Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

coooooo?!?:-x zdjęcie Lil było:mad: No i czemu znikło?:roll:

Fajna choinka:) A ja kupiłam te same bombki z ikei tylko białe (przy stroiku na lustrze widać) - świetne są:yes: I też kupiłam je już za grosze... pewnie razem po ikei w tym samym czasie krążyłyśmy;)

Dobrze widzę, że stopień już jest? A zdjęć ni ma?:rolleyes:

CO robicie na sylwka? Planujecie pierwszą parapetówę?:lol:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

było i się zmyło ;)

białe z IKEA też*mam :yes:

Stopień jest już dawno, ale nadal nie zamontowany. Nikt nam tego nie chce zrobić :(

Sylwester prawdopodobnie u znajomych tutaj w Wawie. Takie były plany. Tyle, że o 13 mam pogrzeb w Radomiu

Na razie parapetówka w zawieszeniu. Chciałabym żeby wszystko znalazło swoje miejsce, lampy trafiły z podłogi na sufit ...

Monia fajna choinka. dokładnie tym bańkom sie nie przyjrzałam, ale całość robi wrażenie.:)

bardzo mi przykro z powodu dziadka.

Skygarden idzie nad stół????a własnie co z tym stołem???

Anulamoja choinka jest już dawno uschnięta. zielona była może 3 dni:confused:

90-tka

to jest kawał szafy. Ciężka jak pieron ;) Mąż ma problem jak ją w gk zawiesić (kombinuje z belkami rozłożonymi na profilach)

Wczoraj znajomi ją*oglądali i ta część w którą się wkłada żarówkę (ten klosz z czarną koronką) jest wielkości przeciętnej lampy ;) A to niby ginie w całej lampie

Kupiłam w Customform. Wygląda na bardzo porządną

Moni lampa skygarden bardzo ladna. 90 cm wydaje się duża, choć Ty masz duży stół.

Foty wyszły słabe, ale pokazuję. Na zdjęciu nie widać całości ogrodzenia. Przęsła są pomalowane tylko podkładem czarnym. Na wiosnę będą zdejmowane i malowane na ciemny grafit. Choć czarne też pasują.

Edytowane przez adriado

adriado, świetne to ogrodzenie. A mogłabyś mi napisać wymiary? To znaczy jakiej szerokości i grubości są słupki między przęsłami, jak wysoki jest murek i jakich wymiarów przęsło i bramka. Będę baaardzo wdzięczna :D

No, no, 90cm to rzeczywiście kolos... Ja raczej 60 cm planuję, ale za to dwie koło siebie...

Tofee, myślę że Miele dalej mają żywotność 20-30 lat. Tyle że ja za pralkę którą bym chciała musiałabym wydać ponad 6tys. A to dla mnie na dzień dzisiejszy dużo za duży wydatek

Biorąc pod uwagę cenę, która wychodzi mniej więcej 4-6 X przeciętna pralka i dzieląc 20-30 lat czyli nadal wychodzi, że żywotność za każde wydane 1,5 tyś mamy ok 5 lat używania pralki ;).

Czytając, że nadal walczycie z pudłami i całym tym przeprowadzkowym zamieszaniem delikatnie odetchnęłam z ulgą, bo już myślałam że to tylko ja jakaś ułomna jestem. U mnie nadal rozpiżone wszystko po całym domu, nic się nie poprawia a teraz to już na nic nie liczę że będzie lepiej... I żeby nie było ... nie odpuściliśmy niczego, tylko to wszystko taaaaaaaaaaaaaaak wolno posuwa się do przodu i efektów zupełnie nie widać :(.

Mam dwa pytanka i prośby ... pisałaś kiedyś u Lidki że pucujesz olejowaną podłogę, możesz podrzuć jakiś preparat. Do tej pory nie miałam doświadczenia z olejem i nie wiem co czym warto i co przywróci mojej podłodze "świeżość" ...

Drugie to jak namówiłaś dziecko do czosnku? Tymo nie chce, a niestety od 2,5 tyg kibluje ze mną w domu a ja w pon do fabryki i już czuję pismo nosem że zaraz będą niezłe jazdy bo żadne z nas nie będzie mogło zostać z chorowitkiem w domu :bash:.

Monia współczuje historii rodzinnej :hug:.

Aniu wszystkie wymiary podam jutro, bo mam wszystko zapisane w zeszycie, a zeszyt w aucie, a mąż wyjechał i wraca jutro.

Pochwalę się , że ogrodzenie-rozstaw, szrokość słupków, podmurówka, gdzie ma być bramka sama zaprojektowałam. Chyba żle nie wyszło ;)

Ślusarzowi też podawaliśmy wszystkie wymiary dotyczace przęseł, on tylko mierzył odległości od słupka do słupka.

Ja? Okap? (Czy Moni Krakówka)

Tofee, pisałam gdzieś że faktycznie, świetnym specyfikiem który ma działanie antybiotyku i działa genialnie na kaszel jest syrop z cebuli. Ktoś napisał (chyba u Pasie) i od razu sobie o tym przypomniałam. Kilka miesięcy temu Lil dopadł jakiś dziwny kaszel, tata zrobił na noc syrop i w jeden dzień dziecko zdrowe

Podłogę olejowaną*myję jakimś środkiem do podłóg olejowanych. Nie zwracałam uwagi na firmę, bo był to jedyny środek o takim przeznaczeniu. Kupiłam w AUCHAN