monsanbia 15.01.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Wszelki duch! Niedziela, 9 rano i monia obudzona? Niemożliwe A jednak i już po kawce Ale ale ... jedna jaskółka wiosny nie czyni, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 hej Monia!! ja też wstałam!!! pokaż te donice !!koniecznie:yes: i te szafki w łazience/ robiłam wczoraj pstrągi z limonkami i pom. cherry pyszne. chyba na razie nie zaglądam na blog odchudzający. choć przez forumowe smakołyki przytyłam ze 2 kg:yes: grunt to jeść mniej:lol2: ale jeśc raczej nie przestanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 szafki zrobię jak reszta domu wstanie a donice już z zawartością cieszę się*że pstrągi smakowały! Mężowi też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 pewnie . on każdą rybe zje. więć nie było problemu ja szukam po całym Krakowie storczyków. w żadnym budowlanym markecie już nie ma storczyków w ogóle:( jeszcze w Ikei niesprawdzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.01.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Monia! Rozumiem, że to z okazji tego obiadu dla rodziców tak się szybko zerwałaś? To jeszcze nam zdradź co serwujesz... a na pstrąga mam ochotę jak diabli, muszę tylko pstrąga świeżego gdzieś dorwać Limonka to mój smak do ryby zdecydowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Monik, grilluję*właśnie bakłażany do musaki i zaraz robię krem z mascarpone i kawy do tortu bezowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.01.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Monik, grilluję*właśnie bakłażany do musaki i zaraz robię krem z mascarpone i kawy do tortu bezowego Ja to chyba masochistką jestem - dietuję się i zadaję takie pytania Ten tort bezowy będzie mi się chyba śnił dzisiaj. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 a ja dopiero śniadanie męzowi!!! potem 2 tura dzieciakowi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 15.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Czesc Wszystkim:D Monia, masz fotki swoich dzieł kulinarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ola, nie mam. Nie miałam niestety czasu na pstryknięcie bo wszystko wychodziło na gorąco Tort bezowy jest tak banalnie prosty, a przy tym smaczny polecam! http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Tort-bezowo-kawowy.html hitem były naleśniki szpinakowe z łososiem i serkiem philadelphia oraz malutkie krążki pumpernikla posmarowane masłem czosnkowym z camambertem, suszonym pomidorkiem i listkiem bazylii. Zarówno na imprezce jak i dzisiaj znikały w okamgnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 15.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Córunia śliczna, no ale czemu miałaby nie być skoro mamunia też śliczna Cały czas zastanawiam się skąd takie zdolności kulinarne u weta? Czytając co robisz dla znajomych czułam się jakbym czytała kartę dań w restauracji Dziewczyny nie szalejcie z tym odchudzaniem. Weszłam tylko raz i jak przeczytałam, że dziewczyny o moim wzroście ważą mniej ode mnie i zaczynają się odchudzać to wolę tam nie zaglądać coby nie popaść w depresję Czekam na zdjęcia szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Cały czas zastanawiam się skąd takie zdolności kulinarne u weta? Zawsze to lubiłam po prostu, a zaczęłam gotować jako mała dziewczynka. Pierwszą*megasłoną jajecznicę na duszonej (prawie spalonej) cebulce zrobiłam od początku do końca sama w wieku ok 8 lat. Potem ją*ulepszałam, dochodziły kolejne potrawy ... I tak mi zostało I od kiedy pamiętam uwielbiałam oglądać programy kulinarne. Jako nastolatka oglądałam o 3 w nocy powtórki programu Maćka Kuronia Chyba z tego samego powodu nie zaglądam do wątku o odchudzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.01.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ola, nie mam. Nie miałam niestety czasu na pstryknięcie bo wszystko wychodziło na gorąco Tort bezowy jest tak banalnie prosty, a przy tym smaczny polecam! http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Tort-bezowo-kawowy.html hitem były naleśniki szpinakowe z łososiem i serkiem philadelphia oraz malutkie krążki pumpernikla posmarowane masłem czosnkowym z camambertem, suszonym pomidorkiem i listkiem bazylii. Zarówno na imprezce jak i dzisiaj znikały w okamgnieniu Oszaleję jak będę to dłużej czytać. Ty się chyba minęłaś z powołaniem - może zgłoś się do jakiegoś kulinarnego show?? Bo jak nie, to Cię sama zgłoszę. Jeśli to wszystko smakuje tak dobrze jak brzmi, to wygrasz. Dasz jakiś krótki przepisik na naleśniki? Ten camembert na zimno czy zapieczony? Sorry, że się nie odzywam w kwestii spotkania - T. wyjechał do piątku, a myślę, że fajnie byłoby gdyby był jak wpadniecie... Na weekend coś zaplanowaliśmy, a on w poniedziałek znowu wybywa. Nie wiem jak to zgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Zawsze to lubiłam po prostu, a zaczęłam gotować jako mała dziewczynka. Pierwszą*megasłoną jajecznicę na duszonej (prawie spalonej) cebulce zrobiłam od początku do końca sama w wieku ok 8 lat. Potem ją*ulepszałam, dochodziły kolejne potrawy ... I tak mi zostało I od kiedy pamiętam uwielbiałam oglądać programy kulinarne. Jako nastolatka oglądałam o 3 w nocy powtórki programu Maćka Kuronia Chyba z tego samego powodu nie zaglądam do wątku o odchudzaniu No chyba z tego, że nie wiedzieć jakim cudem jedząc te wszystkie pyszności nie musisz się odchudzać, bo figurę masz idealną No chyba, że nie jesz tylko gotujesz.... ja tak czasami mam, że jak się nagotuję to już nie mam ochoty zjeść (niestety dużo częściej mam dokładnie na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 15.01.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 ja tez poprosze o przepis na nalesniczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 no to ja nie zaglądam już do wątku o odchudzaniu!! jem i chudnę z Monią!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ania kiedyś o knajpce myślałam. Mogłabym to robić. Ale chyba musiałabym mieszkać raczej gdzieś we Włoszech, na wsi, być taką typową wloską mammą i prowadzić domową culinę Do programu się nie nadaję. Aż tak dobra nie jestem. Po prostu lubię stać w kuchni nad garami a potem patrzeć na rozanielone miny biesiadników. A jak jeszcze mlaskają i mruczą ... A że kuchnia teraz wielka, blatów dużo, to sama wiesz jak jest Robię 3 rzeczy na raz i jeszcze mam mnóstwo miejsca. To jest super. Strasznie się tym jaram Myszonik co rozumiesz poprzez "idealną"? Nie będę się obnażać, ale uwierz mi, że do ideału strasznie mi daleko i 10kg to absolutne minimum które powinnam zrzucić. Ale ja kocham jeść. Są potrawy których nie potrafię się*wyrzec. Uwielbiam makarony. Na imprezie nie wyszło z mulami (bo w auchan zabrakło i zostały tylko ostrygi) więc na szybko musiałam wymyślić coś innego (a do imprezki 4 godziny). Postawiłam na szybką carbonarę ze świeżym spaghetti. Nieskromnie powiem że wyszła przepyszna A np humus mi nie wyszedł. Zapomniałam o paście tahini i okazało się że bez niej i malaksera którego nie mam to nie to Uratowałam troszkę sprawę czosnkiem w mega ilości, śmietanką słodką i sokiem z cytryny. Goście jedli, dokładali, ale ja nie byłam zadowolona Ola, białe K1 są w połysku, czarne i srebrne w macie. Białych w macie wydawało mi się że nie ma Przepisy: Roladki z łososiem i serkiem philadelphia Smażę dość grube naleśniki ze słonego ciasta naleśnikowego ze szpinakiem (dodałam rozmrożony rozdrobniony hortex, ok 4 łyżki) Smaruję serkiem philadelphia (z sokiem z cytryny i skórką otartą z cytryny, na oko) Rozkładam łososia i zwijam. Zawijam ściśle w folię i wkładam do lodówki żeby stężały. Przed podaniem kroję z lekkiego skosa, układam i polewam kremem balsamicznym Krążki pumpernikla z serem camambert, pomidorkami suszonymi Tu bez filozofii Smaruję krążki pumpernikla masłem czosnkowym (ćwiartka kostki masła, sól, 2 ząbki czosnku) kładę plasterek sera, na to suszony pomidor i listek bazylii Dobrze jak postoją i serek zmięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Monia ja skorzystam z przepisu na camembert następnym razem jak będę robić imprezkę. i jeszcze pomęczę cię o pomysły na kanapeczki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatriciaAnne 15.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Dobry wieczór:) Witam się nieśmiało u Ciebie monsanbia. Przyznam szczerze, że Twój wątek przeglądam od jakiegoś czasu (w końcu troszkę go było trzeba, aby cały przeczytać i być na bieżąco ) Wnętrza domku bardzo bardzo zachwycają - ogromna kuchnia, piękna jadalnia, narożnik, szarości i tak bym mogła wymieniać w nieskończoność... Melduję, że zdążyłam już zrobić przepyszne tagiatelle z tuńczykiem - mniaaaam, moje smaki! A że uwielbiam makaron to chciałabym prosić o przepis na spaghetti aglio olio e peperoncino które nie tak dawno temu robiłaś Pozdrawiam i będę zaglądać już oficjalnie jeśli pozwolisz Patrycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.01.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Monia ja skorzystam z przepisu na camembert następnym razem jak będę robić imprezkę. i jeszcze pomęczę cię o pomysły na kanapeczki!!!! Robię często z bagietki podpieczonej krojonej w poprzek (czyli na malutkie kromeczki) takie z pastą z serka twarogowego koziego, zmieszanego z czarnymi oliwkami i z pomidorkami suszonymi (jak się wszyscy zdążyli już*pewnie zorientować pomidorki suszone bardzo lubie Są takie winne, i słodkie i kwaskowe ... mniam) Łosoś, serek i kawior - zestaw wszechczasów Z pastą z awokado limonki, soli pieprzu, do tego połówka pomidorka koktajlowego To co mi przychodzi na szybko do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.