem" skręca się z niecierpliwości Tajemnicą jest tu sok z cytryny, który wydobywa głęboki smak sosu. Składniki: 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach kilka -6-8 suszonych pomidorków w zalewie (tych dobrych, bez octu) duuużo czosnku (ja daję powiedzmy 6 ząbków) śmietana słodka (najlepsza kremówka, używam 18% łaciatej) sok z ok połówki cytryny pieprz cytrynowy sól natka pietruszki (ja ubóstwiam, wrzucam dużooo pod koniec gotowania) Wyrzucam na lekko rozgrzaną patelnię tuńczyka (można odlać trochę oleju, chociaż on i tak się za chwilę wchłonie), podsmażam 2-3 minuty, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w paseczki pomidorki i razem to smażę ok 3-4 minuty. Zalewam śmietanką, jak zaczyna bulgotać dodaję sok z cytryny (lepiej po trochu i próbować by nie przesadzić), sól, pieprz, posiekaną natkę. U mnie dodatkowo jest jeszcze posiekana papryczka chili, w dużej ilości, już na talerzu Na zachętę (tu dodałam kaparki - opcjonalnie) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79085&d=1318514847&thumb=1 3. sos ze szpinakiem, piersią kurczaka i gorgonolą (Moni najlepiej smakuje ze spaghetti bądź bucatini) podwójna pierś z kurczaka pocięta w paseczki delikatnie obsmażona z solą i pieprzem torebka szpinaku w liściach Hortexu (zawiodłam się dwa razu na innych markach a z tym szpikankiem danie wychodzi najlepiej), tego w kulkach (świeży szpinak jak najbardziej, ale nie wiem dlaczego - do tego sosu lepszy jest mrożony) kawałek gorgonzoli (jeśli nie ma się dostępu sos wyjdzie też dobry z serka topionego emmentaler/maasdamer zmieszanego z kawałkiem lazura) czosnek (znów sporo) śmietanka słodka sok z cytryny (koniecznie, inaczej sos wyjdzie mdły) sól, pieprz Szpinak wyrzucam do rondelka, podduszam aż się cały rozmrozi, dodaję czosnek i wmieszam ser. Kiedy się rozprowadzi dodaję śmietankę, sok z cytryny, sól, pieprz i gotuję kilka minut, na koniec wrzucam wcześniej podsmażoną (delikatnie) pierś z kurczaka Danie błyszkawiczne, kilkuminutowe. Pycha Ps.Oczywiście dodaję pietruchę do sosu, tuż przed podaniem 4. wersja Balbiny200 przepisu ww zamiast kurczaka smażę cienko pokrojony boczek duński na chrupko i nakładam: tagiatelle Barilla (teściowa kuchara pełną gębą, jak spróbowała tego makaronu to już innych wstążek nie kupuje), sos szpinakowo-serowy (robię z kwaśną śmietaną i dodaję mniej cytryny) i kładę sporo plastrów chrupiącego boczku. Pychota! 5. Piersi kurczaka nadziewane serkiem kozim i pomidorkami suszonymi (można dodać mozzarelli) 4 pojedyncze piersi 2-3 pomidorki suszone z oleju na jedną pierś (Ole albo La Rossa, dlatego że nie mają dodatku octu. Lubię pomidory w oliwie i ziołach only) Kawałek sera koziego (twardego) Kulka mozzarelli Warzywa różne - szalotka, marchew pokrojona w talarki, seler, koper włoski, por, kilka pieczarek, cukinia. Do wyboru (u mnie podstawą jest por, marchew, seler) Sól czosnkowo-cebulowa (kupuję w eko sklepie) Pieprz (namawiam wszystkich którzy nie korzystają, używajcie pieprzy tylko z młynka - inny wymiar smaku) Papryka w proszku Jakieś ziółka (prowansalskie, cząber, tymianek, co kto lubi, z umiarem) Oliwa z oliwek Każdą pierś kroję pośrodku tak, by powstała kieszonka, oprószam do środka solą, pieprzem, papryką (soli nie za dużó, bo ser jest słony), nadziewam pokrojonymi w paseczki pomidorkami i startym i wymieszanym serem, zapinam wykałaczkami, znów przyprawiam z zewnątrz. Układam na niedbale pokrojonych i doprawionych (posypanych przyprawami) warzywach, polewam 3-4 łyżkami oliwy i piekę ok 40 minut w 180st. W naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. 6. Mikadia: Penne z boczkiem - boczek wędzony kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni - dodajemy pomidory w puszce (pokrojone) - dodać bazylię - następnie ugotowany (al dente) makaron (Uwaga - makaronu (czyt. wody) nie solimy bo boczek jest słony), wymieszać - posypać sporą ilością parmezanu - udekorować świeżą bazylią mniam 7. domowa pieczona papryka bez skórki w oliwie z czosnkiem i z jakimiś fajnymi ziółkami Kilka/kilkanaście strąków papryki pieczesz w piekarniku (można połówki już wydrążone - łatwiej potem się obrabia, można całe - powiadają, że lepsze) 200st ok 20min (ale najlepiej na oko - skórka musi zrobić się czarna w kilku miejscach), wyjmujesz, wrzucasz do miski i przykrywasz folią. Jak wystygnie obierasz ze skórki (schodzi bardzo łatwo) kroisz na duże kawałki, w słoiczku układasz paprykę, przekładasz 2-3 ząbkami czosnku, dodajesz świeżego tymianku/rozmarynu/oregano (można posolić) i zalewasz oliwą. 8. Można zrobić też taką sałatkę z papryki w szklanym płaskim naczyniu, przełożyć czosnkiem w plasterkach i listkami bazylii. Najepsza na drugi dzień, po wyjęciu z lodówki na pół godziny przed jedzeniem. Mniam 9. suuuuper przepis na zupę krem z pieczonej papryki, pomidorów, czosnku i czerwonej cebuli z serkiem kozim Składniki: 0,5l bulionu (ja sobie przygotowuje sama i zawsze mam w zamrażarce poporcjowany, kostek nie uznaję) 6 dużych czerwonych papryk 6 pomidorów 4-5 czerwonych cebul glówka czosnku papryczka chili (ja lubię ostrą kuchnię, można zrezygnować) kawałek twarogowego koziego serka (może być feta) sporo listków bazylii, trochę oregano (świeże) Wszystkie warzywa wykładam na blachę (najlepiej na papier do pieczenia - mniej szorowania), cebule na pół, główkę czosnku odcinam, tak żeby można było wycisnąć maślane pyszne słodkie ząbeczki pędzelkuję oliwą i piekę aż się skórka na papryce zrobi czarna. Paprykę przekładam do woreczka, jak wystygnie obieram, pomidory też. Warzywa idą do blendera, razem z bazylią i oregano, potem do garnka z bulione. Zagotowuję, solę, pieprzę i od razu podaję z pokruszonym serkiem, listkiem bazylii i zamoczoną na brzegu talerza bagietką zapieczoną z pecorino. 10. koreczki (zawijaski) z upieczonej papryki z fetą w środku, posiekanymi orzechami i listkiem bazylii. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, i cieszyć podniebienie 11. Aneta S makaron szpinakowo - łososiowy Szybki i prosty no i zupełnie bez tluszczu. Ja szpinak - mrożony daje na patelnię na średnią moc, solę i pieprzę i czekam aż się rozmrozi i woda odparuje, dodaję dużo czosnku, w międzyczasie na drugiej patelni podsmażam delikatnie wędzonego łososia pokrojonego w kostkę (ja kupuję łososia hermetycznie zamykanego, porcjowanego w takie kawałki) mieszam łososia ze szpinakiem, a potem ten sos mieszam razem z makaronem - dla mnie pycha! 12. łódeczki z ziemniaków z tuńczykiem Spore ziemniaczki, podgotowane, przekrojone na połówki, wydrążone, środek wymieszany z tuńczykiem z puszki, kukurydzą, dymką, solą, pieprzem i to zapieczone w piekarniku. 13. Balbina200 uproszczona wersja szarlotki: jabłuszka na pół, posypać cynamonem, cukrem i do piekarnika lub microfali na moment. Zjadać na ciepło z lodami. Dla tych co mają więcej czasu: dwie godziny wcześniej (jeszcze lepiej dłużej) posypać suszone żurawiny cukrem i zalać maderą lub czerwonym winkiem i potem (nie przecinać jabłka na pół tylko) wydrążyć środek (gniazdo nasienne) wsypać przesączone winem żurawiny, dodać cynamon i zapiec (można je też zawinąć jak sakiewkę kruchym ciastem). 14. Elena76: Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z cebuli 2 polędwiczki wieprzowe 6 łyżek sosu sojowego(ciemnego lub jasnego,bez znaczenia) 6 łyżek oliwy 4 ząbki czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu Polędwiczki umyć, osuszyć, wyciąć błony. Przygotować marynatę z w.w. składników oprócz rozmarynu. Zasada co do marynowania wieprzowiny jest taka-około 3 godzin, jeżeli akurat nie mam czasu to pół godzinki też dobrze... Na patelni rozgrzać oliwę oraz igiełki rozmarynu, ułożyć polędwiczki, i smażyć obracając z każdej strony. Konfitura z cebuli (banalnie prosta) 2 duże, czerwone cebule 3-4 łyżki dobrego miodu 1 łyżka octu balsamicznego świeży tymianek sól pieprz oliwa Cebulę pokroić w plastry, zeszklić na kilku łyżkach oliwy. Gdy będzie miękka dodać miód, ocet balsamiczny, świeży tymianek, pieprz i sól. i jeszcze wizualizacja http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79425&d=1318718036 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79427&d=1318718363 15. MagdaZZZ zaskakujące papardele z tuńczykiem Składniki: 2 pietruszki (takie korzenie, bulwy) puszka tuńczyka w oliwie (jak ktoś lubi więcej, mogą być oczywiście 2 puszki) oliwa kardamon pieprz sól papardele/farfalle Sposób przyrządzenia: Pietruszkę obrać i pokroić wzdłuż w cieniutkie plastry (jak są za dlugie oczywiście podzielić), wrzucić na rozgrzaną patelnię (może być sucha, może być z oliwą) i podsmażać aż się lekko zarumieni. Tylko tu ważne żeby były cienkie długie plastry a nie słupki. Potem ta pietruszka wmiesza się w tłum z grubymi wstążkami makaronu. Dodać tuńczyka z oliwą i jeszcze chwilę podsmażyć, a zaraz dodać kardamon - to on nadaje ten niesamowity smak. Z resztą już sama pietruszka podsmażona ma zaskakujący, mało znany smak - lekko słodkawy, pyszny. Można popieprzyć, jeśli dla kogoś nadal jest zbyt mało wyraziście, można też lekko posolić (choć ja tego nie robię). Ważne aby w daniu było dość sporo oliwy, bo inaczej danie będzie zbyt suche i nie połączy się łądnie z makaronem, który właśnie dodajemy na patelnie i wszystko mieszamy. Danie wydaję się dość ubogie, ale nie ilość składników jest tu ważna, a właśnie zaskakująca kompozycja składników i niepowtarzalny smak. 16. fajna rybę a konkretnie pstrąg Kupuję całe wypatroszone. Rozkładam je dociskająć kręgosłup i na rybę kładę plasterki czosnku, półplasterki cytryny/limonki, posiekaną natkę i trochę świeżych pomidorków (połówki cherry lub kilka kosteczek dużego), skrapiam oliwą, sokiem z cytryny, pieprzę, solę i piekę taka oto ta rybka http://images43.fotosik.pl/1156/9171e3d67e06ceccmed.jpg a takie do niej warzywka (pieczone za jednym zamachem z rybą) http://images35.fotosik.pl/969/7308013a3c88be15med.jpg 17. Monika996 szarlotka margaryna kasia (ja robię od lat na Kasi, ale można masło), 3 jajka, 3 szklanki mąki, 3 łyżęczki cukru na żółtko ( albo pół szklanki jak wolisz ciasto słodsze), 3/4 szklanki cukru do piany jabłka ( w/g gustu około 2kg renety , albo innych pokrojonych w cienkie plasterki, może być w robocie ) W misce rękami wymieszać Kasię, 3 żółtka , cukier (9 łyżeczek , albo do smaku można spróbować - ja lubię kruche surowe), mąkę do formy cieniutko, nakłuć widelcem. Zostawić kulkę jak pięść na potarcie na wierzch. Piec okołó 30-40 minut w 180 stopniach, aż lekko się przyrumieni. Ja na oko. Potem jabłka - 1 warstwa posypać znów na oko cukrem (2-3 łyżeczki) i cynamonem sporo, potem 2 warstwa i znów posypać. Na 1 godzinę do piekarnika z powrotem (ja w czasie pieczenia mieszam te jabłka , żeby się po wierzchu za bardzo nie przyrumieniły.) Ubić pianę. Potem piana na jabłka i ciasto z kulki potarte na tarce i na 10 minut do 15 na 160 stopni, aż będzie lekko złote i twarde. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79825&d=1318924129 18. Cieciorka na ciepło migiem Puszka cieciorki 2-3 ząbki czosnku natka pietruszki i/lub tymianek (zawsze mam posiekaną gotową natkę i tu pasuje idealnie), powiedzmy łyżeczka sól cebulowo-czosnkowa (może być zwykła) pieprz łyżeczka oliwy z oliwek Wrzucam odsączoną z puszki cieciorkę na ciepłą patelnię, zaczynam odparowywać, w tym czasie wyłuskuję czosnek, dodaję natkę do cieciorki, jak już jest prawie bez płynu, dolewam oliwę, wyciskam czosnek i podsmażam chwilunię (minutę dosłownie), solę, pieprzę (ja duuuużo) i podaję. Można jeść samą jako przekąskę, można jako dodatek do obiadu. 19. Szparagi w sosie serowo-śmietanowym Słoik długich szparagów kawałek sera z niebieską pleśnią śmietanka słodka 18% (jakieś 100ml) sok z cytryny sól, pieprz młotkowany płatki parmezanu Do rondelka wrzucić ser, podgrzać, zalać śmietaną, zagotować i rozprowadzić ser, dodać sok z cytryny, sól, wrzucić szparagi, zagrzać, wyłożyć na talerz, posypać pieprzem młotkowanym i wiórkami parmezanu. 20. Zuz@nka u Lidszu karkówka pod pierzynką W naczyniu żaroodpornym układasz na lekko polany spód oliwą pokrojoną w plastry karkówkę, posypujesz przyprawami, na to cebula w plastrach, starty żółty ser i na ser majonez i do pieca. Wstawiam na 180 stopni i do momentu, aż rumieńca nabierze wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.11.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 tylko ostatnio? ja tak mam chyba od 2 miesięcy piszę, jak się zmobilizuję... Noooo ostatnio . Czasem nawet nie włączam komputera i mąż się dziwi wielce co mi się stało - pewnie chora bo FM nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.11.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No to daj znak kiedy.. i na dłużej musisz zostać nie kuś, bo potem się mnie nie pozbędziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Dzięki adk Już skopiowałam przepisy i wkleiłam u siebie w dzienniku.. łatwiej je będzie teraz znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.