monsanbia 09.01.2012 00:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dziewczyny! Właśnie przypomniałam sobie smak z dzieciństwa (zaraz zapytacie - jak to!?) Grzankę! Coś*co zawsze kojarzyć mi się będzie z moją babcią i jej sławnym rozgrzewającym zimą trunkiem. Byłam wtedy małą dziewczynką. Zapalany cukier, do tego masło i spirytus (dziś*mam tylko finlandię) Smak ten sam, i jak rozgrzewa! Pamiętam jak marzyłam dożyć czasów kiedy będę mogła wypić więcej niż naparstek. Oto są! (owe czasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.01.2012 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Monia a miałaś iść spać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 01:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Monia a miałaś iść spać..... jaaaaa???? Lidzu przecież Ja nic nie mówiłam o spaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 i co piłaś na rozgrzewkę!!!kurcze ja muszę tą ikeę odwiedzić. mam rzut beretem a nie mogę wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 to jesteś innym koziorożcem niż wszystkie mi znane:D - prędzej zobaczą bałagan w domu niż nowe meble:P Moja siostra jest koziorożcem (oraz szwagier) i jakoś w ich domu błysku nie ma. Delikatnie rzecz ujmując do pedanterii im daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.01.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Dziewczyny! Właśnie przypomniałam sobie smak z dzieciństwa (zaraz zapytacie - jak to!?) Grzankę! Coś*co zawsze kojarzyć mi się będzie z moją babcią i jej sławnym rozgrzewającym zimą trunkiem. Byłam wtedy małą dziewczynką. Zapalany cukier, do tego masło i spirytus (dziś*mam tylko finlandię) Smak ten sam, i jak rozgrzewa! Pamiętam jak marzyłam dożyć czasów kiedy będę mogła wypić więcej niż naparstek. Oto są! (owe czasy) Mam to samo! Tez sobie przypominam wtedy, ze zawsze chcialam legalne wypic cala grzanke:D ale zaraz potem przypomina mi sie tez, jak mówilam do mojej Mamy: "Nie bój sie-ja sie tak szybko nie "ożenie". Dopiero jak bede juz stara i bede miala ... 19 lat":lol: Pozdrawiam wszystkie "stare" dziewiętnastki... Edytowane 9 Stycznia 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 ... Czasami łapię doła. Chciałabym jak MarJel, mieć wszystko, albo przynajmniej prawie wszystko Moniś u mnie też prawie wszystko, jeszcze sporo brakuje, ale to już szczegóły. Najgorsze jest, że nie bardzo mi to przeszkadza tzn. te braki i zaczyna się olewka.... muszę wziąć się w garść i skończyć to co zaczęłam. Dlatego też tak długo zwlekałam z przeprowadzką, wtedy była motywacja, a teraz jak mieszkam i jest mi dobrze po prostu mi jej brak Monia za to wierzę w Ciebie:yes: Moja siostra jest koziorożcem (oraz szwagier) i jakoś w ich domu błysku nie ma. Delikatnie rzecz ujmując do pedanterii im daleko myszonik, no wiesz takie brudy rodzinne wyrzucać na forum :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.01.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Pozdrawiam wszystkie "stare" dziewiętnastki... A ja ryczące trzydziestki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 myszonik, no wiesz takie brudy rodzinne wyrzucać na forum :lol2: nie czytają :no: A poza tym zdają sobie sprawę, że u nich zawsze przyjemny rozgardiasz. Nie brud a właśnie bałagan - ale z trzema córami w wieku od 2,5 do 16 lat porządku chyba po prostu być nie może... Dla równowagi powinnam wkleić zdjęcie mojego pokoju z lat nastoletnich, ale mam wymówkę, że istnieje tylko w formie papierowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.01.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Balbina, mój sbs może być zlicowany z szafkami. W drzwiach są takie zawiasy, że w trakcie otwierania wysuwają się one i można otworzyć do niezłego kąta A może byś tak model zapodała?, bo znaleźć tak cenną informację w Twoim giga wątku - bezcenna umiejętność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.01.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 A ja ryczące trzydziestki;) dopiero od dwóch dni,wiec jeszcze nie ryczaca:P:lol: Ja tez lodówki szukam-wiec sie podłaczam pod prosbe Balbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.01.