monsanbia 07.07.2011 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Takie oto mamy kwiatki Przyjechał beton B-15 i zrobiliśmy za jednym zamachem wylewkę na schodach oraz zalaliśmy wyczekany odpływ liniowy w garażu Jedna kula u nogi mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.07.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zaczynam się bać... jakiś popłoch wprowadza to, że co drugiej osobie komin cieknie... ja już mam zamknięte poddasze wełną i K-G, więc chyba załamałabym się totalnie nerwowo gdyby mi teraz zaczęło z komina lecieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.07.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Myszonik - mam to samo, normalnie chyba namówię męża do rezygnacji z kozy i zrobimy dach całkiem bez komina? trzymam kciuki za pomyślne uszczelnienie wszystkich przecieków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Myszonik, ale nie cieknie wszystkim, także nie ma się co przejmować zawczasu. Jeśłi po tych ulewnych deszczach jest cisza to raczej możesz spać spokojnie Tatarak, masz mieć tylko jeden komin? Bo widzisz, my mamy 5 i w każdym coś*się dzieje :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.07.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 eee, u was to się*wlało do komina, nie cieknie po nim, to lepsze zuuuuoooo Ale ściana w gabinecie nieciekawa (i te przejścia z dachem, brrrr) Aniu, umówiłaś się*z Przemkiem na wylewkę? Ja już*mam zabetonowaną wreszcie dziurę betonem. B15 z gruchy. Jedyne 350pln za m3 Ile to będzie schło (bez podlewania !!! )? tydzień chyba starczy? Byśmy to połączyły może w jednym czasie? No tak, Tobie po kominie, a mi w kominie, a to różnica:) Włąsciwie u mnie to nie problem, ale z dachem mam słabo:( Pan Przemek tudzież ten drugi Pan, nie rozróżniam ich, ma wpaść po niedzieli sprawdzić wylewki i mamy się umówić na termin - jak będzie jechał to Ci napisze, myślę, że można to zrobić razem, pewnie wyjdzie u mnie nie wcześniej niż za 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.07.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Tatarak, masz mieć tylko jeden komin? Bo widzisz, my mamy 5 i w każdym coś*się dzieje :cry: a czemu aż 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 a czemu aż 5? a bo chciałam mieć*5 kominków, w każdym pokoju po jednym Nie no, to są kominy wentylacyjne, jeden kominkowy, jeden dla pieca gazowego, dwa dla łazienek - wentylacyjne i odpowietrzenie kanalizacji. Zgodnie z projektem. 5 nie ma, miał być ale zlikwidowali nam panowie od sso bo się machnęli im wypadł w więźbie. Czyli mamy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 08.07.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Zaczynam się bać... jakiś popłoch wprowadza to, że co drugiej osobie komin cieknie... ja już mam zamknięte poddasze wełną i K-G, więc chyba załamałabym się totalnie nerwowo gdyby mi teraz zaczęło z komina lecieć... mi leciało na szczęście szybko opanowano tzn. bardziej mi wpuścili obróbkę w sam komin i tylko jedną płytę wymieniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.07.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 mi leciało na szczęście szybko opanowano tzn. bardziej mi wpuścili obróbkę w sam komin i tylko jedną płytę wymieniałam no właśnie czytam i się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 mi leciało na szczęście szybko opanowano tzn. bardziej mi wpuścili obróbkę w sam komin i tylko jedną płytę wymieniałam Pasiulko, a komin masz z pełnej cegły? Bo u nas chyba jednak tu jest problem. I mamy fugi cofnięte. Ładnie to wygląda, ale co z tego Jak już*do Ciebie piszę. Powiesz mi jak z tą*kostką u Ciebie było (na priv). Ile metrów, jaka, ile zapłaciłaś za całość? Robili Ci tylko kostkę, czy odwodnienie również? Myszonik, ile te Twoje komin stoją? i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.07.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Kominy stoją nie pamiętam dokładnie ale chyba od października ubiegłego roku, dach skończony w styczniu tego roku. Cegła ręcznie formowana, pełna. Mam nadzieję, że jak już nie ciekło to nie będzie, ale skoro innym wychodziło też po czasie to jednak strach się bać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.07.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Pasiulko, a komin masz z pełnej cegły? Bo u nas chyba jednak tu jest problem. I mamy fugi cofnięte. Ładnie to wygląda, ale co z tego Jak już*do Ciebie piszę. Powiesz mi jak z tą*kostką u Ciebie było (na priv). Ile metrów, jaka, ile zapłaciłaś za całość? Robili Ci tylko kostkę, czy odwodnienie również? ooo, mnie też to interesuje, możesz napisać i mi? Albo tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.07.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ooo, mnie też to interesuje, możesz napisać i mi? Albo tutaj? Aniu, widziałaś ich ofertę? Wygląda bardzo kusząco. Chciałabym się dowiedzieć jak ma się*do rzeczywistości. Jeśli chodzi o Przemka, to zadzwonię do niego (jak odzyskam głos, który straciłam), niech zajrzy też do mnie i taki termin za ok 2 tyg byłby super Myszonik, u mnie stoją od sierpnia ub.r. Ale Ty masz z pełnej, także myślę że możesz się kłopotać innymi sprawami Po tych ostatnich deszczach na pewno by coś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 u nas went mech i pc, to komin - jeśli w ogóle - to będzie tylko do kozy, ale się wahamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 08.07.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 No właśnie... U nas też jeden komin ma znaczenie wyłącznie symboliczne, a w drugim wykorzystujemy tylko ciąg z kominka. Jak budowaliśmy zmieniła się koncepcja ogrzewania, piec oszedł w kąt a jest pc. Został piękny komin z kwasówką w środku... Ale nie będziemy już go demontować, bo jest pięknie obłożony blachą. No i nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.07.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Barranki2, a jaką pc macie? gruntową czy powietrzną? z jakim kolektorem? jakiej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 08.07.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Barranki2, a jaką pc macie? gruntową czy powietrzną? z jakim kolektorem? jakiej marki? Oj, oj, nie tak prędko . Danfoss DPH 12, 12 kV, gruntowa, kolektor pionowy (4) łącznie 250 metrów, wbudowany zasobnik CWU 180 l. W zimie na samej podłogówce na parterze, w domu bez drzwi i innych przegród, bez drzwi do garażu, skąd oczywiście ciągnęło prawie zerem bez nerwów utrzymywała temperaturę ok. 19-20 stopni (na górze było ok. 13-14 w najtęższe mrozy), a cały półroczny sezon (bez CWU, bo prawie nas nie było zimą na budowie) wyszedł w prądzie ok. 2300 zł. Ogrzewaliśmy dom, bo wcześniejsze doświadczenia z domem nieogrzewanym i pękaniem przyłącza, bo rozsadziło nam dwa zawory i wodomierz, kazały zapomnieć o oszczędnościach... Tej zimy już żadnych niespodzianek nie było. Myślałem że mam gdzieś w komentach zdjęcie kotłowni, ale nie odnalazłwszy. Generalnie pełny rozruch i regulacje planowane są na jesień, jak już będą na górze kaloryfery. Nie chcieliśmy podłogówki w sypialniach i teraz trochę żałujemy, bo w zamian musiała być instalacja dwutemperaturowa... Cos za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.07.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 O! i to jest odpowiedź, jakie lubię - konkretna i szczegółowa możesz jeszcze powiedzieć, jaką macie powierzchnię ogrzewaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 08.07.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 ogrzewane na full jest ok. 190-200 metrów. Kaloryfery w garażu czy tajemniczym pomieszczeniu nad garażem służą jedynie podrztymywaniu temperatury, tu nie było kwestii dobierania mocy do pomieszczenia. Jakby co, to chętnie się podzielimy doświadczeniami, ostatecznie pc działa u nas już od roku jako towarzysz na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.07.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Jakby co, to chętnie się podzielimy doświadczeniami, ostatecznie pc działa u nas już od roku jako towarzysz na budowie obyś nie pożałował tych słów a tak na poważnie, w jakim rejonie kraju macie domek i czy pc i podłogówkę robiła Wam ta sama firma? (Monika, już kończymy prywatę, wybacz:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts