Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Ell współczuje :hug:. Ale przynajmniej kasy na mieście tak nie zostawiasz ;).

A u mnie banana bread właśnie w piekarniku. Pieczarki już czekają w kolejce (wielbię je miłością wielką) . Jaja muszę odpuścić bo M dzwonił że nie było koperku a ja też zapomniałam kupić w amoku spiesząc się po dziecko w żłobku (echhhhhhhh wrócił kierat).

Kasze uuuuuuuuwieeeeeeelbiammmmmmmmmmmm. Ziemniaki mogą dla mnie nie istnieć no chyba, że jakieś pieczone albo inne wypasy. Zwykłe z wody jadłam ostatnio chyba ze sto lat temu :rolleyes: (biedny M bo on przez to też nie jada).

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No wiesz, nie spodziewałam sie tego po Tobie ;) :p

A widzisz!

Bo ja zawsze zamiast faworków wolałam robić coś*innego. Poza tym ostatnie 6 lat musiałam wałkować na stole w salonie (blatu nie miałam) i robiłam to raz, dwa razy w roku przy okazji pieczenia bułeczek drożdżowych

Faworki w domu czy u babci się*nie liczą ;)

No i jak ten przepis Ć?

Może zamiast kolejnych gniazdek, oponek, naleśników, omletów kaiserschmarren, bułeczek zrobię faworki ...

Ziemniaki mogą dla mnie nie istnieć no chyba, że jakieś pieczone albo inne wypasy

No, to ja też właśnie pieczone, zwykle jak robię jakiegoś kurczaczka (Elena, pozdro ;)), żeberka czy inne mięska (za jednym zamachem)

Ja mam koperek! Cały pęczek. Możesz podskoczyć :lol:

A widzisz!

Bo ja zawsze zamiast faworków wolałam robić coś*innego. Poza tym ostatnie 6 lat musiałam wałkować na stole w salonie (blatu nie miałam) i robiłam to raz, dwa razy w roku przy okazji pieczenia bułeczek drożdżowych

Faworki w domu czy u babci się*nie liczą ;)

No i jak ten przepis Ć?

Może zamiast kolejnych gniazdek, oponek, naleśników, omletów kaiserschmarren, bułeczek zrobię faworki ...

Dam znać, jak usmażę :yes:

I co to są te omlety kaiser coś tam coś tam :rolleyes:

I co to są te omlety kaiser coś tam coś tam :rolleyes:

A to taki austriacki przysmak. Taki rwany od razu po usmażeniu omlet z rodzynkami i podsmażony dodatkowe ma maśle. Posypany cukrem pudrem. Tam podawali jeszcze z borówkami albo z musem jabłkowym. mmmmmniam

drobne (!) pieczarki zawijasz w boczek w środek pokrojony czosnek na plasterki, przekuwasz całość wykałaczką co by się trzymało w ruloniku i do piekarnika aż boczek będzie chrupki ;) pychaaaaaaaaaa.

A tu chlebek bananowy. Piekłam bo podobny bezpieczny dla "świeżej" karmiącej. Ale tak wszystkim zasmakował że został z nami nawet jak Tymo już nie cyckowy ;)

http://mojewypieki.blox.pl/2007/07/Chlebek-bananowy-banana-bread.html

Każdą jedną mała okrągłą pieczarkę zawijacie w 1 plasterek boczku. W środek między boczkiem a pieczarką wsadzam 1-2 plasterki czosnku dla smaczku. Przebijam wykałaczką i taki secik 10-20 pieczarek do pieca. Starcza na 10 minut dla dwojga do winka ;)