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Monia pisała chyba o tym modelu Liebherr Sbs 7273 http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/403086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.01.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Witaj Alicja! Ależ Cię nie było Co tam słychać? Wszystko dobrze? A mnie jak się mieszka ... I fajnie i nie. Tęsknię trochę za starymi śmieciami, tutaj wkurzają mnie nieskończone rzeczy, niedoposażenie ... Czasami łapię doła. Chciałabym jak MarJel, mieć wszystko, albo przynajmniej prawie wszystko Dłuugo mnie nie było, i niestety teraz będę rzadko bywać . Dlaczego czas nie chce się jakoś rozmnożyć??? A co u mnie? Jestem znowu uziemiona i strasznie mnie to dołuje, ale przeżyję . Muszę! Co do mieszkania to masz jak ja - denerwują mnie wszelkie niedoróbki, prowizorki. I po wprowadzce na nasze prawie puste poddasze wiem, że nie mogę tak zrobić z domem. A jak będzie zobaczymy . Do innego otoczenia się w końcu przyzwyczaisz, tylko wymaga to czasu. A jak nadejdzie wiosna, lato będzie łatwiej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Rozpierniczyłam dziś matrycę (nie pytajcie na kim ) w laptopie, więc prawdopodobnie zajmę się w najbliższym czasie swoimi książkami, a forum poczeka na lepsze czasy (nową matrycę) Nie widzę większości ekranu, piszę na oślep, wybaczcie literówki Spór zażegnany, więc jest ok, najgorszy ten rozlany ekran Paśku, dzięki za odwiedziny!!! Zawsze mi miło, kiedy wpadają do domu mili ludzie Dobrze że zabrałaś ze sobą ema, teraz znam już*całą rodzinę Pe Ale żebyś Ty widziała co się*działo przed waszym przyjściem ... Sajgon z oponkami twarogowymi (Elena pozdro ), potem ta przewrócona choinka i hektolitry (tak mi się wydawało) wody w salonie .... Ja rozmemłana ... Balbina model 7273, ale ma dużą zamrażarkę, raczej nie dla Ciebie Ja się w chłodziarce mieszczę*spokojnie. Cały słupek od góry do dołu dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.01.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Monia, ciesz sie, że choinka przed samą wigilią się nie przewróciła tak jak u mnie Ale zdradź jak w ogóle do tego doszło? Uciekałaś po rozwaleniu matrycy czy rozwaliłaś matrycę na kimś, kto choinkę przewrócił? Jakieś oponki zostały, czy tylko wspomnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.01.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Monia, ciesz sie, że choinka przed samą wigilią się nie przewróciła tak jak u mnie Ale zdradź jak w ogóle do tego doszło? Uciekałaś po rozwaleniu matrycy czy rozwaliłaś matrycę na kimś, kto choinkę przewrócił? Jakieś oponki zostały, czy tylko wspomnienie? własnie na kim rozwaliłaś tę matrycę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 09.01.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No i zasadnicze pytanie!!!!!! jak FM ma istaniec bez Monsabii:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 09.01.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Dzięki dziewczyny za ten numerek:yes: Owszem nie dla mnie, ale będę miała się na co powołać, gdy znowu będą mi ciemnotę wciskać, że tak się nie da... Monia, byłam w Ikei na Targówku i tam też nie ma tej wkładki na pokrywki:-( Też by mi się przydała:) I co to za historia z laptopem i choinką :o I bardzo proszę o przepis na te oponki serowe, bo mam dziś w planach zrobić coś twarogowego właśnie, a słodkie kluski już mi uszami wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 09.01.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Moniaaaa, nawet sie nie wygłupiaj-jak ja pozostałe agd bez Ciebie wybiore??? z okapem nam gładko poszło...no weeeez:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.01.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 2własnie na kim rozwaliłaś tę matrycę!!!! no wiesz, nietrudno się domyślić I z choinką to związku nie miało, przynajmniej bezpośrednio. bo fakt, zbierało mi się od rana Elena, oponki zostały 4, z 40 kilku Były pycha, ale najlepsze świeże. Po kilku godzinach już gumowate Ja mam taki przepis: 500g twarogu 3 jajka 3 łyżki śmietany 3 łyżki cukru 3 szkl mąki 1 łyżeczka sody Ugniatasz ciasto, wałkujesz, wycinasz krążki szklanką i dziurki kieliszkiem, smażysz na rozgrzanym tłuszczy z 2 stron Malkul, da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts