monsanbia 18.01.2012 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A wracając do budowlano-mieszkaniowych tematów.nWiem, że pierwszy rok, drugi nawet nie są*miarodajne, ale kto mi powie ile taki średniej wielkości dom (220m2 razem z ogrzewanym garażem) powinien dziennie pochłaniać gazu (co, cwu, płyta gazowa)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ale przecież to jest forum dyskusyjne, na którym ludzie mogą dyskutować. Pod warunkiem że robią to z kulturą i szanują osoby o innych poglądach (dla mnie hasła "skąd się urwałeś" i "czuję wiedzę książkową" są zwyczajnie obraźliwe, szczególnie spod palców kogoś, kto mnie w ogóle nie zna). no to przepraszam jeżeli kogoś uraziłam!! u Moni jest dość swobodnie, więć stąd moje słownictwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.01.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A wracając do budowlano-mieszkaniowych tematów.n Wiem, że pierwszy rok, drugi nawet nie są*miarodajne, ale kto mi powie ile taki średniej wielkości dom (220m2 razem z ogrzewanym garażem) powinien dziennie pochłaniać gazu (co, cwu, płyta gazowa)? Tez jestem ciekawa:) Kuchni gazowej nie mam, ale to pewnie akurat pomijalna przy ogrzewaniu wartość.. Ja nawet próbowałam liczyć na podstawie świadectwa energetycznego i jakiś danych w sieci o średnim spalaniu gazu - wychodziło mi chyba ok. 250m3/ miesiąc i to by się nawet zgadzało, bo teraz miałam zużycie po ok. 200 m3 miesięcznie, no ale mrozu nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 18.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Jeśłi chodzi o jedzenie u dzieci to chyba dzieczyny mają rację. Ja przynajmniej tak robię z Młodym i nie mam żadnych problemów alergicznych. A czosnek można podawać po 10 miesiącu. Jeśli chodzi o zużycie gazu to u mnie wychodzi ok 200m3 miesięcznie - bez kuchenki no ale ona wiele nie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 18.01.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 MagdaZZZ - niestety zupełnie się z Tobą nie zgadzam, że dziecko w wieku 7 miesięcy powinno 'wszystkiego spróbować' i 'wie co jest dla niego dobre'. Oczywiście można pójść torem wpychania w roczne dziecko zestawów z McDonald's (co jest niestety bardzo częstym przypadkiem w Polsce), ale nie ma to nic wspólnego z 'dobrem dziecka' i dbaniem o jego zdrowie. Dziecko jak najbardziej powinno znać różne smaki, ale nie w wieku kilku miesięcy. oj boże skąd ty się urwałeś Salik!!! ja od ciebie czuję wiedzę książkową. A te książki i poradniki piszą bardzo różni ludzie, niekoniecznie mająćy odpowiednioą wiedzę . ja także popieram Balbinę , Monię , Magdę i Annę . bo dzieci już siedzące ( 7 miesięcy) mogą jeść wszystko!!! oby zdrowe. a kto tu mówi o mcdonaldzie, przeciez to świnstwo!!! i dorośli też powinni tego unikać!! Oj salik, bo się obrażę Gdzie napisałam, ze dawałam dziecku Mc'Donalds'a? Pisząc wszystko, miałam na myśli wszystko co ja jem... a sama się staram takich świństw nie jadać, więc to oczywiste, ze nie karmiłam dziecka żadnymi junk-fooodami;) Ja po prostu ogólnie powiedziałam o metodzie - że ją popieram... uznając przy okazji, że trzeba zaufać Ani i wierzyć, ze ta carbonara była taką, która nie zaszkodzi dziecku... a już szczególnie w znikomej ilości... Nie mam w zwyczaju posądzać innych rodziców o brak rozsądku, i w tym wypadku tego też nie robię - dlatego stanęłam w obronie dziewczyny... Bo rozumiem jej sposoby wychowawcze, ale jednocześnie nie mam zamiaru zagladać jej w talerze i oceniać menu... jej sprawa;) Nie planowałam, ale muszę się wtrącić. Były robione badania w dwóch grupach dzieci: od pół roku do roku i od roku do półtora roku. Badanie polegało na tym, że przez pół roku dziecko dostawało na tacy różne produkty do jedzenia (ale nie było wśród nich słodyczy i rzeczy ewidentnie dla dziecka niezdrowych) i przez CAŁY ten okres dzieci SAME decydowały co będą jeść i ile będą jeść. Nikt ich nie karmił, ani nie namawiał do jedzenia określonych produktów. Wyniki badań były dosyć zaskakujące: po skończonym eksperymencie dzieci były dokładnie badane. Rezultat: WSZYSTKIE dzieci z obu grup miały IDEALNE wyniki (lepsze niż dzieci żywionych zgodnie z zaleceniami lekarza). Interpretacja była taka, że organizm wie co jest mu potrzebne i bierze tyle, aby było optymalnie. Mnie przekonało i staram się tak żywić dzieci. I nie mam ŻADNYCH problemów żywieniowych z nimi (inne, owszem bywają) o to to to... dokładnie to o czym ja mówiłam:yes: Czyli widać, na forum jest więcej osób które stosowały tą metodę - i na naszej próbce widać, że w 100% się sprawdziła - a to o czymś świadczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.01.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Moni dzisiejszy wieczór poswięcam na przelecenie 367 Twoich postów, aby odnależć Twoje łazienki,będzie ciężko...Moni nakieruj mnie kiedy mogłaś pokazywać łazienki to będzie prościej i jeszcze znajdę czas na 5 minutową rozmowę z Mr.Wallet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Basiu, jedna łazienka przedwczoraj późnym wieczorem (a mogło być*już po północy, wczoraj) a druga ... na początku grudnia Zaraz spróbuję Ci poszukać, to będziesz miała czas i na rozmowę i na coś może jeszcze innego z MR W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Link do zdjęć łazienki małżeńskiej/czarnej/spa tudzież "na górze" (Balbina, pozdro!!!) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177236-Moni-i-dom-się-wykańczają-komentarze-do-Parkowej&p=5129694&viewfull=1#post5129694 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A zdjęć gościnno-dziecięcej nie mam nowych doszła jeszcze szafka pod umywalkę (fornir-teak) i biała nad sanitariatami http://img268.imageshack.us/img268/4685/img2210e.jpg http://img850.imageshack.us/img850/4223/img2207y.jpg parapethttp://img33.imageshack.us/img33/7852/img2287hz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Monia, moze to juz gdzies bylo,ale czy ty nigdzie nie masz kabin / szkla przy prysznicach? nie zachlapuje sie wszystko dookola, bo przyznam ze wyglada to fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.01.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Monia, czy Twój tort bezowy to ten??:http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Tort-bezowo-kawowy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.01.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Moniko dzięki bardzo ,przypominam sobie ogladałam je, mam pytanie, ale anula zdekoncentrowała mnie pytając o ten tort bezowy- niestety ja sama jestem beza:( co to za białe kafelki w łazience?matowe?i w czarnej łazience widać chyba nad wanną jakiś prostokąt w suficie-tam jest jakieś oświetlenie-poszukuję wpuszczanego w sufit licowanego z sufitem i tak wygląda że tam coś takiego ma być dzięki za linki, niestety , albo stety ,ja na dalej na FM ,rozmowy nie będzie za dużo spraw do zaplanowania, a ten tort bezowy spowodował ślinotok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Na bieżąco nie jestem, bo o to w tym wątku nie łatwo więc jeśli było to o wybaczenie proszę i odesłanie na odpowiednią stronę, czy była tu mowa, zdjęcia z efektów szkolenia w Parze? tuż po szkoleniu niczego ciekawego nie pisałaś może później temat wrócił, czy da się zastosować tą farbę/tynk np na płytę mdf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Oj salik, bo się obrażę Gdzie napisałam, ze dawałam dziecku Mc'Donalds'a? Pisząc wszystko, miałam na myśli wszystko co ja jem... a sama się staram takich świństw nie jadać, więc to oczywiste, ze nie karmiłam dziecka żadnymi junk-fooodami;) Ja po prostu ogólnie powiedziałam o metodzie - że ją popieram... uznając przy okazji, że trzeba zaufać Ani i wierzyć, ze ta carbonara była taką, która nie zaszkodzi dziecku... a już szczególnie w znikomej ilości... Nie mam w zwyczaju posądzać innych rodziców o brak rozsądku, i w tym wypadku tego też nie robię - dlatego stanęłam w obronie dziewczyny... Bo rozumiem jej sposoby wychowawcze, ale jednocześnie nie mam zamiaru zagladać jej w talerze i oceniać menu... jej sprawa;) o to to to... dokładnie to o czym ja mówiłam:yes: Czyli widać, na forum jest więcej osób które stosowały tą metodę - i na naszej próbce widać, że w 100% się sprawdziła - a to o czymś świadczy;) dzieki Magda:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Monia, moze to juz gdzies bylo,ale czy ty nigdzie nie masz kabin / szkla przy prysznicach? nie zachlapuje sie wszystko dookola, bo przyznam ze wyglada to fajnie. to chyba zdjęcia jeszcze tzw."robocze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.01.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Moniko a którą łazienkę bardziej lubisz?białą czy czarną?z której byś nie zrezygnowała i co byś zmieniła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Monia, czy Twój tort bezowy to ten??: http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/Tort-bezowo-kawowy.html Si Anno Jest banalnie prosty! Tylko ja zrobiłam z kawą*mieloną (bo lubię te kropeczki w masie ) TAR Było było. Pana z Ronala wypatruję do montażu obydwu kabin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 18.01.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 No kusząca propozycja, ja na włoszczyznę jestem łasa, i to baaaardzo A przed wyjazdem w W nie będziesz? Przed wyjazdem, to raczej nie, ale po... Kto wie... -) Oooo fajnie się zapowiada ta gościnna łazienka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.01.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Moniko dzięki bardzo ,przypominam sobie ogladałam je, mam pytanie, ale anula zdekoncentrowała mnie pytając o ten tort bezowy- niestety ja sama jestem beza:( co to za białe kafelki w łazience?matowe? i w czarnej łazience widać chyba nad wanną jakiś prostokąt w suficie-tam jest jakieś oświetlenie-poszukuję wpuszczanego w sufit licowanego z sufitem i tak wygląda że tam coś takiego ma być dzięki za linki, niestety , albo stety ,ja na dalej na FM ,rozmowy nie będzie za dużo spraw do zaplanowania, a ten tort bezowy spowodował ślinotok, Kafle to Baldocer Delie Marfil W czarnej łazience jest w ksztłcie litery L przez całą szerokość oświetlenie LED. Tam dojdzie jeszcze pleksa. Zakład jest jakieś 200m od domu, cały czas mi nie po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Monia czyli szkła niet??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts