monsanbia 05.01.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja mam otwartej powierzchni 87m2 (kuchnia, jadalnia, salon, hol - wszystko w jednej przestrzeni)Kuchnia ma 17m2, minimalna wydajność okapu dla mojej kuchni to 264m3/h. Ten ma 380 więc jest OK. No i wydajność okapu to jedno, trzeba brać też*pod uwagę skuteczność, a tę sprawdzić można jedynie w użytkowaniu (niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 wentyluje ale okap tez musi być (tak myślę) Dlatego wydajność okapu liczysz tylko dla kuchni. Pamiętaj, że za duża być nie może tak samo jak za mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.01.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 zeby dobrze dobrac okap i jego wydajnosc potrzebne sa 3 czynniki: powierzchnia / kubatura pomieszczenia wentylowanego, ilosc wymian i opory na instalacji tzw. spręż. przy tych 3 czynnikach dobierze sie wlasciwy okap. oprocz wentylacji z okapu musi byc wentylacja ogolna pomieszczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Wzięliśmy się dziś za montaż skygardena. Wiedziałam że lampa jest gigantyczna, że jest ciężka, ale że aż tak!!! Jak ją odpakowaliśmy do końca, mąż zaczął się z nią mocować to nie wiedzieliśmy czy się śmiać czy płakać Byłam już skłonna ją oddawać Chciałam żeby mąż mi ją przymierzył. Żart Jedna osoba jej nie daje rady unieść a co dopiero przymierzyć. Dwie też mają problem. Okazuje się że w gk nie zawiśnie na bank (wyrwałaby od razu), w profilach też nie. Są pomysły, ale jak to się*skończy ... who knows To jest monstrum. Na zdjęciach tego nie widać niestety http://img707.imageshack.us/img707/2338/zdjcie7l.jpg http://img835.imageshack.us/img835/1928/zdjcie18e.jpg Malarz domalował mi dziś tablicową ściankę. Od dawna miałam sprawdzić jak trzyma magnesy. Po ostatniej informacji od Anuli, że trzymają się ledwo co malutkie i lekkie (ona malowała 5 razy) byłam pewna, że na mojej ścianie po 3-ech malowaniach będzie bryndza. Przypomniałam sobie, że mam przecież magnesowe uchwyty do garnków BergHoff Działa (a one są*ciężkawe) http://img196.imageshack.us/img196/3228/zdjcie37s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 05.01.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Fajowa ta lampa... a dlaczego taka błyszcząca w środku? Jak widziałam ją w sklepie, to te "płaskorzeźby";) były matowe...To jak ją zawiesicie:???:I mów jakiej farby magnetycznej użyliście??? Widać mocna jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 przepiekna lampaale tylko do bardzo dużych przestrzeni. u mnie by miała za " ciasno"Monia ta twoja , to największa????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 polędwiczki w całości trzeba piec. ale na drugi dzień można podgrzać w kawałkach chwilę. kapusta czerwona. albo rucola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Monia - przymocujcie na profilach (podwójną) płytę OSB i do niej zamocujcie lampę.Powinno wytrzymać i rozłoży obciążenie równomiernie.Ewentualnie zakotwić lampę do sufitu, a nie zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Moni, lampa 90 Magda, nie wiem, nie widziałam oryginału na żywo Edytowane 5 Stycznia 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ewentualnie zakotwić lampę do sufitu, a nie zabudowy. I tak ma właśnie być, ale to nie jest takie proste ... A do profili i płyta - były plany. Profile by tego i tak nie wytrzymały (w końcu by się wygięły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.01.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Biedny K, w typowo roboczym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ale nogi przekaż mężowi komplementy pod adresem jego fachowości w działaniu fajna ta lampa, nawet bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ale nogi przekaż mężowi komplementy pod adresem ... Już*myślałam że pod adresem nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Monia my też sie cieszymy:lol2: rany jakie K ma nogi powtarzając za Madeleine;) o boże on cię za to przydusi lampa bossska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Monia my też sie cieszymy:lol2: rany jakie K ma nogi powtarzając za Madeleine;) o boże on cię za to przydusi zaraz przecież kasuję (trzeba ciut rozruszać ten wątek) Edytowane 5 Stycznia 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 śliczniusia/ i widzisz kawałek styropianu i dziecko zadowolone?? moj M też nie wie,że rozpowszechniam jego wizerunek:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.01.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ja się*przyznałam (powiedziałam że jego nogi robią furorę na forum ) Zapytał tylko czy majtki widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 hi hi. a ty mu odpowiedziałaś , a gdzie tam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.01.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 u nas spokoj. syn na osiemnastce, mąż bierze rozgrzewającą kąpiel, bo przeziębiony po Sylwestrze( saunie), ja przy kompie gadam z wami ( z tobą) z winkiem, resztkami z marynaty polędwiczek w święta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.01.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Monia - i pewnie patrząc mu prosto w oczy odpowiedziałaś 'ależ jakie majtki kochanie...'? Lil super! Nie było drugiej połówki żeby jej może domek zrobić? Właśnie, wino! Napiłbym się jakiegoś wina (niniejszym czas otworzyć klub NFA - Nieanonimowych Forumowych Alkoholików ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts