mario31 16.01.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Monia dzięki za wszystkie wyjaśnienia -) Jutro na bank wypróbuję te kanapeczki z pumpernikla. Wygooglowałam sobie Twoje słynne tagiatelle ze szpinakiem i muszę koniecznie zrobić, bo ja znam wersję bez suszonych pomidorów, a że my z Mężusiem też lubimy, to powinno nam smakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Monia dzięki za wszystkie wyjaśnienia -) Jutro na bank wypróbuję te kanapeczki z pumpernikla. Wygooglowałam sobie Twoje słynne tagiatelle ze szpinakiem i muszę koniecznie zrobić, bo ja znam wersję bez suszonych pomidorów, a że my z Mężusiem też lubimy, to powinno nam smakować. Mario słynny na całe forum to jest dopiero Tuńczyk !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Tofiku no ja właśnie o tym tuńczyku, tylko dopiero teraz doczytałam, że w Moniki wersji nie ma szpinaku.... W każdym razie polecam również taką wersję - objadałam się szpinakiem w ciąży i zostało mi do teraz -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 monia pokazałabyś szafki u siebie!!!! a nie po innych wątkach ganiała:wiggle: No właśnie Monia - o doniczkach już nie wspomnę...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 a ja jak smok zjadłam pól chlebka z Lidla ciemnego z różnościami:p nawet papryke grilowaną w oliwie kupiłam tam( sama nie zrobiłam). ale pyszna jest. Monia co ty jak to wystraszyła się???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.01.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No właśnie Monie, poprosimy o doniczki:)I koniecznie, ale to koniecznie proszę o przepisa na pyszną carbonarę.Uwielbiam ją bezgranicznie, a nie mam stu 100%-owego przepisu:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Wygooglowałam sobie Twoje słynne tagiatelle ze szpinakiem i muszę koniecznie zrobić, bo ja znam wersję bez suszonych pomidorów, a że my z Mężusiem też lubimy, to powinno nam smakować. Mario, chyba pomyliłaś dwa przepisy Tagliatelle jest z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, a ze szpinakiem jest spaghetti (szpinak, podsmażona pierś, śmietanka, gorgonzola, czosnek, sok z cytryny, sól pieprz) Ania, obiecuję Ci że będziesz miała okazję spróbować bezowca nie tej sztuki pewie, ale zrobię forja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Monia daj przepis na carbonarę po twojemu:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 No właśnie Monia - o doniczkach już nie wspomnę...?! Nie mam jeszcze doniczek. Muszę*poczekać na realizację zamówienia Moni, w Lidlu jest jakaś dobra papryka grilowana? Balbina carbonarę już od długiego czasu robię tak samo. Wypróbowałam różne przepisy (z całymi jajkami, z żółtkami, ze śmietanką) a kiedyś*zrobiłam tak sobie, na oko, wyszła pyszna i już została - vel monia;) jest ze śmietanką 18-stką, chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.01.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ja chcę carbonarę bo mój Małż uwielbia i w restauracjach się tym żywi. A ja nie umniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Ja chcę carbonarę bo mój Małż uwielbia i w restauracjach się tym żywi. A ja nie umniem No to się zdziwisz, bo już umniesz Ja uwielbiam ze świeżym spaghetti. Kupuję ostatnio w Auchan, jest extra CARBONARA 150-200g boczku wędzonego (polecam gotowy pocięty Morliny), albo pancetty w wersji top niewielka cebula biała 3 ząbki czosnku 2 żółtka ok 100-150ml śmietanki 18% posiekana natka pietruszki posiekana papryczka chili sól, pieprz z młynka parmezan Wszystko trzeba robić na luzie. Jajka się*nie zetną, ja już nawet o tym nie myślę Wstawiam wodę na makaron. Na rozgrzaną patelnię wrzucam boczek, jak zacznie się wytapiać dorzucam drobno pokrojoną cebulkę i to się smazy na niewielkim ogniu. W tym czasie do miseczki wrzucam 2 żółtka,mieszam rózgą, wlewam śmietankę, wrzucam natkę, solę, pieprzę, mieszam. Jak już cebulka będzie się złocić dodaję zmiażdżony czosnek i chili. Minutkę to smażę i jeśli makaron nie jest jeszcze gotowy wyłączam gaz spod patelni Do odcedzonego makaronu który wraca do garnka na najmniejszy ogień wrzucam zawartość patelni, wlewam zawartość miseczki, wyłączam gaz i mieszam. Jeśli jest za tępe dolewam troszkę śmietanki. I gotowe Carbonarę łatwo przesolić (bo boczek jest słony) ale też niedobrze kiedy jest mdła. To już trzeba sobie wyrobić PS. wczoraj jedliśmy o 24 Edytowane 16 Stycznia 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Ja głównie robię sosy na 18-nastce:D Mam błagać??? Dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja chcę carbonarę bo mój Małż uwielbia i w restauracjach się tym żywi. A ja nie umniem Je też wiecznie zamawiam w restauranach:D Ale rzadko jest naprawdę dobra:( edit! Spóźniłam się... Dzięki I jakie to jest "świeże spagetti"??? Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 16.01.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ufff, nadrobiłam i przepis skopiowałam. Nigdy nie robiłam Carbonary-wiec na pewno sie skuszę, bo Twoje przepisy, Monia-to pewniaki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.01.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 ok. A teraz muszę uściślić szczegóły: 150-200g boczku wędzonego (polecam gotowy pocięty Morliny), albo pancetty w wersji top Boczek wędzony surowy czy parzony? Pocięty czyli w cienkich plasterkach nie w kostkę? Wszystko trzeba robić na luzie. Jajka się*nie zetną, ja już nawet o tym nie myślę Chyba nie rozumiem??? O co kaman z tym "na luzie"? Żeby nie przejmować się jak będzie wyglądało, że nie wychodzi? Jak już cebulka będzie się złocić dodaję zmiażdżony czosnek i chili. Jakie chili - świeża mała papryczka czy przyprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mario, chyba pomyliłaś dwa przepisy Tagliatelle jest z tuńczykiem i suszonymi pomidorami, a ze szpinakiem jest spaghetti (szpinak, podsmażona pierś, śmietanka, gorgonzola, czosnek, sok z cytryny, sól pieprz) No oczywiście, że pomyliłam...! Tak jak już wcześniej pisałam - byłam przekonana, że Twój tuńczyk też jest ze szpinakiem + dodatkowo suszone pomidorki... A potem doczytałam, po wpisie Tofika, że u Ciebie nie ma żadnego szpinaku... W każdym razie jutro będzie tagiatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami -) Nie mam jeszcze doniczek. Muszę*poczekać na realizację zamówienia No dobra - poczekamy razem z Tobą! Ale szafka w łazience to wisi już chyba parę dni..?! A może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Boczek wędzony surowy czy parzony? Pocięty czyli w cienkich plasterkach nie w kostkę? wędzony surowy, kostka (jak to w carbonarze ) Chyba nie rozumiem??? O co kaman z tym "na luzie"? Ludzie często nie robią carbonary bo boją się że nie wyjdzie, że jajka się zetną Nie ma się co stresować, bo to naprawdę mega proste danie Jakie chili - świeża mała papryczka czy przyprawa? Napisałam w składnikach "papryczka chili" Oczywiście można pominąć jak ktoś lubi zupełnie łagodne jedzenie. Moim zdaniem daje nie tylko ostrość. Zawsze można dodać wedle uznania Ja jedną daję do sosu, drugą do posypania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.01.2012 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 A potem doczytałam, po wpisie Tofika, że u Ciebie nie ma żadnego szpinaku... W każdym razie jutro będzie tagiatelle z tuńczykiem i suszonymi pomidorami -) Ale dokładny przepis znasz. Bo w googlach to go raczej nie znajdziesz, bo to mój tfuuuuurrrr (chyba że odniesie Cię do mojego przepisu ) Ale szafka w łazience to wisi już chyba parę dni..?! A może się mylę... ojjj no, musi nabrać mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 16.01.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Ale dokładny przepis znasz. Bo w googlach to go raczej nie znajdziesz, bo to mój tfuuuuurrrr (chyba że odniesie Cię do mojego przepisu ) No kochana właśnie w googlach znalazłam ten Twój tfuuuuurrr -) Po wpisaniu hasła: tagiatelle z tuńczykiem forum murator, na pierwszym miejscu pojawiło mi się: Przepisy od Monsanbii i kole?anek - Dzienniki budowy - Forum Murator forum.muratordom.pl/entry.php?117361...od...i...Cached - Translate this page You +1'd this publicly. Undo 2 posts - 1 author - 17 Oct 2011 2. tagliatelle z tuńczykiem, w śmietanowym sosie, z cytrynowym pieprzem i pomidorkami suszonymi. Smak co najmniej zaskakujący i jeśli ktoś ... :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.01.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 carbonarrrrra - mniam:rolleyes: Ale nie na dziś, nie na jutro, nie na najbliższe tygodnie:lol2: Ale jako stała bywalczyni wątku o odchudzaniu;) muszę dodać coś w temacie:lol2: Jeśli chcecie odjąć choć parę kalorii od tego dania - polecam boczek zastąpić szynką parmeńską - pokroić plastry w paski, a te jeszcze drobniej... też jest pycha:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.