Madeleine 23.11.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 E-mól, a jaką cenę powiedział za drzwi? bo problem jest taki z drzwiami malowanymi na biało, że je naprawdę łatwo spieprzyć. Od stolarza możesz wziąć wewnętrzne drewniane - i pewnie będą w miarę ok. Ale mdf nie jest prosty.Ja kupowałam zupełnie zwykłe w dewro - to nie jest półka eurodooru, ciut niżej - i wyszło mi ok. 1500/ szt. (fornir dębowy, nie wiem, po ile malowane są) Zlicowane z ościeżnicą, zamki magnetyczne, 3 szt. zamki wpuszczane.Stolarz wyszedł mi drożej i jeszcze bez faktury. Tapeta tu:http://www.farben-schaefer.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Monia, pomaluj dwukrotnie i odczekaj aż wyschnie, Poza tym maluj różne ściany - mi tak kazali robić, a nie jedną, bo światło pada różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ej no nie testuj przy sztucznym świetle i na mokro. poczekaj do rana i wtedy zobaczysz, hm? Nie no, poczekam, wiadomo. Pomaluję jeszcze raz. Czarny już prawie wysechł. Ale już*widzę że wyszło czarno-biało, a nie czarno-szarobeżowo No i dlaczego nie sztuczne światło. Przecież te kolory będą w sztucznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 chcesz mi powiedzieć, że tam nie ma włosków? i orientujesz się w tym dopiero jak dotkniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 to jest duży kontrast, jeśli będziesz chciała mieć przy świetle sztucznym nadal szarobeżowy, odcień musi być raczej ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Przecież te kolory będą w sztucznym a o jakim pomieszczeniu mówimy w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 i orientujesz się w tym dopiero jak dotkniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a o jakim pomieszczeniu mówimy w ogóle? o sypialni Nie no, wyschły już, jest biało-czarno. Pomaluję tą farbą coś innego, a jutro z rana jadę po coś ciemnego. Kurcze, jak kilka razy dobierałam kolory do rodziców domu to było to takie fajne zajęcie ... i zawsze efekt był taki jak sobie wymyśliłam. Nie wiem co się ze mną stało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Wiecie co - ja nie wiem o co chodzi z farbami. Ja pójdę pod prąd i powiem, że byłam zadowolona z farb Decoral jakaś tam seria kolory świata czy cóś (mają strasznie śmieszne nazwy). Nie braliśmy z mieszalnika bo mieliśmy za pierwszym razem z mieszalnika i dokupywana farba nigdy nie była taka sama. Wybraliśmy sobie gotowe, nie pamiętam ile to kosztowało - ale nie było chyba jakieś super drogie bo my ciągle oszczędzamy. Nie miałam żadnego problemu z kolorem . Teraz też chyba pójdę pod prąd bo w domu będzie biało! I wcale nie uważam, że to będzie mdło czy monotonnie. To dodatkami stworzę kolory. Szarości będą naturalne w postaci betonu nietynkowanego, i już - więcej szarości nie wprowadzam. Czerwień - cegła malinowa (ściemnieje po zaimpregnowaniu). I jak na razie na ścianach koloru wystarczy. Teraz mam baaadzo kolorowo w domu : u chłopaków żółto, salono-garderobo-sypialnia czerwono-brzoskwiniowo, kuchnia- zielona. Ufff poszaleliśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ADK, nie pod prąd, teraz właśnie jest modnie tak, jak piszesz, czyli biało-szaro + kolorowe dodatki. A kiedyś tak, jak mieliście, czyli budyniowo-brzoskwiniowo-kawa z mlekiem Tatarak, kiedy przyjeżdżasz? (tak w ogóle to te tapety, ale oczywiście w małych próbkach, są w Domarze na parterze na stoisku z tapetami i abażurami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ADK - ja też tak chcę: białe ściany, szare podlogi, kolorowe obrazy przynajmniej teraz mam taki plan Madeleine - jak chłopaków wykuruję, bo nie chcę młodego zostawiać pod opieką większego z zapaleniem oskrzeli, żeby na niego nie przeszło. a młody z kolei zasmarkany, to nie wiem, czy chcesz, żebyśmy Ci nowego wirusa przywieźli do kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Monia, to szukaj ciemniejszego szarobeżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.11.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ADK, nie pod prąd, teraz właśnie jest modnie tak, jak piszesz, czyli biało-szaro + kolorowe dodatki. A kiedyś tak, jak mieliście, czyli budyniowo-brzoskwiniowo-kawa z mlekiem Patrz nawet nie wiedziałam, że modna będę i że byłam . Chociaż jak ja będę na etapie malowania toi może "tryndy" wnętrzarskie się zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 no to szybko zdrowiejcie. Dziś mój mąż zaniemógł. A dziecko starsze ciągle u babci - pojechał na kilka dni i siedzi ciągle z zapaleniem spojówek i zakazem kontaktów z ludźmi, jeszcze półtora tygodnia. A babcia się wybiera na wakacje za 2 tygodnie - cud będzie, jeśli się nie zarazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.11.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Monia ja mam szarobeżowy ładny jest zobacz sobie nr z barwnika Tikkurili: TVT X 486 w połączeniu ze sporo ciemniejszym odcieniem tego samego koloru wyszedł super, jest bardzo delikatny ale zupełnie NIE biały. Mam go w sypialni na 2 ścianach i suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Monia ja mam szarobeżowy ładny jest zobacz sobie nr z barwnika Tikkurili: TVT X 486 w połączeniu ze sporo ciemniejszym odcieniem tego samego koloru wyszedł super, jest bardzo delikatny ale zupełnie NIE biały. Mam go w sypialni na 2 ścianach i suficie. A on ma jakąś inną*nazwę? Bo ja mam 3 gigantyczne próbniki Tikkurili (Opus I Opus II i Interior) i tam nie ma takich TVT Dawaj fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.11.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Nie mam foty, ale po tym X 486 nie da rady coś znaleźć? To jest e takich beżowo kawowo szarych okolicach nie pamiętam czy to opcja Opus I czy II ale jednej ma chyba takie typowo kolorowe kolory a drugi jakieś bardziej stonowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Mam, no o coś bardzo podobnego mi chodziKurcze, szkoda że nie masz tego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 23.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Mam, no o coś bardzo podobnego mi chodzi Kurcze, szkoda że nie masz tego zdjęcia Fota i tak by ci nic nie pokazała bo aparat i monitor przekłamie a w tym przypadku chodzi raczej o detal a nie o ogół ... zawsze możesz wydać 40 zł i kupić na próbę bo z czarnym może wyglądać jeszcze inaczej niż u mnie (pamiętaj że u mnie i sufit zmienia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A w ogóle to zupełnie sprawę zmienia fakt, że ma być pomalowana jedna ściana, i reszta dookoła. Wyobrażam sobie, że tutaj, w domu maluję do białych ścian jedną na czarno i też by były fajnie (zresztą gdzieś widziałam taki efekt). Jednak próbka na kawałku płyty GK to co innego. Zmienię ten kolor i mam nadzieję że będę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts