monsanbia 29.11.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Reni ma to na kominkuWidziałaś?No albo to co ma w mieszkaniu WolszczakChcę taki efekt na kominku, i w sumie to powinnam zrobić chyba ścianę w jadalni, bo jest jakoś nudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.11.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) Podjedź do oikosa, tego typu tynków mieli cały katalog Edytowane 29 Listopada 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.11.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tynk typu beton ma Ecorson. To wloskie tynki. W Radomiu kupisz na Kieleckiej w EuroGlaterze (przy rondzie) w ale i w Wawie mają swój sklep. W Radomiu mają ten tynk położony na dużych tablicach wystawowych w 3 różnych formach tj. jako błyty betonowe, jako betonowa ściana z drapanką i jako zacierana. Możesz zobaczyć jak wyglada to na dużej powierzchni. Cenowo tez wychodzi ok bo jest wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.11.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki Mayland!Fajnie że mają próbki na dużych powierzchniachBo ja wiem że taki tynk ma mnóstwo firm (Tikkurila chociażby) ale czy to fajnie wychodzi, tego już nie wiem Chyba muszę*jednak podjechać*do Radomia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.11.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Euroglater handluje głównie Tikkurilą ale tynki nie sa ich tylko Ecorsona. Baza to jak baza, moga być różne ale o ostatecznym wyglądzie dycyduje pasta/farba wykończeniowa.http://www.ecorson.com/pl/efekty_dekoracyjne.htmlNa stronie masz też filmy jak wykonać różne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.11.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 TAR, no powiedzmy, że tak. Tylko że samo lustro na jakiejś ramce (ramce od spodu, mniejszej od lustra) Elena ten pomysł z płytą może by i był fajny, ale chyba lustro musi bardziej odstawać, no i u nas pod całym są*płytki to chyba tylko w takim celu, żeby był dostęp do tych ledów bo jak za dużo będzie odstawało od ściany to grubość tej części montażowej będzie widoczna z boku? a płyty możesz przymocować do ściany dwie lub trzy i płytki w tym nie przeszkadzają nic a nic ale pewnie jest lepszy patent, nie upieram się przecież to tak na szybko mi przyszło do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Elena jamam tak jak mówisz tylko,że nie całe płyty, a paski grubszego szkła. niecały centymetr,żeby tam wcisnąć leda( tasmę ledową samoprzylepną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.11.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 to chyba tylko w takim celu, żeby był dostęp do tych ledów bo jak za dużo będzie odstawało od ściany to grubość tej części montażowej będzie widoczna z boku? a płyty możesz przymocować do ściany dwie lub trzy i płytki w tym nie przeszkadzają nic a nic ale pewnie jest lepszy patent, nie upieram się przecież to tak na szybko mi przyszło do głowy Ale czy to z boku nie wygląda już dziwnie? Tzn czy tego nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.11.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Elena jamam tak jak mówisz tylko,że nie całe płyty, a paski grubszego szkła. niecały centymetr,żeby tam wcisnąć leda( tasmę ledową samoprzylepną) no tak, ale Monia chce, żeby to bardziej od ściany odstawało, a podejrzewam, że grubość szkła nie przekracza grubości płyty, która ma powiedzmy 19mm Ale czy to z boku nie wygląda już dziwnie? Tzn czy tego nie widać? no właśnie to samo napisałam w poście, który zacytowałaś ja osobiście podobnie jak Monika996 wolałabym jak najmniejszy odstęp od ściany, tyle co na pasek ledowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) jeżeli tę płyte podłoży centralnie na środku lustra i ledy wepchnie głebiej to będzie ok u mnie tylko odstaje dół , na gorze dolega do ściany. aha Monia jeszcze mam u syna tak zrobione- ale leda jeszcze nie włożyliśmy. tam lustro jest przyczepione na karton - gipsie. a ty gdzie to lustro chcesz? Edytowane 29 Listopada 2011 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.11.2011 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 W łazienkach Moni Sama nie wiem jak to ma być zrobione.Wiem jaki ma być efektChyba muszę Zbyszka (glazurnika) w to wkręcić niech wymyśli swój sposób (bo to on i tak będzie montował) To co widziałam było zrobione na jakimś kątowniku, stąd tak się*na to upierałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 ja też w łazienkach mam.ale od ściany do ściany? to lustro??? Monia zrob fotkę , gdzie to ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.11.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 na mój babski rozumek - wydaje się, że lustro na metalowy kątownik trudniej przymocować niż po prostu przykleić do płyty, ale przecież nie robię w tym biznesie to mogem nie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.11.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 też się*zastanawiałam jak to do metalowego przyczepić ... Jutro przychodzi glazurnik robić montażeMusimy to ustalić Moni, to ma być normalnie na ścianie w lazienkach, nad umywalką, jedno lustro 90x180, drugie 90x100 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 a sypialnia nie moja - z Max fliz:rotfl: przypadkiem się wrzuciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.11.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Monika, piękna ta Twoja łazienka Edit: sypialnie też miałam pochwalić, ale mnie ten dalszy plan z lewej powstrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 i jeszcze na dole od ściany na grubośc 2 sklejonych luster, a może być płyta jak mowi Elena i u Syna na ściance odsuniętej od ściany . lustra przyklejone z przodu i po bokach i z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.11.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 A led masz przyklejony do lustra od spodu? No dobraA gdzie transformatorBo mój dla 5m węża mocnego jest gigantyczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Monika, piękna ta Twoja łazienka Edit: sypialnie też miałam pochwalić, ale mnie ten dalszy plan z lewej powstrzymał a za łazienkę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 tak led wklejony od spodu.a transformator ma być wkuty:yes: czeka na wkucie.zaraz zdjęcie zrobię komórką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts