Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To jak taki mistrz chce 50 za m2 to moi chyba do tanich nie należą, a myślałam, że mam tanio. 45 zł za m2 płytek formatu 30x60 i podłogowych 33x33, ale osobno sobie liczą za szlifowanie krawędzi i właśnie ta dopłata za szlifowanie mnie wnerwia.

Wasi też za szlifowanie liczą osobno? Bo w sumie to nie wiem jak mam to weryfikować ile tego szlifowania będzie konieczne...

To jak taki mistrz chce 50 za m2 to moi chyba do tanich nie należą, a myślałam, że mam tanio. 45 zł za m2 płytek formatu 30x60 i podłogowych 33x33, ale osobno sobie liczą za szlifowanie krawędzi i właśnie ta dopłata za szlifowanie mnie wnerwia.

Wasi też za szlifowanie liczą osobno? Bo w sumie to nie wiem jak mam to weryfikować ile tego szlifowania będzie konieczne...

Ale są*też tacy, którzy chcą 60-70pln/m2

Tyle że już chyba bez szlifowania. Tylko na pióro inaczej się liczy

45 to raczej niedrogo

Trzymajcie kciuki, żeby sprawa wyboru glazurnika zakończyła się pomyślnie. Kandydat nr 2, Piotrek T z forum dzwonił do mnie już kilka razy, jest baaaardzo gadatliwy, nie wiem czy nie za bardzo ;)

Płytki są, kabiny zamówione, odpływy też, baterie umywalkowe i bidetowe leżą w szafie...

Dziś dałam do wyceny całą resztę - komplety baterii z deszczownicami do jednego i drugiego prysznica, resztę ceramiki (umywalki, bidet i muszlę, pisuar i zawór do niego), wannę itd. Obliczyłam to sobie wszystko pi razy oko i usiadłam. W życiu bym nie przypuszczała, że wszystko do łazienek może aż tyle kosztować. A gdzie robocizna, kleje, fugi, płyty zielone, sufity gk jakieś hydroizolacje, no i drewniana podłoga :o Jeszcze oświetlenie i lustra. uhhhh

Dlatego ja jedną łazienkę zamknęłam drzwiami i jest w niej graciarnia.... i będziemy robić w bliżej nieokreślonym czasie....

Wiem ile ta mnie kosztowała, a ta druga jest jeszcze raz większa.... I jakieś fajne płytki itd... Nooo to może do 2020 zrobimy ;)

nie ściągaj zdjęć, linkuj bezpośrednio ze stron łazienkowych/ producentów.

Pomogłam? :D Zostanie jakieś pół godziny wieczorem dla męża ;)

Zaaaaaaa póóóóźno :bash: (ale komu by się chciało na linki wchodzić ...)

Że też dałam się na to namówić.

Teraz będę musiała z 10 postów napisać

Łazienka ogólna

wc i bidet - Subway (zamieszczać chyba nie muszę). Cały czas szukam czegoś mniej oklepanego i znaleźć nie mogę. Wymóg - musi być odpowiednio długie. Min 550 (siadamy na bidecie przodem do ściany i obydwoje mamy długie nogi)

umywalka V&B loop&friens

villeroy-boch-loop-friends-countertop-washbasin-w-63-d-43-cm-white-with-overflow--p--vb-51511001.jpg

Baterie Grohe Lineare (umywalkowa i bidetowa)

17515_28233.jpg 17514_28231.jpg

Kabina prysznicowa Ronal PUR 80x100/2m

kabina-new-trendy-modena-100x90-prawa.jpg

Zestaw natryskowy - hansgrohe z deszczownicą raindance, baterią metris

zestawmetrissc.JPG

Edytowane przez monsanbia