rasia 11.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W planach ma być. Ale ja sporo rzeczy piorę ręcznie pojedynczo. Nakupię sobie tych wszystkich sweterków wełnianych i potem się bujam z perwollem Sweterki wełniane też się suszy lub podsusza... specjalny program + specjalny kosz i sprawa z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Sweterki wełniane też się suszy lub podsusza... specjalny program + specjalny kosz i sprawa z głowy. No ale ja jestem żydzina Myślisz że nie będzie mi szkoda uruchamiać*suszarki dla jednego sweterka? Myszonik, pewnie w praniu wyjdzie, że się*będzie jednak w tej pralnio-kotłowni suszyć. Właśnie mnie oświeciło, że rodzice moi suszą przecież od zawsze! Sama suszyłam. Mają piec, elektronikę i wszystko śmiga. Wół zapomniał już*o cielęcych czasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.07.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 eee tam, teraz mam piec gazowy w łazience (jak się domyślacie, wilgoć się pojawia od czasu do czasu), nic nikomu nie dolega. A suszyć pranie będę w małej pralnio-spiżarni. W końcu po coś tam będzie wentylacja mechaniczna, żeby wyciągnąć wilgoć.Swoją drogą suszarka bębnowa to naprawdę fajna sprawa, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 My będziemy mieli suszarkę ustawioną na pralce, więc jeśli chodzi o przestrzeń poziomą, to komplet zajmuje tyle samo miejsca co pralka A do zalet suszarki bębnowej się zdążyliśmy przyzwyczaić, więc być będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 My będziemy mieli suszarkę ustawioną na pralce, więc jeśli chodzi o przestrzeń poziomą, to komplet zajmuje tyle samo miejsca co pralka A do zalet suszarki bębnowej się zdążyliśmy przyzwyczaić, więc być będzie Salik, ale nikt się nie martwił o miejsce na suszarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.07.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Salik, ale nikt się nie martwił o miejsce na suszarkę Raczej o fundusze na zakup tejże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.07.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No wiem wiem. Czytam to jeszcze raz i nie mam pojęcia dlaczego coś o miejscu pisałem - chyba mi się jakieś 2 zupełnie różne wątki nałożyły w jeden Ewidentne oznaki zmęczenia materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.07.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W planach ma być. Ale ja sporo rzeczy piorę ręcznie pojedynczo. Nakupię sobie tych wszystkich sweterków wełnianych i potem się bujam z perwollem mam tak samo z tymi delikutaśnymi ciuszkami, tylko że ja ten perwoll do pralki wlewam i po jednej, dwóch sztukach piorę w pralce:) męża trafia ze względu na szambo, ale tłumaczę mu wówczas, że przecież wybrał sprzęt z rzekomą automatyką wagową, więc poziom wody dobiera się do wagi prania jest eko? no jak nie jest jak jest No ale ja jestem żydzina Myślisz że nie będzie mi szkoda uruchamiać*suszarki dla jednego sweterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.07.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Elenato u nas odwrotnie.Małżonek miewa kaprysy prania jednej lub dwóch koszul, a mnie trafia z uwagi na ekologię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 O nie nie Elenko, to ja w takim razie jestem żydzina do potęgi. (myszonik - piona) Jak idę do domu teściów i widzę, że w pralce kręcą się dwie ścierki, jedne majtki i bluzka to mi się*żołądek na nice odwraca Ja nie upiorę dopóki pralki nie zapełnię. W ogóle się zastanawam nad tą suszarką. To jest podobno tak prądożerne. Ja będę nad nią stała i sekundy do końca suszenia liczyła Mój mąż się zawsze pyta jak to możliwe, że chcę na prądzie/wodzie zaoszczędzić "złoty pięćdziesiąt" a "trzech stów" mi na krem nie szkoda. To mu odpowiadam, że oszczędzając codziennie "złoty pięćdziesiąt", to już tych "trzech stów" na kremy sporo uzbierałam Jest sens i logika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.07.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja staram się ekologię odrobić w innych obszarach niż pranie, bo odkąd parę rzeczy nieodwracalnie "wyprałam" to teraz dmucham na zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja staram się ekologię odrobić w innych obszarach niż pranie, bo odkąd parę rzeczy nieodwracalnie "wyprałam" to teraz dmucham na zimne nie no, żebyś nie pomyślała że wrzucam wszystko - mydło i powidło, i piorę, oby dużo. Nie nie. To wszystko jest wyższa logistyka. Do koloru, do rodzaju ... Ale sweterka to jeszcze nigdy w życiu żadnego w pralce nie uprałam. Boje się i już - nawet tych mega delikatnych programów do kaszmiru. No mam tak i kropka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.07.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 jak się cieszę, że nie ja jedna czekam na zapełnienie pralki przed włączeniem prania! już myślałam, że jestem jakaś nienormalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 11.07.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 W takim razie i ja dołączam do tych "nienormalnych". Też czekam aż się mi kolorystycznie i rodzajowo prania nazbiera. A moja mama ciągle się dziwi, że pranie u mnie to taka filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.07.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 i zmywarkę też wstawiasz, jak jest pełna, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 11.07.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 No ba, pytanie, oczywiście!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.07.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 11.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 to ja zapisuje, się do grona nienormalnych ładuję wszystko na maxa, czasem pralka nie ma siły ruszyć i małż sie drze... w garderobie mam okno i kaloryfer i deska do prasowania rozłożona na stałe bo ja mam takie natręctwo, że muszę od razu uprasować co wyschnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 11.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 to ja mam wręcz odwrotne natręctwo - prasuję dopiero jak w popłochu biegam rano bo nie mam co na siebie założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.07.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 i zmywarkę też wstawiasz, jak jest pełna, prawda? Nie inaczej!!! Newaaa ewaaa Mnie trafia jak jedna przegródka na talerz jest pusta i szukam po kątach czegoś co ją może uzupełnić A jak wieczorem mam puszczać zmywanie i w górnym koszyku jest wolne miejsce to zawsze (Z A W S Z E) sobie myślę - puszczę*jutro rano, po kawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts