monsanbia 15.01.2012 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Chyba masz rację ,że białych w macie nie ma ,bo przy alu i czarnych mam podaną opcję wyboru ,a przy białych nie...nie będę kombinować i zrobię jak u Ciebie ,bo tez będę zamawiać te 3 kolory:) Dzięki za namiar A o ile białe w połysku wyglądaja super, tak czarne i aluminiowe raczej już by tak nie wyglądały. Te (czarne i alu) są*takie ... szlachetne. W ogóle piękne są te Kajedynki . Że ja ślepa byłam i tyle ich szukałam (widząc je za każdym razem i omijając) Cały czas się nimi zachwycam, a jest takie jedno miejsce, gdzie potrójna ramka z pojedynczymi włącznikami w poziomie, sąsiadująca z ościeżnicą i kanciatą*klamką tworzy tak spójny obrazek .... nie za dobrze ze mna? Patrycja, witaj i oczywiście zaglądaj! A spaghetti to jest wiesz co ... no takie banalne. Robię je jak nie mam w lodówce nic. A oliwę, czosnek, papryczkę chili, natkę i makaron spaghetti mam zawsze Makaron gotuję do aglio olio tak naprawdę al dente, wlewam na patelnię porządny chlust oliwy z oliwek, podgrzewam, wrzucam posiekane drobniutko 3-4 ząbki czosnku (wolę posiekane w tym wypadku) chwilkę podsmażam z uwagą*by nie zrumienić (bo będzie niedobry, gorzki), wrzucam drobno posiekaną papryczkę chili, zamieszam 3 razy, na patelnię*przekładam makaron, posypuję znów posiekaną drobniutko natką*i mieszam na patelni. Parmezan nie jest konieczny ale można posypać makaron na talerzu. To jest tak banalnie proste danie, a tak pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Pisząc "idealną" o Twojej figurze miałam na myśli idealną dla postronnego widza (na podstawie zdjęć, które się tu kiedyś pokazały). No dobra, idealną dla mojego oka, bo wyobrażenie idealnej figury każdy ma inne. Wiem natomiast doskonale, że dla każdego waga idealna znaczy co innego i każdy to ocenia samodzielnie i wie z jaką wagą najlepiej się czuje i wygląda. Ja na przykład czuję się idealnie z wagą i wyglądem, który większość oceniłaby zapewne jako od ideału daleki, ale ja już taką figurę mam, że jestem krągła tu i ówdzie, więc nie ma opcji żebym się wychudziła do rozmiaru 34, a nawet jeślibym to zrobiła to zakładam, że nie wyglądałabym dobrze, a już na pewno dobrze bym się nie czuła. Na moje oko MagdaZZZ też ma figurę idealną, ale ona o jakieś kilogramy walczy w wątku odchudzeniowym, a zatem morał z tego taki, że dla każdego idealna znaczy co innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Robię często z bagietki podpieczonej krojonej w poprzek (czyli na malutkie kromeczki) takie z pastą z serka twarogowego koziego, zmieszanego z czarnymi oliwkami i z pomidorkami suszonymi (jak się wszyscy zdążyli już*pewnie zorientować pomidorki suszone bardzo lubie Są takie winne, i słodkie i kwaskowe ... mniam) Łosoś, serek i kawior - zestaw wszechczasów Z pastą z awokado limonki, soli pieprzu, do tego połówka pomidorka koktajlowego To co mi przychodzi na szybko do głowy Monia zanotowałam:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.01.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Monia zanotowałam:p Ja tez!Ja tez! dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja tez!Ja tez! dzieki! ale jeszcze ,żeby było coś z szynką parmenską Monia:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jak z szynką parmeńską to możesz zrobić na grzance z ćwiartką figi i z kawałeczkiem parmezanu, grana padano albo pecorino (ja bardzo lubię pecorino bo ma ostrzejszy smak, jest owczy) Kiedyś jadłam tapas w knajpce hiszpańskiej i na grzance było sporo czosnkowego masełka, siekane pomidorki z czosnkiem, oliwą, bazylią (jak do bruschetty) i na to parmeńska (a raczej była to serrano ) Pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatriciaAnne 16.01.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 To jest tak banalnie proste danie, a tak pyszne! Faktycznie bardzo łatwe danie do przygotowania! Jednak według mnie każde wspominane tu danie wcale banalne nie jest. Może proste, ale w smaku na pewno bajka Może już w weekend zrobię ten przepis! Tymczasem wracam do drożdżowego z białym serem mojej mamy Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.01.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 a tu znowu o jedzeniu jak ja się odchudzam buuuuuuuuuuuuuu idę sobie;) ale powiem tylko tyle że suszone pomidory kocham !!!!!!!!!!! te w zalewie i te "suche" a moja najlpesze kanapka to : ser żółty ( bez którgo żyć nie mogę - niestety) i na to suszone pomidory - pieczywa do tego szczęścia mi nie potrzeba ( chociaż dobrze że pieczywa nie lubię ) a zamiast chipsów : suszone suche pomidory nieboooooooooooooooo w gębie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.01.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Przepisy: Roladki z łososiem i serkiem philadelphia Smażę dość grube naleśniki ze słonego ciasta naleśnikowego ze szpinakiem (dodałam rozmrożony rozdrobniony hortex, ok 4 łyżki) Smaruję serkiem philadelphia (z sokiem z cytryny i skórką otartą z cytryny, na oko) Rozkładam łososia i zwijam. Zawijam ściśle w folię i wkładam do lodówki żeby stężały. Przed podaniem kroję z lekkiego skosa, układam i polewam kremem balsamicznym Krążki pumpernikla z serem camambert, pomidorkami suszonymi Tu bez filozofii Smaruję krążki pumpernikla masłem czosnkowym (ćwiartka kostki masła, sól, 2 ząbki czosnku) kładę plasterek sera, na to suszony pomidor i listek bazylii Dobrze jak postoją i serek zmięknie Tego łososia to po całości czy jak się "rzuci" ??? I czy podajesz zimne czy jak już w lodówce stężeje czy przed podaniem warto wyjąć? I zawijasz w tą folię taką przylegającą spożywczą? I czy ten krem balsamiczny to ten ponti? O ile dobrze pamiętam ... Sorry za upierdliwość ale wolę wiedzieć czy nie wyszło bo nie dopytałam czy potwierdza się teoria że nie każdemu Bozia dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Łososia trzeba rozłożyć tak by po zwinięciu był w całej roladce, w sensie na całej jej długości Nie ma znaczenia czy wyjmiesz wcześniej. Prosto z lodówki jest też dobry Najważniejsze żeby do krojenia był zwarty Krem to ten ponti właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tupai 2002Q/16 te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.01.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wreszcie jakieś przepisy u Moni . Muszę w ferie czymś dzieciaki zachwycić a pomysłów brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Makaron gotuję do aglio olio tak naprawdę al dente, wlewam na patelnię porządny chlust oliwy z oliwek, podgrzewam, wrzucam posiekane drobniutko 3-4 ząbki czosnku (wolę posiekane w tym wypadku) chwilkę podsmażam z uwagą*by nie zrumienić (bo będzie niedobry, gorzki), wrzucam drobno posiekaną papryczkę chili, zamieszam 3 razy, na patelnię*przekładam makaron, posypuję znów posiekaną drobniutko natką*i mieszam na patelni. Parmezan nie jest konieczny ale można posypać makaron na talerzu. To jest tak banalnie proste danie, a tak pyszne! Monia rozumiem, że papryczka w ilości sztuk 1..? I Twoja mała Lili też to wcina - dopytuję, bo u mnie nie przepadają za zbyt ostrymi rzeczami... Krążki pumpernikla z serem camambert, pomidorkami suszonymi Tu bez filozofii Smaruję krążki pumpernikla masłem czosnkowym (ćwiartka kostki masła, sól, 2 ząbki czosnku) kładę plasterek sera, na to suszony pomidor i listek bazylii Dobrze jak postoją i serek zmięknie Moniu i jeszcze tutaj chciałam dopytać - pomidor suszony taki z zalewy...!? Dzięki -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Monia co robisz??? pichcisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A to co za CUDO..?! Krem to ten ponti właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 i ja z przepisów korzystam:yes: Monia o której jutro wstaniecie? bo przed 12 będę wracała koło Was to może na szybką-małą kawkę wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ja myślę Aga ,że o 11 zmobilizujesz Monię do wstania z łóżka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mario, niestety Lil jeszcze nie zje ostrego. Czasami próbuję z większą*ilością świeżo mielonego pieprzu, ale jest ciężko Bo my z K to jak smoki. Ja sobie na carbonarę potrafię taką jedną czuszkę*posiekać Sos balsamico to taki zredukowany ocet balsamiczny. Taki krem. Świetny do pomidorów z mozzarellą. Bez porównania do zwykłego octu balsamicznego, nawet z modeny Chyba że taki właśnie zredukujesz i zrobi się słodkawy i nie wsiąknie w ser A pomidorki suszone do pupmernikla z oliwy Polecam firmy OLE. Są*bez octu Paśku, no, teraz to wstanę. Postaram się Zapowiem K że ma nie ruszać tortu bezowego! Przyjedź, bo muszę o coś Cię zapytać Moni jakbym o 11 wstała, to by się Pasia mnie o 12 wystraszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tort bezowy powiadasz - będę na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.01.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 o rany, szkoda, ze jadę do pracy przed 10, bo też bym zahaczyła na tort:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.