MarJel 27.12.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Zakup pralki ... MarJel, właśnie, co z tą*pralką i płynami do różnych kolorów? Mówisz o mojej ineligjentnej pralce;) A no fajna jest Ma dwa pojemniki do dozowania i tu możesz wlać w jeden 1.3L, w drugi 0.5L , oraz jedną komorę do ręcznego dozowania. Ja w jeden wlałam płyn do kolorów, w drugi do białego i tu sobie praleczka dozuje w wedle uznania, natomiast trzecią komorą rządzę ja i wykorzystuję ją na płyn do czarnych, wełny itp. w zależności co piorę. Z innych płynów nie korzystam jak np. zmiękczających, wystarczy że piorę w płynach, a nie w proszku, a po za tym mam stację uzdatniania wody i mam miękką wodę. Reasumując Jakby miała 3 pojemniki dozujące( na białe, czarne, kolorowe) plus tą komorę ( na dodatkowy, np. do wełny)to by był pełen wypas, a tak jest wypas Tak czy siak, polecam szczerze, puściłam już z 10 prań, jestem baaardzo zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.12.2011 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A w jaki sposób ją nauczyłaś, że w tej 1,3 jest płyn do kolorów a w tej 0,5 do białego?Bo teoretycznie ten większy jest na płyn do prania, a ten mniejszy do płukania. Skąd pralka wie, żeby nie płukać ubrań w płynie do prania który masz w zbiorniczku 0,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.12.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Jeszcze coś, nie wiem jak jest w innych, bo ja od 10lat :Pużytkowałam elektroluksa, ale w mojej świeci się też światło w bębnie, po skończonym praniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A w jaki sposób ją nauczyłaś, że w tej 1,3 jest płyn do kolorów a w tej 0,5 do białego? Bo teoretycznie ten większy jest na płyn do prania, a ten mniejszy do płukania. Skąd pralka wie, żeby nie płukać ubrań w płynie do prania który masz w zbiorniczku 0,5? Jak ustawiam ją w jakim programie mam prać,jaka temp. itp. to za każdym razem mnie pyta z którego dozownika ma pobierać płyn, a ja zaznaczam i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.12.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Aha.Ale jesteś pewna że podczas płukania nie pobiera Ci płynu z dozownika 0,5l? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.12.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Aha. Ale jesteś pewna że podczas płukania nie pobiera Ci płynu z dozownika 0,5l? Jestem:yes::yes: ona pyta czy pobrać z Dos 1, czy z Dos 2. Faktycznie fabrycznie, standardowo jest ustawiona że w jednym jest środek zmiękczający, ale możesz sobie ustawić tak że w obu jest środek piorący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.12.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Dziewczyny o czym Wy piszecie - co to za pralka???Bo moja szwankuje - przed Wigilią mi wyprała sukienkę wełnianą tak, że się skurczyła o 5 rozmiarów i przestała wirować, więc czeka mnie w najbliższym czasie też ten zakup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 27.12.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 myszonik, najnowszy simens:) Pralka z inteligentnym systemem dozowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 27.12.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 MarJel a jakieś numerki? Tej pralki?I czy to prawda, że simens zlikwidował sieć serwisów gwarancyjnych dla pralek w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 27.12.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 MarJel a jakieś numerki? Tej pralki? I czy to prawda, że simens zlikwidował sieć serwisów gwarancyjnych dla pralek w Polsce? Biorąc pod uwagę że obecnie pralka ma żywotność ok 5 lat (i na tyle z reguły dostaje gwarancję) a później jej naprawa raczej się średnio opłaca bo wychodzi drożej niż nówka ... to bym się nie zdziwiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.12.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 (edytowane) Czesc Dziewuszki (wątki mi sie pomerdały...) ,też sie witam poswiatecznie i skoro o pralce rozprawiacie, to poproszę Cie,Martusia o opinie na temat suszarki-bo ja M. nakrecilam na "Twoją" suszarke i musimy wyrzucic grzejnik drabinkowy, który nam zawadza-zeby ja zamontowac... no i ...mam nadzieje, ze nie bede załowac:) jak ona sie sprawuje? Edytowane 27 Grudnia 2011 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.12.2011 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Tofee, myślę że Miele dalej mają żywotność 20-30 lat. Tyle że ja za pralkę którą bym chciała musiałabym wydać ponad 6tys. A to dla mnie na dzień dzisiejszy dużo za duży wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.12.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witam się poświątecznie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.12.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja mam simensa.. kilka lat temu to był jeden z najlepszych modeli... mam go jakieś 6-7 lat. Działa bez zarzutu... ale taki inteligentny to nie jest... nawet zastanawiałam się przez chwilę czy to jakaś kosmiczna ta pralka jest;) Witajcie Dziewuszki poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.12.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Jakby kogoś interesował niezawodny sprzęt do codziennego użytku, który wiele zniesie (ale z drugiej strony tutaj raczej mało kto buduje wielopokoleniowy i wielorodzinny dom), to szwajcarska marka V.Zug (http://www.vzug.com) jest nie-do-zdarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.12.2011 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Witajcie wszyscy! Pasie, zapraszam na kawkę Niech mnie czyjaś wizyta zmobilizuje bo nigdy nie zdrapię z okien tego gruntu Lili śpi w swoim pokoiku, kot nie ruszył przez 3 dni kanapy (miałam permanentny stres), stęsknił się wiec byczy się na moich kolanach ... a my pijemy pyszną herbatkę zerkając na biało-srebrną-czarną choinkę ... fajnie mieć dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.12.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A u moni już tętni życie... bardzo się cieszę - bo brakowało nam Ciebie jakoś w ten okres świateczno-przedświateczny;) Powiadasz, że fajnie mieć dom:wiggle: A jak Lili na pokoik zareagowała? Co powiedziała? Nie było problemów z zaśnieciem? (mnie to bardzo interesuje, bo prawdopodobnie Hania bedzie w tym samym wieku co Lil, kiedy my się będziemy przeprowadzać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.12.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja też poświątecznie zaglądam Lil spodobał się pokoik ? Ja do ciebie wpadnę, ale w przyszłym roku, bo na razie nastroju nie mam na wizyty. Posiadanie domu, to fajna sprawa, tylko ciągle trzeba coś w nim robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.12.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A u moni już tętni życie... bardzo się cieszę - bo brakowało nam Ciebie jakoś w ten okres świateczno-przedświateczny;) Powiadasz, że fajnie mieć dom:wiggle: A jak Lili na pokoik zareagowała? Co powiedziała? Nie było problemów z zaśnieciem? (mnie to bardzo interesuje, bo prawdopodobnie Hania bedzie w tym samym wieku co Lil, kiedy my się będziemy przeprowadzać) Magda, moja Olga co prawda była o rok starsza od Lil jak się przeprowadzaliśmy. Jak mieszkaliśmy u rodziców, to spała z nami w sypialni i też się zastanawiałam jak to będzie, ale po przeprowadzce od pierwszej nocy śpi w swoim łóżku i jeszcze jej się nie zdarzyło, aby w nocy wstała. Było to dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo u rodziców dziewczyny usypiały razem w łóżku Ingi i potem przenosiłam Olgę do jej łóżeczka. Teraz od samego początku obydwie usypiają same w swoich łóżkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.12.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Magda, moja Olga co prawda była o rok starsza od Lil jak się przeprowadzaliśmy. Jak mieszkaliśmy u rodziców, to spała z nami w sypialni i też się zastanawiałam jak to będzie, ale po przeprowadzce od pierwszej nocy śpi w swoim łóżku i jeszcze jej się nie zdarzyło, aby w nocy wstała. Było to dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo u rodziców dziewczyny usypiały razem w łóżku Ingi i potem przenosiłam Olgę do jej łóżeczka. Teraz od samego początku obydwie usypiają same w swoich łóżkach. A widzisz... a u mnie moja mała jeszcze nigdy z nami nie spała... mało tego - nigdy z nami nie zayspiała... zasypia sama w swoim łóżeczku i budzi się po 12 godzinach (zero pobudek w nocy). Boję się, że po przeprowadzce to eldorado nam się skończy;) Wykorzysta fakt i zacznie "cyrkować";) Choć (odpukać) do tej pory na wyjazdach (np. tak jak w tej chwili - u babci) takich cyrków nie robi... też ładnie zasypia i sama śpi do rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts