TAR 01.02.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Monia zapodaj cos kalorycznego, bo w kadym watku o dietach nawijaja a ja glodna jestem. A te jaja faszerowane od Tofika to ja robie podobnie, tylko inaczej paste jajeczna. Jajka kroje w drobna kosteczke, dodaje bardzo duza ilosc szczypiorku, troche soli, wiecej pieprzu i pare lyzek gestej smietany, potem bulka tarta i na maselku na patelni. Sprobuj tez sa pycha np. z grzaneczkami z maslem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Właśnie takie robi Chillibite Chcesz coś kalorycznego? Może jakaś tarta z masą jajeczno-śmietanowo-serową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.02.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 no widzisz ja nigdy nie zagladalam do chilibite, tata zawsze tak robil kiedy bylam dzieciakiem. wtedy to nawet nikt nie przypuszczal, ze bedzie cos takiego jak internet:rolleyes:, ja chyba sprobuje tego makaronu z pasta tunczykowa, jeszcze go nie robilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Moniu co się stało, że tak wcześnie wstałaś?Jak kalorycznego to chyba niezastąpiony makaron z tuńczykiem:) (ależ do niego tęsknię...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 TAR pisałyśmy jednocześnie:) Rób makaron z tuńczykiem - tylko potem nie narzekaj, że się uzależniłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Skoro tutaj bardzo kulinarny wątek jest to się wpiszę jeśli można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.02.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 myszonik, rzeczywiscie, a ja juz jestem od tylu rzeczy uzalezniona ze jedno wiecej roznicy mi nie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 , ja chyba sprobuje tego makaronu z pasta tunczykowa, jeszcze go nie robilam aaa, no to obowiązkowo Moniu co się stało, że tak wcześnie wstałaś? Kurier z wnioskiem do podpisania przyjechał Skoro tutaj bardzo kulinarny wątek jest to się wpiszę jeśli można . wpisowe - przepis na coś*fajnego Witaj mirela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wpisowe - przepis na coś*fajnego Witaj mirela pavlova ? Prawdziwe włoskie spaghetti które dwa dni trzeba gotować? polędwiczki z marynowanym zielonym piperzem i mascarpone ? Tyle z głowy pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 pavlova ? Prawdziwe włoskie spaghetti które dwa dni trzeba gotować? polędwiczki z marynowanym zielonym piperzem i mascarpone ? Tyle z głowy pamiętam. Wszystko dawaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 To mogą być polędwiczki A masz coś ze zdjęciem? Może być nie od ręki Włoskie spaghetti masz na myśli sos bolognese? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) Zdjęć nie pstrykam, bo my nie zdążymy przewaznie po aparat zalecieć . Polędwiczki wieprzowe obieram z błonek i kroję na grubsze kotleciki. Później traktuję je ręką lub delikatnie tłuczkiem. Ważne - nie solić (ja ogólnie staram się nie dawać do dań zbyt wielu przypraw). Na maśle z odrobiną oliwy z oliwek przesmażam z dwóch stron (najlepiej po 5 sekund z jednej i 5 z drugiej żeby się białko ścięło i potem już na spokojnieszym ogniu) - krotko, dosłownie 2-3 minuty. Wyciągam je, dodaję do tego masła całe opakowanie mascarpone i łyżeczkę zielonego pieprzu marynowanego (kiedyś mi się nudziło to sobie pozaprawiałam tego dosyć dużo). Zagotować tylko. Gotuję do tego kolorowy makaron (też nie solę), polewam go sosikiem i sałatka z pomidorów (w mniejsze ćwiartki z czerwoną cebulą i WAŻNE posypana grubą solą - ja ogólnie mam power ostatnio na grugą sół, zupełnie inaczej smakuje). Szybko się to danie robi, wszystkim smakuje, ja go przygotowuję w trakcie imprezy zawsze (kocham kuchnię otwarta na salon ). tak, mam na myśli bolognese - 2 rodzaje mięsa, seler, pietruszka, marchewka, cebula i dwa dni wolnego . Edytowane 1 Lutego 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Mirela! Dawaj te przepisy! Ja wczoraj robiłam pastę z jajek i makrelki. Uwieeelbiamy ją I nie jest niskokaloryczna;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 I nie jest niskokaloryczna;-) - zlicz sobie kalorie z serka i masła z powyższego przepisu . Z mężem zjadamy całe opakowanie na pół - dawka mordercza wręcz - ale ja mam niedowagę to nie mam wyrzutów sumienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 WAŻNE posypana grubą solą - ja ogólnie mam power ostatnio na grugą sół, zupełnie inaczej smakuje). polecam zatem sól Maldon Bolognese też*robię z duszoną marchewka, selerem naciowym i cebulką Balbina, o, przypomniałaś mi paście! (ja robię taką czerwoną, do sarowania, podpatrzyłam w mojej ulubionej Tawernie Rybaki w Sopocie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.02.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 a mnie teraz naszla ochota na pyszne nalesniki z twarozkiem i musem truskawkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 W ogóle mi się*nie chce Nawet zakupy w almie24 zrobiłam i następne chyba też tak zrobię oj ty leniu!!! no widzisz ja nigdy nie zagladalam do chilibite, tata zawsze tak robil kiedy bylam dzieciakiem. wtedy to nawet nikt nie przypuszczal, ze bedzie cos takiego jak internet:rolleyes:, ja chyba sprobuje tego makaronu z pasta tunczykowa, jeszcze go nie robilam jeszcze nie próbowałas????? To mogą być polędwiczki A masz coś ze zdjęciem? Może być nie od ręki Włoskie spaghetti masz na myśli sos bolognese?a ja już mam ochotę na te polędwiczki. super szybko się je robi!!! będą dziś zamiast kotletów z piersi:wiggle: może być makaron penne:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 a mnie teraz naszla ochota na pyszne nalesniki z twarozkiem i musem truskawkowym. hehe, a ja właśnie jem Co prawda z powidłami węgierkowymi, ale takie uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.02.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 z wegierkowymi wlasnymi tez lubie ale moje zapasy juz sie skonczyly a ja siedze w pracy i o zarelku moge tylko pomarzyc, mam tylko jakas sucha karme, pewnie kanapki z krakowska jak nie bede zbyt zmeczona zeby cos upichcic to po drodze zrobie zakupy na makaron na jutro a dzis zrobie nalesniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 hehe, a ja właśnie jem Co prawda z powidłami węgierkowymi, ale takie uwielbiam ja z węgierkowym tosty zjadłam właśnie. a resztę lyżką wyjadam do 2 kawy:wiggle: z wegierkowymi wlasnymi tez lubie ale moje zapasy juz sie skonczyly a ja siedze w pracy i o zarelku moge tylko pomarzyc, mam tylko jakas sucha karme, pewnie kanapki z krakowska jak nie bede zbyt zmeczona zeby cos upichcic to po drodze zrobie zakupy na makaron na jutro a dzis zrobie nalesniki. jej , a ja nie lubie smażyć naleśników!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.