monsanbia 03.01.2012 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Balbina, to pierwszy raz Nic się nie zadymiło, nie strzeliło Obudowa to absolute black satyna.Sprawuje się b. dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 No choinka na tle kominka to jest to!Monia napisz mi czy kominek przy pierwszych rozpaleniach bardzo śmierdział? Macie spartherm prawda?Bo my do tej pory nie odpaliliśmy po wyczytaniu przez małżonka, że pierwsze palenia powodują wielki smród na cały dom.... Co do sposobu na mięso z majonezem to znam - można tak zrobić też schab czy kurzynę, dobre wychodzi. Ale akurat siostrę już tym mięsem z majo raczyłam, chciałabym jakąś nowością błysnąć, tylko coś weny brak...Monia a jak robisz żeberka w piekarniku? Bo mnie takie pieczone nie chcą wyjść - suche i twarde wychodzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 myszoniku dam ci super przepis na polędwiczki wieprzowe . polędwiczki wieprzowe natarte solę i pieprzem zalewasz czerwonym winem, dodajesz rozmaryn( może być suszony).i marynujesz przynajmniej 12 godzin.a u mnie leżały czasami w marynacie 2 dni. piec w 180 stopniach na oliwie z masłem , olewając marynatą. okołó 45 minut do tego daję ziemniaczki . wrzucić na gorący olej jak frytki, pokrojone w małą kostkę. na koniec smażenia ( około 3 minut) dorzucić czosnek pokrojony w plasterki i cebulę dymkę. ja także robię do tego ziemniaki w plasterkach na blasze w piekarniku posmarowane roztopionym masłem , posypane kminkiem, czosnkiem w plasterkach( około 20 minut w piekarniku 180 st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 O polędwiczki winne super! A bardzo tym winem przechodzą - dzieciaki zjedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 monika996 fajny przepis, tez czegos szukalam na weekendowe urodziny meza, i pytanie: piecze sie w jakims naczyniu zaroodpornym czy normalnie na blaszce? czy probowalas ten przepis tylko ze swinka czy moze byc inne miesko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Monik, nic się nie dymiło, nie śmierdziało. Mąż rozpalił kilka drewienek, może dlatego. Ale mówi, że gdyby miało się dymić to już by się dymiło Żeberka marynuję na noc w zalewie np z soku pomarańczowego, kilka łyżek sojowego, miodu/syropu klonowego, czosnku, cynamony, soli, pieprzu i piekę po prostu. Długo (ok 2 godz) w 170-180st, czasem w rękawie, czasem w naczyniu żaroodpornym. Zawsze się rozpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.01.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Mam do ciebie pytanie odnośnie ledów. Czy do wnęki koło kominka kupowałaś te słabsze (od tego sprzedawcy, na którego dawałaś mi namiar) czy mocniejsze ? się upominam, bo chyba nie zauważyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.01.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 śliczna choinka na tle kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 się upominam, bo chyba nie zauważyłaś jaaaasne! Wiedziałam że o czymś zapomniałam! Akurat tu gdzie pytasz mam te słabsze. I są zdecydowanie wystarczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.01.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Monik, nic się nie dymiło, nie śmierdziało. Mąż rozpalił kilka drewienek, może dlatego. Ale mówi, że gdyby miało się dymić to już by się dymiło Żeberka marynuję na noc w zalewie np z soku pomarańczowego, kilka łyżek sojowego, miodu/syropu klonowego, czosnku, cynamony, soli, pieprzu i piekę po prostu. Długo (ok 2 godz) w 170-180st, czasem w rękawie, czasem w naczyniu żaroodpornym. Zawsze się rozpadają Jak się nie dymiło to ekstra - dzisiaj zarządzam małżonkowi odpalanie! I menu ustalone: żeberka monsanabii i polędwiczki Moni - Krakowianki. Jak małż wróci z pracy jadę na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Aaaa, i piekę oczywiścię z całą marynatą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Akurat tu gdzie pytasz mam te słabsze. I są zdecydowanie wystarczające tak sądziłam, ale chciałam się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pytanie blondynki Kiedy się*wybiera szambo? Dekiel jest jakieś 40 cm nad miejscem gdzie do szamba wpada rura wlotowa. Wybiera się kiedy się zawartość zbliża do tej rury? Czy kiedy jest nad nią i zbliża się do dekla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.01.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jedni wybierają wtedy kiedy im się przez pokrywę przelewa, inni - odpowiednio wcześniej żeby ścieki nie stały w rurze wlotowej. Up to you Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Salik, ale ja pytałam jak się*powinno jednakże rozumiem z powyższego, że ma nie dosięgnąć rury wlotowej (chodzi o ustawienie czujników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.01.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Pytanie blondynki Kiedy się*wybiera szambo? Dekiel jest jakieś 40 cm nad miejscem gdzie do szamba wpada rura wlotowa. Wybiera się kiedy się zawartość zbliża do tej rury? Czy kiedy jest nad nią i zbliża się do dekla? Kłaniam się nisko na Twoim watku, wchodzę a tu akurat temat szamba, ja wybieram jak mam pod deklem, ale musisz mieć szambiarza który przyjedzie na kazde zawołanie. Szambiarka i tak bierzre raczej nie więcej niz 10 m3. 332 strony w ciągu 9 miesięcy to dopiero u Ciebie jest UL gratulację. Może w wolnej chwili go przejrzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.01.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zaglądaj częściej Czasami jest tu fajnie A szambiarza mam faktycznie na już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 04.01.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Hej Monia-Ty mnie tu nie zasmucaj, ze Ci sie nie chce byc z nami na fm:cry: bedziemy robic wszystko, zeby Cie tu przyciagac;) Monia, zapomnialas o okapie?a moze nie chcesz pokazac? Monia, czy 250 zł za jesionowy parapet gr. 3,5 cm, to duzo? szerokosc, ok 117 cm:confused: aha, bez montazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.01.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Hej Monia-Ty mnie tu nie zasmucaj, ze Ci sie nie chce byc z nami na fm:cry: bedziemy robic wszystko, zeby Cie tu przyciagac;) Monia, zapomnialas o okapie?a moze nie chcesz pokazac? Monia, czy 250 zł za jesionowy parapet gr. 3,5 cm, to duzo? szerokosc, ok 117 cm:confused: aha, bez montazu... Ja płaciłam 100 zł za metr bieżacy głebokośc 25 cm grubość 3.8, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.